Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
 
Témaindító: csaadaam, idő: Máj 31, 2005
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1364 / 1364
(#) Ge Lee válasza niedziela hozzászólására (») Szo, 14:57 /
 
Nem, a képen (már ami kivehető belőle) pont ugyanazt látom amit írtam is, miszerint nem lehet, mivel az is átlátszik... Utána meg jön a szívás a világítással meg az előhívással. Körbe jártam én már ezt elég alaposan, köszönöm. Azóta inkább vasalok.
(#) niedziela válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 15:12 /
 
jól van örülök neki
Lényeg ne add fel !
A hozzászólás módosítva: Szo, 15:14
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 16:01 /
 
Ehhez képest sokan használnak házilag nyomtatott maszkot. Írásvetító fóliára, két réteget egymás fölé rakva bőven elég a kontraszt, hogy könnyedén le lehessen világítani. Ha még előre lakkozott panelt is használsz, sokkal egyszerűbb dolgod van, csomó buktató kimarad, a végeredmény is sokkal jobb minőségű, a rézréteg gyári marad.
(#) niedziela válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 16:13 /
 
Ha neki nem megy, akkor nem lehet. Értsd már meg
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 19:14 /
 
Egészségükre. Nálam lézernél a 2 réteget soha nem lehetett egymásra tenni, mert a meleg nyújtja a fóliát, és természetesen nem ugyanúgy, tehát eleve nem is lett egyforma a két nyomat. Persze, van aki nagyon "ügyes", meg van akinek jó az úgy is, meg aki mindent (is) jobban tud...
Amíg volt rá lehetőségem addig nyomtattak nekem gyárban rendes maszkot, na az takart is, de ma már ilyen lehetőségem nincs.
(#) Bakman válasza niedziela hozzászólására (») Szo, 19:23 /
 
Megértettem...
(#) djadji hozzászólása Szo, 19:53 /
 
Sziasztok! Lehet ez furcsa kérdés: Honnan tudok venni olyasmi vezetéket, mint az alkatrészek lábai? Teszt NYÁK-ra ha forrasztok (vagy légszerelés) akkor úgy kell vadásznom a hosszabb lábakat. Nem lehet ezt megvenni valahol? Vagy van "légszereléshez" vezeték? Vagy "alkatrészláb-vezeték"?
(#) Gafly válasza djadji hozzászólására (») Szo, 20:08 /
 
Telefonosoktól lehet lejmolni.
Kék/pirosban tudnék is adni ajándékban, ha nem titkolnád honnan kéred.
(#) KBal76 válasza djadji hozzászólására (») Szo, 20:12 /
 
Mit értesz alkatrészláb-vezetéken? Tömör réz vezetô ami elô van ónozva? Vagy pár-tíz mm-es drótdarabkák? Vagy mint a ledek/tranzisztorok lábai, amik szögletesek? Ez utóbbiak azért olyanok, mert születésükkor még egybefüggô lemezek, úgy préselik-vágják ki miután felragasztották/bekötötték a félvezetô-morzsát, és köré-fröccsöntötték a tokot. De ezek elég sok vasat is tartalmaznak, technológiai okokból.
(#) Bakman válasza djadji hozzászólására (») Szo, 20:18 /
 
(#) djadji válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 20:21 /
 
Szeged. De olyanra gondoltam ami nincs szigetelve. Bár miből tart lehúzni róla? (nem pazarlás?) A telefonosoknak melyik kábelük ez? Ami az RJ11-be csatlakozik? Mert a LAN kábel vezetéke szerintem túl vékony ehhez a munkához... a telefon vezetéke vastagabb?
(lehet nekem is van telekomiunikációs szerelő ismerősöm, ha tudnám mit kell kérnem tőle... biztos van leeső-kieső 1-2 méter)
KBal76: Alakja tökmindegy nekem. Csak olyan jól forrasztható legyen mint a LED, dióda, ellenállás, bármi. Hosszra meg 10 cm darabokkal már elvagyok légszerelésnél.
(#) nagym6 válasza djadji hozzászólására (») Szo, 20:37 /
 
Négy eres telefon kábel, így kérem a villamossági boltban, más nevét nem tudok. Pont olyan amit keresel, nagyon könnyű hosszan blankolni.
(#) djadji válasza nagym6 hozzászólására (») Szo, 20:39 /
 
Utána járok. Köszi szépen!
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 20:42 / 1
 
Idézet:
„nem ugyanúgy, tehát eleve nem is lett egyforma a két nyomat”
Ez nálam is ugyanígy van, kollégáknak mondom én is, van ilyen. Nyilván nyomtató minőség vagy fólia kérdése, gondolom jobb nyomtatóval fóliával ez működik.
(#) nagym6 válasza djadji hozzászólására (») Szo, 20:44 /
 
Nem ónozott ez hátrány, de azért jól forrasztható.
(#) Gafly válasza djadji hozzászólására (») Vas, 9:14 /
 
Szia,
amit szerintem te keresel az az "acetát" huzal. A régen használt szigeteléséről kapta a nevét, csak rajta maradt mint szamáron a fül. Mostmár hőre lágyuló szigetelése van, cserébe nagyon könnyen lehámozható róla.
Távközlésben tipikusan kábelrendezők huzalozásához használják. Kábelrendező az, ahol az egyik oldalon, a kábelek vannak kifejtve, irányonként, a másik oldalon meg a berendezés, mondjuk telefonközpont végpontjai mondjuk hívószám szerint.
Régen ezek M3 csavarosak voltak, és a kettő között használták ezt a kék-piros 0.5 vörösréz huzalt (ami az ónozás miatt inkább bruttó 0.6 mm).
Most is kapható boltban.
UTP kábelt nem javaslom, mert vékony és egyre inkább aluminium.
Az RJ11-be való meg sodrott és nem ónozott tipikusan.
Ha nagyon nem találsz a környéken, akkor küldhetek pár métert.
Üdv,
G.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:19
(#) Suba53 válasza djadji hozzászólására (») Vas, 9:30 /
 
Rengeteg fajta vezeték jó erre a célra. A wrap huzalok is jók például. De kicsit húzós az ár, ha csak kis mennyiség kell. De a fali LAN kábelek erei is jók, tömör vezetővel. Ha beírsz az "Elfogadnám, ha ingyen elvihető" topicba, biztosan sokan tudnak adni sok félét.
( Nyilván az Alu nem jó, de a régebbiek még tömör rézből voltak. Igaz nem ónozott, de jól forrasztható )

De én ezt úgy oldom meg, hogy már évtizedek óta gyűjtöm az ellenállás lábakat. Igaz, volt pár munkám, ahol rengeteget ültettem be, így mára már mindig van, ha éppen szükséges.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:32
(#) giskard hozzászólása Kedd, 16:41 /
 
Elnézést a késői válaszért, de eddig nem jártam erre.
Régen P20 hoz a fólia maszkot egy nyomdaipari vállalkozástól rendeltem (miután szembesültem, hogy nem tudok megfelelő feketét nyomtatni), olcsón megcsinálták (de még több macera).

A levágott alkatrész lábakat mindig összegyűjtöm egy egy vastagabb/vékonyabb dobozba.
Ha hosszabb kell: riasztó kábel (egy kábelben van vastagabb vékonyabb ér). A vékony ér prímán belemegy a 0,8-as furatba.
A színes szigetelés könnyen blankolható (körömmel is). Igaz hogy több eres, de a végéről körömmel lehúzom a szigetelést, sodrok rajta egyet, majd épphogy csak beónozom (nagyon jól ónozható) és simán belemegy a furatba. A többi részen rajtahagyom a szigetelést (így ha kedvem tartja szín szerint is megkülönböztethetem az átkötés típusát)

A papír: én ugyan Kínából rendeltem, de :
https://www.microcontroller.hu/termek/a4-melegitheto-transzfer-papi...eshez/
Következő: »»   1364 / 1364
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem