Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
 
Témaindító: csaadaam, idő: Máj 31, 2005
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1363 / 1363
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Igaz.
Annó írtam egy nyúlfarknyi BASIC programot, ami az Epson FX-1050-ből csinált írógépet.
Haszna nem sok volt, viszont nagyon vicces volt, és meglehetősen élveztem.
(#) Suba53 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Jó kis történelem. De a lézer nyomtatóknál ez szerinted hogy realizálódhat?

A szelén a lézer által megvilágított, és így elektromosan töltött részén tudja a toner port felvenni, azt rákeni a papírra, majd a toner port a beégető rásüti a papírra, miközben a maradékot lehúzza a szelénről, valamint semlegesíti a töltést, és ezt ismétli a henger palást méretből eredő szorzattal.

Azt tudnám elképzelni, hogy egy palást méretnyi nyomatot, amit egyszeri körbefordulás alatt nyom rá a papírra, lehetne megismételtetni, de csak úgy hogy a beégetés után húzná vissza a filmet, hogy a már rávitt toner ne kenődjön szét.

Szerintem erre a mai lézer nyomtatók egyike sem képes.

Még a tintasugaras nyomtatókkal tudnám elképzelni, hogy megfelelő fedettségű nyomatot ad, de ahhoz meg egészen más fólia kéne, amin nem ugrik össze a tinta.
(#) majkimester válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Léteznek black covering / Lézernyomat sötétítő spray-k.

Nem, használtam, nincs tapasztalatom vele, de hátha tényleg segít.
Fóliával lehet, hogy nem használható, csak pausz papírral.
(#) Suba53 válasza majkimester hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Nem hallottam még erről, de szerintem a már beégetett toner rétegben lévő porózus, ezért az UV fényt áteresztő lyukakon ez nem sokat segítene.
A második rányomott réteg pont abban segít, hogy az apró lyukak nem ugyanoda esnek, mint az első nyomaton, így a fedés majdnem tökéletes.
(#) sdrlab válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Én régóta a következő módszert használom:
Írásvetítő fóliára egyszer kinyomtatom lézernyomtatóval, majd utána átlátszó, színtelen akrillakkal finoman lefújom a nyomat felőli oldalról. A lakkban lévő oldószer megoldja kis mértékben a tonert, amitől annak apró pórusai összefolynak, eltömítődnek, sokkal sötétebb, egybefüggőbb rajzolatot adva a kezelés után! Így elég egyszer kinyomtatni, és a nyomtató által tudott legfinomabb rajzolat is átvihető...

Egy dologra kell figyelni, a mai modern nyomtatók között van olyan anyagú toner, ami gyakorlatilag nem oldódik emberi oldószer hatására sem! Ha ilyen toneres a nyomtató, akkor ezen nem segít a módszer... De ez könnyen kideríthető, amennyiben pl nitrohigító jól oldja a toner festékét, úgy jó eséllyel működni fog az eljárás...
(#) Suba53 válasza sdrlab hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Ez érdekes módszer. Megnézem, hogy oldódik-e a toner porom.
(#) kaqkk válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Van még egy működő módszer , a kész nyomatot feltekerve (úgy hogy ne ésjen össze a nyomtatott oldal sem az üres sem a nyomtatott részekkel egy nagy befőttes üvegbe teszed és az üveg aljára bedobsz egy nitrohígítóba áztatorr papírszepit. Az úveget bezárod és 10-15 percig hagyod "dunsztolódni" majd kiveszed és száradni hagyos a friss levegőn. A nitró gőze megpuhítja a tonert és "bezárja "a likakat sötétebb tömörebb lesz a nyomat . én kb 1 évig használtam ezt a módszert HP lézernyomtatóhoz .
(#) sdrlab válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Ezt anno én is kipróbáltam! De vagy nem voltam elég türelmes, vagy más dolog miatt, de alig működött..., szemben a lakkos módszerrel...
(#) kaqkk válasza sdrlab hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Kinek a pap kinek a papné ... Én nem tudok festeni még spray -dobozból sem , nekem mindig megfolyt vagy elkenődött a lakk (tudom az én hibámból de ez van )
Következő: »»   1363 / 1363
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem