Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszönöm, köszönöm mindenkinek, de én nem "értem" a ciril betűket
![]()
Mert fiatal vagy.
![]()
Míg javítottad, nem jelent meg nálam, azért írtam.
![]()
Meg ifjabb korukban nem nyaraltak Bulgáriában.
Üdv mindenkinek! Március 27-én az xlo webáruházból rendeltem egy telefontartót, ami a mai napig még nem jött meg. Visszaigazoló e-mailt kaptam, hogy a feldolgozást megkezdték.
Másnak is volt már ilyen hosszú kézbesítési idő az xlo-nál?
Nem is kevésnek: Árukereső, XLO vélemények. Remélhetőleg nem fizettél előre. Meglepő, hogy ilyen gyenge minősítéssel még tagok, az ilyen áruházak általában törlik magukat a rendszerből (többször feltűnt már a dolog).
Írtam nekik e-mailt két napja, de még nem válaszoltak.
Ahogy látom rengeteg panasz van rá, sokan nem kapták meg a terméket. Inkább megrendelem ugyanezt drágábban egy másik helyről, ha meg véletlenül megküldenék hát így jártak
![]()
Sziasztok. egy aprocska kèrdès...
Hogy is keresek rà felhasznàló hozzâszolàsaira?
Jó estét!
Visszamondtam a telefontartót, de arra jutottam hogy inkább gyártok egyet saját magam ![]() Motorra felszerelhető változatot készítenék, aminél a kamera helyét kivágnám, a túrázásokat meg felvenném ![]() Tudna valaki tanácsot adni, hogy milyen anyagból lehetne egy ilyet kreaálni? Anno 0.5mm-es kemény papírból már csináltam egyet műbőrrel bevonva, de azt beltéri használatra, és az alapanyag is elfogyott már. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2017
Kicsi NYÁK-keret, széleinél összeforrasztva, belülről szivaccsal kibélelve, esetleg ott is, és kívül is bőr vagy műbőr elemekkel díszítve, stb.
![]() (Műanyagot macerás otthon önteni és tesztelgetni. Esetleg, ha van ismerősi körben 3D nyomtató, amelyiken épp lehetne ilyenekkel kísérletezni.) Esetleg műgyanta, de ez nem olyan költséghatékony.
Ha van hozzá megfelelő alapanyag és ragasztó anyag, akkor sztirol lapból is készíthető, természetesen bélelés és fedő "bőrözés" ebben az esetben sem maradhat el.
A sárgaréz lemez könnyen megmunkálható, jól forrasztható, rugalmas, és bőrrel ugyanúgy behúzható....
Köszönöm a tippeket
![]() ![]() Ha elkészült, majd feltöltöm kép formájában ![]()
Vasárnap veszem meg a hegesztőt de kapu ügybe tanácstalan vagyok. Az oszlopok már állnak de mivel nem hozták meg a deszkát csak félkész. A kérdésem: mit hegesszek az oszlopra kapu függesztés gyanánt?
Egy ilyen üzemanyag szivattyú alkalmas lenne víz, pontosabban hűtőfolyadék keringetésére?
Egy darab laposvasat kifúrva. A kapura én Trabant kormányösszekötő csuklót tettem egy behegesztett anyába. Jövőre lesz húsz éve és még mindig tökéletes.
Szerintem ez nem lapátos szivattyú, hanem ilyen klattyogós icipici szállítású szivattyú, mint pl az állófűtésekben.
Az üzemanyag keni a pumpát, így a víz alatt lehet gyorsan elkopna.
Értem.
![]() Nézek kifejezetten víznek valót. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
Így van, esetleg szélvédő mosó szivattyú
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2017
Esetleg takarítógép szivattyú?Bár jobbban belegondolva az csak szakaszos üzemre való való. Az Ilyen nagy körfűrészeken valami sima csobogó szivattyú szokott lenni.
Első autodidakta hegesztési próbálkozásom.
Ha megnézed a munkadarabot, nem látsz hőhatás-övezetet, a hozaganyag beolvadása nagyon csekély. Mivel nem melegedett át, nagyon hirtelen kiránotta a meleget a varratból, azért olyan fényes. Valószínűleg rideg, ezért törékeny is. Emelni kell az áramerősséget!
Bizony ahogy Stewe barátunk írja, nagyobb áram kell oda. Meg kell olvadnia a hegesztendő daraboknak is, mert különben csak össze varacskoltad, de tartani nem fog semmit.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
Folyamatos varratot sem látok, de ne add fel.
Gyakorlat teszi a mestert.
A hegesztőgépeink szállítójának a mottója:
A hegesztés, egy mikrokohászati kézművesmesterség. Csak gyakorolni kell! ![]() Ha nem vagy elégedett akkor változtatni, és az eredményes változtatásokat megtartani. Nem szabad elhanyagolni az oxidmentesítést sem (mint a forrasztásnál), a rozsdás vasat nagyon nehéz jól hegeszteni. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |