Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása
 
Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   111 / 111
(#) hege88 válasza pittti hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Ez is megfordult a fejemben, de mivel egy full patinás Olivetti 386-os, (mai szemmel elég elborult egy konstrukció) próbálnám ezt az utat az utolsó helyre sorolni. Egyébként az is bonyolitja a dolgokat, hogy az előlap a fedő és oldallapokkal egybe van. Tehát valahogy barkácsolni kell...
(#) pittti válasza hege88 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Amit javasoltam, az egy megoldás arra, ha használni kell a gépet. Persze más a helyzet ha az eredeti állapot megőrzése a cél, akkor nem jó. Viszont a helyzet az, hogy ezt a szériát már kb. 20 éve ártalmatlanították és újrahasznosították. Esetleg aukciós oldalakon találsz ilyet vagy hasonlót (bontásra), de általában annyit kérnek érte hogy nem éri meg.
(#) hege88 válasza pittti hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Van esetleg ilyen AT nyomógombod, ami négylábú? Illetve találtam egy TV panelen ugyanilyen gyártótól, de az 6 lábkiosztású. Az is jó, csak nem tudom a lábak kiosztását, mi hova kerül..
(#) pittti válasza hege88 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Van szabvány AT táphoz való kapcsolóm, de az köszönő viszonyban sincs azzal, amire szükséged volna. Majdnem minden AT házba ilyen volt beépítve. Egyébként négy kivezetése van, hiszen ez egy kétáramkörös kapcsoló.
(#) zoli0078 válasza Poli hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Sziasztok!

Terheléssel is ugyan az volt a helyzet. Végül meg lett a probléma, egy forrasztási hiba volt a 12V-os ágban ezt javítva szépen elindult a táp.
(#) zoli0078 hozzászólása Ápr 12, 2021 /
 
Sziasztok!
Volna egy újabb versenyző, egy Chieftec 700W-os tápegység. Alap probléma nemi indul. SB rész rendben van terhelhető, de még sem indul. A vezérlő IC megkapja a tápfeszültséget, az 1-es és 2-es pontoknál (ezek mennek az IC 2-es és 5-ös lábára) a GND-hez képest nulla érhető ha a zöld vezetéket földre húzom (ha nincs földre húzva a zöld vezeték akkor mérhető feszültség). amennyiben a 3-as ponton jelölt helyen a +hoz képest mérek akkor elindul a táp (PFC nélkül és valami kényszer üzem lehet mert a PG jel sem ok).
Első körben a vezérlő IC-re (CM6805) gondolok.
Jó a gondolatom vagy máshol lesz a hiba?
(#) Aang hozzászólása Ápr 15, 2021 /
 
Csatoltam 2 képet. Ez az érték jó ennek a cuccnak? Nem indul a táp csak meglibben a ventilátor.
(#) vargaf válasza Aang hozzászólására (») Ápr 15, 2021 /
 
Nem, az eredeti érték 220 nF, a mért érték 1,1 nF, tehát az eredeti érték töredéke. Cserélni kell az eredeti értékre.
(#) erbe válasza Aang hozzászólására (») Ápr 15, 2021 /
 
Mi köze ennek a ventilátorhoz?
Ez egy 220 nF-os zavarszűrő kondenzátor lenne. Jóformán semmit nem befolyásol, hogy töredékére csökkent a kapacitása.
(#) Aang válasza erbe hozzászólására (») Ápr 15, 2021 /
 
Az elkokat mértem, mind jó. Valami ötlet merre induljak? Egyik napról a másikra nen kapcsolt be. A zöld vezetéken nincs meg az 5V.
(#) zoli0078 hozzászólása Ápr 24, 2021 /
 
Sziasztok!

Egy HKC táppal küzdök ami nem indul. A SB rész oké 5V terhelve is fix. Első körben a primer oldalon a kapcsoló tranzisztorok zárlatosak voltak valamint a az egyik tranzisztornál lévő SMD ellenállás megégett (értéket nem lehetett róla leolvasni). A tranzisztorokat cseréltem de z után sem indult el a táp, ezek után a vezérlő IC-nél lévő két c945-ös tranzisztort cseréltem mert ezek is zárlatosak voltak. Ez után csak úgy indult el a táp ha az IC lábát közvetlen húztam földre, a zöld vezeték földelésével nem indult (ilyenkor van egy kis ellenállás a vezeték és a láb között) és a 12V jóval a határérték felett volt. Kicseréltem benne a vezérlő IC-t (WT7520), most a zöld vezeték földre húzásakor indul a táp (ahogy kellene) ezzel már nincs gond, de csak egy pillanatra indul meg és azonnal le is áll. Ilyenkor a 12V-os ágon ~6V-ot a 3.3V-os és az 5V-os ágban 0.5V-ot mérek. Ilyen pillanatra leindulással akkor találkoztam ha valami zárlatos volt a szekunder oldalon, de itt minden dióda és tranzisztor jónak mérhető.
Mi lehet a probléma merre induljak tovább?
(#) Inhouse válasza zoli0078 hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Lehet, hogy kell neki egy minimális terhelés a +5V ágra...
Annyi mindent kicseréltél, hogy már csak a doboz, meg a trafó marad szinte...
(#) zoli0078 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /
 
Sajnos nem elég a terhelés, kapott minden ága egy kis terhelést, de semmi nem változott.
Következő: »»   111 / 111
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem