Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása
 
Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   103 / 103
(#) Dilopho válasza kadarist hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Köszönöm ezt én is megtaláltam csak nem akarok rá forrasztgatni hanem a magáról ami van hozzá modul arról akarom levenni a feszültséget
(#) Bluger hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Sziasztok
Nekem egy olyan gondom lenne egy Hypro 480w-os táppal, hogy nem indul. Eleinte amig pcben volt néha bekapcsolt néha nem, egy idő után már megse nyikkant. Most pc nélkül is indítanám de semmi, fel se pörög a venti semmi feszültség nem jönn ki. belenéztem semmi égés vagy gyanús jel lenne, minden normálisan nézki. Esetleg egy tipp, hogy mire nézzek rá mégis?
Előre is köszönöm.
(#) latyakosa válasza Bluger hozzászólására (») Jún 7, 2018 / 1
 
A készenléti tápból "kijön" az 5V stabilan ?
(#) latyakosa válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
A lila és a zöld kábelen a feszültséget nézd meg a a feketéhez képest
(#) Bluger válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Szerintem szórakozik velem ez a táp. Annyi, hogy kicseréltem egy kondit mert puposnak véltem de úgy se ment. Most megakartam nézni amit írtál erre meg bekapcsolt és minden feszültséget kiad.
(#) latyakosa válasza Bluger hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Kontakt hibád lehet ettől még, de nehéz lesz ennyiből rájönni hol van a probléma. Tápkábel, csatlakozója nem szórakozik veled ? Láttam már érhibás tápkábelt is.
(#) Bluger válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Többel is próbáltam, na majd csak elválik hogy mi lesz vele, tesztelgetni fogom. Igazából gyors tápnak használnám, csak még arra kellesz rájönnöm, hogy ne tiltson le ha rádugok valamit. 5v ág leterhelem de akkor is letílt.
Köszönöm a tippeket.
(#) Bluger hozzászólása Jún 10, 2018 /
 
Sziasztok
Még egy kis segitséget kérnék. Adot egy másik táp (Fsb), most meg ez nem hajlandó indulni. Készenléti 5V az megvan. Találtam egy alkatrészt ami meg/elvan törve de nemtudom beazonosítani, hogy mi lenne az. Remélem nem egy egyedi alkatrész lesz.
(#) latyakosa válasza Bluger hozzászólására (») Jún 11, 2018 /
 
Ha tudod takarítsd ki sűrített levegővel először a tápot, utána ha lehet mutatsd meg mondjuk pirossal körbe karikázással melyik alkatrészre gondolsz, illetve lehet nem ártana több szögből is megközelíteni a témát (alkatrészt). A képen nekem csak felrobbant kondenzátoról kiszóródott aluminium csíkokhoz hasonlót vélek felfedezni.
(#) Bluger válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Kiderült, hogy ellenállásról van szó. Kipukkant/felrobbant kondit nem láttam. Elviekben egy védő/olvadó ellenállás, amit kivettem és 7,4 Ohmot mértem rajta.
(#) latyakosa válasza Bluger hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Az a minimum terhelése a kapcsoló üzemű tápnak, hogy pl alaplap vagy terhelés nélkül is be lehessen teszt jelleggel kapcsolni. Ez elég ritkán elromló alkatrész, nem biztos hogy hibás az 7,4 ohm-s értéke.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
Következő: »»   103 / 103
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu