Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása
 
Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   108 / 108
(#) vargaf válasza freddyke hozzászólására (») Feb 23, 2020 /
 
Talán ez segít:
Eladó LCM3
(#) freddyke válasza vargaf hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Köszönöm. Azért nem találtam, mert arra számítottam az eredeti készítőnél után lehet rendelni, a bazáros oldalakat meg sem néztem. Sajnos a párezer forintos ár elé egy eggyest kell biggyeszteni, így már nem biztos, hogy annyira megtérül készen megvenni, inkább érdemes megépíteni.

Más: Kicsit off, de nem igazán van PC tápos téma a fórumon. Új tápot vennék. Topológiában a félhíd + LLC + SR + DC/DC és félhíd nélkül ugyanez között mi a különbség, melyik a műszakilag jobb megoldás? Két be quiet (FSP belsős) tápot hasonlítok össze (BN282, BN251). Pont ennek a kettőnek a PCB-jéről nem találok képet, de a 850W-os és 550W-os félhidas és 550W+850W félhíd nélküli modellekről van.
(#) vargaf válasza freddyke hozzászólására (») Feb 24, 2020 / 1
 
Az eredeti készítőnél csak rövid ideig lehetett vásárolni 2009 körül, az ára akkor is magas volt. A Piri Dániel ( deguss ) már rég nem foglalkozik vele, sőt az oldalt sem látogatja. Utána Leiszt Jani ( lhanzi ) felhasználó forgalmazta Pudics István engedélyével, de Ő sajnos évekkel ezelőtt meghalt. Az építéshez minden adott, ha valaki ért hozzá, sokan megtettük.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2020
(#) latyakosa válasza freddyke hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Apróban bukkant már fel használtan pl 5e huf áron.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2020
(#) latyakosa válasza freddyke hozzászólására (») Feb 24, 2020 / 1
 
Az LLC rövidítás egy rezonáns kapcsolóüzemű tápot takar.
Általában féhíd vagy teljes híd kialakítással.
Az SR a szinkron egyenirányítás rövidítése.
Mindkét táp (BN282, BN251) használja ezeket a hatékonyság növelő megoldásokat.
A talán leglényegesebb különbség a félhid és teljeshíd között, pl félhídnál 2 kapcsolóelem fele feszültséggel és dupla árammal dolgozik, a teljeshídnál 4 kapcsolóelem, dupla feszültség fele áram a félhídhoz képest.
Az utóbbi persze ezen "duplázás" miatt valamivel több alkatrészt tartalmaz.
Azt vedd ami neked jobban tettszik, olcsóbb vagy szimpatikusak.
(#) deebo válasza freddyke hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Ha konnektorba dugáskor szikrázik és ózonszag jön, azt jóeséllyel a hálózati feszt szűrő fóliakondi okozza, lehet, hogy az öcsipanelen, ami közvetleül a tápcsatlakozón.
(#) freddyke válasza latyakosa hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Köszönöm, hasznos magyarázat. Megtévesztő a gyártó adatközlése, javítanom kell magam. A megadott adatokból úgy tűnt, az egyik tápban nincs félhíd és helyettesítő megoldás sem. A belsőt kielemző tesztek (beleértve a képek forrását tartalmazó tesztet), a hosszú szövegben elásva írják, hogy az első verzió (is) félhidas. A túlárazott Platinum verzió és a 850W teljesítményű BN253 (BN251 nagyobb változata), valamint afeletti verziók egészhidasak.
Következő: »»   108 / 108
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu