Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Peltier cella
 
Témaindító: Bigya, idő: Dec 4, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 24
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Dec 2, 2020 1 /
 
Milyen tévedésről van szó ? Két dolgot állítottam kicsi a hatásfoka és 20 fok hőmérséklet különbségnél többet nem tud .Pont 3 ember írta le ugyanezt csak más szavakkal . Egyetlen szóval nem mondtam hogy szar csak a tudásáról írtam ... Eszmecserében bármikor benne vagyok de utálom ha ok nélkül támadnak és olyasmivel vádolnak amit valószínűleg el sem követtem . Érdekes a fow témában (az az egyetlen) ahol beszélgettünk és nem ugrottál a torkomnak
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2020
(#) lazsi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Megmondom őszintén sosem néztem, hogy mennyi idő alatt hűl le annyira... De szerintem már dél körül is jegesedett. És természetesen azon is múlott, hogy milyen gyakran nyitottam ki, vagyis, hogy mennyi légnedvesség jutott be.
Viszont ha kívül 20-25 fokos a levegő, bent jég van, az határozottan több, mint 20 fok különbség...
(#) kaqkk válasza lazsi hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Ez így jó akár még 5 fok is lehet a különbség ahhoz képest amit mondtam , de nézd meg nyáron 40 fokban is (ennyi a kérésem semmi több)
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2020
(#) ktamas66 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Van egy lézer modulom, amit két 24V 170W-os TEC modul hűt ( így a max. hűtési teljesítmény 340W). Ehhez kb. 50V 10A táplálás kell. Amikor kísérleteztem vele és nem ment a szabályozás, csak kézzel állítgattam, előfordult hogy majdnem deres lett a modul, miközben a másik oldalán az A4 méretű borda már 40-50 fok körül volt. Lézermodul nélkül pár perc alatt bederesedik.
(#) kaqkk válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Igen 50v 10 A az testvérek közt is 500W te is leírtad a hatásfokát . Deresedik ? Hány fokos levegő hőmérsékletnél ? 20 fokos levegő hőmérsékletnél mennyire tudja visszahűteni a lézert ? Ez tényleg érdekel mert a 170w már nem az a teszkós hűtőtáska...
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2020
(#) ktamas66 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Nem kell túlhűteni a lézert, 20 fok az üzemi hőmérséklete. Csak ott is kell tartani.
(#) lazsi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2020 /
 
Szerintem nem fogom megnézni, mert
1. Nyárig elfelejtem, hogy egyáltalán zajlott ez a beszélgetés.
2. Nem fogom megkockáztatni, hogy a hűtött kajám felmelegedjen és ki kelljen dobnom, tehát a szobában fogom tartani és nem teszem ki 40 fokba a hűtőtáskámat. (Üresen meg nem ugyanaz a helyzet, mint telepakolva: kevesebb levegő, több magas hőkapacitású anyag. Tehát itthon sem tudom elvégezni a )
3. Sem hőmérőm, sem időm nem lesz a táborban méricskélni.
4. Annyira nem is érdekel ez az egész...

De legyünk pontosak: Azt írtad (többször is), hogy 20 foknál többet nem tud. Ha 21-et tud, az már több, mint 20, vagyis cáfolva az állításod.
Másrészt, nekem az is tökéletesen elég, ha a 25 fokos szobában (legrosszabb helyzet) a benne lévő dolgokat 5 fokon tartja (minimum elvárás), tehát nekem a 20 fok különbség is bőven megfelel. Nem jégkrémet tartok benne, hanem felvágottat, tejterméket és sört.
(#) kaqkk válasza lazsi hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Idézet:
„2. Nem fogom megkockáztatni, hogy a hűtött kajám felmelegedjen és ki kelljen dobnom, tehát a szobában fogom tartani és nem teszem ki 40 fokba a hűtőtáskámat.”
Evvel mindent leírtál (ennyit vársz tőle ennyit tud és kész )Nincs evvel semmi baj ! Ha azt írom hogy az autóm 180 at megy akkor te megdöntöd az állításomat mert ugyanaz a típus másnál 182-t is tud ? Egyébként otthon az udvaron üresen is meg lehet mérni , nem az volt a kérdés hogy telepakolva árúval meddig tartja a hideget hanem hogy 40 foknál mennyi lesz a belső hőmérséklet
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2020
(#) kaqkk válasza ktamas66 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
A lézer teljesítménye ?
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Idézet:
„Leírás
G21 C&W hűtőláda, 45l 639052
A G21 hűtőtáska 45l űrtartalommal, erős hűtéssel és modern kivitelezéssel azonnal elnyeri tetszését. A teljesítményképes ventilátornak és a minőségi szigetelésnek köszönhetően az élelmiszert állandó hőmérsékleten, körülbelül 20 ° C-kal kisebb hőmérsékleten tudja tartani, mint a környezeti hőmérséklet.
Egy 50000Ft os hűtőtáska adatlapjából másoltam ki ezt a részletet
A gyártó is leírja feketén fehéren
Egy 15000 körüli már csak 10-15 fokot tud de ezt írjuk a hőszigetelés számlájára.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2020
(#) sirály12 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Ha egy gyártó egy terméke ezt tudja, akkor minden gyártó terméke is csak ezt tudja? Nevetséges érvelés ugye? Abba nem gondoltál bele, hogy nagyban függ a hőszigetelés milyenségén a dolog? A peltier tud akár 30 vagy magasabb DT-t is, ezt kellene már megérteni, itta lényeg, hogy emnnyi hüt endegsz be a rendszerbe!
(#) Moderátor hozzászólása Dec 3, 2020
 
Kedves Gyulank és Lazsi!

Nyomatékosan kérjük, hogy fejezzétek be a civakodást, az olvasókat nagyon zavarja a viselkedésetek.
(#) tothbela válasza sirály12 hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Szia!
Fürdőszobai páramentesítő. A meleg oldal egy alu idommal a hideg vizes csővezetékre, a hideg oldal pedig egy hőtőbordára. Alá egy edényke.
De elektronikai munkára is befogható. Most tervezem hűtött félvezetővel előerősítő zajtalanítását. MC hangszedő előfok, de DX rádiózás esetén is jó lehet.
(#) sirály12 válasza tothbela hozzászólására (») Dec 3, 2020 /
 
Ez a páramentesítős ötlet tetszik! Lehet meg is csinálom! Köszönöm az ötletet!
(#) Elektro.on válasza tothbela hozzászólására (») Dec 4, 2020 /
 
Nekem van gyári páramentesítőm, kompresszoros.
Azzal párhuzamban én más megoldást javasolnék a Peltier cellásra is.

Én mindkét oldalára hűtőbordát tennék. Egy ventillátor gondoskodhatna a légáramlásról olyan módon, hogy egy hajlított lemez terelhetné a levegőt.
A ventillátor a meleg oldalon szívja a levegőt és a lemez a hideg oldalról tereli a meleg felé a légáramlást. Remélem érthetően írtam. Így a hideg oldelon lecsapódik a pára, de a lehűtött, párátlanított levegőt vissza melegíti a meleg oldal.
Csatolok egy gyors vázlatot.

Defroster.png
    
(#) Moderátor hozzászólása Dec 4, 2020
 
Tényleg nem lehet befejezni szép szóra a nemi szervek méregetését?! Mindenképpen drasztikusabb eszközökhöz kell nyúlni, hogy ne menjen el a téma személyeskedésbe?!
Következő: »»   24 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem