Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » POST kód kijelző
 
Témaindító: bbb, idő: Dec 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) bbb hozzászólása Dec 2, 2007 /
 
Az előző alaplapomon volt POST kód kijelző, ami a szokásos sípolós móka helyett HEXA kódokkal jelezte az alaplap éppen aktuális állapotát (memória ellenőrzés, proci ellenőrzés, ... minden ok)
elivleg minden alaplapra lehet ilyen kijelzőt pakolni, így nagyban segítene néhány gép ellenőrzésekor.
Tehát a következő lenne a kérés:
Akinek van ehhez tervrajza, alkatrészlistával, nyáktervvel, ... legyen kedves megosztani velem és mindazokkal, akiket még érdekel. (ja és éppen nincs pénzem 5k huf kiadására, amennyibe egy ilyen kerülne, emiatt is lenne jó alkatrészekből öszerakni)
(#) vizor válasza bbb hozzászólására (») Dec 3, 2007 /
 
Azokon a lapokon amik támogatják, van egy megfelelő hozzávaló csatlakozó a kijelzőnek (ez lehet 7szegmenses vagy led-es). Viszont amin nincs, azon vagy ISA vagy PCI kivitelű kártyával lehet megoldani a POST kijelzést. Van egy ISA 8 bites POST kártyám, igaz nem nagyon működik, de lefényképezhetem, hogy kb. mik vannak rajta...
(#) bbb válasza vizor hozzászólására (») Dec 3, 2007 /
 
a fénykép jó dolog, de sajnos nem megoldás a problémára. ugyanis az isa csati sajnos kihalt a mai alaplapokon (de már a 2001-es epox lapomon se volt belőle egy darab se)
viszont elvileg a párhuzamos porton, ill. pci-on keresztül is le lehet ezeket a kódokat olvasni. nekem olyan lenne a legjobb, ami a párhuzamoson keresztül képes leolvasni... (de ha minden igaz, akkor a soros porton keresztül is működik a dolog, az még jobb lenne )
(#) vizor válasza bbb hozzászólására (») Dec 3, 2007 /
 
Nem mondtam, hogy isa-t használj, írtam a pci-t is. Te elvet kértél, az isa kártyán lévő alkatrészekből nagyjából ki lehetett volna következtetni a működési elvét, és ha azt érted, pci vagy soros vagy párhuzamos, már csak fejlesztés kérdése.

Dehát nem erőszak, legalább nem kell dolgoznom vele, meg előkeresni ...
(#) bbb válasza vizor hozzászólására (») Dec 3, 2007 /
 
hohó jöhet a fénykép, amikor éppen eszedbe jut és köszi az erőfeszítésed
nehogy már ennyin csússzon el a dolog
(#) Dudus hozzászólása Dec 3, 2007 /
 
Én nemrég vettem ilyet.

ISA/PCI

Itt nézheted meg a részleteket.
(#) hezso válasza bbb hozzászólására (») Dec 3, 2007 / 4
 
elméletileg amikor fut a post akkor attol fuggoen, h eppen mit csinal tesz ki egy adatot a 80h címre a gép. namost ha ledoglik, akkor kintmarad az az adat, ami eppen tortent, es ugyebar ebbol tudod h mi az aminel meghalt a post.

namost ha minden igaz a 80h-rol post alatt kimegy az adat tobbek kozott az LPT portra is, megpedig a data pineken(D0-D7) ott kene lenni. szal ha rateszel LED-eket, abbol vissza tudod szamolni h mi a post kod, de nem tudom pontosan h itt siman csak 8 bit jelzi, vagy valami trukkozes is van, de keress rá, ilyen LED-es modszerral mukodnie kene. ennel olcsobbat sem nagyon talalsz...
valami sztem tuti vilagitani fog ott ha lehal a post, csak kerdes h milyen tablazattal tudod visszafejteni, erted.

amugy kimegy a cim az USB-re sorosan es talan meg a serial portra is, meg persze PCI-n meg ISA-n a 80h olvashato. valahogy ugy van h a GPIO portokra megy, es innen kerul at USB-re meg serialra es paralellre.

mind1, ezt a ledes dolgot meg kell nezni, mintha mar lattam is volna ilyen tablazatot. nem tudom, lehet a szabványos POST táblázat passzol rá, és ugy meggy ki 2x4bit-en a ketjegyu hexa szám, de lehet trukkozve van, mondom.
(#) hezso hozzászólása Dec 3, 2007 /
 
kozben rakerestem, pl ezt kidobta:
Bővebben: Link

szal mukodnie kene, es most mar ugy hiszem h szabvanyos post code-ok jonnek ki, szal ahogy a linken is ajálnják, vagy 8 darab led, vagy szebb 2 LED kijelzo, meg 2 hex-7segment decoder.
(#) bbb válasza hezso hozzászólására (») Dec 4, 2007 /
 
köszi az oldalt is. meg fogom építeni valószínűleg a napokban, és 7szegmensessel... ha nem találok hozzá vezérlőt, akkor legfeljebb összerakom logikai elemekből így is ki fog jönni 500ft körül az egész
(#) bbb hozzászólása Dec 6, 2007 /
 
Erről a 7szegmenses kijelző vezérlőről tud valaki valamit? MC54HC4511J
A motorola gyártja, és rengeteg van belőle a lomexnél, de atatlapot nem találok hozzá... Jó lenne tudni, hogy ez mit művel az a-f kijelzésénél (mert ugye ezek vagy rendesen kijelzik, vagy csak az érvényes bcd kódokat jelzik ki, vagy pedig valami furcsaságot jeleznek ki az érvénytelen tartományban)
(#) hezso válasza bbb hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
Bővebben: Link

valami nagyon hasonlo lehet ehhez, lehet ugyanez

mod: es akkor ebbol az is adodik h nem jelez ki a,b,c,d,e,f-et...
(#) source2 válasza bbb hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
hi

A CD4511 az csak a BCD kódokra ad kijelzést, a többire nem!

a 74ls47 aminél még 10-14 ig néhény szegmens világít

valamelyik régi TILxxx sorozatba volt hexa számláló, asszem a TIL311, de azt már elvétve lehet kapni és nagyon drága.

lehet építeni is

üdv
(#) edgaar hozzászólása Dec 6, 2007 /
 
Hali !
engem is mindíg izgatott ez a téma, össze is dobtam nagy hirtelen egy ledes ellenállatos verziót (1led/bit). Ez elvileg jól müxik, villog meg minden, ma melóban kipróbáltam többfajta alaplappal, compaq (és gondolom egyéb brand gépekkel) viszont nemigen mész sokra mert azok baromságokat nyomnak ki,pl v mind ég v mind sötét etc. A legujabb alaplapk meg vid membe kiirják post alatt amúgy. de a régebbi alaplapokhoz tök jól müxik.
arra gondoltam mivel nem kapni norma dekodert, 1 picre kéne rárakni a 8 lábat, és arról hajtani ki a 2x7szegmenst. ok, így kell 8+(2+7) láb, amihez ugye valami nagyobb pic kell, de az legalább nem lesz alkatrésztemető. végtelen ciklusba olvasná a bemenetet és multiplexbe rakná ki amit "lát". belsö oszcival, szóval gyakorlatilag csak 1 pic ha a 7szegmensesnek valami tök kis áramút választunk.
vélemény ?
Edga'r
(#) hezso válasza edgaar hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
és ha megküldöd egy párhuzamos bemenetű soros kimenetű shift registerrel, kimenetre meg hasonló visszafele akkor a legkisebb pic is jó lesz, szvsz gondolom sokkal olcsobbra kijon, de amugy korrekt dolog beletenni mikrovezerlot, mert nagyban leegyszerusiti a dolgokat ha nem talaltok dekodert.

amugy tuti van olyan decoder ami 4bit-et kódol ki display-re, csak nem BCD kell, hanem sima binary bemenetu(vagy hex, nemtom hogyhivjak, megkene nezni egy ilyen IC-t). BCD várható volt h nem fog tudni hex karaktereket.
(#) edgaar válasza hezso hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
igazad van, meg lehet oldani, de én 1db ict akarok csak használni, mert így kisebb meg átláthatóbb. amugyis sztem simán 2k alatt megkapod már a 40lábúakat is nem hogy a kisebbeket amik már elegek. swböl meg programozol amit akarsz bele. ja és picböl meg olyankell ami kis fogyasztású és valamia trükközéssel lehet meg lehetne táplálni lptről tán.. nem tom van e olyan láb(persze a 8 data lábon kívül) amin minden alaplapon/bioszon van +5V folyamatosan boot-ig. mondjuk gyanús h nincs. akkor viszont cr2032 re szavazok. de akkor télleg kis áramú 7seg kell.
(#) bbb válasza source2 hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
én megterveztem a bináris -> 7szegmens kódolót, csak marha sokat kellene vele vacakolni... (persze pic nélküli megoldásról van szó)
végül arra az eredményre jutottam, hogy 0..9 számokat valamelyik bcd-s 7szegmensen kijelzővel rakatom ki, míg a maradék számokat sima és és or kapukkal össze lehet hozni. ez a két darab hétszegmenses kijelző esetében két bcd 7segm vezérlő ~50Ft/db, pár switch, két inverter (mivel csak olyat találtam, ami 6db-ot bír negálni), és kb. 16 és meg 8 vagy kapu két xor-ral megfűszerezve. cirka 400Ft-ből meglesz az egész, ha egyszer nekiállok megcsinálni. és akkor nincs se pic, meg se programozás, lényegileg a ledes megoldás van csak átkonvertálva 7szegmensre
tehát a lényeg, hogy ráhagyom a számok konvertálását egy már erre kitalált cuccra, a maradékot meg ha kell, akkor kirajzolom a saját logikai áramkörömmel... (tudom egyszerűbb lenne programozni, de ahhoz kellene egy égetőt is készítenem, aztán neki kellene állnom megtanulni pic-et programozni...)
(#) szilva válasza bbb hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
Egy 28 lábú PIC-et (pl. 16F886) olyan bruttó 500 körül meg lehet venni. Emellé aztán tényleg csak a kijelző kell, meg az annak a meghajtásához szükséges ellenállások, tranzisztorok.

Amúgy két digitnél a digitkijelöléshez nem kell elpazarolni 2 kimenetet, egy elég rá, az egyik digitet 0-nál, a másikat 1-nél kell kijelölni. Tizedespontra nincs szükség, így összesen 8 lábbal meg lehet jeleníteni 2 hexa digitet.

+5V-ot meg game portról vagy billentyűzetcsatlakozóról szokás lopni, LED-es kijelzőhöz én nem tartanám szerencsésnek a CR2032-t, az LPT-ről meg nem lehet annyi energiát levenni, hogy normálisan működjön.

Ha kéziműszer készülne a cuccból, akkor is inkább két AA elemet tennék bele, és egy nyomókapcsolót a tápra. Úgyis csak a bootoláskor kell figyelni, addig meg lehet nyomni a gombot. Ha elengeded, akkor meg nem fogyaszt semmit.

(Végső esetben, ha jól gondolom, még egy 20 lábú PIC is elég a megvalósításhoz.)
(#) edgaar válasza szilva hozzászólására (») Dec 7, 2007 /
 
Hali !
Igazad van, 8 láb elég én is átgondoltam. Tehát 8+8 IO pin kell, a program meg rém egyszerű. Mi az a legkisebb-legolcsóbb aminek van ennyi lába meg belső oscija ?
Kisáramú 7szegmensest szerintem lazán meg lehet impulzusban hajtani ellenállatok tranyók nélkül, de ha nagyot tévedek szóljatok.
2db AA ? 3V a picnek elég ? nem kell 3.3 minimum vagy ilyesmi ?
Edga'r
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
most volt egy kicsi időm és kedvem foglalkozni vele...
viszont most jön a logikai tervezés után a fizikai megvalósítás kérdése! szóval jön pár olyan kérdés, ami nektek már tuti gyorsan megy kisujjból, de nekem még nem ok...
szóval a terv a következő ábrán látható:
Kép: Hivatkozás
a kérdésem pedig, hogy miután a vezérlést ráküldöm valamelyik megjelenítésért felelős részre (vagyis vagy a BCD to 7segm decoder ic-re, vagy a saját tervezésű logikai hálózatra), és az kiküldi a jelét a 7 szegmenses kijelzőre, hogyan tudom leválasztani a jelet a másik vezérlőről? mert ugye a 7 szegmensesnek sajnos csak 7 lába van, amire jelet adhatok, így ugyan egyszerre csak az egyik vezérlő kellene, hogy küldjön rá jelet, de pont az egyszerűségük miatt mindig küldenek jelet, de én nem akarom, hogy a megjelenítésért adott pillanatban nem felelős áramköri rész kimenetére menjen jel. (a képen bekarikázott rész) szóval hogyan lehetne leválasztani őket egymástól? (a tippem, hogy valami diódát kellene bepakolni, ami csak egyik irányba engedi futkározni a jelemet, de merthogy az elektronikai ismereteim elég felszínesek, és nem is törekedtek az iskolákban ennek megváltoztatására, így a kérdés adott: miféle dióda kell hozzá? - lehetőleg lomexes utalással, hogy egyszerűen megtaláljam)
a másik kérdés, hogy elég, ha a párhuzamos porttól kapott 12V-t pusztán ellenállatokkal fogom vissza az alkatrészekhez szükséges max. 5V-ra? vagy erre is van valami okosság?

ja és azért van ennyire megbonyolítva a dolog, mivel ebből ugye kettő kell rögtön a két számjegy miatt, és ha az egészet logikai ic-kkel csinálnám meg - pic nélkül, mert pichez továbbra sincs kedvem -, akkor számjegyenként közel 150 pontot kéne forrasztani, míg így elég a harmadát! (míg ha picet használnék, akkor elég lenne kb. 30-40 forrasztási pont, de cserébe egy pic égetőt is meg kellene építeni hozzá)

akit nagyon érdekel, annak odaadhatom a logikai hálózat kódját (elég ronda dolog tele és vagy xor kapukkal)
(#) kobold válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
Diódákkal így, ahogy a képedet módosítottam: minden vezérlő ágba kell egy. 1N4148-asok tökéletesen megfelelnek a célra. Lehet, hogy fordított polaritással kellenek, hirtelen nem néztem meg a meghajtó adatlapját (aktív magas vagy alacsony, a rajz aktív magasra vonatkozik).
Sokkal egyszerűbb, meg szerintem olcsóbb is, volna ezt procival megcsinálni... Akár be is égetem neked a kódot, ha támogatja a választott típust az égetőm, meg küldesz egy üreset.
Ja, és melyik lábon kaptál te az LPT-ről 12 V-ot? Jobb esetben 5 V, rosszabb esetben (főleg laptop, meg újabb alaplapok) 3...3,3 V a magas kimenet.
Mások tapasztalatából mondom mellesleg (én eddig megúsztam), hogy LPT-s meghajtással lehet a portot a leggyorsabban hazavágni, nem díjaznak akármilyen terheléseket, erre figyelj. Én mindig külső tápról hajtok, vagy USB-ről lopom az energiát (az úgyis van), bár kell neki egy plusz kábel és dugasz, de nem veszélyezteti a gép egészségét annyira
(#) szilva válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
Lenne néhány megjegyzésem a rajzodhoz:

1. A 74LS257 2db 4 bites bemenetről multiplexel egy 4 bites kimenetre, azaz pont fordítva, mint ahogy azt a rajzon elképzelted. Ez így nem jó, mellesleg felesleges is, elég, ha az A-F alakokat rajzoló logika megkapja párhuzamosan a bemenetet. A kiválasztott BCD/7seg dekóder A-F közötti bemenetekre üres kijelzőt dekódol, így a diódás összegzés menni fog, persze a külön megépített logikát is jól kell megtervezni ehhez, hogy a 0-9 között nem zavaró kimeneteket állítson elő.

2. A 4543 hivatalosan LCD meghajtására lett kitalálva, a kimenete nem tud LED-ek számára elegendő áramot szolgáltatni. Ha LED-es kijelzőt akarsz meghajtani róla, akkor a kimenetek után kell még valami meghajtókapu vagy tranzisztoros erősítés.

3. Ha már úgyis építesz külön logikát a "betűk" miatt, akkor lehet, hogy lényegesen egyszerűbb lenne az egészet megcsinálni a logikai hálózattal, esetleg valami PAL/GAL eszközzel, ha már PIC-et em szeretnél (persze azokhoz is kell valami programozó eszközt felhajtani).

4. Nem tudom, hogy tervezted a kiegészítő logikát, de ha megnézed egy 7447 vagy hasonló BCD/7seg dekóder belső logikai rajzát, akkor az kiderül, hogy nem olyan vészesen bonyolult. Szerintem ugyanilyen elven kellene csinálnod egy dekódert kapukból, annyi változtatással, hogy az A-F karaktereket is helyesen jelezze ki. Csak NAND kapukból fel lehet építeni, nem kell mindenféle kapu bele.

5. kobold írta már előttem, de az LPT porton nincs olyan kimenet, ahonnan egy ilyen áramkör ellátásához elegendő energiát le tudnál venni. Ezt vagy külső tápegységgel kell előállítani, vagy a PC valamelyik olyan portjáról (USB, PS/2, Game) kell "lopni", ahol hivatalból van tápfeszültség.

(#) kobold válasza kobold hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
Most találtam, van egy ICM7212 IC a Maximtól. Igaz, hogy 4 számjegyet is meg tud hajtani, neked csak kettő kell, de egyetlen chip-ben megvan minden, legfeljebb a félbyte-ok és a szegmensek kijelölését kell még megoldani.
Tuti, hogy ezerszer egyszerűbb volna egy uC...
(#) bbb válasza szilva hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
1. ezt nem tudom hol látod: 74LS257? viszont bogarat ültettél a fülembe, emiatt megnéztem a rajzon szereplő 54LS257-nek a leírását, és sajnos igazad van!

ha úgy tervezem meg a kiegészítő logikát, hogy ne adjon ki magas jelszintet amikor nem kéne, akkor bonyolultabb lesz, mintha bevenném a 0..9-et is

2. elvileg (mint a neve sugallja) 7 szegmenses kijelzőhöz találták ki, 5V-t ad ki magából magas jelszinten. ezek szerint, ha simán ráuszítom egy DC56-11GWA kijelzőre, akkor nem fog történni semmi? (azaz most nézem, hogy ennek a kijelzőnek mintha 2.5V kellene, nem is 5)

3. a pal gal eszközt ugyanúgy fel kell programozni, mint egy picet. (ennek módját még szintén nem ismerem, így felejtős)

4. a csak NAND kapus tervezésről tudnál nekem adni valami doksit, ahonnan megérthetném? jelen pillanatban a tudásom annyira korlátozódik, hogy AND OR XOR kapukból össze tudom rakni, pusztán NAND-ból nem...

5. rendben (bár akkor végképp nem értem, hogy árulhatnak olyan post kártyát, ami 7 szegmenses kijelzővel fut, és elég bedugni az lpt-be?)

az itt található leírás alapján összedugdostam az lpt-be a ledeket, és működött... (ezen az oldalon van pices megoldás is, amihez már külön szed le valahonnan tápot)
(#) kobold válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
A párhuzamos port terhelhető bizonyos mértékben, de aki már életében egyszer is izgult amiatt, hogy csak reboot van valami zárlat vagy elszámolt terhelés miatt, netán füst az alaplapnak / perifériának, az nem a külső tápos eszközön fog spórolni.
Itt egy lap a sok közül, van benne mindenféle érdekesség LPT ügyben, többek között specifikációk is, nézd át szerintem.
Logikai kapus modellezésre elég sok segédprogi van, itt egy olyat találsz, amibe beviheted az igazságtáblát, és generálja neked az áramkört, akár NAND-kapusat is. Modellezhetsz, kötözgethetsz szabadon, mindenféle kapu van
Ne az alapján döntsd el, hogy kapus vagy procis áramköröd lesz, hogy kell-e hozzá programozó vagy sem. Inkább gondolj az alkatrésztemetőre, amit kapukból nagyon gyorsan meg lehet valósítani Egy PIC-égetőt összedobni gyorsabb, mint a mostani áramkörödet, és jól jöhet még a későbbiekben.
(#) bbb válasza kobold hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
jó kis program ugyanazt hozta ki eredményül, amit én is összeraktam, csak ez a nand kapus dolgokat is ismeri
(#) szilva válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
1. 74/54/84, teljesen mindegy, ugyanaz a család, más hőmérséklet-tűrésűek. 74-es sorozatnak szokás emlegetni.

2. Persze, 7 szegmenseshez találták ki, csak nem mindegy, milyen technológiájút akarsz meghajtani. A LED-hez, hogy látható fénye legyen, jónéhány mA áramot kellene biztosítani, ez a típus meg nem arra lett tervezve, mivel az LCD-hez nagyon kis áram is elég.

Ha LCD-t akarsz használni, azt is megteheted, de akkor kell még egy négyszöggenerátor a hátlaphoz, az LCD-t ugyanis nem lehet egyenfeszülltséggel meghajtani, mert tönkremegy.

Ha LED-eket akarsz használni, akkor ahhoz is áramkorlátozó ellenállások kellenek, közvetlenül digitális kimenetre nem szabad kötni őket. Ha szerencséd van, találsz olyan LED-es kijelzőt, ami 1-2mA szegmensáramnál látható fénnyel világít, akkor talán használható ez az IC is.

3. Nyílván, ezért is mondtuk már többen, hogy egy PIC-kel jobban járnál, mert GAL-t lényegesen kevesebb helyen tudnak programozni, mint PIC-et. Másik javaslatom a programozható eszköz felhasználására egy EPROM. Talán EPROM-programozót könnyebben találni, mint GAL-programozót. Ha nem programozható eszközzel csinálod, akkor olyan alkatrésztemető lesz belőle, hogy nagyobb lesz a végén, mint egy PC.

4. A NAND kapus logika ekvivalens az NOT-AND-OR logikával, csak a közbülső rétegben, az AND kapuk után negált jelek szerepelnek, valamint inverternek is NAND kaput használunk. Keress rá, digitális technikából tanítják, pl. kombinációs hálózatok címszó alatt. Karnaugh-tábla, mintermek, ilyesmik.

5. Maradjunk annyiban, hogy az LPT portra kötött bármiféle LED egy inkorrekt, gány megoldás. Az LPT porton eredetileg TTL kimenetek vannak, amik nem 5-10mA terhelésre lettek tervezve, amit egy LED igényel, hogy láthatóan világítson. Tudom, hogy sok ilyen barkácsolás látható szerte az interneten, de ezek akkor sem korrektek.

Annyi energia meg végképp nem nyerhető az LPT port kimeneteiről, hogy az adatlapnak megfelelő tápellátást biztosíts bármiféle logikai áramkörnek. Lehet, hogy szerencséd van, és valamennyire működik, de erre ne számíts. Ha LPT-re tervezel bármilyen áramkört, annak kell külső táp.

Ez alól esetleg az lehet kivétel lehet, ha olyan, ultraalacsony fogyasztású cuccod van, ami a 2V-5V tartományban az adatlapja szerint is biztonságosan működik, valamint nem fogyaszt 1-2mA-nél többet semmilyen körülmények között. Nem hiszem, hogy a logikai áramköröd ezeket a feltételeket teljesíteni tudná, főleg, ha LED-es kijelzést akarsz.
(#) szilva válasza kobold hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
Annak meg a kezelése bonyolult, hogy beleírd az adatot, kombinációs hálózattal megintcsak szivacs lesz.

Viszont a neten találtam egy ilyet: DM9368 (Fairchild), ez 7 szegmenses dekóder és LED-meghajtó, áramkorlátozott kimenettel, hexadecimális jelkészlettel.

Vagy van még az MC14495, amit találtam, az is ilyesmi.
(#) kobold válasza szilva hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
Kilogikázva mindenképp bonyolult lesz, én egyáltalán nem javaslom, de hát ki hogy érzi. Hasonló probléma miatt kezdtem valamikor PIC-ezni, első dolgom az égető volt, és nem bántam meg...
Az MC-t én is megtaláltam, de forgalomban már mintha nem volna. Nem egy mai darab.
(#) telectro hozzászólása Jan 2, 2008 /
 
hali

van néhány csak ISA slotos teszt kártya nyák-om a TIL 311-es fajtához. érdeklődni magánban.

zsolt
(#) leono hozzászólása Jan 6, 2008 /
 
Csatolok egy rajzot. Talán tudok vele segíteni.

POST.ppt
    
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem