Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Raspberry Pi - Málnatopik
 
Témaindító: Topi, idő: Máj 6, 2013
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 51
(#) Bakman válasza Dannn hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
A tápegység kimenete nagy valószínűséggel leválasztott oldal, megfelelő szigeteléssel a 230 V-os hálózat felé. Ha igen, a DC oldalt egyenesen tilos földelni.
(#) kaqkk válasza Dannn hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Leírtam , egy egy kondi a motor két kivezetése és a háza közé (+ ház -ház ) és a relék tekercskivezetései közé .
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2020
(#) Dannn hozzászólása Feb 26, 2020 /
 
Sziasztok! Meg csináltam mindent ,amit leírtatok ,kondit raktam a motor elé és le is fedtem őket vas lemezel a rpi külön dobozban van és egy független tapról megy a relék ,amik a forgás irányt változtatják azok is külön áram forrásròl megtennék. A probléma ami az volt hogy a rpi kijelző hol elindul hol nem az meg mindig fönt áll de viszont a dht hőmérő már nem zavarodik be valamit meg esetleg rakjak be ?
(#) Dannn hozzászólása Feb 26, 2020 /
 
Képek ahogy össze raktam.
(#) Bakman válasza Dannn hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Ha már bekapcsoláskor sem indul el mindig a kijelző, akkkor azzal van gond, cserélni kell vagy valamiylen Reset áramkört biztosítani neki.
(#) Dannn válasza Bakman hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
Köszönöm a választ ! Még esetleg arra gondoltam hogy a motornak a tapja is külön van meg a relé behuzasnak is külön tapja van hogy esetleg az hülyeség lenne hogy a 2 táp jelet és rpi jelet összekötnem.Esetleg azért hogy nem a jellek vesznek össze
(#) tbarath válasza Dannn hozzászólására (») Feb 26, 2020 / 2
 
Írásjeleket kéne berakni, tagolni amit írsz. Ez így olvashatatlan.
(#) tomi52 válasza Dannn hozzászólására (») Feb 27, 2020 /
 
Nem tudom, pontosan milyen LCD kijelzőt használsz? RPI-vel még nem használtam kijelzőt, csak atmel-lel meg pic-kel. Karakteres LCD-nél (gondolom grafikusnál is) vannak időzítések (várakozások) amiket be kell tartani éppen azért, hogy ne hülyüljön meg a kijelző. A karakteres LCD kezelését pont itt a Hobbielektronikán olvasgattam, van róla cikk.
(#) Dannn hozzászólása Feb 27, 2020 /
 
Bocsánat! De a telefon mindíg hülyeségeket ír. Most egy HD44780 2x16 karakteres LCD kijelzőt használunk,úgy van beállítva,hogy az rpi indulása után 60 másodperc múlva kezd működn, utána pedig 5 másodperces kihagyásokal írja ki az adatokat. Az a fura,hogy néha jó,néha nem ha bekapcsolom és letelik a 60 másodperc.Van amikor pedig, letelik a 60 másodperc indulás után és normálisan ír ki mindent a LCD, utána folyamatosan jó még ki nem kapcsolom, majd kezdődik minden előröl.
Következő: »»   51 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu