Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Scharfer vs Jinbo
 
Témaindító: Adam Marczibanyi, idő: Ápr 11, 2023
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Adam Marczibanyi hozzászólása Ápr 11, 2023 /
 
Üdvözlet!
Arra keresem a választ, hogy az alábbi kép amit sugall, azaz, hogy a két márka ugyanaz, az egyrészt jelenthet-e minőségbeli különbséget a két tápegység között, másrészt, hogy ez jogilag hogy működik? Létezhet ugyanaz a tápegység két különböző néven vagy ez így problémás? Mi alapján tudok dönteni, melyiket vegyem?
Ha valaki tud ezekre konkrétat mondani, ha valaki ismeri valamelyik márkát konkrétan, akkor nagyon megköszönném a segítséget!

scharfer.jpg
    
(#) Bakman válasza Adam Marczibanyi hozzászólására (») Ápr 11, 2023 / 1
 
Idézet:
„Létezhet ugyanaz a tápegység két különböző néven?”
Ha csak két néven létezik, akkor ritka eszközről beszélünk. Manapság nagyon elterjedt, hogy egy termékre olyan matricát raknak, amilyet a megrendelő kér. "Nevesebb" gyártók ritkán csinálnak ilyet, de ott is van rá példa. A konkrét nevekre nem emlékszem, de pl. gázgazánban a Grundfos gyártotta szivattyún a kazán gyártója szerepelt és más színes is volt/van.

Másrészt egy-egy fotóról nehéz ítélni mert könnyen lehet, hogy az eredeti képet Photoshop segítségével némileg átalakították saját márkásra. Ha pedig megkapod a tápegységet, lesznek eltérések, de "alapvetően nem befolyásolja a termék funkcióját, a kép csak illusztráció" mondattal elküldenek melegebb éghajlatra.

Mit érdemes venni? Jó kérdés, ez is olyan, mint annó a HDD-k megítélése. Mindenki arra panaszkodik, ami nála elromlott. Ár/érték arányban én a Mean Well-re szavazok, rengeteget építettem már be, többet mostoha körülmények közé, bírják. Pl. Siemens tápegységeket jónak tartják, ami igaz is, sok van belőlük a cégnél, mégis cserélni kellett egyet pár hete egy PLC mellett, holott alig volt 1.5 éves.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2023
(#) Bakman hozzászólása Ápr 11, 2023 / 1
 
Apropó, Scharfer vs Jinbo. Utóbbiról lerí, hogy távolkeleti, tehát csak gagyi lehet, első ránézésre, előbbi német csengésű neve tutira utalhat. Az az igazság, hogy már csak a nagy számok törvényét figyelembe véve, nem minden távolkeleti cucc ipari hulladék és nem minden német dolog tuti (sok dolgot nem is ott gyártanak, csak nevet adnak neki).
(#) Adam Marczibanyi válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /
 
Nagyon köszönöm a válaszokat!
(#) AttiLED hozzászólása Ápr 12, 2023 /
 
A Scharfer az a JINBO. Csak vicces, hogy valaki Magyarországon kitalált neki egy német nevet és egyből mindenki megveszi és senkit nem érdekel (még az eladókat sem), hogy nincs rendben a dokumentációja.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem