Fórum témák
» Több friss téma |
Nahát, féregfox... Köszöni az a 2-300 millió ember a lenézést. Mi alapján is?
A Firefox történelmileg is egy tisztességes, független böngésző volt (Netscape), nem mint a Chrome. A Firefox hozta a tabokat újdonságként, amikor az IE leírhatatlanul ócska volt, kellett a konkurrencia és így az alternatíva, mint a falat kenyér. Aztán amikor végül lettek tabok az IE-n is, van róla történetem, mennyire is volt az IE béna és tipikusan Microsoft még sokáig. A Firefox hozta a beépített pop-up-blokkolót is, az is hatalmas változás volt, és a környezetet a mai bővítményekhez, azzal pedig jobb biztonságot. Ugyanis az IE-t is lehetett bővíteni, de COM-mal vagy ActiveX-szel, amik kb. normál programok voltak, bármihez hozzáférhettek a számítógépeken ezzel biztonsági káoszt okozva. Közösségi fejlesztés és szabad telepíthetőség szóba sem jöhetett. Elárulom neked, hogy a Brave-ben is Chromium van, ahogy az Opera-ban, a Chrome-ban és az Edge-ben is, és nem egy harmadik megoldás. A Chrome/Chromium, vagyis a Google számtalanszor próbált visszaélni az erőfölényével (milyen szokatlan...): olyan változtatásokat alkalmazott a YouTube-ban, amitől az lassabb volt Firefox-on, Chrome-only funkciókat tett a Google chatprogramjába, olyan API-kat a Blink motorba, amikhez csak késéssel lehetett alkalmazkodni stb. De nem is baj, ezek szerint nem való mindenkinek. Amiről itt szó van, közben rájöttem, gondolhattam volna a "dinamikus" szóból, azok valószínűleg a React, View, Angular stb. rendszerekkel készült weboldalak, amik rendhagyóan működnek. Azoknál nincs is html oldal (akár php-val generálva), ami megjeleníthető lenne, hanem először egy kis weboldal nyílik meg, azon indul el a JavaScript kód, majd az a kód húzza át és jeleníti meg az oldal elemeit. Hogy ilyen oldalakkal a Chrome jól működik és a Firefox nem? Hát ez előfordul. Azért szerencsére még nem darálták be. A Safari sokkal rosszabb ilyen szempontból (Apple), pedig az nagy cég terméke. Ki fog majd derülni, hogy miért és mi a megoldás. Emiatt lehet akár böngészőt is váltani, de férgezni meg mocskolódni tudatlanság. A hozzászólás módosítva: 16:40
Tudom, de bármit is állítok be nem rendereli, nem töltődik be a nyomtató pufferbe. A Chrome alól ellenben tökéletes a nyomtatás.
"Azt lehet tudni hogy hol BGA-s (GPU, memória stb)."
A MATS/MODS segíthet kitalálni, kiindulásnak jó (maga a mag is lehet mert elég nagy felület). "Melegítéssel lehet rajta segíteni (nem teszem sütőbe)." Ha reflow-ra gondolsz: segíthet, egy időre legalábbis. Az igazi megoldás egy rendes újragolyózás. Csak ugye ezekhez BGA gép és hőprofil kell, különben megcsavarodott / repedt PCB lesz a vége. |
Bejelentkezés
Hirdetés |