Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógépes áramkörszimuláló programok
Lapozás: OK   13 / 16
(#) kameleon2 hozzászólása Júl 29, 2017 /
 
Sziasztok! Ez is szimuláció, de mégsem... Többször adódik, hogy egy-egy PC szoftverrel leszimulálnék működést, mert például nem zavarom vele a családot, finomhangolni kell, tesztelni stb, mielőtt hardverbe önteném. Eddig Flash-t használtam erre a célra, de jó lenne valami hatékonyabb megoldás, ami ugyanúgy grafikus tud lenni. Mellékelném mire gondolok, de csak képernyőfotót tudok feltenni. Például a Z80 dallamcsengőhöz készítettem egy zongora programot, hogy könnyebb legyen hexába alakítani az elképzeléseimet és epromba írni. (kép). A flash sajnos ki fog fújni, más irányba kell mindenképpen keresgélnem. Kinek mi vált be?
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 29, 2017 /
 
A Commodore Basic nyelvére hajazó objektum orientált fejlesztőkörnyezet: Xojo. Apró dolgokra tökéletes.
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 30, 2017 /
 
Létezik konverter, wav fájlokat lehet konvertálni hex formátumra.
op.rendszeredhez
wim része az xxd.exe amit kellene használnod
igy:
  1. c:\>xxd -i sound.wav sound.c
(#) Feri007 válasza sufni_elektro hozzászólására (») Júl 30, 2017 /
 
LTSpice-ban a földpotenciált rögzíteni kell, hogy elinduljon a szimuláció.

astab.png
    
(#) Skori hozzászólása Okt 13, 2019 / 1
 
Úgy gondolom ennek a hírnek sokan örülhetünk:
Idézet:
„News:

Effective 7/4/2019, Spectrum Software is closed. Micro-Cap is now free.

Technical support will be available for at least 90 days via email at Support.

You can download the latest versions of Micro-Cap here: Download
You can choose either the executable program or the entire installation CD for MC10, MC11, and MC12. If you have an earlier version, download and use MC12. These new versions do not require the security key, so they make Micro-Cap free to the entire engineering community.

Thank you for the honor and privilege of serving you for the last 39 years.

Spectrum Software”

Letöltés ITT
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Okt 14, 2019 /
 
Csak nekem nem működik? A w10 eleve vírusnak azonosította.
(#) Skori válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 14, 2019 /
 
Valószínűleg nálad a probléma. 3 különböző PC-re tettem fel, win7 és win10 rendszerekre, és egy barátom is elkezdte használni OSx alatt (Windowsos virtuális gépen), és az ő környezetében is használják néhányan.
(#) kivancsi4 válasza Skori hozzászólására (») Okt 14, 2019 /
 
Szia!
Linux Mint 19 alatt próbálom, a Wine segítségével. Nem megy minden, például a Mentés másként nem jött eddig össze. Megjegyzem, hogy kb. 2 hónapja kísérletezek evvel az operációs rendszerrel, párhuzamosan megy Win10 , de nem szeretnék visszatérni rá. A Sprint-Layout és a Diptrace 32-es verziója kiváló , de ez a program még nem úgy működik ahogy szeretném. Ha nem tudom megoldani a mentést , nincs értelme a program használatát megtanulni. Ennek ellenére köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet erre a lehetőségre.
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Okt 15, 2019 /
 
Nálam nem indul el. Hiányol egy fájlt.
(#) bbatka válasza Skori hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Köszönöm! Szépen működik Win10 alatt. A mentést is engedte. Vajon mi lehet a korlátozás benne ?
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Még a céges gépen is megy, amihez nincs rendszergazdai jogosultságom.
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Ezt írja.
(#) bbatka válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Az MC12CD-t használod? Amennyiben nem, akkor használd azt.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2019
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Miért engeded neki hogy olyan agyament helyekre települjön? Lehet hogy az oprendszer nem ad neki szabad kezet a lemezkezelésben és amiatt hiányzik valami. A C meghajtóra én már vagy 10 éve nem telepítek semmit. Ott a másik partíció, elektro, munka, vagy akármilyen könyvtárnév, és akkor tudom hogy mit hol kell keresni.
Most hirtelen felnyomtam a laptopomra és simán megy a 64 bites win10 alatt. Mondjuk részemről maradok a multisimnél meg a tinánál...
(#) bbatka válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Nem az indítás helyével van a probléma, hanem szerintem a csökkentett méretű csomagot használja. A céges gépen én például csak a user könyvtárból tudom futtatni a portable programokat, mivel nincs rendszergazdai jogosultságom a géphez. Az MC12 is mélyen a user könyvtárban van és innen fut. Az otthoni gépemen meg sok portable program egyenesen megköveteli, hogy a C könyvtár gyökerében legyen. Sajnos ezt nem mindig lehet kikerülni.
(#) Skori válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
A CD verziót használd!

Gee Lee:
>Miért engeded neki hogy olyan agyament helyekre települjön?
A programot NEM KELL telepíteni, tetszés szerinti helyre kibontható a letöltött .zip fájl, és a megfelelő .exe-vel egyből indítható is!
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Okt 16, 2019 /
 
Kibontottam, futtattam, a Defender le akarta tiltani - ennek ellenére engedélyeztem és adta a hibaüzenetet. Na mindegy, biztos én vártam túl sokat.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2019
(#) bbatka válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 17, 2019 /
 
Vannak más lehetőségek is. Talán az engedélyekkel van a probléma a gépen.

- C alá kicsomagolva futtatni.
- Rendszergazdai engedéllyel futtatni.
- Másik gépre vagy másik operációs rendszer alól futtatni.
(#) rolandgw válasza kivancsi4 hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
A 10-es verzió nálam ment is, 11-12 nem. Ubuntu.
(#) jano36 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Az 12.2.0.2-öt letöltöd. A főkönyvtáradban csinálsz egy MC12 könytárt ebbe bemásolod a ZIP tartalmát. Az operációs rendszeredtől függően az MC12.exe v. mc12_64.exe-ről csinálsz egy parancsikont s máris működik. A parancsikonról indítod.
Uraim a sok süket duma helyett nem lett volna egyszerűbb így leírni?
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Még egy apróság!

Mielőtt kibontod, jobbklikk a zip fájlon, majd a "Tiltás feloldása" mezőt kattintsd (ez a más számítógépről érkező tartalmat blokkoló dolog win7-től felfele van). Előfordulhat ugyanis, hogy a program egyes részeit blokkolja a rendszer, ezért nem tudod futtatni.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Okt 20, 2019 / 1
 
Win7-től felfele vannak érdekességek. Munkahelyemen már előre aggódok, hogy éppen mi fog elszállni amikor frissít a win10. Az egyik frissítésnél pl. szó nélkül legyalult néhány szoftvert, az előző frissítéskor az összes elmentett wifi jelszó törlődött, legutóbb pedig az Eagle licenc törlődött (jogtiszta Eagle7 van telepítve - szerencsére volt mentés a licencről).
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Nekem csak az a kérdésem, hogy ami kárt okoz egy fizetős operációs rendszer frissítése - azért nem jár kártérítés? Mi történik, ha például egy pótolhatatlan munka száll el? Például egy olyan kézirat, ami nulláról indul, nem forrásokból van összeollózva, azaz nem reprodukálható? 1997 környékén ezért tértem át az OpenOffice használatára, mert ez volt az egyetlen szövegszerkesztő, ami a felhasználót kezelte elsőként, nem a technológiát. Most ha létezne olyan operációs rendszer, ami hasonló - azonnal áttérnék. A Linux sajnos nem hozta ezeket az elvárásokat, ugyanúgy befürödtem a frissítésekkel. Pedig jók az alapjai, de úgy látszik, mindegy milyen platform, a programozók ugyanúgy képtelenek felhasználóként gondolkodni. Elnézést az offért. A szimulátorokon van a lényeg. Eddig nálam Paul Falstad Circuitje vezet. Ha lehetne valamilyen fejlesztőkészlettel bővíteni is - a leghasználhatóbb szoftver lenne, amivel valaha találkoztam.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
(#) Skori válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2019 / 1
 
Sajnos a programok licencszerződései gyakorlatilag minden gyártói felelősséget kizárnak. Ez az egyetlen iparág ahol ezt megengedik... Nekem az áramkörszimulátorok közül TINA vált be a legjobban, bár annak is vannak nyűgjei. Pl. a szimulátorok kapcsolási rajz szerkesztői gyalázatosan rosszak, nehézkesen, körülményesen és lassan kezelhetők. Talán a valamikor EWB szimulátor kapcsolási rajz szerkesztője volt a leginkább kézreálló, csak sajnos azzal meg minden átlagosnál kicsit bonyolultabb áramkör szimulációja nem adott igazán jó eredményt. Az EWB utódja ha minden igaz a Multisim, ezt sajnos nem volt alkalmam alaposabban próbálgatni. A TINA hibáit nagyjából kiismerve, eljutottam odáig, hogy amikor összedobok egy szimulációt, beleépítem a valós akatrészeket (azaz beleteszem a modellbe pl. a tekercsek veszteségeit, az elkók ESR-jét stb...) akkor az összerakott áramkörön ugyanazokat a szkópábrákat látom, mint előtte a TINA-ban. Azaz ténylegesen meggyorsíthatja az áramkörök tervezését és méretezését. Sok esetben nem is teljes áramköröket vizsgálok, csak működési elveket. Nemrég kitaláltam pl. egy igen jónak tűnő, aktív PFC megoldást. Készült egy TINA modell, ami működik, és bizonyítja, hogy a működési elv jó, van esély a gyakorlatban is, ilyen elven működő PFC-t építeni. Egy barátom nemsokára meg is építi majd az első teszt verziót.
(#) niedziela válasza Skori hozzászólására (») Okt 20, 2019 / 1
 
Ha egy op rendszer működik rendesenés minden megy amire szükséged van akkor a frissítés minek ? A biztonsági rés meg ...stb azt hagyjuk
Programok között érdemes a proteus-ra is egy percet szánni, nekem évek óta ez vált be a legjobban, ennek a szimulátora hozta a legjobb eredményt több működő kapcsoláshoz képest.
(#) bbatka hozzászólása Dec 14, 2019 /
 
Sziasztok!

Keresem az UA733, LM733, NE592 valamelyikének a Spice modelljét.
A külföldi fórumokon is csak olyan hozzászólásokat találok ahol ezt keresik.
Előre is köszönöm!
LTSpice-ban fogom használni.
(#) Ferenc.p válasza bbatka hozzászólására (») Márc 28, 2020 / 1
 
Szia!
Próbáld ezeket:
(#) bbatka válasza Ferenc.p hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Köszönöm! Kipróbálom.
(#) Ferenc.p válasza bbatka hozzászólására (») Márc 28, 2020 / 1
 
Szívesen!
Meglett az 592-es forrása is: https://www.forocoches.com/foro/showthread.php?t=3262103
(#) bbatka válasza Ferenc.p hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Találtam az NE592-höz ASY fájlt. Egyelőre nem kompatibilis a NE592 Model.lib-el. Az ASY fájl szerkesztésével még meg kell ismerkednem. Becsatolom a talált fájlt.

NE592_2.asy
    
Következő: »»   13 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem