Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton hangsugárzók felújítása
Lapozás: OK   1 / 8
(#) shubert hozzászólása Márc 14, 2007 /
 
Üdv!
Van egy pár Videoton DC 2050E típusú hangdobozom és szeretném felújítani, új hangszórókat vennék bele. A márkájuk lényegtelen, csak baráti árban legyenek.
Ha valaki tudja milyen hangszórókat vegyek bele, az kérem írja meg!

3 utas hangdoboz, 8 ohm, névl. telj.: 40 W, zenei telj.: 50 W, 45-20000 Hz, mérete: 55×28 cm

Előre is köszönöm!
(#) manki válasza shubert hozzászólására (») Márc 14, 2007 /
 
Én azt ajánlom, fordulj hozzájuk: http://www.hangszoro.net/
(#) golax válasza shubert hozzászólására (») Márc 15, 2007 /
 
van két teljesen jó mélyem.tvm arn5688 és 5681 ha érdekel szólj és megegyezhetünk. Vidiből jött ki. nem tudom méretre ez mennyire stimmt. Egyébként nagyon jó kis cucc!!! Írj mailt ha érdekel
(#) Zoltan.ms hozzászólása Márc 16, 2007 /
 
Hali Budapesten van egy Videoton márkabolt ahol lehet új hangszórókat kapni Videoton hangfalakba, sajnos a címet nem tudom de neten vagy a tudakozónál utána lehet nézni...
(#) shubert hozzászólása Márc 16, 2007 /
 
Köszönöm a segítséget, mindenkinek! Golax, szerintem írok majd, csak még körbenézek. Mégegyszer köszönöm!
(#) Mate78 válasza shubert hozzászólására (») Márc 18, 2007 /
 
Ha esetleg csak a mélysugárzó pereme van elöregedve,akkor az javítható,3-400 Ft-ért kapható hozzá javítóperem.

üdv.
(#) deniel válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 18, 2007 /
 
Hello!

Nekem is Videoton hangfalaim vannak.
Pár év padláson megviselte őket, és a mélysugárzók membránja teljesen lemálott.

Hol tudok hozzá peremet venni, és hogy kell javítani?

Deniel
(#) shubert válasza Mate78 hozzászólására (») Márc 18, 2007 /
 
Tulajdonképpen az egyik mélyemnek a pereme gyakorlatilag végigszakadt és ki tudom húzni a belsejét, mármint a hangszórónak. Az a javítóperem ezt is megoldaná?
(#) Mate78 hozzászólása Márc 18, 2007 /
 
Hali!

Én Győrben a Somigyinál vettem javítóperemet 25 cm-es hangszóróhoz,minden méretűt lehet ott kapni.A régi szétmállott peremet nitrohigítóval eltávolítottam,és beragasztottam a javítóperemet,ügyelve arra,hogy a membrán központos maradjon.Ragasztónak olyat kell használni,ami nem oldja a habszivacsot,és nem túl gyorsan szárad,hogy lehessen igazítani rajta,hogy központos legyen.Először a membránra ragasztottam,majd utána a kosárra.
Remélem tudtam segíteni.Mellékelek egy képet a rossz hangszóróról.

Üdv..


P1270001.JPG
    
(#) manki válasza shubert hozzászólására (») Márc 21, 2007 / 4
 
A Hangszóró 2000 egyébként a régi Videoton gyártósoron készíti a hangszóróit, a valamikori Videotonnál sokkal jobb minőségben. A http://hangszoro.net/help/3utas.htm oldalon megtalálod a hangfaladba való hangszórók mostani megfelelőit is. Postai úton, utánvéttel is lehet tőlük rendelni, de érdemes kérdezősködni a fórumukban is, mert a rendszergazda mindenben tud segíteni. Én is így vettem tőlük a hangszóróimat.

(#) didyman hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
Nem nyitok új témát. A dobozaimról van szó,nem tudom, mifélék . Videoton, ez biztos (a selyem keretén kis fahasábon Videoton jelzés ). És régi. Két utas, a mély öntvénykosaras, elporladt 250mm-es volt (én marha, akkoriban, 15 éve kidobáltam belőle és vettem másikat..), a magas a fémlapos 25mm-es dóm. Hangváltó egy tekercs+két remix kondi párhuzamosan (kondik púposak voltak, ebből sejthető, mi történhetett a dobozzal..). A doboz méretei: 300x300-as alap, 600mm magas. Hátul csak a polaritást és az "esőtől, nedvességtől óvni" címke van már meg. Sehol máshol nem láttam még hasonló vidit sem. Mit lehet tudni erről a dobozról, műszaki paramétereiről?
(#) hozzászólása Okt 28, 2009 /
 
Sziasztok!

Videoton DC2050 hangváltójához van-é valami módosítás amivel az egy kicsit jobbá tehető? Mert én kevesellem belőle a középhangokat, alig szólnak... (Nincs leégve egyik hangszóró sem.) Vagy egyáltalán otthoni, viszonylag műszerszegény körülmények közt mennyire lehetséges egy ilyen átalakítást véghezvinni?

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) GARFIELD13 válasza hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
Szia!
A "kőbaltás" megoldás.
A H2000 oldalán lévő fórumon keresd meg, hogy melyik a "helyettesítő" hangszórója a 2050 középnek a jelenlegi sorozatból. A mostani gyártás érzékenysége nagyobb, így az hangosabb lesz. Ha túl sok, akkor azt soros ellenállással lehet csillapítani. Nem az én ötletem, csak a másik fórumon olvastam ilyesmit DC 2550-hez. Csak csavarhúzó, páka és két fül kell a szereléséhez. Ennyi műszer van?
Anno a HFM a legkevésbe ezt a dobozt szidta a DC sorozatból.
Azért a kisördög motoszkál bennem, hogy a hangszínszabályzó állása és a loudness kapcsoló hogy áll, ha ilyen kevésnek tűnik a közép?
(#) GARFIELD13 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
Gyorsan előástam a helyettesítős táblát a gépről (az új oldalon már nincs fent sajnos). A 2050 közép eszerint: eredeti: HB10-432, helyettesítő: HB10-586.
Üdv.
(#) válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
Szia!

Ohh, köszönöm szépen, ez jól hangzik . Igen, ennyi műszerem még van, sőt van szkóp is meg egy köbméternyi dc táp, csak azokat ehhez nem nagyon tudnám használni - az alacsony műszerezettség arra vonatkozott, hogy nincsen pl hanggenerátorom, vagy mérőmikrofonom, amikkel ellenőrizni tudnám a fülre végzett átalakításokat.

Idézet:
„Azért a kisördög motoszkál bennem, hogy a hangszínszabályzó állása és a loudness kapcsoló hogy áll, ha ilyen kevésnek tűnik a közép?”


Egy Quad-405 hajtja; ugyan volt előtte egy lepke karakterisztikájú hangszínszabályozó, de azt már régen kikötöttem, mert nem tetszett. A loudness az még kevésbé tetszik, ha lehet, minél messzebbre elkerülöm.

Köszönöm még egyszer az infót!
(#) szergey válasza hozzászólására (») Nov 6, 2009 /
 
Pedig a középtartomány gyengélkedése a hangszóró öregedésével köthető össze.
(#) válasza szergey hozzászólására (») Nov 6, 2009 /
 
Igeen? Hát nem is tudom, lehet hogy tényleg cserélni kellene. Igazából valami nem stimmel az egész dobozpár hangképével, egy kicsit olyan furán szól - nem tudnám pontosan definiálni hogy mi vele a baj, de valahogy mégsem az igazi. Mintha nagyon nem lenne egyensúlyban az átvitele, néhol kiemel, néhol meg olyan 'lyukasnak' hallatszik az átviteli görbéje. Nem is tudom mit lehetne vele csinálni - a hangszórók szerintem nincsenek rossz állapotban, de tény hogy nagyon idősek már..
Lehet hogy a váltójával van baj? Lehet ezzel tenni valamit?
(#) Istike88 hozzászólása Nov 12, 2009 /
 
Sziasztok!

Nem egészen DC2050E a kérdés tárgya, de ez a téma áll a legközelebb a kérdésemhez.
Szóval egy DC2550-est akarok felújítani, és gondban vagyok a magas hangszórókkal!
Mekkora az impedanciája egy ilyen magas sugárzónak? Esetleg tudnátok típus számot mondani, hogy milyen való bele? Mert találtam kettőt vaterán, de még nem győződtem meg róla, hogy jók lesznek, addig nem akarom megvenni.
Még a közép sugárzó érdekelne. Azok megvannak, csak elvan porladva rajtuk a habszél. Hol lehet hozzájutni ilyen habszélhez? Vagy tudtok egy jó helyet ahol nem drágán megjavítják nekem?

Előre is köszönöm!

Üdv.: Istike88
(#) válasza hozzászólására (») Jan 8, 2010 /
 
Nos, szolgálnék egy-két kiegészítéssel az előző hozzászólásomhoz: mint kiderült, a hangdobozaimban a hangszórók össze-vissza voltak bekötve, a közép fordított polaritással volt a mélyhez és a magashoz képest, illetve még hasonló érdekes dolgokat találtam mindkét doboznál - azt tudom hogy a váltó fáziseltolása miatt nem azonos polaritással vannak bekötve a hangszórók, de itt most nem erről van szó.

Nem tudom hogy mindezt ki csinálta, de azért szétszedésnél szidtam egy kicsit a felmenőit.. Szerencsére a váltóhoz nem nyúltak hozzá.
Most egyébként érdekes módon egészen máshogy szólnak a dobozok, már bőven megüti a Videoton színvonalat - ezt ki-ki ízlésének megfelelően értelmezi, de nekem most így tetszik a DC2050 hangja.

És a végére még egy gondolat, amit megosztanék a plénummal: kipróbáltam a H2000-es HA20/484 -et, és nekem nem tetszett - véleményem szerint az eredeti mélyek sokkal jobban szólnak a 2050-esben. Persze lehet hogy 2 hét bejáratási idő nem volt elég az új mélyeknek, de úgy döntöttem, megéri egy peremezés után visszatenni a régieket. Végül így is tettem.
Szóval szerintem érdemes vigyázni az eredeti HA20/1018-asokra.

Istike88: van külön topik a DC2550-esnek, ott bizotsan tudnak neked segíteni - gondolom itt pont azért is nem kaptál választ a kérdésedre, mert ez nem az a topik. De azt hiszem ott valahol le is van írva a 2550-es teljes hangszórókészlete. Habszélt pedig a H2000-nél lehet venni.
(#) janik00133 hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
Sziasztok! Az lenen a bajom hogy van e Videoton dc2080-as hangfal dobozom(hangszóró nélkül) amiben van 1 mély hangszóró (200W,8",8ohm,40Hz-5kHz)ez mellé kellene még 1 közép sugárzó aminek a helye ki van vágva 9cm. És még 1 magas sugárzó aminek a helye 7,5cm. Na de most milyen paraméterekkel vegyem meg a hangszórókat(ohm,Hz,Watt)?
Ebben kérném a segítségeteket!
(#) janik00133 hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
Ezt az oldalt ismerem! De nem találtam valami jónak!
Valaki tud még valami oldalt linkelni?
Meg végül is arra lennék kíváncsi hogy mégis a közép meg a magas hangszóró hány watt, ohm legyen! Meg milyen hangváltó legyen benne?
(#) .Kopasz. válasza janik00133 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Heló!
Nyilván mivel 4 ohmos a mélynyomó a többi hangszóró is 4 ohmos legyen. és hát hasonló - vagy picivel nagyobb - teljesítményű! A frekvencia... Hát attól függ mennyit akarsz rá költeni és milyen ládát akarsz kihozni belőle. Kaphatsz dóm magassugárzót 2-3 KHz-től 20-22 KHz-ig viszonylag olcsón vagy Piezzo magassugárzókat 2-5KHz-ől 20-25KHz-ig. (ezek nyílván jobbna szólnak, bár árban nem nagy különbség van köztük).
Középsugárzónál is szintén ez a szempont. Mit akarsz kihozni belőle...Ha széles a frekvenciasávja jobban fog szólni, ki fog jönni belőle minden ami kell! Természetesen nem minden a hangfalad, ha nincs egy jó erősítőd.
Hangváltóról csak annyit, hogy olyan kell ami azonos vagy nagyobb teljesítményű mint amit az erősítőd lead, azonos ellenállású a ládáddal és 3 utas.
Azt hiszem ez minden... Üdv!
(#) janik00133 hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
Oké nagyon szépen köszönöm!:d
(#) petemazi válasza janik00133 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Miért nem jó az oldal? Miért nem állítod vissza eredeti hangszórókkal, amik alig drágábbak, mint a piaci szemét?

ÁÁÁ, hol van iylenkor SHALAFI??
(#) janik00133 hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
Megmondom őszintén hogy már megvannak a mély hangszórók és nem szeretném kicserélni őket! Meg nincsen olyan sok pénzem rá hogy vegyek bele 2 mély nyomót 2 közepet meg 2 magasat
Végül is ezért!
(#) danodano válasza janik00133 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Szia. Szerintem a legjobb amit tehetnél a hangfaladdal, az ha a Hanszóró2000 által gyártott hangszórókkal visszaállítanád az eredeti állapotba. Tényleg nem drágák a cuccaik és ezerszer jobbak mint az M.N.C például.
(#) janik00133 válasza (») Máj 31, 2010 /
 
Hát nem tudom lehet hogy igazatok van!
(#) Nagymoli válasza .Kopasz. hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Piezó hangszórókat felejtsd el, hangosak, de nem jól szólnak! Dómsugárzó, ferrofluidos hűtéssel, esetleg tölcséres dómok, ha már mindenképp nagy hangerő kell. A hangszóró 2000 kft. pedig pont a vidi hangszórók pótlásában tudnak segíteni.
(#) shalafi.66 válasza .Kopasz. hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Idézet:
„Azt hiszem ez minden...”
Huh, miket tudunk meg.
(#) shalafi.66 válasza petemazi hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Az eredeti mélyközepeket javítani kellene, ahogy a magashangszórót is (bár az végszükség esetén cserélhető), az eredetihez hasonló középhsz viszont tényleg kapható fehérváron.
Következő: »»   1 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem