Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás
 
Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   64 / 64
(#) Attila86 hozzászólása Vas, 0:22 /
 
A Cura-ban nincs olyan beállítás mint a Simplify3D-ben, hogy "Extrusion Width". Hogyan lehetne mégis kitalálni hogy a Cura ezt a paramétert milyen értékkel kezeli? Arra gondoltam hogy egy 20x20x3mm-es kockát 100% kitöltésre állítok és megnézem mit generál belőle a Cura. Aztán a gcode-ból ki lehetne talán hámozni. Egyenlőre nem sikerült teljesen értelmeznem, itt van egy részlet:
Idézet:
„;LAYER:8
G0 F6000 X170.920 Y30.839 Z1.900
;TYPE:WALL-INNER
G1 F4800 X152.120 Y30.839 E297.18990
G1 X152.120 Y12.039 E297.81519
G1 X170.920 Y12.039 E298.44048
G1 X170.920 Y30.839 E299.06577
G0 F6000 X171.320 Y31.239
;TYPE:WALL-OUTER
G1 F2400 X151.720 Y31.239 E299.71767
G1 X151.720 Y11.639 E300.36957
G1 X171.320 Y11.639 E301.02147
G1 X171.320 Y31.239 E301.67336
G0 F6000 X170.706 Y30.699
;TYPE:SKIN
G1 F1800 X152.259 Y12.252 E302.54105
G0 F6000 X152.752 Y12.179
G1 F1800 X170.779 Y30.206 E303.38899
G0 F6000 X170.779 Y29.641
G1 F1800 X153.317 Y12.179 E304.21035
G0 F6000 X153.883 Y12.179
G1 F1800 X170.779 Y29.075 E305.00508
G0 F6000 X170.779 Y28.509
G1 F1800 X154.449 Y12.179 E305.77320
G0 F6000 X155.014 Y12.179
G1 F1800 X170.779 Y27.944 E306.51474
G0 F6000 X170.779 Y27.378
G1 F1800 X155.580 Y12.179 E307.22965
G0 F6000 X156.146 Y12.179
G1 F1800 X170.779 Y26.812 E307.91794
G0 F6000 X170.779 Y26.247
G1 F1800 X156.711 Y12.179 E308.57966
G0 F6000 X157.277 Y12.179
G1 F1800 X170.779 Y25.681 E309.21475
G0 F6000 X170.779 Y25.115
G1 F1800 X157.843 Y12.179 E309.82322
G0 F6000 X158.408 Y12.179
G1 F1800 X170.779 Y24.550 E310.40511
G0 F6000 X170.779 Y23.984”

Jól gondolom, hogy például a két sor amelyeket félkövérre állítottam, két egymás melletti 45°-ban futó extrudálási vonalat jelent? Ha igen, akkor elvileg ki lehetne belőlük számolni hogy milyen távolságra van egymástól a két vonal. Csak a számok szerintem nem stimmelnek, ha valóban egymás mellett lenne a két vonal akkor vagy az X vagy az Y koordinátáiknak egyezniük kellene, a másik koordinátának pedig nagyon kis mértékben kellene különböznie. Ja nem, csak akkor ha hosszúkás lenne a kocka (azaz téglatest) és a közepe tájának kódját nézném...
(#) atiotezer válasza Attila86 hozzászólására (») Vas, 10:17 /
 
Szerintem van benne:

Line width

A settingsben be kell pipálni és megjelenik bal oldalt a menüben.
(#) Attila86 válasza atiotezer hozzászólására (») Vas, 12:13 /
 
Én 15.04.6-os verziót használok, ott nincs ilyen lehetőség. Felteszem akkor az újabbat.
(#) atiotezer válasza Attila86 hozzászólására (») Vas, 12:39 /
 
Én Mac-et használok az 3.1.0. Nem tudom, hogy a Mac és a Windows-os miben külömbözik.
A hozzászólás módosítva: Vas, 12:39
(#) remiasa hozzászólása Vas, 12:56 /
 
A windows-os 3.1.0 verzióban is benne van.
(#) Attila86 válasza atiotezer hozzászólására (») Vas, 14:47 /
 
Igen, de a verziószámozás ellenére a 3.1.0 újabb verzió (egy szinte teljesen más program!) mint a 15.04.6-os. Korábban egyébként feltettem azt is, csak a program rosszul érzékelte az egér kattintásokat, kb másfél centivel egy gomb alatt kellett kattintanom hogy a gombra kattintson...
(#) Attila86 hozzászólása Vas, 15:02 /
 
Találtam egy ilyet:
Bővebben: Link
Ez nem lenne jó? Összemérhetetlenül kisebb átalakítás kellene hozzá mint az E3D V6-hoz.
Mondjuk nem olcsó sajnos...
(#) atiotezer válasza Attila86 hozzászólására (») Vas, 18:53 /
 
Jónak jó.

Az MK10-el sincs alapvetően semmi probléma több ezer gépek kifogástalanul megy.
Kell venni a throath-ba tefloncsövet és tartalék nozzle-t és ha gond van akkor cserélni és az a része egyből kizárható. MK10 és az E3d-v6 is filléres tétel (2-3eFt.)

Annak idején én is szivtam egy 200Ft-os félig dugult nozzle miatt meg egy 10Ft-os megégett tefloncső miatt. Nekem gyárilag Mk8 volt a nyomtatón, egy éve átszereltem e3d-v6-ra, nekem megérte. Terveztem egy tartót és kinyomtattam. Igaz nekem más a nyomtatóm CoreXY.

Pesten sok embernek van nyomtatója, megkérsz valakit kinyomtatja a tartót és felteszed, szerintem ez a legolcsóbb és legegyszerübb.
(#) atiotezer válasza atiotezer hozzászólására (») Vas, 18:58 /
 
A facebook-on van 3d nyomtatós csoport, ott rengeteg ilyen fajta nyomtató van, sokkal több segítséget lehet kapni. Én is sok segítséget kaptam ott amikor elkezdtem ezt.

'3D Nyomtatás / 3D Printing"
(#) sastas01 válasza Attila86 hozzászólására (») Vas, 19:03 /
 
Ahhoz hoghy be tudd állítani, először a beállításokban be kell kapcsolni a láthatóságát a beállításnak.
(#) attika hozzászólása Hé, 15:00 /
 
Sziasztok.
Olyan problémába ütköztem, hogy ha a Marlin FW-be definiálom az eeprom mentést, hogy menüből eltudjam menteni a beállított értékeket akkor teljesen mindegy, hogy mit fordítok és töltök rá mert mindig ugyan azok az értékek maradnak amit menüből elmentettem.
#define EEPROM_SETTINGS

Egy példa: Ha menüből való mentés be van kapcsolva, és az arduino ide programba átírom az értékeket pl erre:#define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT {159.60,159.60,5120,210}
és feltöltöm akkor se ezek az értékek lesznek, hanem azok amit előzőleg menüből beírtam.
Tehát a fő problémám az lenne, hogy vagy a menüből való eeprom mentés megy, vagy marad az FW átírás és feltöltés, de a kettő együtt nem működik valamiért.
  1. // EEPROM
  2. // the microcontroller can store settings in the EEPROM, e.g. max velocity...
  3. // M500 - stores paramters in EEPROM
  4. // M501 - reads parameters from EEPROM (if you need reset them after you changed them temporarily).
  5. // M502 - reverts to the default "factory settings".  You still need to store them in EEPROM afterwards if you want to.
  6. //define this to enable eeprom support
  7. //#define EEPROM_SETTINGS
  8. //to disable EEPROM Serial responses and decrease program space by ~1700 byte: comment this out:
  9. // please keep turned on if you can.
  10. //#define EEPROM_CHITCHAT
A hozzászólás módosítva: Hé, 15:04
(#) Elektro.on válasza attika hozzászólására (») Hé, 15:09 /
 
Szerintem ez így teljesen logikus.
Azért van ez a funkció, hogy ne kelljen mindig firmware feltöltést csinálnod.
De különben honnan tudná, hogy melyik az aktuális helyes érték?
(#) attika válasza Elektro.on hozzászólására (») Hé, 15:24 /
 
Valami olyasmi lehet, hogy ha feltöltöm rá az FW-t akkor azt nem menti az eepromba.
Viszont ha meg bekapcsolom a menüből való mentést akkor használja az eepromot és onnan olvassa ki az értékeket.
A kettő együtt valamiért nem működik, tehát vagy a menüből való állítgatást választom és akkor tudok menteni eepromba, vagy mindig töltögetem rá az FW-t de akkor a menüből való mentést ki kell kapcsolnom.
A kettőt kellene valahogy összehoznom, hogy ha rátöltöm az FW-t gépről akkor is mentse el a memóriába.
Lehet, hogy nem véletlenül van így megírva, csak ha lenne rá megoldás akkor érdekelne.
Köszönöm.
(#) Elektro.on válasza attika hozzászólására (») Hé, 15:26 / 1
 
Minden bizonnyal nem írja felül az eeprom tartalmát. én nem arduinozok. de ha egy arduinós szakit megkérdezel, lehet , hogy meg tudja mondani neked, hogy arduino IDE -ben mit állíts be az eeprom felülírásához.
(#) greatman válasza attika hozzászólására (») Hé, 15:34 / 1
 
Először a menüből inicializálni kell az eepromot, majd a gyári beállítások betöltését kell választani. Így betöltődnek az eepromba a firmwarből a beállítások paraméterei.
(#) attika válasza greatman hozzászólására (») Hé, 15:48 /
 
Ebbe sajnos nincs ilyen opció valamiért.
Amikor másik Marlint használtam és 20x4-es Lcd volt akkor azon az FW-n volt ilyen opció amit írsz de ennél nem találtam ilyet.
(#) attika válasza greatman hozzászólására (») Hé, 16:21 / 1
 
Köszönöm, sikerült.
Itt a Restore Failsafe=Initialize Eeprom
Előbb a Restore Failsafe akkor betölti az FW-böl az értékeket és utána Store Memory és menti a memóriába.
Következő: »»   64 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu