Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás
 
Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   78 / 78
(#) kameleon2 válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Nekem is új volt - most kipróbáltam.
(#) t4nt1zjeee válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Igazából semmit nem változott. Talán az elején nem ragadtak össze a rétegek a szilikonzsír miatt. De amint kijött már jó volt. De a problémám még mindig fennáll...
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
(#) kameleon2 válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 5, 2018 / 1
 
Én szilikon spray-t használtam - akkor a spray és a filament együttes hatása volt. Mindenesetre ezzel a "Filamentum" gyártmányú PLA-val tükörsima az első réteg 220/60 fokon.
(#) t4nt1zjeee válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Az szuper.
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Aug 9, 2018 /
 
Hali! Szerintetek egy spulni PLA-t, hogy lehet kiszárítani? Mert arra gyanakszok, hogy azért ilyenek a nyomtatványaim, mert valószínűleg megszívta magát a spulni PLA. A nyomtató tökéletesen be van állítva. Mindene a fej PID fűtésétől, az asztalon keresztül az extruderig. Már szinte minden új alkatrész. Minden tökéletes. Csak a nyomtatott anyagok ilyenek. (Alább a képeken láthatjátok) Miért lehet ez? Kíváncsi vagyok, hogy ki, hogy szárítja a PLA-t. Esetleg tippeket tudtok e adni?
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2018
(#) bbatka válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 9, 2018 / 1
 
Nem tudom milyen a hűtőd, de az enyém (2éves Whirlpool) fagyasztással csökkenti a páratartalmat. Tényleg kíváncsiságból be is teszek egy mérőt a hűtőbe.
A másik tippem a sütő lenne, de ez nagyon rosszul is elsülhet. Jelenleg nálam most 51%-os a páratartalom, de nem okoz problémát a nyomtatás. Volt hogy 60%-os volt, de akkor sem volt gond.
Van még egy ötletem. A sütőben kiszárítasz kb.1kg sót és ezt használod pára elszívásra. Közös zárt térbe helyezed a nyomtatószállal.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Aug 9, 2018 / 1
 
Elkészült a hűtős mérés. 20%-os a páratartalom.
(#) merlingerin válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 9, 2018 / 1
 
Szia! Légkeveréses sütőben szárítottam, 60 fokon. Mondjuk digitális PID vezérlős sütő... Benne volt éjszaka... Reggelre jó volt. Azóta a bontott filamentet vákuumos kenyértartóban tárolom. Nincs vele gond...
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Aug 9, 2018 /
 
Köszönöm a tippeket! Aztán rájöttem, hogy igencsak nedves lehet az anyag. A szobába 65% páratartalom. Megmértem én is a hűtőben. Ott jelenleg 19% Tehát nem tévedtél ezzel kapcsolatban te sem bbatka. Nos a sütőm az egy új Bosch villanysütő légkeveréssel meg minden fittyfenével. Ott esetleg tudom szárítani. De most próbaképp levágtam a spulniból 3 métert. Beraktam az ablakba a sötétítő roló meg az ablak közé kb fél órára. Jól odatűzött a nap. Kicsit talán száradt az anyag. Láthatjátok a változást. Azért az előző hozzászólásomban található képeken látható valamihez nem hasonlít minőségügyileg.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2018
(#) remiasa válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 9, 2018 / 2
 
Ez érdekes , nekem a konyhában van a nyomtatóm és a filament is, ott pedid van pára bőven de nekem nem okozott még ilyen problémát.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2018
(#) Kovidivi válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 9, 2018 / 1
 
Be szokták rakni légmentesen záró dobozba a filamentet, mellé pedig jó sok nedvszívó anyagot, mint amit a cipőkhöz is adnak, az a kicsi golyó granulátum.
(#) attika válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 9, 2018 / 1
 
Silica gél a becsületes neve.
Nekem a gyári fóliájába van visszarakva és az az egy kis tasak amit gyárilag beletettek.
Lehet venni macskaalmot is ilyen formátumba, ha valaki elég fanatikus akár az egész tekercs filamentet is eláshatja benne.
(#) elektroncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 9, 2018 / 1
 
Szilikagél, de hogy hol lehet venni az passz. Érdekes, nekünk a suliban simán csak a gépen van hagyva a 1kg-os guriga, a gép egy földszinti osztályban áll és semmi ilyen hiba nem tapasztalható. De ha a szárítás megoldotta a gondot akkor egyértelműen ez a hiba. De más nedvszívó anyaggal is lehet próbálkozni, pl. ahogy visszább írták a só is jó lehet, de valahonnan olyan rémlik, hogy a rizs is (bár ebben nem vagyok biztos).
(#) Kovidivi válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 9, 2018 /
 
A rizs meg a só is jó lehet, de a szilika gél biztosabb sokkal gorsabban és több vizet köt meg. Ha van pici elemes páratartalom mérő, le lehet tesztelni a rizst és a sót is. Lehet beválik, a só pedig nem drága. Csak kérdés, hogy mennyi vizet tud megkötni.
(#) t4nt1zjeee válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Igen. Ezt hallottam már többfelől én is, hogy a rizs is jó. A rizsnek elvileg ugyan olyan jó a páramegkötő képessége mint a Silica gélnek.

Köszönöm mindenkinek a tippeket! Letesztelem a sót is, a rizst is. Meg megpróbálok szerezni valahonnan Silica granulátumot.
(#) gerleimarci válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 10, 2018 / 1
 
Nekem ilyen van egy nagy műanyag doboz alján, amiben PVC csövön lógnak a filamentek. Ha színt vált, akkor be kell rakni sütőbe.
(#) pcsaba89 hozzászólása Aug 10, 2018 / 1
 
Sziasztok!

Még tavaly terveztem egy bicikli lámpatartót, amit azóta használok napi szinten. A projekt különlegessége, hogy szegecsanyákat olvasztottam be a kinyomtatott bilincsekbe, hogy frankó oldható kötést hozzak létre az alkatrészek között.

A tapasztalataimról írtam egy blogposztot, amit erre a linkre kattintva tudtok elolvasni.
(#) bakondi válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
(#) t4nt1zjeee válasza bakondi hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Köszi! Most rendeltem Wish-ről 100db kis csomagot 900Ft-ért.
(#) gerleimarci válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Szo, 11:39 /
 
Az a baj, hogy azokban nincs indikátor.
(#) t4nt1zjeee válasza gerleimarci hozzászólására (») Szo, 13:00 /
 
Ez igaz! De arra gondoltam, hogy műszerrel majd mérem a doboz belső páratartalmát. Így látható lesz, hogy mikor illik cserélni, vagy szárítani.
Következő: »»   78 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu