Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   37 / 37
(#) Busz hozzászólása Szo, 10:31 /
 
Attól hogy döglött a légterelő motorja, attól már leáll a klíma? Nekem így elsőre az jön le hogy inkább más baj lesz ott és nem a léptetőmotor.
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Szo, 13:33 /
 
A beltéri elektronikája minden baromságot figyel és ha valami nem tetszik neki hibát dob , ha nem tudja menyire van nyitva a légterelő , ha nem tudja milyen fordulatszámon forog a ventilátor , ha nem látja vagy hibásnak érzékeli a levegő vagy a csőszondát invertereseknél még a kültéri beltéri kommunikációt és a kültéri összes adatát is a beltéri elektronika figyeli ..
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:33
(#) totga hozzászólása Szo, 18:43 /
 
Sziasztok!

Adott egy icecool márkájú dual klíma, aminek az egyik beltérije véletlenszerű elindulásokkal-megállásokkal örvendeztet minket már egy ideje. Ha áram alatt van, akkor mindegy, h ki vagy bekapcsolva van-e, akkor is ezt csinálja. Egy hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam kicserélem a kettő készülék paneljét, m a másik szobát egyelőre nem használjuk. Meglepetésemre nem egyforma panelek voltak, az egyik Vestel02-C a másik Vestel04-C. Ennek ellenére kicseréltem, és arra jutottam, h a 02-C panel a hibás, a másikkal remekül működik mind2 klíma. Tudnátok segíteni, h merre induljak ha meg szeretném javítani? Illetve mivel nem vagyok egy nagy mester elektronikából, leginkább egy szakembert keresnék, aki pénzmag ellenében hajlandó megjavítani a panelt, esetleg mindkettőt megvizsgálni, h ne járjak így rövid időn belül a 04-Cvel is.
Köszönöm előre is!
(#) dokidoki válasza totga hozzászólására (») Szo, 19:40 /
 
A helyzet az, hogy a betett képeken pont a 04C panelon van szétégve egy ellenállás, balszéle közepe tájon. 3491-kép.
(#) totga válasza dokidoki hozzászólására (») Szo, 20:00 /
 
Szia dokidoki!

Köszi a választ! Most az van bent a működő példányban, és nem produkálja a hibát. Bár néztem én is, h nem túl egészséges a kinézete. A másik panel is be van kötve, de nincs áram alatt, h ne kapcsolgasson ki-be hangzavar kíséretében...
(#) dokidoki válasza totga hozzászólására (») Szo, 21:13 /
 
Sajnos, többre nem telik tőlem. Mivel a lap tápellátása trafósnak tűnik, így javaslatként a szokásos kondenzátorok ellenőrzése sem elég. Mert valószínűleg nem azok a hibásak. De csak az marad, hogy a tápfeszültségek ellenőrzése, és az összes megmérhető alkatrész megmérése a további teendő. Nem ártana egy szervizmanuál - kapcsolásirajz, hogy könnyebb legyen vizsgálódni. Meg mellette, lehet, hogy valamely fórumokon akad valami infó - panasz ezekre a panelokra, valami jellemző hiba és a megoldása.
(#) totga válasza dokidoki hozzászólására (») Szo, 22:01 /
 
Mindenesetre köszönöm! Körbenézek alaposabban.
Következő: »»   37 / 37
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Júl, 21. Pé
6:33:28
Jelenleg 128 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu