Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 40
(#) kaqkk válasza hekkElek hozzászólására (») Okt 27, 2017 /
 
Ha ezt leírod először már működne a klímád ! A kompresszor üzemi kondenzátora szakadt vagy kapacitás csökkent cseréld ki és örülj.. az ára 1000Ft körül van (valószínűleg 30 mikrofarad 450v) ez a leggyakoribb érték de típusonként változik 25-35 közt
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2017
(#) Roleey07 hozzászólása Nov 5, 2017 /
 
Sziasztok!
Szeretnék megjavítani, vagy javíttatni egy Tekno air point SFXV-09HA inverteres split klímát. A klíma F6-os hibával állt meg (nincs kapcsolat a beltéri és a kültéri között). A szétszerelés után láttam hogy az inverter nincs túl jó állapotban, mindenféle pók és egyéb élőlény volt beleköltözve. Miután kiszereltem az inverter láttam hogy a kompresszorokat meghajtó Thosiba 20J321-es IGBT tranzisztorok elpukkantak. Gondoltam, hogy a kompresszornak annyi, és ez okozta az IGBT-k végét. Megmértem a kompresszor tekercseinek az ellenállását 0,5 ohm mind a három kivezetése között, és a másik két kivezetésen folyamatosan vezet. Az én elméletem szerint vagy egy nyomáskapcsoló lehet, vagy valami olvadó biztosíték, nem tudom. Szóval ezek után megörültem, hogy nincsen zárlatban a kompresszor, és megrendeltem a már említett tranzisztorokat. Az új tranzisztorokkal annyit sikerült elérnem, hogy már nem irt hibát a beltéri, de sajnos így sem indult el a kültéri egységben semmi. Ezek után arra gondoltam, hogy más is megsérülhetett az inverterben, és ahogy rákerestem találtam az ebayen az enyémmel teljesen megegyező invertert (35ac01 SPDU). Teljes volt az öröm, megérkezett pár héten belül, beszereltem és F8-as hiba (eeprom hiba). Jelenleg lehet, hogy teljesen tévesen arra gondolok, hogy az új inverter eepromján nincsen tartalom.
Valaki tudna nekem segíteni a javításban? ill. bármilyen lehetőség érdekel, szeretném ha működne,az én tudásomat ez már bőven meghaladja.

Köszönöm szépen!
(#) ktibor69 hozzászólása Nov 14, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Az egyik 20+ éves GoldStar GA-0960SCR slit klímám meghibásodott.
Csak hűtő klíma, melyet nyáron alig kell használnunk, ezért el van hanyagolva. 2003-óta nem volt karbantartva. Mikor augusztusban nyaralásról hazajöttünk az fogadott, hogy a klíma belső ventilátora teljes fokozaton megy, annak ellenére, hogy a légkondi kikapcsolt állapotban volt. A távirányítóra reagál, mikor bekapcsolom a terelőlemezek kinyitnak és a ventilátor kisebb fordulatszámra kapcsol. A kültéri ventilátora be- és kikapcsolt állapotban sem megy. A távirányítón a ventilátor sebességét a funkciót nem tudom szabályozni, az időzítés és a hőmérséklet változtatást sípolással nyugtázza a beltéri.
Jelenleg a fázis le van kapcsolva a klímáról.
Mi okozhatja a hibajelenséget? Mit nézzek/mérjek meg rajta?
(#) hzoli2 hozzászólása Csü, 19:45 /
 
Szisztok,
Már régóta fűtök klímával és nekem nagyon beváltak. Egy kérdésem lenne csak , hátha valaki találkozott már ilyesmivel . Van egy Hisense AS-09 3,5Kw -os klímám egy helyiségben és egy ugyanakkora helyiségben egy Fischer fsaif pro 124ae2 , ez is 3,5 Kw -os .

Ami nyugtalanít az az, hogy a hisense egy régebbi inverteres 3,6 cop értéket tudó gép és fűtés üzemben érezhetően melegebb levegőt fúj ki , mint a fischer , pedig a fischer újabb típus és 4,4 cop értéket írnak róla.
Le is mértem a hőfokot, közvetlenül a ventilátornál , ahol kifújja a levegőt. A fischer 43 foknál nem ment följebb , akár hogy állítottam és ezt is kb. fél óra elteltével . A hisense pár perc alatt 48 fokos levegőt fújt ki. A csövezés mindkettőnél ugyanolyan hosszú. Kb. 4m

Lehet, hogy a fischer klíma szerelésénél kiengedtek egy kis gázt a klímából?,
vagy csak a típus különbség miatt lehet ez?
(#) kaqkk válasza hzoli2 hozzászólására (») Csü, 19:59 / 1
 
Más a beállítása a két klíma inverterének (gyárilag).
Következő: »»   40 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 21. Kedd
22:14:12
Jelenleg 356 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu