Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   574 / 574
(#) reloop válasza patkany hozzászólására (») Szo, 20:45 /
 
Telefóliás panellel nincs tapasztalatom. A bajok amúgy akkor kezdődnek, ha nem csak egycsatornás az erősítő és a táptól szétágazik a testvezető és a jelforrás csatlakozójánál újra egyesül. Ebbe a hurokba nem tartom szerencsésnek bevinni a hangszóróáramot, mert az a testvezetőn feszültséget ejt.
Mint írtam is a hangszórótest huzalozására általános szabály vonatkozik, nem IC specifikus.
Ettől és egyéb szabályoktól is természetesen eltérhetünk, de számolni kell azzal, hogy az elérhetőnél valamicskével rosszabb erősítőt fogunk építeni.
(#) patkany válasza reloop hozzászólására (») Szo, 21:25 /
 
Ahogy nézem, az összes kínai nyák mindkét oldalt telefóliás. Hogy aztán ezek hogy szólnak, nem tudom, nem hallottam még. Amiről beszélni tudok, az a lemásolt, és közölt panel, ami jel vezetékkel, és nélküle csendben van, még pc-re dugva is! Ami többnyire igen erős zavar forrás szokott lenni.
Igyekeztem kicsit annál a topológiánál maradni, de azé ekéggé belenyúltam! Holnap közzé teszem a nyákot.

A probléma ismerős, volt régen egy RET-es mono panelem, ami az általad leírt módon volt huzalozva. Egy régi kollágám is mondta akkoriban, hogy vegyem le a táp testről a ki/be menet testet. De brummos volt akkor is, bár dual mono panel esetén tipikus hiba a rossz vezetékelés miatt.

Én úgy csináltam, hogy egy nagy egyenes gyűjtő sín jellegel össze van kötve a két IC. Majd jobról az egyik táp ág egyik IC, balról a másik táp ág másik IC felöl csatlakozik be egy pufferől. Kíváncsi vagyok így mennyire marad szimmetrikus?!
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:26
(#) zotya1983 válasza patkany hozzászólására (») Vas, 10:41 /
 
A D audiós,és a Pedró féle híd tda7294 sem érzékeny arra ha bekapcsolt állapotban lehúzod a jelkábelt.Ne vegyél Kínai ebayest!Akkor sem ha a János vagy xy ajánlotta...
Az okozhat gondot ha a kimeneted a jel gnd(csillagpont) hoz ér akkor a hangszórón is hallani (nálam) Vagy ha a hangszóró simán csak a földet kapja meg.A kimeneti jelhez képest (Burkolat fémes része ekkor hangosan búg is).
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:44
(#) patkany válasza zotya1983 hozzászólására (») Vas, 11:16 /
 
Nem ajánlotta senki, én nézegettem topológiákat, de kismillió féle van.
Az általam oly sokszor említett Xantex panelen a jel gnd egyben van a táp gnd-vel, mi több, maga a katalógus is csak párhuzamos üzem esetén javasolja a szétválasztást. Rontani nem ronthat rajta semmiképp, ha külön van.
Jelen esetben, amit tegnap rajzoltam úgy van, hogy beültetési oldal a jel gnd, forrasztási oldaltáp gnd, és a két oldalt egy 10k ellenállás köti össze.

A másik nagy kérdésem a híddal kapcsolatos.
Ugye ilyenkor az egyik erősítő bemeneteötestre van kötve. A becsatoló kondenzátornak itt is ugyan olyan minőségűnek kell lenni, mint a jel bemeneten?
Szintén kínai hidaknál láttam, hogy a bemenet egy jó minőségűnek ható fólia kondi, de a testponti csak egy sima elko.

Harmadik kérdés, szerintetek megéri-e 0,1% ellenállásokkal építeni?
És valaki magyarázza már el legyen szives, a párhuzamoc kapcsolásnak mi az értelme? A doksija modulátor üzemnek nebezi.
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:21
(#) patkany válasza patkany hozzászólására (») Vas, 12:50 /
 
Ne ezt hoztam össze.
A stby és mut rész elhelyezése elég szokatlan megoldás, vagy mondhatnám idétlen, valószínű kiveszem, vagy kap egy kis függőleges panelt.
Igyekeztem a Xantech topológiát alapul venni. Véleményeteket kérem a pufferek huzalozásáról?!
Szakmailag kicsit aggályosnak tartom, esetleg felléphet egy kis asszimmetria, de akár jó is lehet, nincs olyan nagy távolság a két IC között, és a mély hangok nem igazán irány specifikusak, hogy egyik, vagy másik dolgozzon jobban, és lehúzza a "saját" táp ágát. Nagyobb mély ütemeknél igen csak egyszerre dolgozik a két IC. Az eredeti panelon is csak két kis elko van a táp csati mellett, elég messze az IC-éktől, és teljes kivezérlésen is csak U^=4V-ot esik, A trafó és a táp pufferek meg egy PC táp dobozban volt és kb 1,5m 3x1,5mm2 MTK kábelen ment a táplálás. Ha ilyen körülmények között volt csak ennyi a feszültség esés, akkor így, hogy a pufferek a panelre kerültek, javulnia kell a helyzetnek! Igazándiból ezt a gyakorlat fogja igazolni...
Legfeljebb ha lesz kedvem újra nekiülni, akkor átrajzolom, és az IC kapnak egy kis puffert közel a táp lábakhoz.

A rajzot Lay-ban csatolom, mert képen úgy sem vehető ki teljesen.
A hozzászólás módosítva: Vas, 12:51
Következő: »»   574 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Feb, 28. Kedd
15:35:15
Jelenleg 461 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu