Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   302 / 302
(#) Stewe válasza Massawa hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
A tartóssághoz semmi, ezért is írtam külön posztba
Csak a a beszerzésben akartam segíteni, hogy hogy tudsz elsőre megfelelő cserealkatrészt rendelni.
A tartóssághoz: a bordásszíjak relatíve nagy nyomatékú kényszerhajtásra vannak tervezve. Egy szalagfűrész nagy kerületi sebességű hajtást sejtet, a bordásszíjak nem erre vannak kitalálva, mégis azt mondom, hogy ha egy szíj szakad, az az üzemeltető hibája.
Ha "darabokra" szakad, az pedig durva hibát jelent. Hogy karbantartási, vagy tervezési hiba, itt nem fog kiderülni. A bordásszíjaknál már a szemmel nem látható kopás esetén is szükséges lehet a csere, a sérülés vagy szakadás pedig rendkívüli eset. Szíjfeszítésre például általában az osztás felének megfelelő elmozdulást tesznek lehetővé, ha ennél több kellene, akkor úgyis azonnali csere kell következzen!
(#) Mc Elek hozzászólása Máj 14, 2018 /
 
Hol lehet beszerezni emberi áron kétszínű gravír műanyag lapokat? Névtáblához pl. De nem 1600x1000-es táblákra gondoltam. Google a barátom, de drágállom. Már azon gondolkodom alu lemezre, vagy 3mm-es rétegelt lemezre vasalok konyhai 33mm-es munkalap élfóliát. Az van mindenféle színben.
(#) Massawa válasza Stewe hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Szépek az elméletek csakhát néha köszönö viszonyban sincsenek a valosággal. A lányom márkás kocsija alig 30000 km után, természetesen rendszeresen szervizelve a bordásszij szakadása miatt van immár 3 hete a szervizben és spekulálnak, hogy vajon miért szakadt el, ment tönkre.
Én meg elnyuztam már vagy 30 autot egyikkel sem mentem kevesebbet mint 70000 km-t és még soha nem volt gondom a bordásszijjal. A szalagfürészben viszont teljesen szétszakadt. ( ott nincs is mit csinálni vele, azon kivül, hogy néha ellenörizni kell a feszitését.)
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2018
(#) kameleon2 válasza Mc Elek hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Nem kell feltétlenül vasalni - festheted is. De nagyon sok cég van, akinél dibond néven megtalálod. Én utoljára a XI. kerületben voltam a Tuplex kft-nél. Náluk is lehet venni. Igaz én táblát vettem, de van egy bazi nagy vágógépük és tudnak elődarabolni.
(#) Stewe válasza Massawa hozzászólására (») Sze, 7:17 /
 
Idézet:
„néha”


Nem szabad a kivételes eseteket példaként hozni.
Egy autónál a gyártó a szervizkönyvben meghatározza az élettartamot, az enyémet tudom, 90000km, vagy 6 év. Ha ennél hamarabb megy tönkre, (ha jól sejtem 1-3 éves autóról van szó), akkor lehet szíj anyaghiba, bordás kerék geometriai hibája vagy gyári szerelési hiba (elszabadult szíjfeszítő), sőt még nem rendeltetésszerű használat is, de semmiképp se jelenti azt, hogy a szíj alkalmatlan lenne erre.
(#) Massawa válasza Stewe hozzászólására (») Sze, 8:55 /
 
Nem is ez volt a kérdés. Mint irtam én sok millio km-t tettem meg általában bordásszijas autokkal és soha nem volt vele gondom. Szerencsétlen lányom meg alig 3 év alatt futott ilyen gondba.
A CNC-n a legnagyobb gond a szemét meg a hulladék amit szerintem a bordásszij sokkal rosszabbul visel mint a menetes tengely ( legyen az trapézmenet vagy golyos), ezért tartom azokat jobbnak (2 ilyen gépem van). A menetes tengelyt könnyebb tisztántartani söt védeni is lehet a hulladéktól ( az egyik ismerösömnél egy harmonikacsöben vannak a forgo tengelyek, semilyen karbantartást nem igényelnek. Az én gépeimen sem marad a hulladék a tengelyen mert az asztal alatt van, illetve a munkadarb felett.
(#) Stewe válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 6:51 /
 
Másik hátránya a szíjnak a rugalmasság.
Egy nyomtatónál, vagy lézervágónál nincs forgácsolóerő, tökéletes pozicionálást ad, faipari gépnél, ahol 1 tizedmilliméter nem számít, használható, de egy fémmegmunkálónál, ahol 1-2 század is számíthat, és komoly erőt igényelnek a mellékmozgások, valóban öngól.
(#) Mc Elek hozzászólása Hé, 0:51 /
 
Hátha még időben szólok!
Aki Windows 10-en futtatott Mach3-at az ne frissítse a windowst, mert nem működik utána!!! 2 gépen is meghalt. Elindul a program de hibaüzenet nélkül befejezi a betöltődést.
A hozzászólás módosítva: Hé, 0:52
(#) Pali79 válasza Mc Elek hozzászólására (») Hé, 7:55 /
 
Ezt olvastam már máshol is. Múltkor valaki megkérdezte a szoftver gyártóját, hogy mi a helyzet most a Mach3-mal? Az volt a válasz, hogy a 3 fejlesztése rég befejeződött, át kell térni a 4-re. Jó mi?
(#) Massawa válasza Mc Elek hozzászólására (») Hé, 8:49 /
 
Meg kell keresni melyik update okozza a balhét és azt ki kell vágni a szemétbe. Egyszer nekem is volt hasonlo gondom. Egy W7 upgrade tette müködésképtelenné a studiomat. A gyártonak fogalma sem volt a gondrol, de egy külföldi forum két nap alatt kb 30000 reklamácio jelent meg. Ott volt az a két sor is, amit törölni kellett, és azota nincs gond.
(#) guliver83 válasza Mc Elek hozzászólására (») Hé, 18:16 /
 
LPT porton XP-vel kell használni aztán nem lesz ilyen gond
(#) kameleon2 válasza Mc Elek hozzászólására (») Hé, 22:09 /
 
A cnc-s gépemen XP SP1 van. Hálózat nélkül. Köszöni szépen jól van és nem tervezem frissíteni - mert működik .
Következő: »»   302 / 302
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu