Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   266 / 373
(#) Medve válasza AD161 hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Kezdésként jó lesz. Támaszd majd meg oldalról.
(#) AD161 válasza Medve hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Akkor már rendelem is,talán 1-2 nap alatt meg is jön. Támasztás alatt mire gondolsz?
(#) Medve válasza AD161 hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
ki fog lazulni, igy ha lehet, egy horonyba építsd be, az esetleg késlelteti a folyamatot
(#) AD161 válasza Medve hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Végül is belehet süllyeszteni, Köszi a tanácsot!
(#) Firefighter1 hozzászólása Ápr 10, 2017 /
 
Ezt nem értem... egyszer már ellenőrizve lettem pár éve... most szerettem volna megint hirdetèst feladni, de megint ellenőriztetnem kell magam! Amit most a megadott telefonszámok hiányáma nem tudok!

Úgyhogy itt keresnék vállalkozó kollégát rétegeltlemez megmunkálásra CNC-vé!
Akit érdekel irjon rám... köszönöm!
(#) Stewe válasza AD161 hozzászólására (») Ápr 11, 2017 / 1
 
Ha nem dúskálsz a pénzben, akkor semmiképp e építs két gépet!
Értem én, hogy a fióksín nem olyan drága, de ha később cseréled más típusúra, és megváltozik a méretlánc (mert biztos nem ugyanolyan lesz) rengeteg plusz melót, és esetleg gépi munkát jelent. Inkább csússzon 1-2 hónapot, és biztosabb a siker. A hajtások beállítása is könnyebb úgy, ha a vezetékek határozottak, kottyanásmentesek.
(#) KDavid753 hozzászólása Ápr 24, 2017 /
 
Üdv!
A 8mm-es trapézmenetes orsót le tudom esztergálni 5mm-esre a szíj tárcsa miatt? A valódi kérdésem az orsó belső, azaz a legkisebb átmérőjére lennék kíváncsi.
Üdv: Dávid
(#) kaqkk válasza KDavid753 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 / 1
 
Nagyon valószinű hogy beleférsz a méretbe , nekem a 16 os orsó van 6,3 ra leeszergálva
(#) KDavid753 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Az oké hogy belefér a 16-osba, de itt az a kérdés, hogy kisebb-e 1.5mm-nél a menet :\
De köszönöm a válsazt!
(#) kaqkk válasza KDavid753 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 / 1
 
Ja ! Úgy látszik nem jól értettem a kérdést az én orsómón van 12mm es rész is a csapágynak az már közelebb van a kérdésedhez (2-2mm)
(#) mex válasza KDavid753 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 / 1
 
A menetkalkulátor szerint 5.5mm a magátmérője egy 8mm átmérőjű egybekezdésű, és 2mm emelkedésű orsónak, tehát beleférsz.
(#) KDavid753 válasza mex hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Nagyon szépen köszönöm!
(#) kaqkk hozzászólása Ápr 25, 2017 /
 
Végre a Z tengely is a helyén van .
(#) Bakman hozzászólása Ápr 29, 2017 /
 
Estét!

Van nálam egy játékmarkoló (ehhez hasonló: YouTube videó) amiből használható gépet kellene varázsolnom. A mozgatószerkezet (X, Y) kuka, annyira el vannak kopva az alkatrészek, hogy kb. menthetetlen. Ránézésre is látszik, hogy csapnivaló minőség.

A kérdés igazábol annyi, hogy lehet ilyesmit készen venni? X és Y irányú mozgatás az, ami tönkrement, a fogókar leeresztője működik, azt át lehet szerelni. A vezérlés nem probléma, megoldom. Ha a szerkezeten vannak léptetőmotorok az jó, de nem feltétel. Kb. 50 x 50 cm a gép belső mérete. A mellékelt képen látszik, hogy a mennyezeten van fénycső és pár egyéb apróság. Ha azokat le kell szerelni mert pl. a sineket csak oda lehet rögzíteni, az sem gond, a világítást átvariálom valami másra.

Segítséget előre is köszönöm!

markoló.jpg
    
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Szia! Grabbernek, crawlernek hívják ezeket. Eleve nem túl drágák a kisebbek: candy grabber
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Kizárt, hogy ilyet tegyek bele. Ez rosszabb, mintha semmit sem csináltam volna. Nekem "csak" X, Y mechanika kell ami kibír jópár évet.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Ez attól függ mire fogod használni. Van komplett mechanika a nagyobbakhoz is, de az már drágább.Például ilyen
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Ez egy játékautomata de nem jelenti azt, hogy a belső alkatrészek játék minőségűek. Az eredeti mechanika egy hulladék, azt szeretném kicserélni egy stabil dologra. Azt gondoltam, hogy lehet ilyesmit készen venni, csak a vezérlést kell megépíteni hozzá. A mellékletben lévő lieáris vezeték szemre is elég stabil. Kettő ilyen a belső mennyezetre, csapágyak, léptetőmotor stb.

Amit másodszorra linkeltél, tömve van feleseges dologgal és a kinezetéhez képest aránytalanul drága, gagyi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2017
(#) tiggersoft válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Köszörült, edzett tengely 12-es vagy 16-os terheléstől függően. Fogazott szíj+tárcsa, a motorok gondolom menthetőek, pár óra alatt működésre fogható újra...
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 / 1
 
Az ilyen feladatra neked untig elég az olcso golyos fioksin is. Az biztosan kibir sok évet.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Az egyikbe olyat építettek be, nem vált be.
(#) Bakman válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Két ilyen készlet: Bővebben: Link. Az egyik megy a mennyezetre, a kocsikra rá egy téglalap alakú lemez, arra rá a második készlet. Butaság? Van olcsóbban is?
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Nem írtad a célokat. Van amikor a kevesebb - több. Játék markolónak elég a "gagyi" is. De kérdés, mire akarod használni? Jelenleg úgy érzem ebben a témában ott tartunk, mint a viccben, amikor a kapitány kérdezi a gépházat:
- Mennyi?
- 30
- Mi 30?
- Mi mennyi?
(#) tiggersoft válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Pontosan erre gondoltam. Itt nem CNC-ről van szó, hogy az az egy-két tized belógás számítson amit a terhelés esetleg okoz.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
A nyitóhozzászólásban írtam: Van nálam egy játékmarkoló amiből használható gépet kellene varázsolnom. Amiben talán nem voltam egyértelmű, az a játékmarkoló. Játékokat lehet vele felmarkolni, nem pedig játék markoló. A funkció marad, a mechanika cserélődik. Ahogy tiggersoft is írta, még pár mm-es belógás sem számít de a tartósság annál inkább. Sőt, mondhatni ez az elsődleges. Nem éri meg gépet üzemeltetni úgy, hogy kétnaponta javítani kell.

Két masináról van szó összesen de ez mellékes. Inkább legyen kicsit drágább de stabil. A vezérlést túlméretezem, bizosítom minden irányból, nem sorozatgyártásra megy, hogy minden fillér számít.
(#) Bakman válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
A két tengely (amelyek egy lemezzel vannak összekötve a kocsikon keresztül) kb. 40 cm-re lenne egymástól. Elég ezt egy helyről, természetesen középről, mozgatni vagy mindenképpen a dupla menetes orsó ajánlott? Hirtelen találtam itthon is, hátha nem kell külföldiekkel vacakolnom.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Mi nem vált be? Egy bordás szijjal 100 évet kibir....

Persze vehetsz drágábbat is de félö, hogy ilyen hozzáállással az sem fog beválni. Cq
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Egy ilyen szerkezethez teljesen rossz helyen jársz. Nézz körül a 3D nyomtato kitek közül. Neked ami teljesen felesleges, az a pontos vezetés ( ezért irtam a fioksint). Ami lényegesebb a mozgás átvitele; arra meg nem ilyen orso kell, hanem bordás szij meg hasonlo. ( az gyorsabb - time is money - és sokkal igénytelenebb a karbantartásra.).
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Maga a fióksín az, ami megszorult, többször is. Ráadásul az kiengedett pozícióban belóg, mert a mozgó részét nem lehet rögzíteni.

Mi a baj a hozzáállásommal? Kérdeztem, de az, ami képről is gyenge, nem tetszik. Nem feltétlen KIT-et akarok venni csak gondoltam hátha van egyszerűbb megoldás is, mint összevásárolni az alkatrészeket külön-külön. A CNC gépekben nincs X és Y tengely, hogy a 3D nyomtatók között kell keresnem ezt-azt? A téma címe megfelelőnek tűnt.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
Van abbol olyan is ami akár 20 kg is kibir. Amugy is függölegesen kell beépiteni a nem mozgo részt a doboz közepére, igy a kar csak a fele annyit fog kilogni a fix részböl. Söt ha forditva rögzited - hosszabbat a dobozhoz a rövidebb a futo, akkor ilyesmi fel sem merülhet. Nekem az egyik rajzfiokon 90 cm hosszu sinek vannak. Söt két sint is rakhatsz jobbra meg balra a kar meg közöttük fog mozogni. Abszolut stabil konstrukcio.
A CNC gépeken is van X-Y tengels, söt Z is, csak ott egy kicsit más a feladat meg az igény mint ebben a konstrukcioban. Jobb volna egy gépész kollegával megbeszélned a dolgot.
Az én CNC maro gépem pl ilyen sineken fut Drylin
De pl a 2 m hosszu kamerasinem az Ikea függönysinböl van és mind a két szerkezet eddig gond nélkül megy. A kamerát finom müanyagkötéllel mozgatom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2017
Következő: »»   266 / 373
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem