Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombinált gáztűzhely
 
Témaindító: hosszutoll, idő: Jan 9, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 5
(#) Picipityu válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Köszönöm!
Megnézem...
(#) Matyo hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Segítséget kérek, a következő miatt. Kombinált gáztűzhelyemnél a piezo gyujtás rendszeresen nem ad szikrát, de csak az egyik rózsánál. Előfordul az, hogy megmozgatom a rózsa tetejét és néha ez segít. Kipróbáltam, hogy leszedtem az összes gázrózsa tetejét és így próbáltam szikráztatni. Háromnál így is szikrázott, de a negyedik akkor sem. Egyébként egy késsel megérintve érezni, hogy ráz. Ha valakinek van ötlete szívesen veszem.
(#) tibec hozzászólása Máj 16, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!!

Segítséget kérek. Van egy Karancs gáztűzhelyem, ami érdekes dolgot produkál! Amikor begyújtom valamelyik rózsát és nincs rajta semmi, akkor szépen működik, ahogy kell, ég a gáz. Viszont, amikor valamilyen edényt teszek rá, akkor szinte azonnal elalszik! Mi lehet az oka?? Előre is köszi a segítséget!
(#) Gafly válasza tibec hozzászólására (») Máj 16, 2014 /
 
Hát, elsőként leszedném a gombokat (mosószeres vízbe áztatás). Majd a mögöttük lévő elölapot. Utána 10-es villáskulccsal finoman meghúznám a csapok végén a termoelemek csatlakozását...
(#) VIM válasza tibec hozzászólására (») Máj 16, 2014 /
 
Szia! Valószínű, hogy a termomágnes-eket ki kell cserélni, mert nem képesek benntartani a fegyverzetet a termoelem által szolgáltatott áramától. Tehát nem a termoelem a hibás, hanem a biztonsági mágnes, ami ha nem megfelelő a közölt hőmérséklet, kiold és elzárja a gázt. Ezért van az, hogy ha ráteszed az edényt a lángrózsára és az kissé szétterül, a termoelem nem tudja kellően felmágnesezni a tekercset és az nem tudja benntartani a fegyverzetet (kopott is a forgatástól), mindezt változatlan termoelem felállás mellett, pedig elegendőnek kellene lenni a fennálló változó mennyiségek között! A termoelem akkor megy tönkre ha az érzékelő vége, ami a láng magjába kell, hogy érjen, szét van repedezve, de olyankor már nem is lehet működésre bírni a gázrózsát, nem marad égve. Zsebbenyúlós, aprólékos és elég járulékos munka, mert a fúvókák és a csapok tömítéseit több mint valószínű, hogy szintén cserélni kell ha a csapok megbontásra kerül a sor. Az új mágnessel az idő 3mp-re rövidül és máris benntart a fegyverzet. Javaslat: mindig csak egy csapot szedjél szét és hozzál rendbe. Használhatsz teflon szalagot a levegő mennyiség szabályzónál tömítésként, ha a szilikont véletlenül elszakítod a szétszedésnél.
(#) Gafly válasza VIM hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
Ha már felkoncoltad, akkor a tekercs végének bekötése is szeret nem érintkezni...
(#) tibec hozzászólása Máj 17, 2014 /
 
Mindenkinek szép napot!!

Gafly, köszi a tanácsot, sajnos, nem segített, nem változott semmi. Egyébként nem is volt laza egyik sem. Viszont, a mosószeres vízbe áztatás az igen, a gombok tiszták lettek!! ))))
VIM, szintén köszi a javaslatot. Valahol hátul, sejtettem, hogy a mágnesekkel lesz baj, de mivel a termoelemek cseréje után benntartottak a mágnesek, ezért a huzatra tippeltem, hogy amikor edény kerül a rózsára, akkor a termoelem nem a láng magjába ér. Viszont, rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van, mert a láng pontosan oda ér, ahová kell. Ekkor már gyanakodni kezdtem, de..... a remény hal meg utoljára!!!))))) Most már, mivel a Te véleményed is az, egyre valószínűbb, hogy további pénzes megoldás következik!!! ((((( Köszi a tanácsokat! Megfogadom, azért a mágnes csere olcsóbb, mint egy tűzhely csere!!
(#) vanzerr hozzászólása Szept 6, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Gorenje kombi tűzhelyünk. Néhány napja a sütőjével van egy kis gond. Minden sütési fokozatban jól működik, de ha "teljes" hőlégkeveréses üzemmódot választok visszaesik a hőfok 50 fokra és ennyi.
A sütőmódkapcsolót szétszedtem, nincs beégés, nincs kontakt hiba, minden fokozatban jól működik. A sütőrész a jelzett üzemmódon kívül minden fokozatban (más hőlégkeveréses üzemmódban is) hibátlanul működik.

Van valakinek valami tippje mi lehet a hiba?

Köszi előre is!
(#) pjg hozzászólása Feb 12, 2015 /
 
Srácok! Ért e valaki a gáztűzhely beállításhoz. Egy Pelgrim trend line gáztűzhely-ről lenne szó.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Nem vagyok benne profi, de azt írd le mi a gondod.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
A gázrózsák levegőjét kellene beállítani. Feltettem 2 liter, kb. 50 fokos vizet egy letakart lábosban a legnagyobb lángra és fél óra alatt nem forrt fel. Olyan sok az égéslevegő, hogy visszahűti a lángot. Az égés hangján is hallatszik.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
A csapon van egy csavar amivel a gáz mennyisége állítható, meg egy másik a fejhez vezető csövön amivel a levegő. Leveszed a burkolatokat és egy csavarhúzóval beállíthatod. Szerintem hamar rá jössz mi mit állít. Persze csak ha a megfelelő fúvókák vannak benne.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
A gyári fúvókák vannak benne. Remélem nem PB-hez valók. Holnap szétbontom, vagy most?
Köszi.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Szétkapni pár perc. Akár most is megteheted.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Megvolt. Sajna csak 1 csavar van. Az meg a takarékláng nagyságát állítja. Bővebben: Link
A fúvókánál akkora a rés, hogy ott bármennyi levegőt beszippanthat. Bővebben: Link
Valamiért elfordítja balra 90 fokkal a képet.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
Akkor vedd ki a fúvókát és nézd meg nincs-e benne maszat. Az égőfejhez vezető vastag venturi csövön nincs állító csavar?
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
Kitisztítottam. Ha el van tömődve akkor csak kisebb a láng, de ugyanúgy légfelesleges. Ha eltakarom a levegő útját, akkor rögtön elcsendesedik a láng és nem terül annyira széjjel, mint a margaréta. Lemezből hajtok valami takarást a levegőnek. Csak annyit, hogy éppen ne vörösödjön a láng.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2015
(#) makrai attila hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Sziasztok.
Volna egy olyan kérdésem,hogy a régi fajta gáztűzhely szabályzógomb és az égőrózsa között lévő alaminium ősszekötő cső aminek a végein hollander csavar van mi a hivatalos neve és hol lehet beszerezni mert már minden üzletet bejártam és ilyet már nem gyártanak.
Kb.12 éves a kicsike és a nagy rózsához vezető cső eltört üzem közben és szépen kiégette a tűzhely oldalát, mivel ott is éget a gáz ahol nem kellett volna.A neve Delton.Ki tud segiteni?Vastelepen már nem lehet vásárolni mert megtíltották az eladást, különben már régen megoldottam volna.Debrecen környéke,vagy utánvét.
Várom válaszotokat és előre is köszönöm.
(#) pjg válasza makrai attila hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Milyen vastag az a cső? Rézcsövet kell venni és megperemezni.
(#) makrai attila válasza pjg hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Hali.
Próbáltam volna képet feltenni de a gépem beadta az unalmast.Ezt nem lehet házilag peremezni mivel kell egy perem a hollander szorításához és kell egy kúpos vég a csatlakozáshoz a szabályzó gombhoz. Ezért lenne jó egy régi bontásra itélt szét éget tűzhelyből kiszerelni ha van valakinek ilyen. A vastagsága külső 7mm, a belső 5mm.
További szép napot mindenkinek.
(#) makrai attila hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Hali.pjg
Az előzőekhez még csak annyit,hogy a PB.-gáz fúvókái a következők.:kicsi-50-es, közepes-65-ös,nagy 80-as, ha a sütő is gáz akkor ott 92-es fúvókák kellenek.Ezeket úgy tudod ellenőrizni,hogy egy 8-as dugókulcsal kitekered és az oldalára rá van irva mindegyiknek.A földgázé egy sorozattal másabb.Nálam legalábbis ez van.Most rendeltem a netről fúvókákat kimondottan PB-re.Jól is működnek.
Na hali.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) pjg válasza makrai attila hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Köszi Szépen. Megoldottam a problémát. Csökkentettem a levegő mennyiségét. Nem is hangos a láng és jobban is melegít. Köszi.
(#) laszlo11 hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Hali
Segitség kellene ..BOSCH tüzhelyet alakitok át PB-re..fuvokákat megvettem .kicseréltem..csak a sütő fuvokáját nem tudom hol van?.-) valaki..segitsen kérem

kösszi
(#) mkujbus hozzászólása Máj 17, 2015 /
 
Új tűzhelyem van. A főzés gázzal történik, a sütés, grillezés, gyújtás villannyal. Elektrolux. Tanusítvány kell a bekötésről. A gázra kötés rendben van. A villanyhálózatra kötéshez valami EPH kimérés kell. A gázszerelő szerint. Hívtam villanyszerelőt, szerinte egy kb 15 ezer forintos munkáról van szó. Eddig is gáztűzhelyem volt, elektronikus szikragyújtással. Most annyi az eltérés az előzőtől, hogy most a sütő is villannyal fog működni, benne a grill funkcióval. Van olyan szerelő, aki azt mondja, nem kell elvégeztetni ezt az előbb említett munkát, a másik azt mondja, kell. Mi ezzel a helyzet? Ha valaki segítene tisztán látni, nagyon örülnék.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
(#) zolanfk hozzászólása Szept 6, 2015 /
 
Sziasztok!

Nekem van egy Electrolux EKC 5601 típusú kombinált tűzhelyem, aminek az elektromos sütőjével van gond. Tökéletesen működik mindaddig, amíg 190 fok fölé nem állítom a hőfokot. Ugyanis amint ezt eléri, elkezd ki-be kapcsolni a komplett tűzhely (tehát a digitális óra, a világítás, minden), egy másodpercen belül többször is. Ha lejjebb veszem a sütő hőfokátt olyan 180 fokra, aki újra működik minden tökéletesen (tehát ha 180-at eléri, szépen lekapcsolja a sütést, és ha lejjebb megy akkor bekapcsolja ahogy kell).

Van tippetek, hogy merre induljak vele? Szerviz nélkül javítható ez?
(#) Olja hozzászólása Szept 25, 2015 /
 
Kedves Mindenki. Új lakásba költözte, és van egy BOSCH tűzhelyem. Sajnos az előző lakó
olyan szorgalmas volt,hogy minden jelzést lemosott róla, és sajnos elérhetetlen. A négylapos
gázégők kapcsolóját már tudom melyik ég, DE a jobb oldalon van egy fekete téglalap valószínű
az óra kijelző és alatta 6 db. kis fekete lencse nagyságú gomb ami a sütő funkcióit takarja, csak
nem tudom melyik, mit. Tudna-e valaki segíteni melyik az alul sütő, felül sütő, légkeverő stb.
Nagyon-nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni. Olja
(#) Olja válasza Picipityu hozzászólására (») Szept 25, 2015 /
 
Kedves Picipityú. Sajnos alkatrész nevet nem tudok, de gondolom azóta megoldódott a
problémád. Nekem annyira tetszik a kis kép amit felraktál az írásod alá a kis ember aki
kalapáccsal veri a fejét, hogy kérlek ha tudod küld el nekem. Előre is köszönöm. Olja
(#) Gafly válasza Olja hozzászólására (») Szept 25, 2015 /
 
Egy kép sokat segítene a készülék felismerésében (és akkor használhatóbb válaszokat is kapnál ).
(#) VIM válasza Olja hozzászólására (») Szept 26, 2015 /
 
Szia! Ha tutira akarsz menni akkor EZT az oldalt javaslom de a márkatársa így néz ki. A kalapácsos emberkét pedig a hangulatjelek között megtalálod a zöld piktogramok között jobb szélen (kettőspont, kötőjel, zárójel) jelnél. (rákattintasz és megnyílik)
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2015
(#) Olja válasza VIM hozzászólására (») Szept 26, 2015 /
 
Nem tudom kinek köszönhetem, de nagyon nagyon köszönöm a kalapácsos bácsit. Sajnos
a kép feltöltéshez analfabéta vagyok, még az is csoda számomra, hogy 71 évesen írni
tudok. Csak annyit akartam tudni a kombinált gáztűzhely kis fekete 6 db lencse nagyságú
gombjairól, hogy melyiknek mi a funkciója, és hogy kell használni. Arra gondoltam, hogy
talán másnak is van hasonló, meg a többi BOSCH gáztűzhelyen is van ilyen. Szomorú Olja
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem