Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Video Distortion Units
Lapozás: OK   1 / 1
(#) anthelmintic hozzászólása Jan 25, 2012 /
 
sziasztok, talaltam ilyet "a neten":
http://karlklomp.nl/pro/vbend.html

sajnos nincs senki akit relevansan meg tudnek kerdezni a temarol, hogy megis mennyire tunnek ezek elkeszithetonek a kapcsrajz es kinezet alapjan?

foleg a legelso egyseg erdekelne, a rupter.
rogton az elso problema amibe belefutottam, hogy az egesz agyat kepezo opamp ict nem talalom honnan szerezzem be. azt mondtak epitsek helyette nullarol egy ampot, de sajnos fogalmam sincs, hogy kellene.

kovetkezo tanacsokat kernem toletek:
1) mennyire lenne nehez megvalositani nekem igy, hogy ampot sem tudok epiteni?
2) hogy kezdjek hozza?
3) eleg informacio all-e egyaltalan rendelkezesre azzal a ket keppel?

satobbi. meg akarom epiteni, nem tudom hogyan kellene. eddig csak teljesen hulyebiztos cuccokat keszitettem (konkret forrszem helyekkel es leirasokkal).

koszi barmi valaszt o/
(#) borvendeg válasza anthelmintic hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Első ránézésre minden info rajta van az első képen. A műveleti erősítőnek meg kell nézni beszerezhető típust.
(#) anthelmintic válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
mi alapjan tudok keresni hasonlo tipust? gondolom a kicserelese megvaltoztatna bizonyos ertekeket, amik alapjan az egesz rendszer borulhat, es ujraszamolando lenne, hogy ne valtozzon az aramkor hatasa.

ezt sajnos nem tudom egyedul megcsinalni, jobb lenne ha azt a konkret ampot be tudnam szerezni, de mar ket napja keresem elerheto helyrol, es inkabb csak kulfoldi forumokon is "sirasokat" talalok, hogy megis honnan lehet kapni.
(#) pucuka válasza anthelmintic hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Az egy egyszerű dolog, hogy ilyet találtam a net -en, és meg szeretném építeni. Ha már az erősítő kiválasztásával is gondjaid vannak, akkor nehéz lesz. Egyébként ha beütöd a gugliba a típusát, a találatok között kapsz adatlapot, beszerezhetőséget, kapcsolásokat is. Az esetedben javaslom az egyszerű utánépítést, pontosan azt, ami a rajzon van. Ellenkező esetben gondok lehetnek.
Az IC az egy alacsony költségű (olcsó) vídeó erősítő, melynek az erősítésének manipulálásával különböző torzításokat visznek be az alapsávi összetett vídeó jelbe. Az erősítő sávszélessége nagy 8 - 10 MHz, +/- 0.5 db, a 3 dB -s pontok között 80 - 100 MHz. Egy ilyet utánépíteni nemigen lehet, a kompenzálás is bele van építve.
Az egész játék lényege, hogy egyrészt zajt visznek a vídeó jelbe, másrészt torzítják a szinkron jeleket, így érve el érdekesnek tűnő hatásokat.
De ha jól megfigyeled, nem önmagában használják, hanem egy olcsó, vagy nemannyira olcsó vídeó keverőpulttal.
(#) Hp41C válasza anthelmintic hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Ez alapján (atatlapból)
Idézet:
„100 MHz, -3 dB Bandwidth”


Egyébként kapható...
(#) anthelmintic válasza pucuka hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
koszonom a valaszt, talaltam pontos tipust ebayen, nem is akarok elterni a megadott rajztol, jo volna minel egyszerubben kijonni a dologbol a hozza nem ertesem miatt amit emlitettel is.

sajnos nem figyeltem az egyeb eszkozoket, a videobol szamomra ez nem derult ki. arra celzol hogy nagyjabol hasznalhatatlan onmagaban egy effele cucc?
(#) anthelmintic válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
uristen, nem tudom miert nem talaltam. akkor toluk tudok erdeklodni.
(#) pucuka válasza anthelmintic hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Valamivel bele kell keverni a vídeójelbe. Ez meg nem egy egyszerű feladat, a szinkron jelek miatt. Bár megteheted egy egyszerű passzív ellenállásos összegzővel, az is lesz egy valamilyen effekt.
(#) anthelmintic válasza pucuka hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
basszus, nem figyeltem rendesen a cucc outjait. ez generalja a zajt, amit tenylegesen hozza kell keverni a videojelhez, kicsit elsiklottam az egesz lenyege felett, ha ez igaz. azt hittem inje es outja is van.

bar ettol meg erdekes marad, csak bonyolitja a helyzetet szamomra. kesobb meg gondolkodhatok ennek a megoldasan, ha esetleg mar elkeszitettem ezt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem