Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet pc javítások
Lapozás: OK   29 / 29
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Sikerült életre keltenem a tabot!
A gyári ROM, amit találtam, az sajnos hibás. Azt feltelepítve csak ~256MB RAM-ot lát a rendszer. emiatt használhatatlanul lassú, ha egyáltalán hajlandó elindulni.
A megoldást a 708F-hez fellelhető ROM hozta meg. Ez a tab a RAM méretétől eltekintve (1GB helyett 512 MB) ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik mint a 708QA tab. Már korábban azt a tanácsot kaptam, hogy használjam ezt a ROM-ot, amit akkor meg is tettem, de ezzel nem ment a touch. Viszont a tab látta az 512 MB RAM-ot és elfogadható sebességet produkált induláskor.
Sokáig kerestem a megoldást a problémára, mivel nem akartam gyarapítani az ehulladék így is növekvő mennyiségét, és sejtésem szerint megfelelő ROM-mal működésre lehetne bírni ezt a tabot. Nem találtam HW hibára utaló nyomot.
Hosszas keresgélést követően ráakadtam az 708F specifikációjára, ahol megtaláltam a touch típusát is . Ez más volt, mint amit 708QA tab ROM-jában (sys_config.fex) fájlban találtam.
Innen már csak egy kis ROM módosítás volt hátra. Ehhez a DragonFace programot használtam. A programmal módosítottam az init.rc és a sys_config.fex fájlokat, hogy a megfelelő touch driver fájl betöltésre kerüljön. A ROM-ot feltöltve a tab elindul (gyorsan), működik a touch, a tab használható.
Bár van 1-2 kisebb probléma, de ezekkel együtt lehet élni:
- csak 512MB RAM-ot lát a 1GB helyett. Bár így is ~220MB szabad RAM-ot mutat.
- a képernyő alapból 90 fokkal balra elforgatva jelenik meg. Ha kikapcsolom az automatikus elforgatást, akkor rögzíteni tudom a képet oly módon, ami már használhatóvá teszi a készüléket.
A RAM-ot nem tudom, hogy lehetne megnövelni, mivel a fex guide által leírt paramétereket felhasználva nem változik a használható RAM mennyisége.
A képernyő elforgatási problémát valószínüleg a ROM matatásával és megfelelő beállításával orvosolni lehet, bár ehhez a megfelelő információk még nem állnak a rendelkezésemre.
Szóval van még mit javítani rajta, de azt hiszem nem fogok már több energiát beletenni, mivel film nézésre, netezésre így is használható.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2017
(#) uniman válasza Laslie hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
OK...de ezt láttad, letöltötted...kipróbáltad?
(#) Laslie válasza uniman hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Igen. Többször is, hátha valami félre csúszott a flash közben.
De sajnos ezzel a ROM-mal nincs elég RAM, gyakorlatilag 256MB-ból 0 szabad.
(#) uniman válasza Laslie hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
OK!...akkor lenne még egy...hátha.
(#) Laslie válasza uniman hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Köszi, de ezt is próbáltam már.
Sajnos ezzel sem működik jól. Ugyan az a jelenség. Lassú, ha egyáltalán elindul, akkor meg használhatatlan.
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Sikerült beállítani a g-sensort. Most már jól észleli az elforgatásokat, jól pozicionálja a képernyőt.
A kamerát sajnos nem tudtam működésre bírni, de az egyébként is használhatatlan minőségű.
(#) Kanyus hozzászólása Júl 14, 2017 /
 
Vállalkozó szellemet keresek aki kedves Acer A1 810-emet megpróbálná életre kelteni. Már korábban írtam a kis robot a törlésnél elakad, számítógéphez csatlakoztatva a sz.gép nem látja. Ha valaki
kíváncsiságból megnézné, siker esetén pár ezer forinttal köszönném meg idejét, munkáját. (A szerviz által látatlanban mondott 27000 nekem sok. ) Előre is köszi! :-/
(#) bbb válasza Kanyus hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
Szia!

Ilyesmi gép volt a kezeim között, sajnos ott a NAND memória halt be, gyakorlatilag kuka volt a kütyü. A te tüneteidhez hasonlót produkált az is, esélytelen volt javítani, alaplapcsere lett volna a megoldás (de az meg annyiba került volna, hogy nem érte meg). Egy szóval nem bíztatlak semmi jóval, szerintem ez a tablet felejtős
(#) eyess válasza Kanyus hozzászólására (») Júl 15, 2017 /
 
Az hogy a pc nem látja az még nem jelenti azt , hogy kuka lenne.Sok minden függvénye az , hogy helyre hozható e , vagy sem.Mindenesetre amíg élet jelet ad addig az azt jelenti , hogy van remény .Megfelelő programok szoftver hozzá , és próbálkozások sora.Ha van Recovery onnan lehet próbálni egy gyári visszaállítást , ha ez sem megy , akkor megfelelő usb kábel , és illesztő program hozzá , akkor a géphez megfelelő android verzió , és ráengedni a tabletre.Lehet formázni is , ha már végképp nem megy , de ezek a dolgok csak akkor fognak menni , ha minden meg van hozzá , és jártasság.Egy pc re való rátétel, és usb kapcsolattól még nem fog megjavulni a tab.

Vannak kifejezetten ilyen fórumok a neten utána kell keresni.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2017
(#) aw31s hozzászólása Sze, 11:12 /
 
Sziasztok!

Allwinner a31s tabletről a gyári romot hogyan tudnám lementeni,
egy ugyanilyen tabletre kellene amin nem a gyári rom van,

köszönöm,
(#) Andr3wJ válasza aw31s hozzászólására (») Sze, 19:48 /
 
Felraksz egy recovery-t, pl CWM vagy TWRP és abban van mentés visszaállítás, persze ha van a te tabletedhez.
(#) aw31s válasza Andr3wJ hozzászólására (») Sze, 20:42 /
 
Nincs hozzá egyik sem,
(#) Andr3wJ válasza aw31s hozzászólására (») Sze, 21:07 /
 
Akkor vagy csinálni kell hozzá recover-t, vagy kicsomagolsz egy hozzá hasonló gyári romot(imgRePacker), és amit ADB-vel lementesz helyettesíted a te partícióidat. Már rég csináltam, nem tudom leírni részletesen sajnos.
Következő: »»   29 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Júl, 23. Vas
8:37:55
Jelenleg 204 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu