Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Neodym közelítés-érzékelő
 
Témaindító: ilyesimre, idő: Ápr 20, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) ilyesimre hozzászólása Ápr 20, 2012 /
 
Sziasztok lenne egy kis problémám segítségeteket kérném, építeni szeretnék egy közelítés érzékelőt, de nem a megszokott módon.
Csövet szeretnék keresni vagyis egy műanyag cső végét,ami a föld alatt van kb 1-2 méterrel.
Az ötlet hogy a cső végébe betolok egy Neodym mágnest ez a legerősebb mágnes és itt jön a probléma mert 40 cm így sikerült a csövet bemérnem de hosszban nem.
Ha valakinek van barmi jen ötlete kérem segítsen.
(#) nedudgi válasza ilyesimre hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Szia.
Egy kicsit bővebben ismertesd a megoldandó problémát. A saját kertedben van egy csővezeték, aminek a nyomvonalára vagy kiváncsi? Milyen belső átmérőjű az a cső? Az egyik vége hozzáférhető? Milyen hosszú lehet?
Homogén mágneses teret szerintem nagy távolságról detektálni elég macerás. Egyszerűbb lehet a dolgod, ha a rádiós rókavadász technikát alkalmazva pár kilohertzes jelet küldenél egy tekercsre, amit végig lehet tolni a csövön. Ezt a jelet kellene megkeresni egy irányított 'vevővel'.
(#) zolika60 válasza ilyesimre hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Szerintem a legegyszerűbb, mivel az egyik végét tudod hol van, ha beledugsz egy lefolyó tisztító rugót. Azzal meghatározhatod a hosszát. Az irány meg látszik a kiálló darabból. 1-2m mély gödör úgysem pár centi átmérőjű, ha az ismert távolságban leásol biztosan meglesz. :yes: Bár ebben nincs elektronika, de egyszerű.
(#) ilyesimre hozzászólása Ápr 20, 2012 /
 
szennyvíz csőröl van szó, és igen csak a vége kell de elég sűrűn mellé ásunk mert pontosan nem lehet belőni az irányt. A 40 cm a mágnestől tudom érzékelni de ez kevés, a mágnes egy üvegszálas cső végén van, eddig úgy kerestük a cső végét hogy az üvegszálas csőre rá erősítetűnk egy sípolót de a vízhang miatt nem sokat segít .
(#) efraim válasza ilyesimre hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /
 
A villanyszerelők használnak műanyag kábelbehúzót. Annak a végére tedd a mágnesed és tologasd mondjuk fél méterenként és jelöld be a talajszinten, hogy hol tartasz. Elég hozzá egy iskolai iránytű is, mert az is érzékeli.
(#) ilyesimre hozzászólása Ápr 21, 2012 /
 
Én is gondoltam az iránytűre csak nem tudom letesztelni mert nincs iránytűm, de akkor holnap veszek egyet.
(#) llaci56 válasza ilyesimre hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Mi az a "vízhang"???
(#) zolika60 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Patak csobogás. :yes:
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Miért kell sűrűn kiásni, Ti értitek? Még soha sem ástam ki.
(#) llaci56 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
De Te nyilván nem ebből élsz. Aki pedig ebből él, annak valószínű, hogy sokszor ki kell ásni, - persze mindig másnál. Ha ugyanazt ásná, akkor elég lenne egyszer megjelölni.
(#) ilyesimre hozzászólása Ápr 23, 2012 /
 
ez a munkám a vízhang meg a cső akusztikája okozza, és a hang eltorzul, az iránytűs elméletet nem sikerült letesztelnem mert vasárnap nem kaptam sehol,de ha valaki kipróbálna írja meg az eredményt.
(#) llaci56 válasza ilyesimre hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
De akármennyire is víz van a csőben, az nem "vízhang", hanem "visszhang". (Mint visszavert hang.)
(#) Stewe válasza ilyesimre hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Okostelefon???
(#) zolika60 válasza ilyesimre hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Kipróbálásra csinálhatnál magadnak. Egy varrótűt bemágnesezel és egy cérnára kötöd a súlypontjában. Tudod fizika óra ötödik vagy hatodik.
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 23, 2012 /
 
Elsőre hülyeségnek tűnt az egész, de most belegondolva, rövidesen nekem is szükségem lesz rá... Át lesz helyezve a fürdőszoba, és nem egyenesen megy a szennyvízcső. Nagyjából arra indul, amerre az új lesz, de valahol van benne könyök...ezt kellene valahogy feltérképezzem, hogy minél kevesebb betont kelljen feleslegesen feltörni...ez az okostelefon mágneses érzékelés érzékenyebb vajon, mint egy iránytű?

Üdv
Inhouse
(#) llaci56 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Szerintem nem az a kérdés, hogy a mágneses érzékelő érzékenyebb-e, hanem az, hogy ki tudod-e juttatni a bedugott mágnes megneses mezejét.
A legérzéketlenebb iránytű is érzékeli a Föld mágneses mezejét. Ennél a mágneses mezőnél erősebbet kell kijuttatnod a föld alól, mert különben csak a Földét fogod érzékelni.
(#) Inhouse válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Jogos, ha szabad levegőn keresztül sem téríti ki kb. 30-40cm távolságról, akkor a föld és beton rétegen keresztül sem fogja... Iránytűm nekem sincs, gondolom kevés már az úttörő, úgyhogy nem egyszerű a beszerzése sem. Láttam okostelefont ilyen demóval, és kölcsön tudnám kérni a mérés erejéig...már csak egy jó mágnes kell...
Egyelőre megnézem majd egy huzallal, hogy megtalálom-e a könyököt, addig egyenes. Ha mázlim van, az már ott lesz a ház fala körül...

Üdv
Inhouse
(#) llaci56 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Könyököt (90 fok) a berudalóval is ki tudsz "tapintani", (20-30 méteren belül) mert érzed, hogy hol akar elkanyarodni. De könyököt (90 fok) nem szokás föld alá "fekve" beépíteni, csak bukóra.
(#) proba válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Kissé más alkalmazásban:bedugod a cső végéig ,és a SOKOL ahol legjobban morog ráhívás esetén na az alatt van a teló, és a cső vége. És egy okkal több hogy megtaláld mert úgyis beszorul.
(#) Inhouse válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Nem tudom, hogy mi az a berudaló, és azt sem, hogy mi a szokás, de nem abba az irányba indul, mint ahol lennie kell a házban a végének. Nem írtam, hogy egy 90fokos, mivel fogalmam sincs. Ha én csinálom, akkor simán berakok két 45fokosat egymás után, ha derékszögben kell fordulni.

Üdv
Inhouse
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Berudaló? Olyasmi mint a befűző/behúzó szalag Bővebben: Link csak nagyobb
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Nem semmi, valami hasonlót láttam már, azzal tisztították ki a dudacsövet. Volt a végén egy nagy teherautó tartállyal...

Üdv
Inhouse
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem