Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vermona Regent 1020 felujítása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jem123 hozzászólása Máj 14, 2012 /
 
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy a fent nevezett erősítőt szeretném felújítani.
Hogyan tudnám eltüntetni azt az alapzajt hogyha nincs semmi se rá csatlakoztatva és akkor is zúg továbbá a hangerő és a hangszín szabályzó potik is nagyon recsegnek ha állítom.
Ha nagyobb hangerőn (a maximum közelében) már elviselhetetlenül torzít és recseg próbáltam WD-40-nel befújni a potikat de az sem nagyon segített.
Ha a táp részén a puffer kondikat kicserélném és a hangfrekvenciás elkókat továbbá a potikat meg egy kicsit kiporolnám akkor az mennyit segítene? Megoldaná a problémámat?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Ge Lee válasza jem123 hozzászólására (») Máj 14, 2012 3 /
 
Ha egy poti "'szétvakaródott" azon már csak a csere segít. A problémádat leginkább egy másik erősítő oldaná meg. A 21. században vannak már nagyon jó félvezetők, csöveket inkább a fürdőszobában érdemes (ill. kell) használni.
(#) jem123 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Szia nem "csöves" az erősítő amúgy régebben marha jól szólt csak az utóbbi kb. egy évben nagyon lerongyolódott!
De lehet hogy akkor nem killódok vele de azért megpróbánám!
(#) tungsram válasza jem123 hozzászólására (») Máj 14, 2012 / 1
 
A potit nem be kell fujkálni hanem szétszedni ami nem is olya egyszerü.. Szétszedése után mosd ki benzinben és utána a pályát ahol esetlegesen sérűlt ott először próbáld meg a szegecslést megerösíteni óvatosan pontozóval. Ezek után a csatlakozások mentén satírozd be 6B-s ceruzával. A leszedö kefét pedig picit hajlítsd meg. A poti pályáját kend meg kevés műszerolajjal de csak kevéssel. A potméter tengelyét pedi kend meg szilikonzsirral. Így késöbb nem fog recsegni és tekeréskor lesz egy komfortérzet....
(#) tungsram hozzászólása Máj 14, 2012 /
 
A kondikat viszont ha jó ha nem én általában hivatalból kihajigálom. Az NDK kondik nemmegbízhatok hosszú távon és parallel hajalamosak a szivárgásra is. Ezek is okozzák a recsegést ropogást..Dobd ki mindet ...
(#) jem123 válasza tungsram hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Köszönöm szépen a válaszaidat!
Gondolom teis még a régimódi javítások híve vagy!
(#) tungsram válasza jem123 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Ez való igaz mert már ami sz...t én már javítottam az soha nem jött visssza. A gyakorlatom azt igazolja, hogy hiába volt a szép szerelés ha az alkatrész minösége rossz volt.. Ez igaz a mai gagyikra is.
(#) (Felhasználó 1947) válasza jem123 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Szia !

A tápegység puffer kondiját,és a többi elkót cseréld.
A potikat , ha tudsz beszerezni hasonló méretűt, minőségűt, szintén cseréld.
Ha nem, akkor ki kell szerelni, szétszedni, átnézni, tisztítani, összerakni.
A WD-40 nem alkalmas elektronikai célra,lévén kenőspray.
Poti tisztitáshoz a Cramolin Tuner spray alkalmas.
Ez egy jó kis erősitő, mindenképp megéri a munkát, amirt ráforditasz.
(#) vilmosd válasza jem123 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Fontos dolog ennel az erositonel (es a testvereinel) a C505, C506 elkok (2000 µF/70/80 V ) parbavalogatasa. Az eredeti keszulekekben is igy volt. Javitottam sok Regent 600-ast ezeknek ez volt a rakfeneje.
(#) jem123 hozzászólása Máj 17, 2012 /
 
Sziasztok!
A potmétereket sikerült újszerűvé "varázsolni" felújítottam!
Ezzel sikerült eltüntetnem az állításból keletkező zajt.
De továbbra is zúg.
kerestem hozzá kondikat de nem nagyon találtam megfelelőt. 2200 µF / 50V
Az nagy baj lehet hogy az eredeti (2000µF 70/80v) helyett csak ezt találtam?
Vagy valaki tud segíteni ebben a témában?
(#) kadarist válasza jem123 hozzászólására (») Máj 17, 2012 / 1
 
Szia!
Hegessz bele ilyen példányokat.
(#) llaci56 válasza jem123 hozzászólására (») Máj 17, 2012 / 1
 
Az elég nagy baj (is) lehet, inkább nagyobb feszültségtűrésű elkót tegyél bele mint kisebbet. A kapacitás érték kismértékű eltérése nem biztos, hogy baj, de ezt csak a kapcsolás ismeretében lehet eldönteni. Amennyiben táp puffer kondi, akkor nagy valószínűséggel nem baj.
(#) jem123 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Köszi! Rendelek is 2db-t!
(#) jem123 válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Most az a 200+ nem hiszem hogy nagyban befolyásolja de kadarist által linkeltekből rendelek.
(#) fazksg válasza jem123 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Hogyan sikerült a potikat "felújítani"?
Én régi REMIX potikkal azt csináltam, hogy szétszedtem, a pályát bekentem kontakttisztítóval, így megjárattam kicsit, aztán kicsit hajlítottam a csúszóérintkezőn (ha túl laza volt), esetleg pici műszerolaj a tengelyre, és ezek után tökéletesen működött. Gyaníthatóan tovább fogja bírni az így felújított példány, mit a mai műagyag házas-tengelyes förmedvények...
Egyébként kondenzátorokra általános szabály, hogy ha az eredetinél nagyobb feszültségűt teszel be, az nem baj, csak elférjen fizikailag (ritka esettől eltekintve). A túl kis feszültségű elkó szélső esetben robbanhat is...
Ugyanígy ellenállásból ha ugyanolyan értékűt, de nagyobb teljesítményűt teszel be, az nem baj, a kisebb viszont akár szét is éghet.
(#) 999laci válasza jem123 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Lehet még kiszáradt, repedt forrasztási pont is az a búgás. A csatlakozókat is érdemes áttisztítani pld. Deoxit-tal.
(#) Eregyenlouperi hozzászólása Szept 18, 2012 /
 
Sziasztok !

Küzdök egy ilyen erősítővel , Regent 1020. A meghajtó tranyók jobban melegednek mint a végfok tranyók. A végfok nyugalmi áramát kb 100mA-re állítottam be , de nagyon úgy tűnik az általam berakott végtranyóknak a bétája pontosabban a h21E-je a béka segge alatt van két méterrel. Az R527 és R528 elenállásokat picit "hosszabra" akarom cserélni mondjuk 33..39ohm-ra.
Ebben a témában járatos kollegákat kérdeném okozhat e problémát hosszútávon ha ezzel kisérletezek ? Elsősorban a munkapont stabilitása miatt aggódom picit.
Sajnos bétára válogatni nincs lehetőségem mert nem lapul a fiók mélyén vagy 50db 2N3773.
(#) laci016 hozzászólása Jan 1, 2013 /
 
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen erősítőm. Elég hangos alapsúgása van a készüléknek,szerintem a kondenzátorok okozzák,ki is cserélem majd őket.Viszont keveslem a tápegység pufferkondenzátoroknak az értékét.Nagyon instabil 0dB közeli állapotnál meg már előtte is érzésem szerint nem tudja a 100 watt körüli teljesítményt ,mert már előtte lefullad-lekoppan. 4x4700µF ot tennék bele.
(#) sanyi42 hozzászólása Jan 11, 2013 /
 
Sziasztok.keresnék,vermona erösitőhöz tolopotmétert?vagy aki tud valami megoldást mire tudnám kicserélni,hely hiány miatt.Köszi.
(#) horvath61 válasza jem123 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Szia!
Ha még nem jutottál semmire csak cseréld ki az összes előfokban levő NPN transistort pl. BC-546- B-re
kb.8-10 Ft-és megszűnik a zaj!Én is ezt tettem. Tuti siker. A kondik itt nem okoznak zajt.
(#) laci016 hozzászólása Júl 21, 2013 /
 
Sziasztok!

Master hangerőpotmétert (22k) és a két csatorna hangerő potméterét (100k) szeretném cserélni a fent megnevezett erősítőben. Logaritmikusak,vagy lineárisak ezek a potik??
(#) Eregyenlouperi válasza laci016 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /
 
Szia !

Mivel az ember füle logaritmikus skála szerint érzékel , ha azt akarod ,hogy közép állásnál "fél hangerővel" szóljon akkor logaritmikusat tegyél bele. Ha nem sikerül olyat keríteni akkor tehetsz lineárisat is. Az erősítőnek teljesen mindegy .
dB-ben számolunk ami fesz esetén 20*log(10) Uki/Ube . Teljesítmény esetén 10*log(10) Pki/Pbe.
Kicsit konkrétabban egy 20dB-fesz erősítés 10x-eset jelent a 40dB pedig 100x-at .Az ember füle dB-ben "számol". Ezért találták ki a logaritmikus potikat. A lehetőségeiden illetve az igényességeden múlik mit raksz oda. Az erősítőnek édes mindegy.
Üdv.
(#) ljusdr hozzászólása Aug 7, 2014 /
 
Sziasztok!
Új topikot nem akartam indítani, és némileg kapcsolódik az én problémám is ide.
Kaptam egy Regent R1040 gitár kombót. Nagyon jó a hangja, de alapból van egy erős búgása, ami a hangerővel nem változik. A tápkondikat kicseréltem 4700µF/80V osokra, de nem változtatott a búgáson. Ha valakinek volt már tapasztalata ezzel a kombóval kérek tanácsot, hogy mivel folytassam. Ahogy belenéztem, buherálá nyomát nem látom. Még ide kapcsolódik használat közben nagyon hamar forró a hűtőborda, de a hangban nincsen változás.

Üdv.
(#) ljusdr válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 7, 2014 /
 
Szia!

Köszönöm! Közbe ránéztem szkóppal a tápra, (korábban csak muliméterrel, így OK volt +-40V) és a kondicsere ellenére is katasztrófális volt a szűrés. És mi okozta? A gratze egyik diódája még nem döglött meg, csak éppen haldoklott. Tettem bele egy új egyenirányítást és ez a baj megszűnt. Viszont erőteljesen súg, és ez hangerő függő. Ezt mi okozhatja?
A pdf-nél elmosódott a végén a rajz, ott mi lehet?
Köszönöm még egyszer a segítséged!

Üdv.
(#) hustlerboy19 hozzászólása Nov 13, 2014 /
 
Űdv segitségeteket szeretném kérni. Adott egy vermona regent 300 N Tipusu. gitár erösitö . Aminek nincs meg az elsö paneljei . csak a trafo + végfokok Edig rendben. Itt a bibi . nemtudom anélkűl elinditani hogy szóljón!. Trafó összekötve. A végfokkal !. Meleg jel kábelen nem bug semmi . 2 kábel log ki a végböl. a Jel amire kellene kötni az elö erösitöt. + 2 db, kábel . ami Sárga szinű.-és piros .- Na most Ha ezeket megérintem a 2kábelt van rajtuk. Meleg jel . de halk!. nemtudommitcsináljak vele hogy elinduljon, a végfok. valaki segitene ? kössz elöreis.. Kapcsolásirajzon nem tudtam eligazodni.

nem azeredetikép .az enyém monó! de ugyan ugynézk.!i
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem