Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz HDD javítás, mentés
 
Témaindító: deniel, idő: Jún 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 57
(#) istu99 hozzászólása Márc 18, 2018 /
 
Sziasztok!
Adott két vincseszter,egy SATA,meg egy ATA.
Az lenne a gond, hogy a gépem csak IDE-t fogadhat.
A SATA vincseszterre nem lehetne az IDE nyák elektronikáját átpakolni, hogy tudjam beépíteni a gépbe, így legalább működne belőle egy.
Fog működni a SATA egy IDE vezérlővel?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
Moderált hozzászólás
(#) ronin75 válasza istu99 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Létezik SATA IDE átalakító. Keress rá.
(#) Relaxing hozzászólása Márc 28, 2018 /
 
Sziasztok,

Keresek a címben szereplő Samsung HDD -hez elektronikát. Minden megoldás érdekelne.
Model : HD154UI (SO)
HDD P/N: HD154UI/JP1

Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2018
Moderált hozzászólás
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Márc 28, 2018 /
 
Hello!
Arra nem gondoltál hogy esetleg megjavítsad az elektronikát? Lehet hogy egyszerűbb, és főleg olcsóbb megoldás lenne, mint esetleg 20 másik panellel kipróbálni (ugyanis nem adják őket ingyen).

Ami adatokat pedig megadtál, még kiindulási alapnak is kevés...
(#) Relaxing hozzászólása Márc 29, 2018 /
 
Nem értek hozzá. Felkértek egy HDD adatmentésére ami nem indul el. Első körben egy elektronika cserére gondoltam s tudom, hogy nincs ingyen de valahol el kell kezdenem.
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Márc 29, 2018 / 2
 
Idézet:
„...Nem értek hozzá”

Az látod elég nagy baj.
Megmondom mi a helyzet - az, hogy a típusát megadtad az egy dolog, de ez semmi utalást nem ad az elektronika tartalmára. Ugyanis a Samsung folyamatosan fejleszt, ezáltal változik a merevlemez belső vezérlőprogramja (firmware). Ráadásul olyan ravaszul van megoldva, hogy az indító része (Loader) az elektronikában van, a tulajdonképpeni firmware pedig a 0 track alatti SA (System Area) területén. Ha a kettő nem egyezik, akkor kisnyúl - vehetsz egy másikat (ha azzal sem jó akkor egy harmadikat, és így tovább...).

Most már érted ugye amit az előbb írtam. Ha ez ilyen könnyen menne mint ahogy gondoltad, akkor minden 5 éves gyerek adatmentésből élne. Én ilyen esetekben akár egy másik panel feláldozásának az árán is, mindenképpen az eredeti elektronikát igyekszem megjavítani. Tudod, a gyártó ezzel adta ki, tehát ha megfelelően meg van javítva akkor tuti biztos hogy működni fog vele.
(#) Relaxing hozzászólása Ápr 3, 2018 /
 
Köszönöm a válaszodat. Így már értem és világos, hogy ez az út nem járható vagy valami szerencsefaktor kell hozzá. Esetleg javításban tudsz segítséget adni ,hol foglalkoznak ezzel?
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Idézet:
„...világos, hogy ez az út nem járható”

Én egyáltalán nem ezt írtam. Előbb, vagy utóbb biztos lehet találni olyan panelt amivel a drive beindul, csak hát ez nem kis idő, sok pénz, - és igen, a szerencsefaktor is belejátszik.

Másodszor - egy elektronika általában nem szokott magától tönkremenni. Vagy túlfeszültség, vagy belső mechanikai meghibásodás következménye. Tehát, cserélgetés előtt mindenképpen ajánlatos lenne először a mechanikát is kimérni, mert ha a hibát például a zárlatos Preamp okozta akkor a rátett, drága pénzen beszerzett cserepanel is abban a pillanatban, véglegesen tönkremegy.

Így elég nehéz volna segíteni - hiszen még a pontos hibajelenséget sem írtad meg (az hogy nem indul, az kb. ugyanannyit jelent mint a típusszáma). Tehát pörög, nem pörög, bios látja, nem látja, melegszik, pörög és kattog, stb. - valami használható infót várnék...
(#) Relaxing hozzászólása Ápr 3, 2018 /
 
Köszönöm a segítőkészségedet és a sok hasznos infót.
A hibajelenség, hogy nem pörög fel a HDD, így nem is melegszik. BIOS sem látja. Jelenleg ez a helyzet. Egy képet csatolok , hátha ezen fontosabb infók is vannak számodra.
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Igen vannak, és meg kell mondjam hogy a helyzet nem túl jó. A vonalkód alapján a Loader Microcode verzió 1AG01118, de mivel egy Refurbished (gyártó által garanciába visszavett és megjavított, felújított) merevlemezről van szó, sajnos ez egyáltalán nem biztos. Erre az (SO) és a /JP1 kiegészítő jelzések utalnak.
A lehetséges hiba - ezeknek a TRINITY elektronikáknak a gyenge pontja a motorvezérlő (SH6125) és a teljesítmény fet (STJ009) - én legalábbis ebben az irányban kezdenék körülnézni. Ha ezek jók, akkor sajnos a Marvell vezérlő is lehet ludas - de ennek a cseréje reménytelen (ebben van eltárolva a Microcode is).
Mindenesetre elsőként az elektronikát kellene teljeskörűen kimérni (a bementnél lévő védő supressorok is okozhatnak hibát, bár ezek zárlata esetén a tápegység be sem kapcsol).
(#) Relaxing hozzászólása Ápr 3, 2018 /
 
Ez egy komplett elemzés amit leírtál. Én magam ezt nem tudom javítani kell keresni rá egy szakembert. Köszönöm szépen a hozzászólásaidat és a ráfordított idődet.
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Ápr 4, 2018 /
 
Nincs mit - Te kérted hogy próbáljak meg segíteni.
(#) BlackForce hozzászólása Ápr 6, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!
Volna egy olyan kérdésem,hogy kaptam 10 darab tök egyforma WD1600BEVT laptopba való Hdd-t.
A gép nem lássa,de viszont a Sentinel lát valamit,de mégse.Az összes merevlemez ugyanezt produkálja.Mindegyik lemez felpörög,és nem blokkolja a gépet.
Szerintem a lenti kép többet mond mond minden szónál.
A kérdésem az lenne,hogy van esély akár egy jót is összehozni abból a 10 darabból,vagy ne is kisérletezzek vele.
Minden ötletet,segitséget előre is köszönök.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2018

WD160Gb.jpg
    
(#) pittti válasza BlackForce hozzászólására (») Ápr 6, 2018 /
 
Hello!
Valószínűleg mind a 10 merevlemez hibátlan, csak ATA password van rajtuk. Ez megakadályozza, hogy bármivel hozzáférjél az adatokhoz, valamint blokkolja a formázást és a partícionálást.

Keressél valakit akinek van PC3000 kártyája, azzal feloldható a zárlat.
(vagy beírod az eredeti jelszót, ha tudod!)
(#) BlackForce válasza pittti hozzászólására (») Ápr 6, 2018 /
 
Sajna a jelszót se tudom,de PC3000 kártyát se tudok senkinek.Esetleg valamilyen program megoldás létezik?
Következő: »»   57 / 57
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu