Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC szervo jelének átalakítása DC feszültséggé
Lapozás: OK   1 / 1
(#) csomex hozzászólása Jan 11, 2013 /
 
A probléma onnan adódik hogy szeretnék egy 2,4 Ghz-es modellezésben használatos távirányítóról vezérelni egy pneumatikus szervokormányt, amelyet munkahengerek mozgatnak. A munkahengerek vezérlésére szolgáló szelepek bemenete analóg feszültség. A feladat az lenne hogy a szervo + , - és PWM jeléből egy analóg feszültséget kapjak, ami a távirányító kar állásától függően változik 0 és 6 V között. Esetleg létezik olyan áramkör ilyen célra, ami megvásárolható készen?

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) szitko válasza csomex hozzászólására (») Jan 11, 2013 /
 
Szia.

Szerintem ilyen RC-s/szervós téma van egy csomó, de itt egy kapcsolás a problémád megoldására. Valahol a PIC-be való is megvan, ha érdekel előkeresem.

ICS100Li.gif
    
(#) csomex hozzászólása Jan 11, 2013 /
 
Megköszönném ha előkeresnéd!
(#) szitko válasza csomex hozzászólására (») Jan 11, 2013 /
 
Szia.

Nem találom, de a linkje meg van.
Én sz.gép alaplapból kibontott FET-kel oldottam meg. Már elég régóta, 1-2 éve, tökéletesen működik.
(#) killbill válasza szitko hozzászólására (») Jan 11, 2013 /
 
Hello!

Biztos, hogy ennek a kapcsolasnak a kimeneten analog jel van? Szerintem ez a kapcsolas a kimenetet PWM-ben hajtja, ami nem teljesen analog. Persze ha a FET gate-jet meghajto PIC kimenetre ratesz az ember egy R-C tagot, akkor ott maris analog jel lesz, csak nem 0-6V, hanem 0-Vbatt. De ebbol mar ki lehet indulni.
Udv, Andor
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
(#) attika hozzászólása Júl 30, 2013 /
 
Sziasztok,ezzel a kapcsolással megoldható lenne az,hogy én szeretnék egy önindítót szerelni egy robbanómotoros rc autóra,de a vevő részére ugye nem tudom rákötni közvetlenül az indítónak a motorját.Egy 3 csatornás vevő egyik kimenetét arra szeretném használni,hogy a távirányítóról tudjam bekapcsolni az indító dc motorját,meg jó lenne az is ha az izzítást is onnan tudnám vezérelni.A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Massawa válasza killbill hozzászólására (») Júl 31, 2013 /
 
Nem, söt egyáltalán nem arra van amit te akarsz.
Neked sokkal jobban megfelelne egy sima motor vezérlö, (autokba vagy hajokba) amivel a motor sebességét és forgásirányát tudod kezelni. Ennek is PWM a kimenete, de egy pár diodával es kondenzátorral majdnem sima egyenáramot tudsz varázsolni. De lehet, hogy a szelepek is jol viselkednek a PWM-re, igy nem is lesz szükség a szürökre.

Pl. egy ilyen:

DC Szabályzó
(#) Kovabe hozzászólása Júl 31, 2013 /
 
Sziasztok
Szerintem ez segitség lehet valakinek.

rc-switch.jpg
    
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem