Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S
 
Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 41
(#) lele válasza lele hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Szia!
Most készültem el az összes elkók cseréjével, a tápot is ki operáltam, a trafó csavarjain lehetett 2-2 fordulatot még húzni. Hatásosnak tűnik, mert sokkal halkabb lett a zúgás. A képeken is látható, hogy nem minden értekben kaptam axiális kondikat, többségében radiálisat lehet kapni. De mindegy, hogy álló vagy fekvő kondik, a lényeg, hogy szinte meg táltosodott. Az erősítő minden állásban jobb lett dinamikusabb lett a hangja. De az örömben üröm is van, mert a rádió részében az AM sáv rendben szól, már amit lehet fogni, de az FM sávban csak fehér zaj van. A programváltó kapcsolók is tisztítva lett. Minden modulok kiszedve, a tüskék tisztítva. A sztereó rádiók 2 szervizkönyvében található leírás, szerint az értékek a következő. FM modul tüskéin mérve: 3-as láb: CCIR= 0 V OIRT= 14,8 V
a 12-es láb: 14,8 V 14-es láb: OIRT= 1,5-3,3 V helyett 1,78 V - 2,45 V van, ill. állítható. Át kapcsolva CCR sávra = 6,3 V - 11 V helyett 7,86 V - 8,89 V - ig állítható.
Ugyanezek az értékek jelennek meg az 1 -2 -es lábon is hangoláskor.
A modulon belül az IC-éken mért érték: a 741-es rendben van, a TDA 1062 IC-én a 13-14-15 -ös lábon 13,5 V helyett 14,78 V van, a 16 - os lábon: 2,5 V helyett 1,25 V van, a 2-3 - as lábon 4 V helyett, 2,72 V van. A 3089 - es IC 11 - es lábán 9,6 V , a 9 - es lábon 5,76V mérhető, ami rendben van. A zajzár is rendben üzemel.
Többszöri próbálkozások mellet, egyszer bekapcsolt, ill néhány csatornát lehetett hangolni, még a sztereó led is be kapcsolt. Aztán egyszer csak halk kattanást lehetett hallani, és megszűntek a csatornák. A fehér zaj maradt. A zajzárral lehet némítani.
Elszállt a TDA 1062 -es IC?
Csak tippelek. Mert a mért értékek az IC lábakon továbbra is meg van.

Üdv Lele
(#) lele hozzászólása Ápr 30, 2018 /
 
Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérnék, az FM modullal van gondom.
Az előzőkben leírtam a feszültség értékeket.
A mai nap az UD23-as varikap dióda BB 139-es cserélve, vele párhuzamosan az UC 22-es 220pF kondi cserélve lett. A modul vissza helyezés után az FM sávban minden állomást be lehetett állítani a program kapcsolókon keresztül, bár a folyamatos hangolást nem lehetett, mert csak a felső sávban két állomásra lehetett hangolni. Mindezek ellenére kb. egy órát üzemelt, és hirtelen az állomások elhallgattak, és azóta csak a fehér zajt lehet hallani.
Az ötleteim elfogytak, mit kell még cserélni?
Köszönöm a segítséget.
Üdv. Lele
(#) lele hozzászólása Júl 14, 2018 /
 
Üdv Mindenkinek!
Többször letettem, és ismét elővettem az FM modult.
Megpróbáltam az oldalakat is át olvasni, melyben köszönöm a jó tippeket, de talán átsiklottam a megoldás felett, ezért kérek még segítséget az FM modul beállításához.
A képen is látható, hogy a 89,5 MHz-en fogható a "Music FM"
Itt lehet a 6,3 V-os hangoló feszültséget mérni a modul 14-es lábon, az 1-es lábon rendben van a 11 V.
A felső sávban a 104-es MHz-en fogható a 92,9 MHz "Klubrádió".
Ha UP60-as potival próbálom az FM sáv alsó határát beállítani, akkor a 88,1 MHz-en az "Infó Rádió" eléggé zajosan fogható, és utána az egész sávban semmi nem fogható.
A térerőjelző alig mozdul meg.
Sajnos nincs szignálgenerátorom, csak mérő műszerem.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv. Lele
(#) lele hozzászólása Júl 16, 2018 /
 
Helyre igazítás:
(A képen is látható, hogy a 89,5 MHz-en fogható a "Music FM")

Pontosítás: A képen is látható, hogy 89,5 MHz "Music FM", a sáv közepén, 95, 96 MHz-en fogható.
Üdv. Lele
(#) doktor válasza lele hozzászólására (») Júl 17, 2018 /
 
Tasztatúrán is ugyanez a helyzet?
(#) lele válasza doktor hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Ez egy jó kérdés.
Mivel csak a folyamatos hangolásra figyeltem, a program kapcsolóval nem foglalkoztam.
Azonkívül, hogy kis kontakt spray-al megtisztítottam.
Tegnap este kipróbáltam. Érdekes volt.
Mert 1-4-ig hangolás ugyan az mint a folyamatosnál.
Az 5-ös program kapcsolóval kb. a közepétől lefelé, a 94 és 88 MHz között nem hangolható.
De ha közben a folyamatos hangolót elmozdítom anélkül, hogy át kapcsoltam volna folyamatos hangolásra, más adókat is lehetett fogni, a tér erő gyenge 2-3-as között volt.
Üdv. Lele
(#) doktor válasza lele hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Érdemes lenne a tasztatúrát lehúzni az alaplapról, mer úgy tűnik az sem tökéletes.
Nem segít, egy másik próba FM modullal lenne érdemes megpróbálni.
(#) marcus hozzászólása Júl 23, 2018 /
 
Sziasztok! Szereztem egy Aida erősítőt. Olyan problémája van, hogy a sztereó jelzés nem világít, vagyis csak parázslik benne az izzó. 6V-os van benne. Mitől lehet?
(#) djhans válasza marcus hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
6V 100mA-es szokott benne lenni. Hány mA-es van benne?
(#) Gafly válasza djhans hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Papiron csak 50mA.

aida.PNG
    
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Lehet hogy inkább ki kellene cserélni LED-re?
(#) djhans válasza Gafly hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Az igaz. Én eddig viszont csak 100mA izzóval találkoztam vagy 20db készülékben.
(#) Gafly válasza djhans hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Nem bántás akart lenni. A kérdező meg megnézi mi van benne és miért pislákol csak.
Szerintem nehezen talál bele odavalót (ha nem az van benne), de LED (+ellenállás) alternatíva lehet...
(#) djhans válasza Gafly hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Én se gondoltam annak.
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
Nézd meg a dekóder modulon az izzó előtét ellenállását, mert az is hajlamos a melegedés hatására megnyúlni. Pláne, ha 300mA-es izzó volt valaha benne. Filyelembe kell venni, hogy az IC kimenete max. 150mA-rel terhelhető!
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2018
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
300mA-s volt benne. Amikor megvettem a rádiót, semmi nem világított benne. Szétszereltem, de szerintem még nem volt, mert az egyik csavar be volt vonva viasszal. 3 db égő volt kiégve, 2 db meg csak kontakthibás volt. A sztereó jelzésnél 300mA-s volt benne annyi különbséggel, hogy gömb volt a búrája az izzónak. De ez is ki volt égve. Sehol nem találok 6V-s 50mA-s izzót.
(#) marcus válasza marcus hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
Ha a DR02-ről van szó, akkor az jó.
(#) Gafly válasza marcus hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
(#) djhans válasza marcus hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
Vegyél bármelyik kerékpár boltban E10 menetű 6V 0,6W (100mA) izzót. Gömb a búrája de nem számít.
(#) marcus válasza djhans hozzászólására (») Júl 25, 2018 /
 
Sikerült megoldani mindent! Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Következő: »»   41 / 41
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu