Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S
 
Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 40
(#) djhans válasza szalabal hozzászólására (») Aug 11, 2017 /
 
Valószínű hogy a helytelen irányba könnyebb a rugó ellen dolgozni.
(#) szalabal válasza djhans hozzászólására (») Aug 11, 2017 /
 
Lehet menthető, amikor rá van hangolva egy csatornára és megkocogtatom a műszer tetejét beall a jo iranyba egy pillanatra, de csak akkor ha be van hangolva. Különben meg sem mozdul.
(#) antiktelefon válasza szalabal hozzászólására (») Aug 11, 2017 /
 
Szia!
Az könnyen eldönthető, hogy a műszer jó-e, nézd meg a gépkönyv 7.5 pontjában levő próbakapcsolással. (Ha nem tudod megnyitni: 15V táp, 1k soros ellenállással a 2 3 pontokra, kettes a pozitív, ha nincs megcserélve. Így a leírás szerint a nyolcasig kell kitérnie.)
(#) szalabal válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Köszönöm, a műszer rossz, ahogy megkapta a 15 voltot, elmozdult az ellenkező irányba, de ha kicsit megmozgattam elugrott a 8-as jelzésig. Szerintem szakadt lehet a műszerben a tekercs.
(#) bekeipeter válasza szalabal hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Ha felkeresel egy valódi órást, pillanatok alatt meg tudja javítani. Valószínüleg a másnes ragasztása adta meg magát.
(#) zsoltoo hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek egy Cleoval kapcsolatban, hátha találkoztatok már ilyen hibával és van rá valami ötletetek vagy megoldás. Nemrég jelentkezett egy hiba amit (lévén kezdő vagyok e téren, vagy bátortalan) nem igazán mertem hozzányúlni. A jelenség a következő. Bekapcsolás után nem jelenik meg a hang, gyakorlatilag néma a készülék. Az VU mutató kilengése, a hangerő potméter csavargatására reagál, tehát ha felveszem a hangerőt akkor erősebb jelet mutat. Mind rádió mind erősítő módban ezt produkálja. Létezhet az, hogy nem volt levéve a hangerő (kb. negyedén volt) és ezért kapott egyet a bekapcsolás következtében az elektronika?

Előre is köszönöm a segítségeteket.


Üdv.:Zsolti
(#) antiktelefon válasza zsoltoo hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Szia!
A végfokok kimenete a 12-13 lábon át az alsó nyákon a fejhallgató csatlakozóig megy, majd onnan vissza, a kimenethez. Vagy le van húzódva a csatlakozó (az, ami a fejhallgató aljzatról megy az alaplapra-de nem hiszem, mert akkor a műszer sem mutatna), vagy hibás a fejhallgató csatlakozó, esetleg nem húztad ki a fejhallgatót.
Ha van műszered: mérd meg a folytonosságot a kimeneti csatlakozóban a kerek luk és a végfok 12-es lába között. jobb-jobb, bal-bal. Keresztbe nem jó a folytonosság Valószínűleg nem lesz, a fejhallgató csatlakozó vagy a nyák hibája miatt.
Ha nem kell fejhallgató, akkor forraszd össze az 1-4 és 2-3 lábakat fajhallgató csatlakozóján (ami az alsó nyákra megy), de dugd vissza, mert onnan megy a műszer is, és nézd meg, hogy úgy van-e kimenet. Ha ez sem segít, akkor a nyák szakadt, köss kábelt közvetlenül a 12-es lábról a kimeneti csatlakozóra. Az oldalakat nehogy összecseréld kötögetésnél, mert ha mégis elkezd érintkezni az eredeti bekötés, akkor zárlatot okoz. Ha nincs kimenet így se, akkor mérd meg, hogy a végfokon biztos van-e jel (vagy egy próbahangszóró a 12-es láb és 3-as láb közé) A leírásod alapján kell lennie, mert a végfokról megy a műszer. Aztán lehet, hogy nem lesz, akkor kell egyéb hibát keresni (meg azt, hogy akkor hogyhogy kilengett a műszer)
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2017

h.png
    
(#) zsoltoo hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Szia antiktelefon,

Nagyon köszönöm a segítséget, sikerült megoldani a problémát. A fülhallgató aljzattal volt a probléma ezért azt kiiktattam, mivel nincs rá szükségem

Üdv.:Zsolti
(#) antiktelefon válasza zsoltoo hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Örülök, hogy sikerült megoldani
Én alapból kis szoktam kerülni, egy direkt kábellel a csatlakozóra, mivel csak fölöslegesen tekergőzik meg megy át érintkezőkön a jel.
Azért bekapcsoláskor mindig vedd le a hangerőt, meg bemenetváltásnál is. Nagyon könnyű kilőni a végfokját, cserében viszont ha jó biztosítékok voltak benne, megjavítható 600Ft-ból.
Üdv.: Máté
Következő: »»   40 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 22. Sze
15:26:20
Jelenleg 341 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu