Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Infra kapcsolat vércukorszint mérőhöz
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Mengyán hozzászólása Márc 22, 2013 /
 
Ez a topikot azért hoztam létre, mert a kereső nem adott találatot a "vércukor" kulcsszóra.

Anyukámnak van egy Accu-Check Active vércukorszint mérője. Ehhez lehet venni egy infrás adaptert, valamint egy programot, amivel számítógépre vihetők a mérési adatok. A bökkenő, hogy irdatlan drága, kb 3-4x többe került, mint maga a készülék. Interneten keresgéltem olcsóbb megoldás után, és így jutottam el a Debreceni Egyetemen tanító Dr. Almási Béla által írt Raccu programhoz. A program ezen protokoll leírás alapján készült. A szerző a REDSNAKE IL-200 tipusú infra adaptert használja/ajánlja. Sajnos nekem ezzel nem működött. Felvettem a kapcsolatot Almási úrral, de több levélváltásból is csak annyi derült ki, hogy nem válaszol az eszköz a program "szólongatására". Kipróbáltam másik készülékkel, hátha kifogtunk egy hibásat, de azzal sem működött. Végül arra a megállapításra jutottunk, hogy meg kellene nézni, gyári eszközzel működik-e, és ha igen, le kellene naplózni a kommunikációt.

A kérdésem, hogy tud-e valaki segíteni a kommunikáció összehozásában?
(#) abcdabcd válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
Az infra port az gondolom soros portos, ezt olyan gépbe dugtad, amin van fizikai soros port, vagy soros-usb átalakítóval próbáltad?
Ha van soros port nézd meg a biosban, hogy engedélyezve van-e, aztán a windows eszközkezelőben, hogy látható-e a soros port (lehetne csak a windowsban is megnézni, de kitudja az lehet félrevezető, az a tuti, ha a biosban is látható, hogy tényleg be van kapcsolva a soros port, van irq-ja meg címe)
Ha ezek megvannak, és nem működik, akkor esetleg ki lehet próbálni, hogy az eszközkezelőből a port tulajdonságait megnyitva a fifo buffert letiltani, vagy épp engedélyezni... vagy a sebességet csökkenteni vagy esetleg növelni..
Az IL-200-ashoz van leírásod? Lehet esetleg valamilyen driver is kell hozzá, ha igen azt sikerült jól telepíteni? Esetleg a telepítést valamilyen vírusirtó blokkolhatja (kitudja), esetleg érdemes kipróbálni úgy, hogy az ilyesmi jellegű szoftvereket kikapcsolod.

Illetve ha más nem akkor egy másik megfelelő gépen (amin van fizikai soros port) kipróbálni ugyanezt.

Egyébként, ha ezzel az infrával kellene, hogy működjön, akkor az eszköznek egy szabványos IRDA port kell, esetleg erre lehet rákeresni a neten.
(#) sargarigo válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
A redsnake tudtommal egy általános célú eszköz, szerintem próbáld ki, hogy távirányítóval megy-e! Elképzelhető hogy ott a gubanc!
(#) Mengyán válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
Van mind hardveres, mind USB átalakítós soros portom, de főleg a hardveressel próbálkoztam. Munkám miatt is sokat kínlódok soros porttal (-> soros portos mérésadatgyűjtők telepítésével, szervizelésével foglalkozom). A soros port és a Redsnake hibáját kilőném, mert 2 telefonnal működött. Driver nem kell hozzá, mert teljesen transzparens a kapcsolat, mintha vezetékkel lenne összekötve. Legvalószínűbb a protokollban történő változás. Pl az eredeti program megszólítja egyik módon a készüléket, aztán ha nem kap választ, akkor átvált egy másik protokollra, és aszerint próbál kommunikálni.
(#) sargarigo válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
Akkor mondok mást! Vannak programok, amikkel lehet figyelni a soros porton zajló dolgokat, ebből két félét láttam amikor foglalkoztam vele. Az egyik egy közdarabbal operál, az aktív soros port adatait (oda-vissza) átdrótozza a másik soros portra, amin egy tetszőleges terminál programmal nézhető. A másik a windóz beleibe turkál bele, és onnan cibálja elő ugyanezen adatokat.
(#) Mengyán válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
Portmon-al próbáltam, elküldtem Almásinak a logot, és annyit látott belőle, hogy kimegy a kérés a mérőnek, de az nem válaszol.

Szerk: Sőt, még módosította is a programot, hogy naplózást tegyen bele.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
(#) sargarigo válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
Hát részemről pedig nincs több ötlet így látatlanban.
(#) Mengyán válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
A topikot elsősorban azért nyitottam, hogy a vércukor szóra legyen találat, hátha jelentkezne olyan, akinek van gyári megoldása, és megdobna egy loggal. De természetesen minden segítséget, infót szívesen fogadok.
(#) Zsinor hozzászólása Ápr 15, 2013 /
 
Bár nem infrás a cuccom, de a "MARY" tipusú vércukker mérő jack-jéről nincs vkinek infoja. t.i. nekem ezt adta cukidokim és rém frusztráló napi 5x "naplózni" amikor a hozzá való szoftver ingyenesen letőthető és mindenfajta anakitikával is szolgál.
Előre is köszönöm ah valaki tud segíteni.
(#) Mengyán válasza Zsinor hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Még a vércukor mérőről sincs infó. Sajnos még a gugli se talál róla semmit. Legalább egy gyártó/pontos tipus jó lenne. Gyanítom, valami hasonló lesz: Bővebben: Link De láttam már 2 másik bekötéssel is.
(#) pucuka válasza Zsinor hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Van hozzá USB -s kábel is, nem is túl drága, viszont nem kell buherálni, bedugod, és megy is.
(#) Mengyán válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Látom, Te is ismered ezt a mérőt. Tudnál esetleg róla valami bővebbet? A google "mary blood glucouse"-ra csak a "bloody mary" hozza fel.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem