Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése
 
Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   237 / 237
(#) c27 válasza zoly15 hozzászólására (») Vas, 12:51 /
 
Helló, nem tudom aktuális e még, de engem inkább a régi jó Dinamo motorokra emlékeztet. Így ránézésre tényleg 1HP vagy 1,5HP lehet a képeken amit felteszek egy 960-as fordulatú 1HP és egy 1440-es 1,5Hp motor van. Van még egy 1HP-om ugyan ilyen kinézettel, de annak picit kisebb a vastest hossza.
Egyébként ugyan ilyen kinézettel csak kisebb átmérővel ( de talán kicsit hosszabb vastesttel) szintén gyárottak 750W-os motort (1 HP).
Egyébként ha így ránézésre kéne összehasonítanom az enyémekkel akkor inkább 1,5HP-s lehet, bár az se sok.
(#) c27 hozzászólása Vas, 12:59 /
 
Sziasztok!

Adott egy csillag delta motor, be van kötve megy is, de csillagból deltába kapcsolásnál mindig ránt egyet motor. Ez a hálózaton is látható mert a villany kicsit "pislan" egyet. A kérdés, hogy el lehet e úgy rontani a bekötést, hogy a motor mégis rendesen megy? Csak átkapcsolásoknál van ez, de mindig, fel és lekapcsolásnál is. Szerintem nem normális jelenség, mert, van egy másik motor is ami szintén csillag deltás, igaz nem ez a típus, de az olyan szép simán kapcsol át, észre se lehet venni ráadásul az nagyobb terheléssel indul ez szinte üresen megy, de terheletlenül is ránt egyet.
A motoron van némi por is, átkapcsolásnál látszik, hogy megemelkedik rajta, szóval ténylegesen érzékelhető ez a rántás. Keressem a kapcsolásban a hibát vagy neadjisten akár még a tekercselésben is lehet? A motor adatlapjáról készült képet feltöltöttem.

DSC_2526.jpg
    
Következő: »»   237 / 237
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Máj, 29. Hé
15:12:14
Jelenleg 421 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu