Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   3 / 3
(#) proba válasza Massawa hozzászólására (») Dec 30, 2021 /
 
A léptetős (kar/fali) órák úgy oldják ezt meg, hogy egy H-híddal vezérlik a léptető részt. Egyik másodpercben az egyik kivezetés 1,5V a másik test, a következő másodpercben a másik kivezetés az elem, az egyik a test. Így maga a szerkezet váltakozó polaritású feszültséget kap.
(#) proba válasza Massawa hozzászólására (») Dec 30, 2021 /
 
Ha kis órát akarsz használni, alternatív megoldás, a másodperc mutatót perc mutatónak álcázod, a perc mutatót óra mutatónak, az óra mutatót meg elhagyod. (helyből 60* gyorsabban megy.) Esetleg van olyan, igaz ritka, ami 20 másodpercenként léptet,( nincs másodperc mutató) az szerintem gond nélkül gyorsítható 15-20 szorosra.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Dec 30, 2021 /
 
Ugyanilyen az én vezérlésem is. Csak azt nem tudtam eddig, hogy ezek az orák pontosan hogyan müködnek. Most már tudom, hogy csak pontos idömérö oráknak használhatók.
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Dec 30, 2021 /
 
Ezt is már végig zongoráztam. Talátlam olyat is ami másodpercenként 4et lépett ( a másodpercmutato szinte folyamatosan megy. Az is ugyanilyen alapokon megy, csak a mágnes mérete más meg az áttétel. Ott a rotor 180 fokos elfordulása 1/4 másodperc idöt jelent.
Elövettem egy DCF mechanizmust is, ott egész más motor van ( valoszinü léptetö, mert 4 vezeték megy bele). Az elvben tudna gyorsabban menni, hiszen az saját magát szinkrinizálja és olyankor kb 10 sec alatt fordul egy percet ráadásul nagyon érdekes modon külön fordul a másodpercmutato és megáll 12 orán. Majd ekkor kezdenek mozogni a kis meg a nagy mutatok.
Miután nekem még ez sem elég, a cél a normális müködéshez 6 sec = 1 perc ( 10x-s sebesség ) meg abbol csak kettö van otthon nem akartam nagyon piszkálni, meg akkor magábz az orába is elektronikát (táppal együtt) kellene épiteni, ami nem járhato ut.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem