Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése
 
Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   225 / 225
(#) Mazly hozzászólása Júl 17, 2018 /
 
Hello emberek!
Skori mini tesla tekercsét szeretném megépíteni és azt szeretném kérdezni hogy ehhez van-e valakinek nyomtatható nyák terve? Nem vagyok tapasztalt ilyen téren ezért kellene segítség . Vagy ha nyák nem is akad senkinél esetleg tudnátok ajánlani egy nyák tervező programot egy nagyon kezdő személynek?
(#) vargalaszlo0405 válasza Mazly hozzászólására (») Júl 17, 2018 /
 
Szia!

Én Express PCB-t használok legtöbbször. Ingyenesen letölthető, alap, mondhatni fapados. De működik és meg lehet vele tervezni. Ezt is meg mást is... Amúgy Sprint Layout, Eagle komolyabb programok és van ingyenes verziója azt hiszem. De ha egyet szeretnél építeni akkor a perforált próbanyák is jó lehet. Akkor nincs tervezgetés és lehet javítani. Ha pedig visszakeresel itt, megtalálod a nyáktervet mert többször feltették már . Sok kitartást, ha elakadnál itt nekem is sokat segítettek ebben is és más kapcsolásban is, csak türelem, mert sokszor időbe telik.
(#) lajos1969 hozzászólása Aug 8, 2018 /
 
Sziasztok!
Lenne egy pár db tesla tekercsem amitől megválnék, mennyit kérjek érte szerintetek?
Köszönöm!
(#) MCh hozzászólása Aug 8, 2018 /
 
100 Ft/db, mind megveszem

Komolyra fordítva a szót, ez nagyban függ attól milyen tekercs, mit tud, stb.
Egy ilyen tekercsért párezer forintnál többet nem fizetnék, egy Skori-féle minitesláért már ugye többet, persze attól is függ, mekkora a kimenő feszültség, mennyire látványos. Látatlanban sokat nem lehet mondani
(#) lajos1969 válasza MCh hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
Bővebben: Link Köszi a válaszodat! Ezek ilyesmik! /skori 24V)
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2018

Teslák1.jpg
    
(#) MCh válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 9, 2018 /
 
Működés közbeni képed is van?

Én személy szerint 5-10000Ft körül vennék ilyet, bár én inkább a csináld magad híve vagyok, csak ne lennék ilyen lusta...
(#) szikorapéter hozzászólása Szept 5, 2018 /
 
Sziasztok. Skori féle 24V-os tesla megvan valakinek .lay6-ban? Amit kinyomtam nyákrajz nem tűnik jónak és ellenőrizném egy már bevált nyákrajzzal.
Esetleg még egy kérdés: Valaki alakított már át skori féle teslát zenélőre? Tehát lényegében a hangot modulálni a tesla meghajtójelére. Válaszokat előre is köszönöm.
(#) mlaci989 hozzászólása Szept 5, 2018 /
 
Kedves Teslások.
Megosztok veletek egy történetet.
14-15 évvel ezelőtt mikor elkezdtem a szakközép iskolát (villanyszerelő),első órán Tesla tekercsel ökörködtünk már aki hozzá mert nyúlni
Ez egy nagyobb példány volt,kb olyan 50 centi magas tekercsel! Tetején egy gömbbel. 220-ról ment szabályzó tóruszon keresztül. Megszakítója valami elektromágnese megszakító volt,meg volt egy folytótrafó is mint a higanygőzös lámpákon. Lehetett föltekerni adta a szikrákat. Egy méterről simán világított a neoncső. Ezzel szórakoztunk alig bírtak bennünket kikergetni óra végén. Meglátszott hogy érdekelt bennünket az elektromosság. Egyszer ha sok időm lesz majd én is szándékozok egyet építeni.
(#) lgombos válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 7, 2018 /
 
Engem is érdekel egy ilyen, ha működik. Megvan még?
(#) lgombos hozzászólása Okt 14, 2018 /
 
Sziasztok!

Vettem egy meanwell LRS-150-24 tápot a teslámhoz.
Normális hogy látványosan átüt a D1 dióda benne, ami a mellette lévő egyik tekercs lábait köti össze. A tekercs a hálózati 0-ra van kötve. Érdemes nagyobb diódára cserélni?
A táp föld vezetékét osszekotottem a DC - kimenettel.
miért van ekkora feszültség ott ahol nem kéne? Hogy lehet ezt orvosolni?
https://drive.google.com/file/d/1-d8y0DEoT8PWRuNKPkIYpV3JQm1-0DUh/v...ivesdk


Köszi,
László
(#) gaben62 válasza Allitolag666 hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Az a gond hogy az epoxi-gyanta alapú ragasztót, mint tökéletes szigetelő anyagot nem ismeritek, ill. nem használjátok, pedig sokkal jobb mint az akrillak.
egy réteg 5-6KV/mm. beszerezhető, elérhető árban.
(#) _BiG_ válasza lgombos hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
A táp szekunder oldalára kéne szupresszordióda, a tápfeszültség fölé méretezve. Azt az átütést a tesláról visszajutó zavar okozhatja.
(#) Zsolt 73 válasza lgombos hozzászólására (») Okt 14, 2018 / 1
 
Szia !

Földeld a Tesla tekercs tápját, a tápegységed negatív sorkapcsát földeld.
(#) lgombos válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Nem kéne a +/- kimenetre kötött 5600µF-os kondinak felfognia ezeket az esetleges tüskéket, amik visszajönnek a teslától?
(#) lgombos válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Elvileg le van, de majd lemérem este.
(#) _BiG_ válasza lgombos hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Ezek nagyfrekvenciás tranziensek, ezeket az elkó "nem veszi észre",mert a szerkezete olyan, hogy jelentős a belső induktivitása. A szupresszor (ami a feszültséget töri le) mellé kéne párhuzamosan egy síkréteges (tehát nem tekercselt szerkezetű) fóliakondi, pár száz nF kapacitással. De még a tesla ketyere bemenetén is, nem csak a tápban.
A tápzsinórt is jó lenne árnyékolt kéteres vezetékből készíteni, az árnyékolást földelni. Ne szedjen össze zavart, mert a tesla termel bőven.
(#) lgombos válasza lgombos hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Megnéztem és döbbenetes hogy a konnektorom nincs földelve, szóval hiába kötöttem be. Másik ajzatba dugva nem szikrázik a dióda! Köszi!
Következő: »»   225 / 225
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu