Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális elosztó - több telefon
Lapozás: OK   1 / 1
(#) vor3 hozzászólása Júl 15, 2015 /
 
Segítséget kérnék, kaptunk a T-home-tól egy ZTE digitális elosztót, ami router is egyben stb.. Eddig 3 telefonkészülékünk volt, külön-külön helyiségekben. Most csak egyet tudunk használni, ami ehhez a dig.elosztóhoz csatlakozik. Fogalmam sincs, hogy lehetne a többi készüléket is beüzemelni. Egy 2-es elosztót vettem már, de hogy hová, hogy????? ebben kérek segítséget. Családi házról van szó, kintről jön be a fővezeték, a padláson megy ide-oda, ahol bejön az utcáról ott van egy nagyobb kocka elosztó.
Köszönöm
(#) gerleimarci válasza vor3 hozzászólására (») Júl 15, 2015 / 1
 
A digitális elosztó után, az 1-es portra rakd az elosztót. Az a lényeg, ami bejön telefonkábel a digitális elosztó előtt, azon ne legyen telefon.
(#) Gafly válasza vor3 hozzászólására (») Júl 15, 2015 / 1
 
Azt a részét nem fogod megúszni, hogy felmászol a padlásra, és megkeresed azt a pontot (vezeték), ahol bejött eredetileg a vezetékes telefon. Nos azt kell majd gerleimarci szerint is ajánlott 1-es portra csatlakoztatni. Azon azért aggódnék, hogy a ZTE Home Gateway hogyan kezeli ezt a kavalkádot. Például ki tudja-e csengetni a 4 készüléket, DTMF tárcsázás és társai... Én a technológia váltás mellett racionalizálnám is az telekommunikációs hálózatomat (én is ezt tettem ).
Mellesleg, ennek minek kellett külön topic?
(#) gerleimarci válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2015 /
 
Nekünk 2 hete még telekomos szolgáltatás csomag volt (TV+NET+telefon)
Ugyan így elosztóval volt két telefon rákötve. Az egyik "régi fajta" volt a másik meg hordozható DECT telefon(saját táppal).
Annyiban kétséges a dolog, hogy az elosztó tápja elbír-e ennyi telefont.
(#) satlokk válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 15, 2015 / 1
 
Sziasztok!
Kettőt elfog bírni.Üdv!
(#) vor3 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
Bocs, azért nyitottam új topikot, mert sosem tudom, hogy beleszólhatok e abba, amit éppen tárgyaltok, hiszen nekem nem olyan problémám van. Ha igen akkor máskor nem nyitok.
Sajnos logikám az 0, tehát az utcáról jön be egy telefon vezeték amin van egy doboz, abból az egyik vezeték megy a padlásra, ahol több helyen össze vannak tekerve a vezetékek szálai, még szig.szalag sincs rajtuk ((. Ki kell iktatnom azt a dobozt? és helyette betenni amit vettem és abba még egy telefonvezetéket tenni, amit összekötök a 2. telefon vezetékével? mert ugye egy már van amit beledughatok az általam vett elosztóba, az megy a padlásra??? Húúúú ha én ezt meg fogom érteni......
(#) vor3 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
tehát nem az a dobozt kell kiiktatnom és helyette betennem ami kintről jön be ? hanem ami a padláson van??? de azokon nincs olyan pöckös vég? )) csak úgy össze vannak tekerve.
(#) gerleimarci válasza vor3 hozzászólására (») Júl 16, 2015 / 1
 
Először is kezd azzal, hogy keresel egy rövid telefonkábelt, aminek a két végén dugó van. Kihúzod a dig. elosztóból annak a telefonnak a kábelét, ami most megy. Ugyanoda bedugod ezt a kábelt, a másik végét az elosztó egyes oldalába. Az elosztó másik oldalának egyik aljzatába visszadugod a telefon kábelét, így marad egy hely a többi telefonnak.

Gondolom a többi telefonnak a kébele rajta van még a most már digitális hálózaton. Ez az ami "a doboztól" a dig. elosztóig vezet. Erről válaszd le a többi telefon kábelét. Most kell egy hosszabb kábel, aminek legalább az egy végén csatlakozó van. Ezt kell bekötni a többi telefon kábelébe, és bedugni az elosztóba
(#) vor3 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015 1 /
 
ok, holnap veszek ilyen dugós kábelt és próba, de azt még mindig nem értem, hogy marad itt egy hely az elosztóbande azt a dig.elosztótól ami itt van a számítógép mellett, az előszobán keresztül egy vezetékkel viszem el a másik telefonig???? hú de szőke vagyok
(#) gerleimarci válasza vor3 hozzászólására (») Júl 16, 2015 / 1
 
Az első hozzászólásodban írtad, hogy van egy működő telefonod. Ez elé rakod az elosztót. Ami megmarad hely az elosztóban, az megy a többi telefonhoz.
(#) gerleimarci válasza vor3 hozzászólására (») Júl 16, 2015 / 1
 
A többi telefonhoz a kábelt a padláson vezesd.
(#) Gafly válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015 /
 
És a középső kettőt úgymint piros és zöld kell bekötni. Szigetelő szalagot ezért használj. Ne egy bumszliba tekerd össze...
(#) vor3 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 18, 2015 /
 
húú nagyon köszönöm a segítséget!!!
(#) vor3 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 18, 2015 /
 
úgy néz ki minden megvan, a rövid vezeték az 2 méteres lett, nem volt kisebb, viszont ebben a melegben a padláson nem lehet megmaradni, megvárom a hidegfrontot, pedig nagyon unom, hogy csak én hallom az egyetlen telefont. Addig is köszi!!!!
(#) vor3 válasza vor3 hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Nem kellett szig.szalag, volt jó hosszú vezeték, aminek mindkét végét be lehetett dugni ahová kell. Szóval a padláson vezettem és le a lyukon )), minden ok, köszönöm a segítségedet.
(#) vor3 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 19, 2015 /
 
Kedves gerleimarci! Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon köszönöm a segítségedet. Ma reggel megcsináltam, padlás, vésés, mert kicsi volt a meglévő lyuk a deszkában, kaptam jó hosszú vezetéket, aminek mindkét végén az az "akármi" van nem tudom a nevét. Szóval minden ok lett, még 1 x nagyon, nagyon köszönöm. Meg magamnak is, hogy megértettem, amit leírtál-,-tatok!!!! További jó fórumozást! Szép napot mindenkinek! , bár én nem iszom
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem