Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó
 
Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   3 / 50
(#) Frankye válasza Mirones hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Szerintem nincs. Te Magad építhetsz ilyet, de ehhez komoly felkészültség (elektronikai és programozási) szükséges. Továbbá ismerni kell a telefon programozását is, ha SMS-t akarsz küldetni. A felhívás még viszonylag egyszerűen megoldható, ha valamelyik gyorshívó gmbot kötöd rá a kimenetre, de erről már volt szó a témában, olvass vissza, vagy keress rá, itt, a fórumban, illetve ebben a témában.
(#) Mirones válasza matocohaj hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
-----
(#) Mirones válasza Frankye hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Akkor nagyon sajnálom a dolgot pedig jó ötletnek tűnt
A Lakásriasztó PIC-el topikban a kérdésemre tudsz esetleg jóhírt mondani?
Mármilyen megldás érdekel!
(#) Frankye válasza Mirones hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Megnézem, nem ígérek semmit...
(#) kobold válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 29, 2008 /
 
Az ISD14-es, ISD16-os stb. sorozat elemei olyan IC-k, amikre tudsz hanganyagot rögzíteni, és utána többféleképpen lejátszani is. Még egyperces befogadóképességű is van, azzal elég rendesen rá lehet kiabálni akárkire... A kimenetét erősíted, és hajrá.
Hívást kezdeményezni úgy a legegyszerűbb, ha a riasztódnak van egy relés kimenete, a relének záró érintkezője, amit meg összeforrasztasz a telefon gombsorán annak a gombnak a két érintkezőjével, amire korábban gyorshívást állítottál be. Riasztáskor így olyan lesz, mintha gombot nyomnál.
Van elegánsabb mód is, adatkábelen át AT-parancsokkal, de az előbbi sokkal egyszerűbb.
(#) kobold válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 30, 2008 /
 
Idézet:
„a telcsit csak egy pillanatra kell bekapcs.”

A telefon állandóan be van kapcsolva, csak a gombot áthidaló relét kell valameddig működtetni. Ez telefontól függően valósul meg; a 3510i-men kb. 2 másodpercig kell a gyorshívás gombját nyomni, hogy elkezdje a hívást. Próbáld ki azon a telefonon, amit be akarsz építeni.
Az IC-t gyakorlatilag bármelyik elektrós boltban megkapod, 1000...2500 Ft között, tárkapacitástól függően.
(#) szepi003 hozzászólása Márc 23, 2008 /
 
sziasztok találtam egy lakásriasztot a www.picprojekt.extra.hu oldalon megépitettem de nemmüködi valaki rapillantana hogy jo e akapcsolás a pic et felprogramosztam de nemcsinál semmit köszi szepi003
(#) angelero hozzászólása Ápr 7, 2008 /
 
Sziasztok!

Kérlek benneteket, ha tud valaki segítsen. Van 3 darab mozgásérzékelőm. Ilyen: Ehez kellene egy riasztóközpont, egy egyszerű kellene, ami ha az egyik mozgásérzékelő jelez, akkor mondjuk behúz egy relét ami kapcsolja a reflektort és a szirénát. A mozgásérzékelő EOL-os: Nyugalmi állapot: 1,5kΩ
Riasztás állapot: 4,1kΩ. Annyira nem vagyok otthon a tervezésben, de ha van valami kapcs. rajz féle azt meg tudom építeni. Gondolom ezzel együtt ha ledet is építek bele, akkor azt is látom, hogy melyik riasztott. Biztos lehetne tuningolni mondjuk piccel, de azokhoz nem értek sajnos, így egy egyszerű működő áramkörért is hálás vagyok . Szívesen várok egyéb ötleteket is.
(#) bandesz hozzászólása Máj 11, 2008 /
 
Üdv.mindenkinek!Nekem olyan kérdésem lenne,kaptam pár éve egyAM500.as riasztó központot.A gondom az hogy nem tudom a kódját,és leirásom,sem kapcsi rajzom sincs hozzá.Ha tudna valaki segiteni,hogy használni lehessen,kód törlés,új kód beirás,esetleg kapcs.rajz megköszönön
(#) HomA hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Sziasztok!

Valamikor a 90-es évek elején volt az Elektorban egy riasztós cikk, ha jól emlékszem "Lopásgátló " , vagy "Egyszerű lopásgátló" címmel.

Asszem NE555, 74232 és 74688-as IC-vel volt felépítve.

Nincs meg véletlenül valakinek? sikerült elhagynom az újságokat valahol , és most nagyon jól jönne...

Össze szeretném hozni ezzel:
http://www.neuhold-elektronik.at/catshop/product_info.php?cPath=77&...d=1539

Előre is köszi!
(#) csonthulye hozzászólása Jún 19, 2008 /
 
Helló!

Engem is érkedelne valami nagyon primitiv riasztó nem is a rendőrség értesitésére vagy ilyemi, hanem teljesen egyszerű, úgymond a betőrő megilyesztésére, szomszédok figyelének felhivására. Olyasmire gondoltam hogy valahogy relével egy 9V-os elektromos vagy akármilyen más riasztót csinálni egy rejtett kapcsolóval. Ez az egész nem is lenne olyan nagy dolog, csak azért szeretnék valami olyat is hozzá, hogy ha bemegy valaki a lakásba akkor egy csendes pittyogó hang pl jellezze hogy a riasztó aktiv. Szóval ilyen teljesen egyszerű kapcsolást keresek, de gondoltam rá hogy megróbálom pic-el megoldani. Esetleg valakinek valami ötlet vagy kapcsolás? Köszi előre is!!!
(#) brato hozzászólása Jún 21, 2008 /
 
Üdv!
Szert tettem a képeken látható riasztó billentyűzetére.
Tecnoalarm típus a panelján még a 1D0 - MRS felirat található, sajnos nem találtam bekötési rajzot hozzá.
Meg tudná valaki mondani, melyik sorkapocsra mit kell kötni?
Köszi.

1.JPG

2.JPG
   
(#) juppi válasza Gabi hozzászólására (») Jún 22, 2008 /
 
Sokat is érsz vele, ha jelez a mobilod Mallorcán, hogy bemásztak az ózdi házadba....
(#) loky93 hozzászólása Jún 22, 2008 /
 
Én csináltam egy riasztót, nem ilyen túlbonyolított,PIC-es,kódos,meg ilyesmi,csak egy egyzerű infrakapu+egy mozgásérzékelő (amit egy 2000 ft-ért kapható kis szirénából berheltem ki.

A következőkből áll: egy saját készítésű kis tápegység, egy Astabil Multivibrátor egykicsit felturbózva (a látvány kedvéért),+egy 3 hangú sziréna amit a hestore.hu-ról rendeltem,amit rákötöttem egy TDA2030-as erősítőre,arra pedig tettem egy jó erős hangtölcsért. És az ajtón pedig van egy kulcsos kapcsoló amivel ki és be tudom kapcsolni mielőtt bemennék a műhelybe.

Nagyon jól műkszik,2 utcával odébb is hallom a hangját.

(#) csonthulye hozzászólása Jún 30, 2008 /
 
Helló! Ahogy már emlitettem kéne nekem is egy egyszerű lakásriasztó. Nem találtam olyat amilyen kéne hát gondoltam csinálok egyet. Olyanra gondoltam hogy egy 12V-os riasztót egy az egybe rákötni egy 12V-os elemre és megszakitani a vezetéket egy olyan relével, ami ha nem kap feszültséget azonnal összezár. Ezzel lenne biztositva hogy ha le is tépik a vezetéket az azonnal bejelez. Ezt ha rákötném egy pic-re ami figyelne egy mozgásérzékelőt, ami ha mozgást érzékel a pic-nek küldene egy jelet, és onnan kezdve a pic elkezdene visszaszámolni egy bizonyos időt, amig van idő a rejtett kapcsolót kikapcsolni. De hogy nem felejtsük el kikapcsolni kéne valami csöndes sipolás ami figyelmeztetne hogy a pic visszaszámol. És ugye hogy az egész egy áramszünettel ne legyen aktiválva, gondoltam még egy 9V-os tölthetős akkumlátort is beszerelni, amit a tápfesz állandóan töltene, és egyből átvenné a táp szerepét amint megszűnik a hálózati táp. Na erre kéne megoldás Valaki tud segiteni?
(#) mineral hozzászólása Aug 3, 2008 /
 
Sziasztok!

Van egy MA20 típusú mini riasztóm.

Nem egy bonyolult cucc de mégsem tudom hogy lehet, kell működtetni. (Kód beállítás, élesítés, stb)

Van valakinek egy leírása hozzá? (ha angol nyelvű az is jó)

Köszi a segítséget előre is.
(#) Doky586 válasza mineral hozzászólására (») Aug 3, 2008 /
 
Kód megadás:
- kiveszed az elemeket
- 4-es gombot megnyom
- beteszed az elemeket
- beadod a 4jegyű pin-t

Élesítés: 4-es gomb megnyom
Deaktiválás: pint megad
(#) mineral válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 3, 2008 /
 
Köszi a gyors és pontos segítséget.
(#) corsaro hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy DSC PC1565-2P típusú lakásriasztóm.
Az a problémám vele, hogy a központi panel LED kijelzőjén 2 helyiség mozgásérzékelője is hibát jelez. A mozgásérzékelők bekötését javítottam, azonban a hiba állapotot nem tudom kitörölni, így nem engedi beriasztani ezeket a zónákat. Hogyan tudom törölni a hibaállapotot?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv, corsaro
(#) Bigya hozzászólása Jan 21, 2009 /
 
Sziasztok!

Ma vettem egy occó riasztót. Több előnye is van: olcsó és vezeték nélküli érzékelői vannak.

kb ugyan annyiért amennyiért a szett volt két PIR érzékelővel vettem egy külső sziréna házat is. Csakhogy a központnak nem egyszerű kimenetete van amit egy relével "megtoldva" bármit tudok kapcsolni...

Bistabil két féle frakveciát ad. Csatolok egy képet is róla.

Szeretném megoldani, hogy ezzel a jellel meg tudjak huzatni egy relét 3-5 perc hosszan.
kiváncsiságból megpróbáltam direktben, de a kültéri egység 1kohm-os bemenete nem nyitott ki ettől a jeltől.

Mit javasoltok, hogy tudnék egyszerűen a képen látható jellel beindítani egy schidt triggert és egy 3-5 perces monofloppot?

kösz előre is!
(#) bladika hozzászólása Ápr 19, 2009 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérném!
Van egy Esprit 738 express lakásriasztónk. Már elég régóta működik, szerintem 5-6 év biztos van, viszont most a következő probléma jött elő.

Tökéletesen működik minden, kivétel a szirénát. Amikor riasztás van, nem üvölt, hanem épphogy hallani, de tényleg mintha valami pici rádióból jönne a hang. Ellenben amikor beütöm a kódot, hogy hatástalanítsam a riasztást, akkor miután beütöttem, egy pillanatra kb. 1-2 másodpercre teljes hangerőn felüvölt.

Tudom, hogy nem könnyű így, de hátha van köztünk riasztós és esetleg találkozott ilyen hibával.
(#) angelero hozzászólása Ápr 21, 2009 /
 
Sziasztok!

Olyat kérdeznék aki jártasabb biztonsági berendezésekben. A gondom: Adva van egy riasztóközpont (AV-GAD) hozzávaló mozgásérzékelővel (AV-GAD Eye spyII, megjegyzem, hogy ahonnan vettem a magyar leírásban benne szerepelt az eol ellenállás (az angolban írták, hogy már nem tartozéka), de a csomagot kibontva az érzékelőben már nem volt benne, így magamnak kellett hozzáforrasztanom). Ezt cseréltem ki ugyanilyen típusúra csak kisállatvédelmesre(AV-GAD Eye spy II Quad Pet), a jumpert is átkapcsoltam. Na itt a bibi, hiába néztem át mindnet, akkor is beriaszt egy verébnél is, szóval úgy viselkedik mintha nem lenne kisállatvédelmes. . Aki bármi információt tud azért nagyon hálás lennék
Üdv.
(#) Fonák válasza corsaro hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Be kell lépni programmódba
*8 programkód
(#) Fonák válasza bladika hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Akksicsere a szirénában.
És én javaslom, hogy a központban. Szerintem 2-3 évente célszerű cserélni, mivel öregszik, és egyre kevésbé fog tudni akkumulátorról működni. Célszerű lenne úgy venni, hogy egy-két napot tudjon működni akksiról is. Ez függ a perifériák számától.
A szirénába elég egy 4 vagy 7 Ah-s akksi
(#) Fonák válasza angelero hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Én most jól értelmezem, hogy beleforrasztottál ellenállást? Hiba volt.
On Board EOL Resistors 2.2K and 4.7K Ez azt jelenti, hogy az alaplapra van GYÁRILAG forrasztva az ellenállás.
Az Eye Spy II és az Eye Spy II Quad Pet bekötése ugyanaz, tehát csak a vezetéket kellett volna visszakötni.
A sorkapocssor mellett van közvetlenül a jumper, amivel lehet állítani az ellenállások értékét. Ezt jó lett volna lemásolni a másik érzékelőről, mert ez függ a központ beállításaitól is. Ez a programban a 029 és 030 cím. Ha van még sima érzékelő, akkor azon meg lehet nézni. Vagy próbálgatni, túl sok lehetőség nincs.
Ha még mindig túl érzékeny, akkor van egy potméter amin lehet állítani az érzékenységet (SENS).
Ezen kívül van a kisállatvédelem jumper, a pulzusszámláló (amit ha a 3 állásba raksz, akkor kevésbé érzékeny), meg a LED kapcsolója.
Na így hirtelen ennyi.

Szerk: Ha kérdés van csak nyugodtan. Mindenben nem tudok segíteni, de igyekszem.
(#) frecsko válasza corsaro hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Van rajta reset gomb? Ha nincs akkor Fonák válasza a jó.
(#) Pixi hozzászólása Ápr 22, 2009 /
 
Hali!
Van egy DSC lakás riasztóm, de a master kódot akartam modosítani, és a 4. szám beütése helyett kettős keresztet nyomtam, mert a 3. számot félre ütöttem! Azóta nemtudok belépni semmilyen master kóddal!
Tud valaki segíteni nekem, hogy tudom megoldani?
Így néz ki a kezeőpanel
(#) Fonák válasza Pixi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Esetleg a központ típusát tudod mondani? Akkor lényegesen könnyebb segíteni. A dobozon rajta van elméletileg.
És lehet, hogy szükség lesz a programkódra is.


Szerk: Na most elgondolkoztam. Az első három megvan? Mert egy próbát megér, hogy az új kód első számjegye, és a régi utolsója... Ha meg csak a harmadik ment félre, és utána ment a #, akkor csak 9 lehetséges... az nem olyan sok. Az 5020 nem törli az egész kódot, hanem számjegyenként írja át, szerintem itt is.
Ha nem megy így, akkor be kell lépni programba, és ott átírni.
(#) Pixi válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Hali!
A programkódokat hol találom?
A pontos tipust majd meglesem, mert már nincs beépítve, várja a jobbsorsát!
(#) Fonák válasza Pixi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
ha a gyári, akkor a leírásban, ha valaki telepítés után megváltoztatta, akkor tőle kéne kideríteni. Esetleg reset.
De módosítottam az előbbi hozzászólásom, azt próbáld meg a kódokkal
Következő: »»   3 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem