Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó
 
Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   43 / 50
(#) levaitamas válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 31, 2017 / 1
 
Általában szükséges.
(#) zsolt58 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Igen kell SIM kártya bele.
(#) kottacs hozzászólása Márc 12, 2017 /
 
sziasztok,

Nagyon régen írtam, de most lenne egy kérdésem. van egy paradox evo-m, a lényeg, hogy NO mozgásérzékelők vannak, de most bekötnék egy NC nyitásérzékelőt. Ha jól emlékszem a rendszer csak indításkor térképezi fel, hogy milyen érzékelők vannak. Vagyis a rövid kérdés, hogy egy jelenleg működő rendszerbe miként kell bekötni egy új érzékelőt, pláne, ha az ennyire más a jelenlegitől.

Teljesen áramtalanítani kell? Megszólal-e ekkor a sziréna? Szóval tanács kéne, hogy miként álljak neki.

Üdv
csaba
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
(#) bajoros hozzászólása Márc 16, 2017 /
 
Üdv Nektek.

Firmware-t frissitenék egy paradox k32lcd+ tasztatúrán.Rendszerben van egy ip150 modul amivel a központot is illetve az ip modult is tudtam frissíteni de a tasztatúrát sehogyan sem sikerül.
Az infield eleve fel sem hozza a listában.
Valakinek tipp vagy ötlet?
(#) S.Roland válasza bajoros hozzászólására (») Márc 16, 2017 /
 
Üdv,
Babyware látja ?
(#) bajoros válasza S.Roland hozzászólására (») Márc 17, 2017 /
 
Babyware látja igen.Engedélyezettnek jelenti és hozza a sorozatszámát is.
(#) Syn7h37ic válasza bajoros hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Emlékeim szerint a kezelőn lévő serial csatlakozón lehet csak frissíteni.
(#) kisninja válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 18, 2017 /
 
Jól emlékszem csak ott lehet.
(#) bajoros hozzászólása Márc 18, 2017 /
 
Köszönöm az infót srácok.
(#) adapter hozzászólása Márc 22, 2017 / 1
 
Tisztelt Fórum társak,
Lehet, hogy rossz topikba írok, de a segítségeteket szeretném kérni.
Úgy alakult, hogy a családban valakinek szükség lenne egy olyan "megfigyelő" rendszerre amely a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
(Beltér, 2.emeleti lakás figyelés)
-mozgásérzékelővel rendelkezik amely mondjuk SMS-riasztást küldd ha mozgást lát bizonyos időn belül (esetleg SMS-el aktiválni-deaktiválni lehet ne jelezzen ha a tulaj lép be, ez opciós)
-felvételt rögzít ha mozgás van (ez lehet másik külön rendszer is), esetleg valami IP kamera távoli eléréssel, de még nem tudom hogy lesz-e net, ha igen az milyen lesz.....
-könnyen kezelhetőnek kellene lennie, egy doktornő lenne a tulaj, műszakilag átlagos felhasználónak számít...
Neten már túrtam, találtam is valamit, de fogalmam sincs hogy az jó-e, megbízható-e egyáltalán használható-e stb-stb.
Olyan véleményeket keresek, amelyek gyakorlati tapasztalatokat, kipróbált eszközöket, esetleg konkrét típusokat, megoldásokat is megemlítenek.
(Nem pénzkereset lenne, csak szívesség dolog -persze a technika nyilván nem olcsó...)
Üdv:
L
(#) Massawa válasza adapter hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Amit akarsz azt a legegyszerübben és legolcsobban 2 rendszerel tudod elintézni. Egy (akár mezei) biztosito rendszerrel ami SMS-t tud küldeni, ha valamilyen esemény van. (Mozgás, ajtonyitás stb)
Egy másik rendszer meg a kamerák, amik figyelik a teret és ha valami van akkor rögzitik a felvételt. Nálam pl 4 kamera müködik már közel 10 éve). Van nagyobb is, meg van olyan is ami internetröl is elérhetö, de nem biztos, hogy ez a jo, mert a rögzités elég gyakori, pl függöny mozgás, külsö zaj stb.igy nagyon sok eseményt kapnál a telefonra. Ez örökké zaklatna - látom a kollégánál ahova ilyen rendszert telepitettem 8 kamerával, naponta 40-50 eseményt kap. Ezeket sajnos nem lehet kiszürni és a tulaj is rabjává válik a dolognak, igy 1,5 év után az internetes kijelzést ki kellett kapcsolni. ( természetes a helyi rögzités maradt). A legujabb rendszer már a cloudra is tud rögziteni igy a házban nem lehet eltüntetni olyan könnyen a videokat.
(#) adapter válasza Massawa hozzászólására (») Márc 24, 2017 /
 
A cloud, és egyéb internetes dolog 'egyelőre' másodlagos mert még az sem biztos hogy lesz net. (Valami valószínűleg, de jelenleg is mobilnetjük van...) Inkább GSM-es lenne...
Másrészt valami gyártót, típust tudsz mondani?
Vagy indirekt módon: mi az amit semmiképp ne vegyünk?
(#) drlalee hozzászólása Márc 27, 2017 /
 
Adott egy különálló épület, amelynek földszintjén 3 helyiségkköztük egy kétállásos garázs van. Kb 10 éve működik egy mozgásérzékelő az egyik helyiségben, ami a főépületben lévő riasztórendszer része.
Éjszakánként éjfél és egy óra között riasztást produkált, így az érzékelő cserélve lett kb 1 év után egy súlyhatár szabályozósra. A hiba nem múlt el, csak miután az érzékelő le lett takarva. Az emeleten található érzékelő nem jelzett.
A takarót kb 5 éve levettem, néhány hónappal ezelőttig nem volt hiba, utána minden éjjel kb 0:30 kor bejelzett , így ismét letakartam.
A szomszédos helyiségben egy lépcsőházi automata lakik, ami egy térvilágítást vezérel . Az utóbbi hetekben a térvilágítás rendszertelen időpontokban felkapcsol. Ez elméletileg csak a nyomógombok valamelyikének megnyomására történhetne.
Egy másik épületben ugyanez a típus vezérel egy másik térvilágítást. Az nem kapcsol indokolatlanul.
Arra gondolok hogy valami elektromágneses impulzus éri az épületet? Éjszakai áram vezérlés?
(#) 77blsoft hozzászólása Márc 27, 2017 /
 
Hasonló jelenségeket én is tapasztaltam. Nálam egy master-slave elosztó kapcsol be -éjszakánként, mert akkor hallom csak, egyébként nem vagyok a szobában- pár másodperce. Édesapáméknál ugyanolyan triak-os áramkör, ami nálam 10 éve hibátlanul üzemel ami triakkal, 5x cseréltem benne triakot, mert zárlatos lett, még "erősebb" nagyobb feszültségű típusra is, de a hiba csak akkor szűnt meg, amikor egy 230V-os hálózati zavarszűrőt elétettem. Azóta működik hiba nélkül. És még sorolhatnám a javításaim során észlelt jelenségeket. Sokszor nem találják meg, hogy a hálózatra ráülő zavarokat milyen hálózati vagy légköri jelenség okozhatja. A wifi-d is huncutkodhat, ha van a szomszédnak egy gagyi wifi routere vagy egy gagyi mikrohullámú sütője. Egy komolyabb hálózati zavarszűrő megoldhatja a problémát, de sajnos vannak olyan esetek, amit az az előbbi és árnyékolás sem old meg.
XXI. századot élünk tele elektromos és elektronikus kütyükkel, kHz-től GHz-kig, ráadásult legtöbb távol keleti gagyi cucc, amiből a zavarvédelmet kispórolták. Nem egyszerű esetek.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2017
(#) drlalee hozzászólása Márc 27, 2017 /
 
A 0:30 ami érdekes a riasztó vonatkozásában. Ez nagyjából azonos az éjszakai áram bekapcsolás időpontjával (elvileg rádiófrekvencia kapcsolja). Viszont miután az érzékelő ablakát fizikailag letakarom nincs jelzés. Ez nekem arra utal, hogy tényleges mozgásra kapcsol.
A helyiség betonpadlós, tároló funkciójú (rend van). Arra gondolok, hogy egy jó bioritmusú egér végigsétál előtte ugyanakkor? Azért kételkedem itt az elektromos zavarásban, mert letakarás után nincs hiba, a súlyhatárt szabályzó jumper maximumon van, illetve a felette lévő emeleti helyiségben lévő érzékelő sosem jelez.
A világításkapcsolóban az az érdekes, hogy ez az elektromos hálózat kb. végpontja (a villanyórától legtávolabb van, így az utcai hálózatnak a másikat kellene befolyásolni, és annak kellene kigyulladnia, hogyha onnan eredne a forrás). A villamos hálózat kb 7 éves.
Ami még érdekes, hogy a hibajelenségek időpontjában minden áramtalanítva van az épületben, kivéve a garázskapu nyitómotorját.
A riasztó érzékelő drága darab (az elsőnél azt hittem a minőség tehet a hibáról, így direkt márkásat vettem súlyszűrővel), így nem tudom. A wifi a főépületben működik nem messze a másik világításvezérlőtől, az nem reagál rá. Esetleg egy szomszédos épületben van wifi, az befolyásolhatja. A közelben mikrohullámú sűtő sem működik ebben az időpontban.
(#) drlalee válasza 77blsoft hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
viszont a szomszéd wifi jele ott gyenge,kipróbáltam
(#) 77blsoft válasza drlalee hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
A wifi-s témát csak a zavarok érzékeltetése miatt írtam, nem hiszem, hogy esetedben ez a probléma.
Sokan trükköznek pl. azzal, hogy nagy teljesítményű fogyasztókat éjszakai áramról működtetnek.
Az éjszakai áramot az áramszolgáltató kapcsolja mostanában és nem kapcsolóóra. Ilyenkor egyszerre indul minden nagy teljesítményű fogyasztó az alállomáson belül.
Én hálózati zavarra tippelek, amit egy komolyabb zavarszűrővel vagy meg tudsz oldani, vagy nem.
Viccesen a további lehetséges dolgok: Lehet egyébként humán probléma is, hogy a szomszéd akkor ér haza, vagy arra megy valamivel/átmegy/bemegy és te csak a riasztásra ébredsz, de a szomszéd már sehol. A szomszéd lehet egy bentlakó kisállat is. Sok állat éjjel, szinte óramű pontossággal indul éjszakai vadászatra. Ennek kifülelésére csak egy éjjellátó kamera alkalmas.
Lehet vicces a megfogalmazásom, de van amikor elég egyszerű a probléma megoldása csak az ember nem gondol ilyen lehetőségekre.
(#) drlalee válasza 77blsoft hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Az éjszakai árammal egyszerűen letudnám, de mivel letakart állapotban nem érdekli a mozgásérzékelőt az éjszakai áram, így nem ezt gyanítom a dolog mögé.
Szomszéd nem lehet, nyugdíjasok és kb 20 méterre tudnák csak megközelíteni a mozgásérzékelőt. A kisállat gyanús, de súlyszűrős az érzékelő, csak azt tudom elképzelni, hogy átmászik rajta (a falon)? Egy másik fórumon villanyfényt gyanúsítanak, esetleg annak látom létjogosultságát
(#) 77blsoft válasza drlalee hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Nincs több ötletem, próba szerencse...
(#) Doky586 válasza drlalee hozzászólására (») Márc 28, 2017 / 1
 
Idézet:
„súlyszűrős az érzékelő”

Ha ráugrik egy macska a kerítésről, az kapásból mutat 100 kilót..
(#) kottacs válasza drlalee hozzászólására (») Márc 31, 2017 /
 
Mivel letakarva nem riaszt, így a hálózati, wifi és egyéb mágneses zavarokat kizárhatod. Szerintem amikor felkapcsol, akkor az érzékelő útjában egy sima izzó vagy valami nagyon melegedő világítótest van. Javaslom, hogy azt cseréld ki, vagy takard el az érzékelő felől és nem lesz gondod
(#) drlalee hozzászólása Márc 31, 2017 /
 
Sajnos nincs előtte csak egy olyan világítótest, amelyet senki nem kapcsolgat 0:30-kor. Minden más áramtalanítva van a helyiségben.
Arra gondoltam, hogy félig kitakarom egyik irányból, majd félig a másik irányból, legalább megtudom a zavaró hatás szögét.
(#) biokill hozzászólása Ápr 25, 2017 /
 
Sziasztok!
Szüleim lakásában van egy 2002-ben telepített Paradox (valószínűleg Esplit. Talán E65...) riasztórendszer, ami az utóbbi 10 évben nem volt használva. Mindig volt otthon valaki, ezért le is lett mondva a távfelügyelet, de az RKP nem lett lekapcsolva.
Ezt szeretném most újra életre kelteni, első lépés nyilván akksicsere a kültériben és az RKP-ban. Viszont távfelügyelet helyett csak arra van igény, hogy ha riasztás van, felhívjon pár mobilszámot...
Ezt hogy tudom megvalósítani? Winloadban úgy látom vannak Kommunikátor fülön személyes telefonszámok... Távfelügyeleti telszámokat kitörölném, Auto teszt jelentés 000-ra írnám, kérdésem hogy mit kell még tennem?
Van pl. a 800-8 tárcsázó aktiválása rész.. Gondolom ezt ne írjam át Nincs tárcsázásra, mert akkor a személyeseket sem fogja.. Ugyanakkor 802 szekcióban ki lehet veszegetni a pipákat Tel.1 hívása élesítés/hatástalanítás jelentéskóddal opicók elől. (ezeket értelemszerűen kivenném)

Szóval van olyan opció hogy ne jelentsen a távfelügyeletnek, csak a személyes számokat tárcsázza?

Köszönöm a válaszokat előre is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2017
(#) Syn7h37ic válasza biokill hozzászólására (») Ápr 25, 2017 / 1
 
2002-ben nem volt e65, sima Esprit 728, 738 lehet, vagy a régebbi 737, esetleg még lehet Spectra 1728, vagy 1738.
(#) hbal válasza biokill hozzászólására (») Ápr 25, 2017 / 1
 
E65-ön nincs "vezetékes telefon" kommunikátor
(#) biokill válasza hbal hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Köszi neked is és Syn7h37ic -nek is. Valószínűleg tényleg valami "régi csoda" lesz, 728 vagy 738 Hétvégén kinyitom és ránézek.
Addig is olvasgattam kicsit, ezek még DOS-os ESPLOAD progival mennek, telefonon keresztül így előástam egy régi P4-es laptopot, XP-vel és beépített modemmel 300 K-s ellenállást is szereztem meg egy régi külső ACORP modemet, ami COM-portos (DSUB25 ! ) ha eselteg nem menne a dolog a beépített modemmel.
Jó móka lesz, remélem lesz rá időm a hétvégén!

Mindenesetre gondolom annyit lehet tenni, hogy távfelügyeleti számnak beírom a mobilt, és akkor oda csörög, ha meg felvesszük DTMF "nyelven elmondja mi baja"
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
(#) Alonso69 hozzászólása Máj 8, 2017 /
 
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérek.
Paradox SP 4000 és Paradox Light Pro 476 mozgásérzékelőt szeretnék bekötni.De a 4 db.mozgásérzékelő kicsit megzavar.
A rajz alapján amit készíttettem fog működni.
Előre is köszönöm a megtisztelő választ.
(#) Johnycorp válasza Alonso69 hozzászólására (») Máj 8, 2017 / 1
 
Szia.

A mozgásérzékelőket az ábrán az első és második érzékelő alapján is bekötheted.
Az általad rajzoltak szerint ez: 2 zóna ATZ-vel + EOL.
Átskicceltem a rajzodat ez szerint.
Így az 1. zónán két érzékelő van: 1k az egyik, 2,2k a másik. Az EOL pedig egy újabb 1k, ahogy eddig volt.
A 2. zónán ugyanígy van.
A lényeg tehát annyi, hogy a zóna megfelelő működésekor az alábbi ellenállásértékek kell hogy látszódjanak egy adott zónán:
zónahurok ok, nincs szabotázs: 1k
1. érzékelő érzékel: 1k (+1k EOL)
2. érzékelő érzékel: 2,2k (+1k EOL)
mindkét érzékelő érzékel: 1k + 2k (+1k EOL)
szabotázs esetén értelemszerűen szakadt a hurok.

Jelen bekötéssel elég az 1. és 2. zónát bekötni, mert így 4db érzékelőt kezel.
Persze lehet másképpen is. Lényeg, hogy ha egy érzékelő van csak az adott zónán, akkor oda az 1k + 1k EOL bekötés kell.

Értelemszerűen a programban a SOROS ATZ, valamint az EOL funkció bekapcsolása is szükséges!
(#) Alonso69 válasza Johnycorp hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Szia Johnycorp!
Örülök ,hogy ilyen hamar választ kaptam.Töbször átolvastam a 2 évvel ezelőtti hozzászólásidat Pityu és Joci fórumtárs kisegítésében,ezért is maximális tisztelett jár neked.
Visszatérve az én (rajzomhoz)kérdésemhez,az egyik érzékelőt külön szeretném használni csak éjszaka (garázsról van szó),így ha sorosan van kötve ,akkor kettő érzékelőt tudok aktiválni,de lehet hogy tévedek.
Előre is köszönöm a választ.
(#) Johnycorp válasza Alonso69 hozzászólására (») Máj 8, 2017 / 1
 
Szia.

Jelen bekötésnek (ATZ) az a lényege, hogy egy zónára (pl: zóna 1) kötött két darab érzékelőt külön látja a központ, annak ellenére, hogy egyetlen vezetékhurkon ül mindkettő. Ezt az ellenállásoknak köszönhetően lehet kivitelezni. Az előző üzenetben leírtam a logikáját. Annyi még, hogy ha átgondolod, akkor gyakorlatilag egy-egy érzékelőben lévő relé az adott (1k vagy 2,2k) ellenállást zárja rövidre alaphelyzetben. Tehát csak az EOL ellenállás látszódik a hurkon.
Tehát a fenti bekötés szerint nyugodtan mehet így bekötve két érzékelő egyetlen zónára, mert a központ képes megkülönböztetni azokat egymástól. Így a rendelkezésre álló fizikai zónaszám megduplázható. A bekapcsolásnál pedig program szerint szépen különvehető a két érzékelő.

Ha még nem tiszta, akkor írj és segítek szívesen. Pityu és Joci is megoldotta a bekötést a távsegítségemmel. Örülök, ha segíthetek.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2017
Következő: »»   43 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem