Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1162 / 1267
(#) kérdező hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Sziasztok!
Ha egy PAL rendszerű (Infracolor 2000) TV-nek NTSC jelet adok, tönkretehet benne valamit? Kipróbáltam, működik. (Azon kívül, hogy nem lesz színes a kép) Olyasmire gondolok, hogy pl. megemelkedik valamely feszültség, esetleg túlmelegszik valami?
(#) eyess válasza kérdező hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Semmi baja nem lesz .De miért kellett éppen fekete fehér megjelenítés?Mert erre lenne egyszerűbb megoldás is.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
(#) kérdező válasza eyess hozzászólására (») Feb 14, 2017 /
 
Ok.
Nem a fekete fehér kép a cél, hanem az ntsc jel (nézhető) megjelenítése.
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Feb 14, 2017 /
 
A fiatalabb CRT TV-k tudták az NTSC szabványt. Ha kell egy,szétnézek a garázsban. Azt hiszem van egy.
István
Bár Germany-ba bajos lesz kijuttatni Szarvasról
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Feb 14, 2017 /
 
Vannak ezek a "Mini" transzkóderek, amik egészen jónak tűnnek. Bővebben: Link.
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 14, 2017 /
 
Köszi a segítséget, de csak egy próbára kötöttem rá, hogy lássam a set top box menüjét, amivel át tudom állítani PAL-ra.
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Ha az Infracolor 2000-re videó és hang bemenetet akarok csinálni, meg lehet oldani, hogy a hangerőt a távirányítóval lehessen szabályozni?
A videójel nem probléma, mert a készülék hátuljára teszek egy kapcsolót, amivel meg lehet szakítani a KF modulról jövő videójelet, és helyette megkapja a set top box jelét, ami tartalmazza a szinkronjelet is, úgyhogy a többi modul dolgozik szépen, mint előtte. (Max egy poti kell, hogy a jelszintet csökkenteni lehessen, ha túl nagy lenne neki, bár ha jól tudom akkor szabványos a jelszint amit ezek a tv-k használnak.)
A hang nagyobb gond, mert a TBA 120 már szabályozott hangot ad ki a TBA 800-nak.
Meg lehet valahogy oldani?
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Feb 16, 2017 / 1
 
Ha nem TBA120U van benne, akkor tégy be olyat, azon van kapcsolható külső hangbemenet is.
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Van TBA120U-s orion panel, abból ki tudom termelni.
(Csak kérdés, hogy utána kell-e hangolni, ha kicserélem.)
Egyébként nagyon jó "szerelőbarát" áttekinthető, tartós, és jó képet adó konstrukciók voltak ezek a modulos Vidik. (A maguk idejében persze, ma már a HD-vel nem versenyezik nyilván, csak hobbiból szerelgetem.) De a TBA800 helyett valami jobb TDA-kat is rakhattak volna bele, nem került volna számottevően többe, szebben szólna.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
(#) sany válasza kérdező hozzászólására (») Feb 16, 2017 / 1
 
És még ma is működő képesek. Szerintem a ma kapható TV-k többsége nem bírja ennyi ideig.
(#) Fantasy válasza kérdező hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Üdv. Csak simán az ic átcserélése nem elegendő, sőt a panelon módosítani kell néhány lábnál a nyákot. Mellékelek egy csatolmányt ebben elég jól le van írva, ez az 1986/10 RT újságból való. A második képen levő 2. ábra szerinti 4,7k és 10k ellenállásokat kell beépíteni a videoton hangmodulra, mert csak így lesz ugyanolyan a hangerő szabályozás, mint az eredti ic-nél volt. Az első képen ezeket pirossal ráírtam a rajzra is.
Én egy 16 csatornás Infracolorhoz csináltam meg, a tekercsekez nálam nem kellett nyúlni.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
(#) kérdező válasza Fantasy hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Köszi a választ, elolvastam az anyagot. Még mielőtt neki állnék, arra gondoltam, mi lenne, ha magát az TBA120U-s Orion panelt tenném be?
Kérdés, hogy a két cég ugyan olyan szabályozást használt-e?
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
A vidi nem kompatibilis az Orionnal csatlakozás terén, tehát át kell kicsit alakítani.
(#) Fantasy válasza kérdező hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Bele lehet barkácsolni , de szerintem egyszerűbb a videoton panelon megcsinálni azt a minimális átalakítást. A szabályozás elve ugyanaz, de az orionban gyárilag a 3,6k és 1k ellenállások vannak a fent leírt 4,7k és 10k(8,2k) helyett, ami miatt a videoton tv nem úgy fog reagálni a szabályozásra, szinte teljesen felcsavart hangerőnél fog csak megszólalni, és nem lehet finoman szabályozni a hangerőt, a legkisebb szabályozásra vagy nagyon halk vagy ordít a tv. Nem olyan vészes az átalakítás, jól le van írva, és a végeredmény is tökéletes, a beépítendő 120u ic-t érdemes foglaltba tenni.
(#) szanysa hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Üdvözletem! Alig 3 éves Tv készülékem az utóbbi napokban elkezdett halványan villogni, a mai napon pedig egy idő után már csak fekete képernyővel fogadott. Hang az volt rajta - már az sem jön be. Távirányítót használva arra lettem figyelmes , hogy az LG feirat alatt 3x villog a piros LED majd az is megszünik és ennyi! Szeretnék tanácsot és infót kérni mi lehet a baja, miként orvosolható ez a jelenség? Komoly hibának számít-e ez és mennyire költséges a javítása? Köszönöm a segítséget!
(#) sany válasza szanysa hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Szia!
A TV típusát azért meg adhattad volna.
A véleményem szerint a piros villogó LED azt jelenti, hogy a TV -d "vész üzemmódban" van. Hogy mennyire komoly a hiba, azt így nem lehet megítélni, ahhoz le kell szedni a TV hátulját. Lehet, hogy a tápban kiszárad egy elektrolit kondenzátor, de lehet neki komolyabb baja is amihez műszerezettség, stb. kell. Egyébként véleményem szerint először a táprészben kellene szétnézni. Elsősorban az elektrolit kondenzátorokat nézem át a táp, hátha valamelyik púpos.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
(#) eyess válasza szanysa hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Ha még garancia van rá , akkor inkább ne szedd szét hanem szerviz javasolt.
(#) szanysa válasza sany hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Köszi a hozzászólás - LG 32LN575V a TV típusa! A téma indítása során címnek ezt adtam meg de nem jelent meg - . Leszedtem a hátlapot - de nem találtam első látásra - semmit ami feltünik. Mellékelek róla képet - hátha neked és másnak mondd valamit - Köszi ismét!

Van ugyan 1 aminek a teteje mintha nyitott volna, - de nem vagyok benne biztos. Arra gondolok ami középen az aluminium mellett van jobbra, kék színű.
(#) eyess válasza szanysa hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Ennek a tévének olyan baja van, ami szerintem a te felszereltséged , és ismereteidet meghaladja .
A háttér világítással van baj amihez nagyon szét kell szedni a kijelzőt .Szerintem ehhez jobb ha nem nyúlsz hozzá.
(#) sany válasza szanysa hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Így a képek alapján nem látok olyan hibát, amely egyértelműen a hibára utalna. ( De persze ettől lehet még olyan. ). Ahogy eyess fórumtárs is javasolta inkább vidd el a szervizbe. Lehet, hogy tényleg a háttérvilágítás, de lehet bármi más hiba is.
(#) szanysa hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Értem - köszi a segítséget!
(#) Lali24 hozzászólása Márc 7, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy Vestel táp aminek nem lelem a hibáját 17PW06 2. A következőket produkálja, indításkor a háttérvilágítás csak felvillan, és le is kapcsol a 24 voltos táprész. De ha az inverter bekapcsoló jelét lehúzom a csatiról, és a tv elindítása után kb 10-15 másod percel később rakom rá a jelet az inverterre akkor megy hibátlanul tv. Egyszóval mintha induláskor nem bírná el a táp a háttérvilágítást, és leáll. Mi okozhatja ezt?
(#) Massawa hozzászólása Márc 7, 2017 /
 
Egy érdekes balhé van az anyosom TV-jén. Van egy müholdas beltérije meg egy már 7-8 éves LCD TV-je. Eddig minden hiba nélkül ment minden, a minap azonban felhivott, hogy rossz a hang.
Ma elmentem hozzájuk és valoban érdekes baj van.
A beltéri Scarttal van a TV-hez kötve.
A TV szo nélkül megtalálja ( azaz átkapcsol E1-re - egy az 5 külsö bemenet közül). A kép hibátlan a hang azonban bug, mintha rossz volna a csatlakozás. A Scart csere illetve a ki és bemenet csere nem segit. A TV-n 3 SCART bemenet van a beltérin meg két kimenet van mindet kiprobáltam.
A kábelt is kicseréltem, ugyanaz a bugás.
Érdekes modon ha teljesen lehalkitom a beltérit a hang csökken, de teljesen nem tünik el, akkor sem ha némitom a beltérit (kijelzi a némitást), de mintha nagy lenne az áthallás, igy gyengen de hallhato a hang..
A beltérit maximumra kell állitani, hogy a TV-n a maximum közelében ugy ahogy szoljon a hang - jelentös háttérzajjal.
A beltéri másik SCART csatija a videomagnora van, itt a hangszint nem szabályozhato, a TV-ben hallkabb és ugyanugy bug. Sajnos már analog adás nincs, igy a TV-t nemtudom máshogy kiprobálni, de jel nélkül analog vételen nagyon erös zaj jön, igy az erösitö hibátlan.
Ugy tünik, hogy valamelyik átkapcsolás nem megy.
Holnap még kiprobalom RCA átkötéssel. Sajnos máshol nem tudom kiprobálni, mert vagy ez vagy az nincs meg. Esetleg még a beltéri kimenete ment érdekes modon tönkre, mert hang jön, csak rossz minöségü. (A szoftwares beállitásokat mind a TV-n mind a beltérin végig zongoráztam).
Találkoztatok már ilyesmivel?
(#) eyess válasza Massawa hozzászólására (») Márc 7, 2017 /
 
Próbáld ki a tévét csak videó magnóval , és scart legyen a kábel .Tegyél be egy kazettát , és ne antenna jellel próbáld .Ha egy kazettát lejátszva is olyan lesz a hang a tévén , akkor valami a tévével lesz , de szerintem videó magnóval jó lesz.
(#) Massawa válasza eyess hozzászólására (») Márc 7, 2017 /
 
Ha lenne videomagnom már kiprobáltam volna. Holnap kérek kölcsön egy DVD lejátszot. Antenna jellel nem tudom amugy sem probálni, mert ilyen jelem nincs.
Még az a kérdés, hogy ilyenkor a vezérlöjel (8 PIN) gondolom a beltériböl megy a TV-be. Vittem ugyanis magammal egy másik beltérit amit amikor bedugtam a TV-be meghalt. (De ez csak véletlen müve lehetett).
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2017
(#) eyess válasza Massawa hozzászólására (») Márc 7, 2017 /
 
Idézet:
„A beltéri másik SCART csatija a videomagnora van”


Akkor most van videó magnó , vagy nincs.Na mindegy jó lesz a DVD lejátszó is.

Ok mi az , hogy meghalt a másik beltéri? Mi lett vele ? Egyébként üzem közben nem éppen jó dolog a scart kábelt dugdosni , ide , vagy oda.
(#) Massawa válasza eyess hozzászólására (») Márc 7, 2017 /
 
Nincs videomagno, csak a beltérinek van 2 Scart kimenete (az egyik a videomagnora van tervezve), abban különbözik a TV Scarttol, hogy ott a hang nem szabályozhato, és a DATA kimeneten pl. elküldi a videomagnonak a csatorna beállitásokat, meg a pontos udöt, ha a videmagno tudja ezeket az infokat fogadni).
A másik beltéri már otthon hentergett néhány éve. Otthon bekapcsoltam (TV nélkül) a display elindult, a távvezérlö müködött. Amikor az anyosnál összedugtam már nem indult el. Otthon megmérve a táp döglött be, és valamiért most lüktet 3-5 V között. Ugy néz ki, hogy valami rövidzár keletkezett. Még eddig nem találtam meg a hibát. ( nem igen érdemes vele vergödni, mert csak SD-t tud és csak ScART kimenet van rajta. - ha valakinek kell viheti).
(#) pözsó hozzászólása Márc 8, 2017 /
 
Üdvözlet mindenkinek!

Van egy 32" Wellington WLMS32HD13G TV, ami elég különös hibát produkál.
Hálózatba dugás után kép-hang megjön, de nem lehet csatornát váltani semmivel sem. Várni kell 5-6 percet, hálózatból kihúzni fél percre és utána működik rendesen. Kikapcsolni is lehet a távirányítóval, de 1-2 óra állás után villog a LED-je és csak hálózatból kihúzás, bedugásra indul el a fent leírt módon.

Mi melegszik, hol lehet kontakt, ... ?
(#) eyess válasza Massawa hozzászólására (») Márc 8, 2017 /
 
Értem , hát jó lesz a döglött beltéri is , csak a tápját nézd meg azzal van baj.Valószínűleg a szekunder oldali elkó adta meg magát , de lehet , hogy szemmel is látható lesz majd , ha szét szeded púposság formájában.Ha sikerül lepróbálni a DVD vel , akkor majd várjuk a fejleményeket .
(#) Massawa válasza eyess hozzászólására (») Márc 8, 2017 /
 
Ezaz, hogy nem látni semmi elváltozást a táprészen már megnéztem. Csak a kimeneten változik a DC szint. A baj az, hogy még csak hasonlo kapcsolási rajzot sem találtam eddig. Ebben mediaplayer is van USB meg SD bemenettel. A kondik mind jol néznek ki.
Nem tudom, hogy érdemes-e vele még küzdeni, az SD adások megszünöben vannak a kimenet csak Scart igy a mediaplayer is csak SD-t tud. Nekem otthon csak HD TV-k vannak mindegyikben van mediaplayer is.
Következő: »»   1162 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem