Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
 
Témaindító: leono, idő: Szept 1, 2006
Lapozás: OK   203 / 203
(#) nandor zsigmond válasza balazs69 hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Nézd meg ha rövidre zárod a készüléket úgy indul e.ha igen akkor gondolkozz más vezérlőkről.
(#) cxaba válasza balazs69 hozzászólására (») Hé, 16:29 /
 
Üdv!
Nem, de azért már azt is megprobáltam forditva is. Arra gondolok hogy a gáz aratura van lezárva amelynek cimkéjén ez áll; B-NR 8 747 003 371
CE-0085 AQ 0803
GRUPPE B,RO 60mbar
a deknibe öntve pedig; BOSCH CE 426
START + -
MAX + - ezek egy müanyag kupakkal levennak zárva.
Hogy ez a hibás, vagy a vezérlése, nemtudom?
A segítséget továbbra is tisztelettel fogadom. Csaba
(#) VIM válasza cxaba hozzászólására (») Hé, 16:43 /
 
A fúvókákat is ki tudtad takarítani, mert ha nem, az is okozhat láng leszakadást ami ugyancsak ionáram vesztést okozhat. A hibakód az mindenképpen ezt jelzi. Az más kérdés, hogy valóban nincs az elektródánál mérhető érték vagy a mérőáramkör hibásodott meg. Ez utóbbi nem volna szokványos ettől a készüléktől ... bár mostanság semmi sem kizárt.
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:44
(#) cxaba válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Hé, 16:54 /
 
Üdvözletem!
A távvezérlőt és a külső hőmérséklet érzékelőt?
(#) cxaba válasza VIM hozzászólására (») Hé, 17:18 /
 
Tiszteletem!
Én úgy találom hogy élégé tiszták, a düzniknet nem néztem meg. Ha ionizáció a lángon át jönn létre akkor itt nem is lehet mert egyáltalán láng nics, mivel hogy nem gyul be. Bekapcsolásnál indul a szellőztető ventilátor, egy kis idő, adja a szikrát, nemgyúl be, s utána a kijelzőn megjelenik az ,,EA,, kód.
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:27
(#) VIM válasza cxaba hozzászólására (») Hé, 17:30 /
 
A szivattyú az kimaradt a sorból ... az is beindul de nem ad gázt a főszelep? Talán a presszosztát nem áll át és az nem engedi kinyitni a főszelepet. Azt ki tudtad tisztítani? A csövecskéket ha kitisztítottad, majd oda dugd vissza amelyik kimenetről lehúztad, mert különben nem lesz jó.
(#) nandor zsigmond válasza cxaba hozzászólására (») Hé, 17:34 /
 
Igen a készüléken ahol csatlakoznak az érzékelő végei,Az gyárilag is először kis U alakú vez.darabbal van rövidre zárva.Le kötöd ideiglenesen őket és ott zárd rövidre.és indítsd .Ha ezek után is le áll hibára az láng leszakadás.
(#) cxaba válasza VIM hozzászólására (») Hé, 18:00 /
 
Elnézést, valóban kimaradt a szivatyú de az is indul, a preszzosztátot nem néztem és az égőt sem szedtem szét, de szétszedem s megtisztítom alaposabban.
Tisztelettel Csaba
(#) cxaba válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Hé, 19:01 /
 
Köszonöm,
Memegnéztem, rövidrezárva sem gyújt be. Szeretném itt megjegyezni hogy az érzékelők végei a TA211E kapocs pontjaira jönnek. A TW2 végei a 3-4-re, a külsőhőmérséklet érzékelő végei az A- F-re, ha esetleg ez valamit változtat?
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:04
(#) VIM válasza cxaba hozzászólására (») Hé, 19:34 /
 
Akkor ha gondolod először a presszosztáttal kezd, mert az nagyon gyanús .... ha tudnál róla feltenni képet vagy ha tudod, hogy melyik oldalon kell belefújni ahhoz, hogy átálljon ha a kapcsolójával lenne probléma.
(#) JZoli válasza cxaba hozzászólására (») Kedd, 7:49 /
 
Én egyszerűbb dolgokkal kezdeném az ellenőrzést, ha be sem gyújt! Van egyáltalán gáz? Nincs elzárva a kazán gázcsapja? Ha ezek rendben akkor jöhet a kazán tüzetesebb átvizsgálása. Viszont, úgy érzed hozzá tudsz nyúli biztonsággal a gázszelepekhez? Ez nem gyerekjáték! Ha érzel magadban ennyit akkor meg kellene mérni, hogy a gázszelep egyáltalán kap-e áramot, ha igen akkor akár le is tapadhatott a membránja. Némi kocogtatás, ha ez nem segít szétszedés segít. Ha nem kap áramot akkor viszont valamelyik érzékelő, vagy mint előttem VIM kolléga írta a presszosztát lehet rossz. Ha ezek rendben vannak akkor sajnos vezérlőpanel hiba valószínűsíthető, de ez a legrosszabb eset.
Szerintem egyszerűbb lenne hívni egy gázkészülékszerelőt, mert neki vannak pótalkatrészei, na meg tapasztalata is, így gyorsabb lehet a kazán javítása is.
(#) cxaba válasza VIM hozzászólására (») Sze, 22:36 /
 
Tisztelet és elnézést a késésért, az én érdekem hogy minél hamarabb meg legyen, de alig van időm magamra. A kazán gázbemenete előtti nyomásszabályozót megnéztem, átengedi a gázt, de nem mértem, ez olasz nyomásszabályozó, gondolom valahol tovább van gond. Itt mellékelem a képeket, talán közelebb kerűlünk a megoldáshoz. Köszönöm és továbbra is szivesen fogadom a segítséget.
(#) cxaba válasza JZoli hozzászólására (») Sze, 23:49 /
 
Tisztel Zoli,
Köszönöm a jóakaratot, gáz van, nincs elzárva, sajnos, tüzetesebb vizsgálatra van szükség, a gázszelepen (armatúra) ha ugyan arra gondolok?? megmértem a feszültségeket és az előbb feltett ábrán az eredeti jelzések fölött fel tüntettem. Ha esetleg a nyomás különbség kapcsolóról (228) van szó, ott nincs feszültség és nyitott állapotban van, igaz hogy nyitva volt az égéstér is. Hátha szerelő hívása nélkül, a társaság segítségével sikerülni fog. Szívesen fogadom további segítségüket. Üdvözlettel Csaba
Következő: »»   203 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu