Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
 
Témaindító: leono, idő: Szept 1, 2006
Lapozás: OK   194 / 194
(#) 444Tibi válasza vision61 hozzászólására (») Nov 28, 2017 /
 
Ok elhiszem, én még csak a 'mezei' változattal találkoztam,
tudnál egy rajzot adni? Bekötésit, hogyan kell ezt a panelt bekötni, ne álljak kukán ha egyszer összefutok egy ilyennel. Panel kapcsolásirajz is jöhet ha van.
(#) vision61 válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 28, 2017 /
 
Ha boltban veszed, kapsz hozzá egy telepítési rajzot. (Holnap beszkennelek egyet, felteszem ide.)
Kapcsolási rajzot én még nem találtam, nem is igazán volt rá szükség, elég egyszerűek. Eddig 3 verzióval találkoztam ezekből:
1 - kizárólag furatszerelt, 2 db CD4093 + némi passzív alkatrész, TIC106M.
2 - részben smd, a többi része azonos mint az 1-es. (ez van a kérdezőnek)
3 - PIC12C508 + némi passzív alkatrész, TIC206M.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017
(#) Somap válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 28, 2017 /
 
Hali. A tárolóban 2 érzékelő van olyan mint a villanybojlerokban az egyik az előlapi termosztátra megy a másik ott van az előlapi mellett belül azon csak 1 kis trimm poti van ami le van festve ha az előlapiról lehúzom a kábelt el sem indul a kazán, a másiknál is ugyanez a helyzet váltószelep sincsen benne 2 keringető szivattyú van bent a kazánban, amit tudok az annyi hogy a meleg vizet részesíti előnyben ha az hűl a fűtést lekapcsolja a melegítés idejére. Holnap jön 1 villanyszerelő ismerős aki ért a kazán vezérléshez remélem...
(#) 444Tibi válasza Somap hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Tudósíts a fejleményekről, nem értem ha a hmv termosztátról lehúzod a kábelt, hogy állhat meg az egész kazán. Vagy semmi nem történhet, fűt tovább, ha záró érintkező, vagy azonnal elkezdene hmv-t gyártani.
A Ferroli magyar gépkönyvét meg aki írta-rajzolta, a villám sose vágjon mellé, a rajzon számokkal jelöli az alkatrészeket, a szövegbe meg betűrövidítésekkel.
Próbáltam elmenni a rajzon, arra rájöttem melyik oldala hmv és melyik a fűtés, de sok a fehér folt, nem tudom mi micsoda mert idiótán van leírva.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
(#) JZoli válasza Somap hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Akkor ezek szerint mechanikus a hőérzékelő a tárolóban. Akkor egyszerű dolgod van, a kapcsolóóra kimenetére teszel egy kis relét és az megszakítja a kazán felé menő indítást, amit a tároló mechanikus érzékelője adna.
Azért azt még próbáld le, hogy lehúzod a tároló hőérzékelőjéről a csatlakozót, és vársz negyed órát, hátha a kazán csak kis idő múlva érzékeli a hiányát. (Bár ennek kicsi az esélye)
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
(#) vision61 válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Az ígért bekötési segédlet.

szmv-2.pdf
    
(#) 444Tibi válasza vision61 hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Köszönöm.
(#) Psztk34 válasza vision61 hozzászólására (») Nov 29, 2017 /
 
Témáját tekintve úgy gondoltam több helyre is beillik, meg “több szem többet lát”. Továbbiakban tartózkodom tőle. Időközben elkezdett működni szobatermosztatrol is, pedig semmi érdemit nem csináltam, párszor szétszereltem, próbálkoztam, de végül minden maradt a helyén. Zene füleimnek a csendes leállás, az utánkeringetés, félfordulat.
(#) shark94 hozzászólása Dec 6, 2017 /
 
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Egy Saunier Duval Semia F24 rendetlenkedik. A hibajaelenség, hogy éjszaka vagy hajnalban, de sohasem napközben kiáll hibára. Napközben mikor kihívnak a készülékhez nem tudom előidézni a hibát, minden jónak tűnik. Valaki tapasztal-e esetleg hasonlót, van-e valami tippe, hogy mi lehet. A készülékhez a gázcső 1/2-ssal van elhozva és elég hosszan. Nekem az a tippem, hogy éjszaka mikor megy a sok készülék párosulva a rossz átmérővel azt okozza, hogy nagyon lecsökken a nyomás és emiatt áll le. Szerintetek?
(#) faldoktor hozzászólása Vas, 10:33 /
 
Mindenkit üdvözlök!
Van egy Immergas Zeus Maior kazánom, meglehetősen öreg. Két hete kezdett el veszettül dübörögni, ma reggel pedig egy alsó szelep (piros fogantyús, a leírásból a 3 baros bizt szelepre gyanakszom) meleg vizet kezdett csepegtetni. Kezdettől fogva 1,2 bar nyomáson tartom, most mintha nem érzékelné, mennyi a nyomás. Amikor a fűtést lekapcsolom, a meleg víz felfűtésénél csak a dübörgés-kattogás hallható, csöpögés nincs, bár 4-esre van állítva, mégis eléri, sőt meglépi a 60 fokot is.
Szerelőt hívnék, de jó volna tudnom, hogy mi okozhat ilyen hibát, esetleg házilag is megoldhatnám valahogy.
Már két alkalommal produkált hasonló tüneteket, akkor a hidraulikus blokk volt a hunyó, de sosem csöpögött.
Hálásan megköszönöm a válaszokat.
(#) Sebi válasza shark94 hozzászólására (») Vas, 11:55 /
 
Lehet, hogy agyament ötletnek hangzik, de manapság nem akkora gond...
Tennék a kazánnal szemben egy akciókamerát, vagy autós eseményrögzítőt. A videón látható lenne a leállás előtti eseménysor.
Monitorjavítós régi időkben használtam egy készüléket, amit tapadókoronggal a képernyőre rögzítve hallhatóvá tette a fényváltozást. Ritkán előforduló hibáknál nagy segítség volt, mert közben lehetett mást javítani...
(#) monxla hozzászólása Vas, 18:49 /
 
Sziasztok,

Adott egy Junkers ZW 23 KE tip. cirko.
Mit re utalhat a következő hibajelzés?

Pirosan villog a hibaelháritó nyomógomb és A 60C os led is villog.

Azt irja a kézikönyv:
Nincs lángjel, a biztonsági idő letelt
Ellenőrizni kell: a gyujtás, ionizáció, szelepek

Ez milyen alkatrész elromlását jelentheti az esetek tulnyomó részében?
Lehet még ehhez a kazánhoz alkatrészt kapni?

Előre is kösti.
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:50
(#) vadkerti hozzászólása Hé, 9:58 /
 
Kordics József

Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Van egy westen qwasar 24 turbó kazánom és most egy kicsit akadozik.Azt csinálja hogy elindul a fűtés el éri az csinálja hogy mire be villan a 60 fokos led lekapcsolja az égőt majd pár másodperc múlva újra indul és ezt ismételgeti! Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm!
(#) VIM válasza vadkerti hozzászólására (») Hé, 11:47 /
 
Szia! Mintha már egy másik topikban ITT beszéltünk volna erről ....
(#) DoDo69 válasza monxla hozzászólására (») Hé, 23:38 /
 
Szia!
A lángot a jobboldali elektróda érzékeli ha megy a kazán. Ha van láng de nem érzékeli ,simán meg kell takarítani az érzékelőt.(csiszi papír fém tisztára)égőtálca kimos. Ha a gyújtást hallod (szikráztat) de nincs láng:Vagy a a gázszelep, vagy a panel rossz. Ha a gyújtás pillanatában egy kicsi lángpamacsot beenged a szelep aztán kialszik, biztos panel hiba. Javítani lehet a vezérlőt a neten találtam pl: itt https://www.jofogas.hu/budapest/Junkers_Euroline_vezerlopanel_javit...94.htm a tekercseket a szelepen mérni lehet 1,6 kohm 2,8kohm az ellenállása a tekercseknek
A hozzászólás módosítva: Hé, 23:43
(#) Lucifer válasza monxla hozzászólására (») Hé, 23:58 /
 
Cseréld ki benne az össze elkót.
(#) balazsgy válasza faldoktor hozzászólására (») Sze, 10:04 /
 
Ezt a melegvíz áramláskapcsolót nézd meg, hogy jól működik-e.
Következő: »»   194 / 194
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu