Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   48 / 109
(#) kobold válasza bbb hozzászólására (») Aug 28, 2017 / 1
 
Valóban van egy csomó fórum és blog, ahol tiltani lehet adott hozzászólók kommentjeit. A szándék jogos, az eredménye viszont kétséges, mert mindenki úgysem tilt, így valaki úgyis válaszol, akkor pedig vagy értelmetlennek tűnő beszélgetéseket (azaz az egyik felét) lehet látni, vagy pedig felébred még a kíváncsiság is, hogy az a lökött vajon mit írt, amire ilyen választ kapott.
Szerintem a kulcs a szelektív olvasás, és az önkontroll. A fórumokon kívüli világban is ezekkel lehet a legtöbbre menni.
(#) bbb válasza kobold hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Idézet:
„Szerintem a kulcs a szelektív olvasás, és az önkontroll. A fórumokon kívüli világban is ezekkel lehet a legtöbbre menni.”
Ezzel tényleg csak az a baj, hogy egy idő után eljutok oda én is, hogy inkább a többihez se szólok hozzá. Név nélkül itt van egy topik, ami eleve szerintem nem ide való (számítógépes), inkább lenne helye a hwsw fórumon, mint itt, de sokak szeretik, tehát maradt. Jóformán csak szoftveres dolgok mennek benne mostanság, az elektronikához egyre kevesebb köze van.
Ott van olyan felhasználónk, akinek az írásai miatt inkább már nemhogy nem szólok ott hozzá, de a topikot is hanyagolom inkább. Legnagyobb ijedelmemre átjutott ez a felhasználó más topikba is, amit szívesen olvastam, s amikor a tényleg blődség és lustaság, sültgalambra várás ömlik elém, akkor nehéz szelektíven olvasni. Sokkal jobban szeretném azt látni, hogy az írásai helyett csak egy halványpiros sáv van, hogy ennek a felhasználónak a dolgait ignorálom.
(#) kowi hozzászólása Aug 30, 2017 /
 
Csak azért dobtam fel a témát mert a csöves erősítő készítés topikban (mert olyan nincs hogy javítás) (nem is mernék új topikot nyitni) (bár ezért biztos figyelmeztetve leszek) Első kérdés nem látod izzik? Nem azért teszek fel fényképet az izzó csőről mert nem látom Vicc Moderátorok reagálása is vicc De mentsétek ezt le mert a nyelvtan tanárok és moderátorok törlik Ha nem akkor is én nyertem
(#) kowi válasza kowi hozzászólására (») Aug 30, 2017 /
 
Semmi nem a régi... nem törlik
(#) erbe válasza kowi hozzászólására (») Aug 30, 2017 /
 
Nincs semmi baj, csupán rossz helyen tetted fel a kérdést.
Ez inkább a muzeális... címszóhoz illik. A témában igazán szakértők átlagéletkora közelebb van a százhoz, mint az ötvenhez. Nem tartom magam szakértőnek, mert még csak 51 éve javítottam az első csöves rádiót, ezért azokat a témákat nem is olvasom.
(#) kowi válasza erbe hozzászólására (») Aug 30, 2017 /
 
Jogos
(#) goreny válasza kowi hozzászólására (») Aug 30, 2017 /
 
Az már inkább vicces topik lett a végén, mikor a sok okos egymás után irta, hogy hüha, izzik az anód. Csak azért, hogy ő is hozzászóljon. Sajnos onnan is kiszorultak a jóindulatú, segítő emberek. Akinek van ideje olvasson bele a kezdetekbe, teljesen más volt a hangulat is.
(#) erbe válasza kowi hozzászólására (») Aug 30, 2017 /
 
Vettem a fáradságot és megkerestem a felhánytorgatott kérdést és hozzászólásokat. Többen is megadták a lehetséges hibát és megoldását. Nem láttam viszont a mérések eredményét és a megoldás leírását. Most akkor hol is a hiba?
(#) steelbird hozzászólása Aug 31, 2017 /
 
Sziasztok.
Mostanában egyre több hozzászólásnál látom azt a moderátori szokást, hogy a moderátor módosította a szöveget, név nélkül, kiemelés (szín) nélkül, vagyis úgy néz ki a hozzászólás, mintha maga a hsz. írója tette volna közzé.
Úgy gondolom, hogy ez azon kívül, hogy etikátlan, azon kívül nem biztos, hogy jogtiszta dolog.
Ha moderálva van egy hozzászólás, én úgy gondolom, az a minimum, hogy a moderátor adja hozzá legalább a szignóját, vagy a teljes nevét és látható legyen egyértelműen az, hogy moderált hozzászólásról van szó.
Itt egy példa.
Név nélkül, egyértelmű utalás, megjelölés nélkül módosítva lett egy tag hozzászólása.
(#) game4812 válasza steelbird hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Itt pont ugyanezt említettem meg, azóta mindig odakerült zárójelben, hogy (mod), amit ezúton is köszönök!
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Aug 31, 2017 / 1
 
Nemcsak az, de a nemélyik modi szemtelen hazugságokkal is kommenteli tevékenységét, és még a rendszergazda sem tudta rábirni egy bocsánatkérésre... ezért lenne jo, ha a modik legalább signoval lennének kötelesek a beavatkozásokat jelezni.
(#) granpa válasza Massawa hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Erre is tehetnél ki egy példát.
Más: Amennyit kellene moderálni, annyi idő/moderátor nincs. Ezért előfordul, hogy csak részlegesen van kijavítva egy-egy (nagyon) hibás hozzászólás. A pirossal javítást minden esetben kellene alkalmazni, hogy eléggé figyelemfelhívó legyen. Így a moderáltság is egyértelmű.
Továbbá, mindenkinek; nem kellene személyes sértésnek venni a moderálást, hanem be kellene tartani a helyesírási- és a fórum szabályzatot.
Gaflyhoz csatlakozva: Volt már itt moderátor "kipiszkálás", főleg a szigorúbb moderátorok ellen.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2017
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Aug 31, 2017 / 1
 
Szerintem nem vezetne jóra, ha a moderátorok mindenhez a nevüket adnák.
Nem azért mert "így sunyin el tudnak bújni a névtelenség homályában", hanem szerintem arra vezetne, hogy ki lennének pécézve, és folyamatosan arról menne a vita hogy ez a moderátor miért ilyen, a másik meg miért olyan...
Nekem egyébként sok bajom nincsen a moderátorokkal (lehet azért mert párat ismerek személyesen is ).
Idézet:
„nemélyik modi szemtelen hazugságokkal is kommenteli tevékenységét”

Talán ez kicsit erős
(#) kameleon2 válasza goreny hozzászólására (») Aug 31, 2017 / 2
 
Szerintem sok minden elfér itt a HE-n. Nekem sem mindig esett jól egy-egy moderáció, de ennyit szapulni a modikat azért már túlzás. Tudom, hogy sok frusztráció éri az embert - nem itt kell levezetni. Javaslom a küzdősportokat, vagy az utcai tüntetést. Esetleg egy jó pohár homoki bort, vagy a női társaságot.
(#) granpa válasza goreny hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Már máskor is észrevettem kissé sértődött hozzáállásodat. Én nem tartom "bűnnek", ha hasonló beírásomat (mert néha nem bírom ki szó nélkül) törlik a modik. Nem a mi dolgunk a feddés, de a moderátor figyelmének felhívása igen (mivel nem Cerberus, nem láthat mindent).
Az utolsó mondatodat viszont sértőnek tartom a fórumra.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2017
(#) goreny válasza steelbird hozzászólására (») Aug 31, 2017 2 / 1
 
Bővebben: Link Ez a hozzászólás kb. ugyanúgy vagy még rosszabbul "nézett ki", mint a felette levő. Viccesen merészeltem beírni, hogy a helyesírási szabályokat is kötelező betartani. Az én hozzászólásom eltűnt (milyen véletlen), az övé, ki lett javítva (moderátor által). Aki 5 perccel késöbb olvassa, mit lát? Minden rendben, minden tökéletes. És ugye van a helyesirásnak egy felkent védőszentje, aki meg is mancsolta. Persze gondolom tartalmilag, nem írásképileg.
Ezek után etikáról, jogtisztaságról, morálról lehet beszélgetni Uraim, csak felesleges.

Az ilyen "közfeladatnál" igenis vállalják a "nevüket", tettüket a moderátorok. Ez szerintem alap lenne. Ha nem tetszik, nem kell vállalni.
(#) otvenkilenc válasza Gafly hozzászólására (») Aug 31, 2017 / 2
 
"Szerintem nem vezetne jóra, ha a moderátorok mindenhez a nevüket adnák."

Én úgy gondolom, hogy egy moderátor is vállalja azt amit írt. Jogos elvárás, hogy adja a nevét hozzá. Ha meg támadják akkor megbeszéli azzal aki támadt, hogy jogos volt vagy nem. Persze magánban.

Egyébként az tapasztalatom sok fórumon, hogy a moderátorok képzetlenek, csak haveri vagy mit tudom Én mi módon az. Némelyik úgy tekint magára, hogy rávonatkozó véleményt se lehet elmondani mert ő sérthetetlen. ( ez nyilván megkülönböztetés, DISZKRIMINÁCIÓ) Ez alapvető tévedés. Ha úgy vesszük a moderátor közszereplő, aki tilt stb. Több lehetősége van. Az meg azzal jár, hogy jobban kell viselnie a kritikát. Nem beszélve arról, hogy amiben tilt vagy szankciónál azt sokkal jobban ismeri (ismerni kell és tényt is tud mellé felmutatni) és ha kell akkor a szabály vagy törvényi hivatkozást is tudja mellékelni. részemről röviden ennyi a hozzászólásom ehhez.
(#) goreny válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 31, 2017 1 /
 
Aki mindig mások után megy, egész életében csak hátsókat lát...
Hát hajrá uraim. További szép napot.
(#) szamóca válasza steelbird hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Minden egyes hangfalért én voltam a felelős!
Innentől azonban annyit falaztok, amennyit akartok.
A fejlécszövegeket töröltem a témákból.
(#) granpa válasza granpa hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Az utolsó előtti mondat már. A h.sz. kibővítése miatt.
(#) granpa válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Nem baj, "h" minek nevezzük, mindenki érti; ahogy a hogy helyett, h-t, a tudom helyett, a tom-ot, a szerintem helyett, a sztem-et; és így tovább lefelé!
Meg lehet némelyeknek kéjesen vadászni, a helyesen írók, fogalmazók mondataiban, egy-egy véletlen elütésre, betű-kihagyásra (nem végtelen az ő figyelmük sem).
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2017
(#) steelbird válasza granpa hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Az plusz hab a tortán, hogy moderál a moderátor és a helyesírásával gond van.
(#) Massawa válasza granpa hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
A rendszergazdának mindent megirtam. Nem akarom itt a modik munkásságát minösiteni.Ami megtörtént már nem javithato. Én is ismerek 1-2 modit, remélem nem ök okozták a gondot.
(#) steelbird válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Nem lenne gond a "hangfal" szóhasználat inkvizíciószerű üldözésével, ha ezt a szót következetesen használnák és helyesen lenne a köztudatban. De egy Google keresés is megmutatja azonnal, hogy mennyire nem egyszerű a helyzet. Lehetne sorolni a példákat a naphosszat. Az emberek többsége a hangfal szón szocializálódott. Mert ezt látta, ezt olvasta, ezt hallotta. Ha ezt írja, attól még szerintem mindenki tudja, mit akar írni és nem kell eretnekként üldözni.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2017
(#) steelbird válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Nem kifejezetten a "hangfal" szó moderálása miatt írtam, hanem amiatt, mert nem voltak egyértelműek ezek a moderációk. Főleg addig, amíg az sem került oda a moderált részhez, hogy: (mod).
A színnel történő kiemelés ellenben egyértelmű és egyből észrevehető.
(#) granpa válasza steelbird hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Ó; ö'ö, bo'dottá! Erről írtam 11:41-es hozzászólásomban.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2017
(#) Gabó hozzászólása Szept 3, 2017 /
 
Azért látom, a ki mit építettbe is megy a cenzúra... Valaki feltesz egy dolgot, és mivel a felrakó személyével pár embernek baja van, ezért törlik??? Kicsit furcsa hozzáállás ez...
(#) Moderátor hozzászólása Gabó hozzászólására (») Szept 3, 2017
 
Nem a személlyel, hanem a személyeskedéssel van a baj. A további viták elkerülése végett került eltávolításra valamennyi hozzászólás.
(#) Gabó hozzászólása Szept 3, 2017 /
 
Akkor talán elég lett volna azt a kb 2 személyeskedő hszt törölni.. Mert kb annyi volt.
(#) Robin2 hozzászólása Szept 3, 2017 / 1
 
Néha érdekes módon, mikor egy két "nagyágyú" személyeskedik, az még bejelentés esetén sem kerül kimoderálásra. Főleg mikor esetleg nem olyan "közkedvelt" az "áldozat".
Következő: »»   48 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem