Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
 
Témaindító: Placi84, idő: Szept 24, 2006
Lapozás: OK   700 / 700
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szo, 17:25 /
 
Voltak olyan hibák hogy nem indult rendesen a Win , és elkezdett hibát javítani, ez miatt tegnap előtt újra lett pakolva .Estig azaz kikapcsolásig semmi gond nem volt vele. Reggel már az fogadta amit fent leírtam . Gyanús hogy a BIOS kattant be mert mint írtam 20 perc után is a tegnapi dátum maradt benne .Az első induláskor kérte is a BIOS alapra állítását , azóta semmi baj. Remélem így is marad.
(#) fecameca hozzászólása Szo, 18:41 /
 
Sziasztok! Van egy új használt gépem. A CPU hűtőt én tettem rá, mert a processzort is akkor tette bele az eladó, amikor a fiam megvette. Van egy kis program, amin látom a hőmérsékleteket. Az egyik pillanatban 32 C de ha dolgozik, felszalad akár 75 c fölé. Kicsit paranoiás vagyok. Ez még normális? Vagy lehet levegő buborék a hővezető pasztában? Próbáljam meg újra pasztázni, esetleg talán vékonyabban?
A hozzászólás módosítva: Szo, 18:41
(#) Gabó válasza fecameca hozzászólására (») Szo, 18:54 /
 
Ez elég sok mindentől függhet. CPU hűtés páros, ház szellőzése, paszta minősége.
(#) fecameca válasza Gabó hozzászólására (») Szo, 20:33 /
 
Már megtettem mindent. A régi gép tágasabb házába tettem át az alaplapot. A CPU vastag alu hűtőbordája tapintásra mindig hideg. A hőmérő ha a processzor 100%-on megy, szinte pillanatok alatt eléri a 75 fokot, de ha leállítok mindent, kb fél perc alatt 32 fokra hűl le. Csak ezek a nagyon gyors változások nem tetszenek, de lehet, hogy ez a természetes. Tranzisztorokhoz vagyok szokva. Azokat vastagon kellett pasztázni, aztán a csavart erővel meghúzni, az kisajtolt alóla mindent. De itt a nagy felület, a nekem sűrűnek tűnő paszta, csepp olajjal próbáltam lágyítani, és az ujjammal jól szétdörzsölni, mintha csomók lettek volna benne. Most már a hűtőborda a viszkozitástól a rögzítés nélkül sem esik le, odatapad, de a helyzet nem változott.
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:36
(#) david10 válasza fecameca hozzászólására (») Szo, 20:37 /
 
A gyors hőingadozásra nem tudok mit mondani, de nálam már lassan 6 éve müködik egy Pentium 4 1,60Ghz-es alapjáraton 45 fokon, terhelve közel 70-80 fokon.
Esetleg a processzor tipusát letudnád-e írni?
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:38
(#) fecameca válasza david10 hozzászólására (») Szo, 20:44 /
 
AMD64-3200+ Maximum operating temperature ? 49°C - 65°C Ezt meg Bővebben: Link innen: szedtem. 100%-on 10 fokkal túl lépi. De lehet, hogy nem baj?
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:47
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Szo, 21:14 /
 
Ott valami hiba van az érintkező felületekkel.Ha csomós az anyag akkor ne kend be mert nem fog illeszkedni és túl melegszik. Eredeti, a laphoz való a hűtő? Ha nincs pasztád jó a hőálló zsír is (évek óta azt használom), de arra figyelj hogy ne legyen benne semmilyen szennyeződés.
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:15
(#) david10 válasza fecameca hozzászólására (») Szo, 21:56 /
 
Én ilyen pasztát használok tranzisztortól videókártyáig, idáig bevált. El ne szóljam magamat, de idáig a processzor nálam eléggé jól birta/birja, ilyen sima Intel hütőm van, a 4 "csavar"-ból 3 fog, volt már leporosodva annyira, hogy még a ventilátor se forgott, a dobozon nincs ventilátor.
A processzor kb. mikori gyártmány és hány Ghz-es?
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:57
(#) RoliNyh válasza david10 hozzászólására (») Szo, 23:02 /
 
A 4 csavarból 4-nek kell fognia, hogy rendesen felfeküdjön a hűtőfelület.
Ha három jó csak, akkor azt cserélni kell...
(#) Gabó válasza fecameca hozzászólására (») Szo, 23:13 /
 
Ez a proci nem a hirtelen melegedésről meg a nagy TDPről híres. Pasztázd meg valami jó pasztával, vékony rétegbe! Te írtad, hogy a mostani sűrű és szemcsés, az nem jó. Egyenletesen kell terülnie.
(#) RoliNyh válasza david10 hozzászólására (») Szo, 23:18 /
 
Ja és mellesleg a hűtőpasztát nem keverjük össze ilyen olyan olajokkal, hogy folyósabb legyen.
Annak megvan a megfelelő viszkozitása, attól te nem tudsz jobbat "kikeverni", hidd el.
Ha csomós, vagy nem megfelelő állagú, akkor az vagy szennyezett, vagy túl régi, cserélni kell...

Egyébként meg a normál hőfokon üzemelő procikat is ajánlatos átpasztázni egy-két évente, mert idővel az anyag kikeményszik.
Persze ezt általában senki nem szokta elvégezni, legfeljebb csak olyan kockák, mint én...
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:20
(#) Ge Lee válasza RoliNyh hozzászólására (») Vas, 12:42 /
 
A normális paszta nem lesz kemény évek múlva sem, bontottam szét 10 éve összerakott saját cuccomat, ugyanolyan volt a tranyó alatt a paszta mint amikor felkentem. Az a vacak viszont amit adnak a procikhoz gyárilag az igen, az kikeményedik kb. 2 év után, azzal össze sem szabad rakni. Azokkal én már régóta kapásból azt csinálom, hogy már új korában leszedem a gyári pasztát a hűtőről, lemosom a maradványait, és átkenem a sajátommal.
Azóta csinálom ezt, amióta a saját procimon kezdett el egyszer csak minden látszólagos ok nélkül fel felpörögni a ventilátor. Aztán amikor levettem a hűtőt róla majdnem hanyatt vágtam magam a látványtól. A "paszta" kb. 1mm vastagon van a proci és a hűtő között a leheletvékony helyett, és úgy meg van keményedve hogy kopogtatni lehet.
A tervezett elavulásnak ez is része.
(#) antikzsolt válasza RoliNyh hozzászólására (») Vas, 18:03 /
 
Én el szoktam végezni évente 1x
(#) fecameca válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 14:26 /
 
Ezt használom évek óta. Csak éppen arról nem nyilatkozott senki sem, hány foknál kezdődik a káros hőmérséklet? Éppen azért , hogy megnézzem, beüzemeltem a régi számítógépem. Meglepődve vettem észre, hogy arra akármit telepítettem, azt írta ki, hogy nincsenek benne szenzorok. Intel dual core 64, 2,6 GHz-es proci van benne. Régebben nem figyeltünk az ilyesmire, de azért olyan 15 éves gépben lehetnének már szenzorok? Mondjuk erre az AMD-re csak 2 GHz-et írnak, mégis 100x gyorsabb. Ha csak fórumozgatok, akkor 32 fokos, ha 2 mozifilmet indítok el egyszerre, akkor tud 80-ra felkúszni. Talán mégsincs túl sok okom az aggodalomra.
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Hé, 15:02 /
 
Azért nem írt senki mert minden processzor családnak más a letiltási hőfoka. Jelen esetben nem is tudtuk milyen processzorról van szó. Ami azt illeti most sem igazán . Az Intel esetében Valamilyen típus szám pL E7200 vagy valami hasonló nem ártana . Az AMD re is ugyan ez vonatkozik . Amennyiben ezek meg van akkor meg tudod nézni a neten az adott processzor adatait.70 -80 fok már a túl meleg kategóriába tartozik.
A hozzászólás módosítva: Hé, 15:04
(#) RoliNyh válasza fecameca hozzászólására (») Hé, 15:12 /
 
Ez a hőfokhatár kb olyan lehet mint a LED -eknél. Megy 50-60 °C -on, és akár 80-100 °C-on is, csak kérdés melyík esetben meddig. Személyes véleményem, minél alacsonyabb hőfokon üzemel, annál tovább tart. És ez nem csak processzorra igaz, hanem kb majdnem minden elektronikus eszközre.

A hivatalos gyári ajánlás, az kb csak arra jó, hogy a megadott hőfokon biztosan kibírja a garanciaidőt. Persze nem állítom, hogy utánna ki is fog purcanni.

Egyébként meg nem véletlenül találták ki az ilyen olyan tuning meg extrém hűtőket sem a processzorokra. Adott proci a gyári hozzá adott hűtőjével mondjuk üzemel 75-85 °C közt, egy jobb hűtővel ugyan az a proci akár 55-65 °C ra is süllyedhet, egy hiperszuper coolerrel meg akár még 35-45 °C közt is lehet.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Hé, 16:27 /
 
Pedig írtam: AMD64 3200+ Még be is linkeltem az adatlapját, ha egyáltalán tényleg ez az.: Architecture: i686 CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit AuthenticAMD CPU family: 15 Model: 47 Model name: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ Stepping: 2 CPU MHz: 1800.000 CPU max MHz: 2000,0000 CPU min MHz: 1000,0000
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Hé, 17:00 /
 
Bocs, én a kezdő hszt néztem .Régebben én egy P4 541-es processzort teszteltem , egy Artctic alpine 11 plus hűtővel. Bár 100W ig bírta a hűtő de az 541-es mégis felment a korlát , azaz 70 fok fölé ahol le is korlátozta magát.De nem hirtelen hanem kb 10-20 perc alatt, és teljes terhelésen.Nálad viszont hirtelen ugrik meg ami szerintem azt jelenti hogy nem kellően passzol a hűtő felülete. De az is lehet hogy rossz a hőfokérzékelője, és valójában nem meleg.
Következő: »»   700 / 700
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Feb, 28. Kedd
15:35:10
Jelenleg 461 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu