Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   288 / 288
(#) Attila86 válasza 06smici hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Persze, ez az: Bővebben: Link
Közben kiderült hogy a másik hőlégfúvómban csak a fűtőszál adta meg magát. Ha találok hozzá fűtőszálat, lehet hogy ezt vissza is viszem.
(#) 06smici válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Ahhoz képest, hogy itthoni bolt nem is drága. Kínából se láttam sokkal olcsóbban.

Ha fűtőszálat nem is, a teljes fejből (csővel és vezetékekkel együtt) biztos tudsz venni ebay-ről pár ezerért. Egy ilyenem van nekem is, csak ép idő hiányában egyre jobban gondolkodok a gyári vételén, mint ehhez állomást építeni.
(#) Attila86 válasza 06smici hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
A régi hőlégfúvós állomásom aminek a fűtőszála megadta magát az egy JBC JT770, ehhez sajnos nem igazán találok fűtőszálat.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2017
(#) 06smici válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Na igen, ez már nem az olcsó kínai kategória. Az ember ezekről azt gondolná jobban bírják...

Ez nem jó hozzá?
(#) Attila86 válasza 06smici hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
De igen, elvileg jó. Legalábbis ugyan úgy néz ki mint ami nekem van. De 53 ezer plusz ÁFÁ-ért nem lesz új fűtőszálam.
(#) Kari55 hozzászólása Okt 12, 2017 / 4
 
Sziasztok!

Had dicsekedjek egy kicsit

Tegnap új lakó került az elektromos műhelyembe, - köszönet Alkotó társunknak - egy nagyon jó és praktikus alkatrésztároló szekrényke személyében. Már ideje volt a cserének, mert a réginek a fiókjait a nap megette, és amúgy is kevés volt benne a hely.
Most még sok az üres rekesz, csak az ellenállásokat sikerült áttelepítenem a régiből, de lassan megtelik lehet, hogy még egy kelleni fog a sok egyéb alkatrészekkel: tranzisztor, kondenzátorok több fajta, Ledek, kijelzők, IC, AVR, PIC, stb. stb...

Alkotó nagyon szép precíz munkát végzett, tudom ajánlani mindenkinek.
(#) Gafly hozzászólása Okt 13, 2017 /
 
Itt most van 6...32 csillag-villás készlet (nem pont ilyen, viszont 12-ért), meg nagyon finom csavarhúzó/nagyító/csípő fogó (2-ért).
(#) gernerakos hozzászólása Okt 27, 2017 / 1
 
Hogy ne csak mindig akkor mutassam az asztalomat, amikor rend van rajta.

DSC_0936.JPG
    
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 27, 2017 /
 
Idézet:
„Hogy ne csak mindig akkor mutassam az asztalomat, amikor rend van rajta.”

Ha, ha.
Ha én, az enyémet megmutatnám, akkor örökre ki lennék innen tiltva .
Mellesleg az az asztal megvan, lányom használja.
Az a bal oldali fiókos is megvan, azt meg én.
Olyan voltmérőm az nincsen, de gondolom nem eladó.
Sok örömed legyen benne, meg egy konnektor izzólámpával sorbakötve.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2017
(#) gernerakos válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2017 /
 
Nem, az a voltmérő nem eladó, féltve őrzött darab a kicsike. Sehol nem láttam ilyesmit eladót, még csak formában hasonlót se, szerintem ezeket kifejezetten a vasút számára gyártotta a Ganz.
(#) nzozz hozzászólása Okt 27, 2017 / 2
 
Sziasztok!
Ezek a meglehetősen régi, használt, de elég masszív kinézetű asztali/oszlopos fúrógépek (például:
KÉP, KÉP) mennyire használhatóak, "vállalhatóak"? Szoktak felújítást igényelni illetve az mennyire költséges és mit érdemes olyankor cserélni? Tervben van egy ilyesmi gép beszerzése, csak nem tudom mennyire jó ötlet, pláne ha vásárlás előtt esetleg nem tudom személyesen megnézni, kipróbálni.

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2017
(#) zolika60 válasza nzozz hozzászólására (») Okt 27, 2017 /
 
Jobban jársz velük, mint egy mostani kínai vacakkal. Az hogy mennyi felújítást igényel nem lehet így eldönteni. Ki tudhatja mennyit és hogyan használták az elmúlt évtizedekben? Egy megkímélt gép semmi javítást nem igényel, egy agyonhasznált meg esetleg menthetetlen.
(#) bbb válasza nzozz hozzászólására (») Okt 27, 2017 /
 
Ahol én dolgozom, ott a TMK műhelyben van ilyen gép, minden nap használják, de nem fut sokat (2-2 lyukat fúrnak egyszerre, naponta csak párat). Én szívesen használom, amikor arra szorulok, jó vele dolgozni. Itthonra megvettem az egyik ALDI nyitási akciójában a Workzone fajta oszlopos fúrót. Annyi pénzért nem bántam meg, jó kis gép. De! Ezt már kellett "ápolnom", a középső tárcsa valamiért megszorult és így a motor nem bírta hajtani a fúrófejet. A gyári zsírt kiszedtem belőle, kapott a jól bevált gépzsíromból, és ismét tökéletesen fut. Más problémám nem volt ezzel se, pedig szerintem már többet kapott tőlem két év alatt, mint a benti öt alatt

Szerintem minden a felhasználás módjától függ. Alapvetően az ár szabja meg, hogy érdemes-e foglalkoznod vele. Megvétel előtt azért jobb lenne, ha ki tudnád próbálni, hogy ne kotyogjon, de az eladót mindenképp faggasd ki, ha esetleg olyan messziről vennéd, hogy nem tudod próbálni!
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Okt 28, 2017 /
 
Szép napot, Mindenkinek! Munkaasztal vásárlás előtt állok, ami egy kisebb szobában lenne. Jó néhány képet láttam itt, és ezekből sok ötletet merítettem, de szeretnék még többet. Közzé tudnátok tenni az asztalotok fényképé, hogy tovább ötleteljek? Természetesen, ha nem publikus, szívesen várom személyes üzenetben is. Köszönöm a segítséget, üdv.: Joe
(#) Marko Ramiusz válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Okt 28, 2017 /
 
Jelenleg így nézek ki. A helyhiány miatt káosz van.

DSCF3389.JPG
    
(#) satlokk válasza nzozz hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Szia!
Ezek tökéletes gépek szerintem,nekem is ilyen van.Semmi gond nincs vele.Ha az ár is megfelelő számodra,csak rajta vedd meg.Szerintem elnyűhetetlenek.ÜDV Csaba.
(#) nzozz válasza satlokk hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Az orsó, orsóhüvely és alkatrészei nem szoktak elkopni és emiatt kotyogni? Nem ismerem pontosan a belső felépítésüket, nem tudom hogy azt egyáltalán fel lehet-e újítani egyszerűen, olcsón vagy csak a komplett egységet lehet cserélni? Nagyon más nem is tud tönkremenni rajtuk, egyedül ez aggaszt, amúgy szimpatikus gépek.
(#) Alkotó válasza nzozz hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
A vázszerkezet stabil. Kis kopás, kis kotyogás az ezzel a géppel fúrható lyukakat egyáltalán nem zavarja.
Amikkel én találkoztam azokkal az alábbi huncutságok voltak.
- Az ékszíjburkolat zizeg/zörög. Nem a főorsó üt, hanem az ékszíj apró egyenetlenségei rázzák. Az ékszíjat nem szabad nagyon megfeszíteni, mert akkor meg a főorsó felső csapágyazása morog egy kicsit.
- A 3 fázisú változat is többféle motorral létezik, de még a legkisebb 550 W-os is tökéletes hozzá. Azonban az egyfázisú motorokkal távolról sem ilyen jó a helyzet. Azok gyengék. Persze az erőigény erősen függ a fúrómérettől, de a normálisan befogható 13-as fúró már simán lefogja acélban.
- A fordulatszám tartománya nem ideális. A legnagyobb szerintem nagy, a legkisebb pedig nem elég kicsi. Valójában csak az alacsonyabb fordulattal van baj, az hiányzik róla. Kis forgácsolással a dolog finomítható, de akár így is elmegy ha nem akarsz nagyobb lyukakat fúrni.
- Nincs függőleges irányú ütközője. Ez kis odafigyeléssel túlélhető, de praktikus funkció, sokszor hiányzik.
- És végül rövid a főorsó függőleges mozgástartománya. Kb. 50 mm, ami a furatok többségéhez elég, de mégis hiányzik esetenként további 20-30 mm.
(#) klenósanyi válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Az első képen látható gép függőleges mozgástartománya pontosan 85 mm. Van ilyen gépem is. Vettem új kínait, aminek már újkorában sokkal többet lógott mindene mint ennek 30 év használat után. Szvsz. mindenképpen érdemes egy ilyenbe beruházni. Az egyfázisú hajtás jellemzői meg mindegyik típusra igaz. A többivel egyetértek.
(#) Alkotó válasza klenósanyi hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Szerintem is jó egy ilyen otthon, de azt nagyon mérlegelni kell mennyit ad érte az amatőr. Durván túlárazottak a használt példányok.
Egy jól működő, ép és komplett példány reális értékét 60-70.000 Ft körül becsülném.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2017
(#) Schnitt válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Nem feltétlen kell forgácsolni a fordulatszám csökkentéshez, és az 1 fázis is elég lehet. Itt az apróban szokott lenni frekiváltó, 1 fázis be, 3 ki, és szabályozható. Ilyet vettem a kis ceruzahegyező orosz esztergámra, hibátlanul teljesít 230 voltról a 3 fázisú 550 W motor, és le tudom lassítani másodpercenként 1 fordulatra akár, ha az ékszíjjal a leglassabb áttételen vagyok, és erő is van benne. Az már oszlopos fúrónál is elég a nagyobb körkivágókhoz is.
(#) klenósanyi válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 29, 2017 /
 
Háát igen. Már Puskin is megmondta: minden az Anyegin múlik.
Következő: »»   288 / 288
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu