Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor
 
Témaindító: Ko-bak, idő: Aug 3, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 48
(#) Tomi111 válasza T_Kornel hozzászólására (») Nov 17, 2016 /
 
Üdv! Szerintem nem kell csillag-delta indítás. Ki kell próbálni a motort ott, ahol használni fogod. Egy darab kábellel bekötve, végére dugvilla és bedugni többször egymás után. Akár 10-15-ször és mindjárt kiderül, hogy indul-e. Ha igen, felesleges a csillag-delta. Úgyis terhelés nélkül indul általában. A fából visszajáratás, ha megszorul még sokszor direkt deltában sem megy, nemhogy csillagban. Enyém direktben indul. 4kW, 3×16A 70-es kúp. Ha megszorul, én előveszem a kétcollos csőfogót és a kúpot megfogva visszahajtom, de láttam, ahol a kúpba volt körben négy furat és egy erősebb köracéllal hajtották vissza, de néha kihajtja a motor is visszafelé. Nekem két mágneskapcsoló van benne öntartóra bekötve( régi DIL-052-esek) 380v-os tekerccsel). Van egy vészgomb, ami a kikapcsoló egyben, ezzel sorban egy hőkioldó nyitóérintkezője és egy kulcsos kapcsoló nyitó érintkezője. Plusz két be-gomb a két irányhoz. A gombok a normál átmérő 22mm-es gombok. Ezeknek a típusa teljesen mindegy, millió féle kapható. A két mágneskapcsoló és a hőkioldó a motor áramához igazodjon! A vészgomb jól kézreálló helyen legyen, akár több is lehet bekötve, hogy menet közben megnyomható legyen. Veszélyes dolog ez a hasogatás. A fát mindig úgy csúsztatom az asztalon a kúphoz, hogy ne tudja megforgatni, de néha így is fordít rajta és odavágja az asztalhoz egy pillanat alatt. Ha ott vannak az ujjaid, akkor azok laposak lesznek!! Tuti!! Így hajlott el már kétszer a 35-ös tengely!! Mindenképpen erősebbel csináljátok!! Ha egész nap csinálom, estére a vállaimat érzem.
Ha göcsös a kugli, vigyázni kell, gyakorlat kell hozzá, honnan kezded. Tölgyet, csert, gyertyánt volt eddig. A gyertyán nehezen hasad.
Nekem ilyen van benne kettő: (de ez régi típus, viszont ezen alapból van nyitó éritnkező is a reteszeléshez)
mágneskapcsoló
nyomógombok
Majd csinálok képeket, de nem tudom mikor. Már eltette a gépet télre. Ha lesz energiám, előszedem. Csak kicsit súlyos a gép, csak a motor 100 kg rajta( dahlander motor, 4/5,5kW !!)
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
(#) erbe válasza Ricsi96 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /
 
Még mindig kevés az információ.
A 100 µF-os kondenzátort egy röpsúlyos kapcsoló vagy áramrelé kapcsolja rá a segédfázisra. A külső kötések túl kevés információt adnak ahhoz, hogy melyik végeket megcserélve tudnánk megfordítani a forgásirányt. Ha mindent lekötsz a motorról és végigméred a pontokat, a kapcsolatok és a köztük mérhető ellenállásértékek alapján már biztosabbat tudunk mondani.
Addig csak tippelni lehet.
Bár a motoron a piros-piros vezetékek cseréjét meg lehetne próbálni.
(#) Ge Lee válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
A kúphoz talán nem mert annak az elindításához szinte semekkora nyomaték sem kell. De nekem van egy gyors darabolóm amin 4kW-os motor van, és az bizony minden harmadik negyedik indításnál lecsapkodta a 16A-es automatát, így át kellett kötnöm csillagba.
A 3x16A-es rendszerben egyébként semmi értelme 2,2kW-osnál nagyobb motort használni. Majd jövőre talán lesz alkalmam csinálni néhány videót a kétkedőknek, mert bizony ekkora teljesítmény elviszi a szalagfűrészt, a 400-as gyalugépet, de a rönkhasítót is. De lehet hogy a haveromnál is csinálunk majd egy videót, neki a másfeles motor tekeri a 80-as kúpot, gond nélkül. Mondjuk nem 500-at forog hanem 300-350 körül, és 25-27 centisnél vastagabb rönkjei nincsenek.
(#) erbe válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
Idézet:
„3x16A-es rendszerben egyébként semmi értelme 2,2kW-osnál nagyobb motort használni.”

Talán mégse.:
Ágaprító
(#) Ricsi96 válasza erbe hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
Értem,köszönöm az információt.Amint lessz alkalmam megbontom a kötéseket és lemérem a tekercseket. köszönöm a segítséget.Amint még több infóval fogok rendelkezni írok neked magánlevelet.Ha nincs kifogásod ellene.
(#) Polly hozzászólása Feb 7, 2017 /
 
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne,hogy létezik e ilyen szénkefés villanymotor nem DC 230 V-osban hanem DC 12 V 25 A, ilyen paraméterekkel ,a fordulat min 5000 vagy annál nagyobb !
Üdv: József
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2017
(#) Gradravo hozzászólása Márc 19, 2017 /
 
Üdv.
Nemrég szereztem egy kisebb villanymotort egy cégtől. A motor egy haas tipusu cnc esztergában volt. A motor része teljesen jó azért lett kicserélve mert a szijtárcsa elkopott és a szerviz nem foglalkozott a cserével ink kidobta az egész motort és vetetett újat. Szval én ezt kihasználva inkább elhoztam A kérdésem az lenne h ellehet e ezt adni van e aki megveszi vagy mehet a méhbe? Mert neten nézve ugy tipust nézve olyan 500 - 1 mila közt mozoghat újonnan. A tábláját mellékelem. Szval kb menyit érhet?
(#) Elektro.on válasza Gradravo hozzászólására (») Márc 19, 2017 / 1
 
Jól láom, hogy ez egy inverteres motor?
Mert akkor a használatához vezérlés is kell.
(#) Gradravo hozzászólása Márc 20, 2017 /
 
Ja ahha :/ kösz!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Máj 16, 2017 /
 
Sziasztok, van két flex forgórészem amit tekercseltetni kéne, tudtok e tippet adni, hogy hova küldjem? Jól bevált hely érdekelne és olcsó.
Köszi.
Üdv
(#) uniman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Hello! Talán ők: Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 válasza uniman hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Oké, köszi, őket még nem ismerem.
Volt már tekercselve máshol és szerintem többet kellett volna bírnia.

Üdv
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Az egyik forgórész kommutátora igencsak el van kopva, szerinted azt tudák cserélni, vagy esélytelen?
Üdv
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Kicserélik a kommutátort is ha kell. Nekem szét volt égve. Én ide vittem be, de ők tovább viszik valahova vidékre. Így kellett hozzá három hét mire kész lett. Viszont olyan lett mint a gyári. Újra van centírozva is. Egyszóval szuper lett.
(#) granpa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Az újratekercselések ~felénél szükséges a kommutátorcsere; természetesen azt is elvégzik.
(#) zsoltee0001 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Köszi, Uniman már adott pár jó tippet, valóban vidék, pint azt akarom elkerülni, hogy 2 lépcsőbe menjen a dolog.
Közbe visszaírtak a forgalmazótól, hogy bruttó 7 ezer egy új forgórész, lehet, hogy az lesz.
mert a tekercselés is ott van.
Üdv
(#) Edem222 hozzászólása Máj 18, 2017 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Van egy 1kw-os 1 fázisú (230V-os) fűnyíró villanymotorom. A kérdésem az lenne,hogy lehet-e négyszögjellel normálisan működtetni? Képes ugyanúgy forogni,mintha szinuszt kapna? Válaszokat köszönöm!
Következő: »»   48 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Júl, 21. Pé
6:36:50
Jelenleg 128 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu