Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
 
Témaindító: Woid, idő: Dec 13, 2006
Lapozás: OK   110 / 110
(#) granpa válasza pepe65 hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
Épp most keres egy ifi kolléga, (ki)tanulás céljára valami antik szkópot. Neki jó lenne. Ha így jó, írj a privátomra.
(#) szapcsika válasza eadx hozzászólására (») Aug 31, 2017 /
 
A National Instruments fényévekkel a a csájna USB eszközök felett van (árban is, mivel professzionális méréstechnikai és mérésautomatizálási cuccok. konkrétan ez a típus ebayen 400-500USD körül megy használtan.). Ez egy komoly dolog, saját memóriával, tökéletes szoftvertámogatással, stb. Semmiképpen sem vennék ehelyett kínai vackot.
Egyetlen baja, hogy 100MS a max mintavételezése, ezért egyszeri lefutású jeleknél kb. 15-20MHz-ig fogsz értékelhető eredményt kapni. Periodikus jelekre, mintavételező módban sokkal többet tud, ott a 100MHz-es analóg sávszélességet ki tudod használni, de csak periodikus jelekre.
De, lehet, hogy ez nem zavar, mert olyan dolgokat mérsz, akkor kiváló lehet. Persze ez elsősorban labormérésre való, fix környezetben.
(#) SzervízMacska válasza szapcsika hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Nekem csak a működési hőmérséklet tartomány böki a szemem. Úgy tűnik, akármilyen szedett-vedett pc nem jó hozzá...
(#) nagym6 válasza eadx hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
A 25 mV legkisebb kalibrált érték talán a 25 mV/div lenne, akkor eléggé érzéketlen. Sokszor 1/10 osztású mérőfej kell, akkor a 25 mV már 250 mV/div. Más szkópok zöme 1 mV - 5 mV/div érzékenységű.
(#) eadx hozzászólása Szept 1, 2017 /
 
Köszönöm a válaszokat azt hiszem ez eldölt a "nem kell" felé.
(#) szapcsika válasza eadx hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Nekem kéne. Ki árulja és mennyiért?
(#) Peter65 válasza eadx hozzászólására (») Szept 1, 2017 /
 
Üdv!
Nekem vannak ilyen kártyáim. Ha sokcsatornás szkópot szándékozol összehozni több kártyával, hosszú adatmintákat akarsz mérni, akkor logikus választás lehet. Nekem a szoftver volt a legproblémásabb; amit adtak hozzá, pont azt nem tudta, ami kellett volna, a LabView meg nem olcsó, és egy fél élet volt, mire valami használhatót összehoztam.
(#) tbarath válasza szapcsika hozzászólására (») Szept 2, 2017 /
 
Ez engem is érdekelne
(#) eadx hozzászólása Szept 2, 2017 /
 
Ha érdekel valakit a vétel, privátban keressen.
(#) krisz69 hozzászólása Szept 2, 2017 /
 
Sziasztok usb-s skopon töröm a fejem. Igazából nem tudom melyiket is kellene megvennem. Nagyrészt audio jelek vizsgálatára kellene. Ti mit javasolnátok . Én ezt a 2 nézegettem.
(#) Cinema válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
A második képen láthatót, ha mindenáron ilyesmit szeretnél.
Ezek nagyon kis tudású szerkezetek és egy PC, vagy LAPTOP+ rendszer-szoftverek is kellenek ahhoz, hogy egyáltalán használni lehessen.
Egyetlen előnye, hogy olcsó.

Üdv!
(#) Ge Lee válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
Igazából egyiket se. Az első képen lévő egyébként kimondottan autó diagnosztikai szkóp, 8 csatornával, alacsony mintavételezéssel. Azon nem fogod látni ha néhány MHz-en gerjed egy erősítő, mondjuk a másik képen lévővel sem biztos.
(#) B.I hozzászólása Okt 5, 2017 /
 
Sziasztok. Lehetséges kb. 15e ft-ból használható szkópot venni? Lehet használt is. Ez lenne az első szkópom és nem akarnák rosszat venni. Én most a Hantek 6022BE-t néztem, de a négyszögjelekkel nem igazán boldogul videók alapján. Kapcsolóüzemű tápokkal és rezgőkörökkel szeretnék kísérletezni. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Pafi válasza B.I hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Az a videó (ha egyre gondolunk) felhasználói hiba eredménye, virtuális gépen akarta futtatni a hülyéje.
(#) B.I válasza Pafi hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Ebben a videóban egy 100kHz-es négyszögjel eléggé torzultnak tűnik.
(#) Ge Lee válasza B.I hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Mindig az a kérdés hogy mire szeretnéd használni, mit vársz tőle, és mennyit szánsz rá, de ez is nagyon sokszor le lett már írva. Ennyi pénzből én inkább egy használt analógot vennék, főleg kapcsolóüzemre, ha esetleg fel-lefutási időt vagy rövid impulzusokat is szeretnél vizsgálni. Az itt a fórumon építgetett alkatrészteszter 1MHz-es négyszögjele a 6022BE-n, és egy Siglent asztali DSO-n (középső ábra). A látvány magáért beszél, és még csak 1MHz-nél járunk. Plusz a hantekhez még PC is kell, ami macerássá teszi a használatát, főleg akkor ha még kap netán egy pofont is, és viszi magával a PC-t.
(#) Bakman válasza B.I hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Lehet, hogy eleve a forrás ilyen. Összehasonlító mérést kell végezni egy sokkal jobb szkóppal, így csak puffogtatás a levegőbe. Nem beszélve a "mérőkábelekről" és egyéb körülményekről.
(#) Pafi válasza Bakman hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Ahogy mondod, szinte biztos hogy a forrás jele vagy a mérővezeték a lassú.

A trigger viszont rendkívül vacakul működőnek tűnik. De ennyiért nem lehet hibátlant várni.

Munkához nem szabad ennyire filléres műszert használni, de játszani tökéletes.
(#) chrlee válasza B.I hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Szerintem a Hantek 6022BE tipikusan tanulásra nagyon is megfelelő. Nem szabad elvárni tőle a nagy DSO-k minőségét, hiszen azokhoz egy jobb mérőkábel kerül annyiba, mint ez a kis szkóp 2 mérőkábellel, szállítással. Ha valaki eléri, kinővi a korlátait, akkor válthat, ráadásul kb 0 Ft kockázattal. Azért sokan nem futnak rá a korlátaira, főleg hobbi szinten. Egyébként van hozzá open source szoftver, ami a gyári szoftvernél jobb. Nekem pár éve bevált, és amikor kevés lett, akkor vettem csak komolyabbat, de azóta is a fiókban van ez vésztartaléknak. A tapasztalataim alapján sem vennék ehelyett használt analógot.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2017
(#) krisz69 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Az owon-ról jókat hallok igaz az is PC oszci. De veszek egyet . És le tesztelem az élményeket ,vagy nem élmémyeket megosztom majd veletek.
(#) B.I hozzászólása Okt 7, 2017 /
 
C1-70A-ról mi a véleményetek egyáltalán nem ismerem és nem túl sokat találtam róla neten.
(#) Ge Lee válasza B.I hozzászólására (») Okt 7, 2017 /
 
Személy szerint én nem venném meg. Ahogy látom, jelenleg mindkét forgalmasabb helyen (rosszfogás, vakera) inkább vacakok vannak csak az olcsó kategóriában, amik még annyit sem érnek. Ami talán a legjobb ár/érték arányban ha annyiért odaadják az a vakerán a Hitachi V-212, bár ez picivel többe kerül mint amennyit szánnál rá. Analógban egyébként is érdemesebb inkább a Japán szkópok között nézelődni, ha használni, nem pedig javítgatni szeretnéd.
Következő: »»   110 / 110
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Okt, 17. Kedd
4:09:27
Jelenleg 49 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu