Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   108 / 167
(#) Cinema válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Maradok a választottamnál.
-
Ez is "Free-Code", bár nem értem pontosan, hogy itt mit jelent, - más készülékeknél valami plusz lehetséges, de gyanítom, hogy valaminek a rovására. Amit ugye nem közölnek, illetve a szokásos, "csak saját felelősségére".
Ez nekem nem tetszik.
Ha sikerül megvenni, akkor majd beszámolok róla, hátha érdekel titeket.....

Üdv!
(#) Cinema válasza Cinema hozzászólására (») Márc 10, 2017 /
 
Megrendeltem.
Nehéz lesz kivárni, míg megérkezik, izgulok, mint hajdan az első randevú előtt.

Üdv!
(#) nagym6 válasza Cinema hozzászólására (») Márc 10, 2017 /
 
Kíváncsi leszek rá, milyen. Szerintem meg leszel elégedve, igen jónak tűnik, bár még nem randiztam ilyennel.
(#) Cinema válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 3, 2017 /
 
Ma délelőtt átvettem, kifizettem, hazahoztam, megvagyunk.
Szép.
Nagy kijelző 10x18cm, könnyen járó gombok, nem borul fel.
Jó mérővezetékek, cserélhető szín-gyűrűkkel, alapból sárga és világos-lila, avagy rózsaszín, mint a csatornák alap színei.
Bekapcsoltam, működik, kompenzáltam a vezetékeket, mindent végignyomkodtam.
Tanulni kell a kezelését sok olyan dolgot tud, amit az analógok nem tudtak és ezért ez szokatlan, de majd összerázódunk, és "fog ez menni" ahogy Kabos Gyula mondta egyik filmjében.
Még az optimális helyét kell megtalálni a műszerparkomban, mert kicsit lefelé kell nézni a képernyőt, akkor jó a képe, kicsit felfelé nézve már halványabb a háttérháló.
Gyorsan leteszteltem a hanggenerátorom, azzal is meg vagyok elégedve.

Üdv!
(#) Cinema válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 3, 2017 /
 
Ezt is ellenőriztem, elég gyors.

Üdv!
(#) nagym6 válasza Cinema hozzászólására (») Ápr 3, 2017 /
 
Gratulálok. "kicsit felfelé nézve már halványabb a háttérháló." A háttérháló (raszter) fényereje legtöbb szkópnál külön beállítható, talán ennél is, nem tudom.
Rengeteg dolgot tudnak már ezek a mai digiszkópok, az analóghoz képest. Érdemes alaposan megismerkedni technikájával, emberen is sok múlik, hogy tudja jól kihasználni képességeit, adott feladatra megfelelő funkciót, jó beállításokat használva. Buktatói is vannak ennek a technikának, néha félrevezetheti az embert ha nem szemfüles.
(#) devergo74 hozzászólása Ápr 4, 2017 /
 
Sziasztok.
Pico 2204a vagy hantek 6022be, tudom hogy nem nagy szám, de szerintetek melyikre érdemes áldozni?
(#) Ge Lee válasza devergo74 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
A Pico-ra biztosan nem, mert vagy négyszer annyiba kerül mint a Hantek. Ahhoz még gyűjtesz egy kicsit, és tudsz venni egy értelmes szkópot.
(#) bbb válasza devergo74 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /
 
Szia!

Ha Hantek 6022BE a kiszemelt, akkor ajánlom figyelmedbe az Instrustar ISDS205A kütyüt. Paraméterekben ugyan azt tudja, cserébe a hozzá adott szoftver kényelmesebb, van hozzá SDK és valamivel olcsóbb is. Nekem még nem fagyott le egyszer se, míg a Hantekről hallottam ilyet. Természetesen csodát ne várj egy 48msps digiszkóptól, de én nagyon örültem neki ennyi (15k) pénzért.
Nálam egy ATD netbook adja hozzá az "izomerőt", amiben csak egy Intel Atom n270 proci ketyeg 2giga ddr2 memóriával windows10 rendszeren és teljesen jól muzsikál vele, nincs szaggatás egyáltalán!
(#) bcbeci1 válasza devergo74 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Szia!
Ebben a kategóriában a SainSmart DDS120 esetleg (bár picit drágább de 4x annyit tud) SainSmart DDS140-et érdemes még megnézni.
Üdv, B
(#) devergo74 hozzászólása Ápr 5, 2017 /
 
Köszönöm mindenkinek az infókat.
Ezek szerint akkor érdemesebb a Hantek 6022BE-től inkább SainSmart DDS120, vagy Instrustar ISDS205A ebben az árkategóriában?
Nem nagyon ajánlott vétel a Hantek 6022BE ahogy itt olvasgatom.
(#) Ge Lee válasza devergo74 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Attól függ hogy mire akarod használni, azon belül teljesen mindegy hogy melyiket veszed meg. Ezek valósan néhány MHz-ig használhatók, egy gyorsabb felfutású négyszögjelet már nem képesek normálisan megjeleníteni, tehát ne akarjál vele 50-100ns-os átkapcsolásokat vizsgálni.
(#) szapcsika válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /
 
Ez egy fontos észrevétel, jó, hogy mondod.
Sokan csak legyintenek, hogy úgysem nézek soha akárhány MHz-es jelet, de közben nem gondolnak arra, hogy attól, hogy egy jel alacsony ismétlődésű frekvenciájú, még nem biztos, hogy nem gyors felfutású. Ezt pedig nem fogja egy alacsony határfrekis szkóp helyesen megjeleníteni. Ez azután vagy baj, vagy nem, de gondolni kell rá.
(#) szikorapéter hozzászólása Ápr 12, 2017 /
 
Sziasztok. A kérdésem az volna hogy az EMG TR-4650 oszcilloszkóp-ból miért látok annyi "hibás" darabot? Nem javítják őket vagy miért mennek tönkre? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) kendre256 válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
A legfiatalabb is legalább 20-30 éves. Mellesleg új korukban sem voltak annyira megbízhatóak, mint a jobb fajta japán, amerikai szkópok...
Magyarázat lehet még az is, hogy amelyik többé-kevésbé jól működik, azt "végkimerülésig" használják, javítgatják. Ha tudja a tulaj javítani, akkor azzal nem fogsz találkozni, ha nem tudja javítani, akkor próbál túladni rajta, na az jelenik meg az eladók listáján.
(#) 3F2U6U_aramiranyito hozzászólása Ápr 15, 2017 /
 
Helló!

Szeretnék venni egy oszcilloszkópot, de nem akarok egy vagyont kidobni rá. Csak arra kell, hogy rámérjek erre-arra. Hantek 6022BE oszcilloszkópról mi a véleményetek? 25 ezer Ft-ért vesztegetik. Megéri az árát, vagy ez is valami bóvli. Van valakinek esetleg?

Kellemes húsvétot minden kedves fórumozónak!
(#) bbb válasza 3F2U6U_aramiranyito hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Szia!

Csak egy icipicit olvass vissza, hogy képet kapj a dologról!
(#) 3F2U6U_aramiranyito válasza bbb hozzászólására (») Ápr 15, 2017 /
 
Köszönöm! Sokat segített!
(#) Iszkakof István hozzászólása Ápr 18, 2017 /
 
Az egyik fórumtárstól kaptam egy H 3025-ös orosz gyártmányú, 1992-ben gyártott oszcilloszkópot. Nem működik rendesen. Meg van hozzá a kapcsolási rajz, az utasítás és az alkatrészek listája is. Szeretné megjavítani, egy két jó tanács nagyon jól jönne. Kis feszültségen a görbe nem mutat helyesen, se feszültséget, se frekvenciát. A 220 voltos áram oszcilogrammja nem fér be a kijelzőbe.
Előre is köszönöm a segítséget.

Old. 005.jpg
    
(#) kadarist válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 18, 2017 /
 
Szia!
Hogyan nem mutat helyesen, kicsi, nagy, torz a kijelzett feszültség? A 220V nem áram, hanem feszültség és ha jót akarsz, akkor nem kötsz a bemenetére hálózati feszültséget semmilyen formában sem.
(#) szapcsika válasza Iszkakof István hozzászólására (») Ápr 18, 2017 /
 
1. Ez rossz topic, van egy analóg szkóp javítás topic
2. Nem tudunk mit kezdeni az olyan dolgokkal, hogy "nem mutat helyesen feszültséget és frekvenciát". Vagy írd le, hogy pontosan mit jelent a "nem helyesen" vagy csatolj fotót.
3. A szkópoknak van pár kezelőszervük. Ezek bármelyikének hibás állítása teljesen rossz képet eredményezhet, tehát a beállítások ismerete nélkül megint csak nem tudunk mit mondani.

Én is megismétlem: a 230-at ne dugd be a bemenetére, ha nem tudod pontosan mint csinálsz, mert ilyen esetekből füst és/vagy temetés tud lenni.
(#) Iszkakof István válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 18, 2017 /
 
Köszönöm, hogy válaszoltatok és megírtátok a helyes topic nevét. Tudom, hogy ennyi információ, amit megadtam kevés, de először azt akartam látni, hogy tud segíteni valaki. Holnap fényképet is teszek fel a kijelzőjéről és megírom, milyen feszültséget vezettem be.
Köszönöm az eddigi segítséget.
(#) johnred válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 30, 2017 /
 
jo cucc
(#) Pixi hozzászólása Máj 5, 2017 /
 
Sziasztok,
Lapozgattam vissza, de nem találtam semmit, így feltenném a kérdést, hogy a lenti linken lévő "játék" szkóp mennyire használható pl BLDC meghajtó áramkör ellenőrzésre? Semmi extra szkópot nem akarok venni, csak erre kellene.
Erről lenne szó.
Köszönöm a segítséget!
üdv
PIXI
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Máj 5, 2017 /
 
Arra több mint elég
(#) Istvan1 hozzászólása Máj 8, 2017 /
 
Sziasztok!
Érdeklődőm, van-e valakinek tapasztalata az UNI-T UTD2102CEX szkóppal kapcsolatban. Viszonylag új típus, kedvezőnek látszó ár-érték arány, mielőtt megveszem szeretnék tájékozódni.
Előre is köszönöm, üdv: István
(#) tbarath válasza Istvan1 hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Hát nemtom mennyire új, arukereso.hu 2,5 éve látta utoljára. Most 120-ért látom uni-t.hu-n, de ha ennyit szánnék szkópra és feltétlenül újat akarnék venni, akkor utánanéznék, hogy a Rigol 1052 hack működik-e még. Ha igen, akkor azt vennék amazon.de-n, "kicsit" olcsóbban kijön.
(#) Cinema válasza Istvan1 hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Adatai jónak tűnnek, bár a memóriája kicsi, de átlagos használatra megfelelő.
Érdemes még nézelődni más cégek termékei között is, adatlapjaikat áttanulmányozni, majd azok alapján és a kinézet alapján dönteni, hogy melyik tetszik.

Üdv!
(#) bbb válasza Pixi hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Ha megveszed, akkor ez a kis útmutató jól jöhet.
(#) Pixi válasza bbb hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Köszi szépen. Ha minden igaz ezen már nem kell chipet forrasztani és programozni. De majd ha megjön kiderül.
Következő: »»   108 / 167
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem