Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektroncső
 
Témaindító: NBalage, idő: Aug 28, 2005
Lapozás: OK   117 / 117
(#) pucuka válasza mc-4 hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
Egypár cső méréséhez nem feltétlen kell egy általános célú csőmérőt építeni. Megépíted a cső kapcsolását, a tápjánál csak annyi a különbség, hogy valahonnan tudj rákapcsolni negatív feszültséget (akár 9 V -os elemekből összeállítva), és felveszed az adatlapokon is látható kimeneti, és bemeneti görbéit. Összehasonlítod a mért (számolt), és adatlapi értékeket és tudod, hogy hol tartanak a csöveid.
Ha van a csövednek ipari változata, annak adatlapjáról lelesed, hogy milyen adatokat mérhetsz, az élettartam végén. (vezérlő rácsáram, katód áram, meredekség, stb.)
(#) pucuka válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
A katonai felhasználás nem feltétlen a legjobb minőség. Azok, csak a mechanikai állóság szempontjából vannak válogatva, minősítve. A legmagasabb minőséget az ipari csövek képviselik, hiszen ott igaz nem nagyon vannak szélsőséges körülmények, mint a katonai felhasználásnál, viszont a paramétereik hosszú idejű állandóságát, alacsony meghibásodását biztosítani kell. Ez katonai felhasználásnál nem szempont, ott lehet cserélni bármikor (úgyis kilövik, felrobbantják, vagy ilyesmi), sokkal fontosabb a környezet állóság. A repülésben is ipari normáknak megfelelő csöveket használtak, mert ott is a megbízhatóság a legfőbb szempont.
Következő: »»   117 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu