Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Termosztát PIC-kel
 
Témaindító: sagal, idő: Szept 10, 2005
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Emberke hozzászólása Márc 29, 2017 /
 
Az a baj hogy álló helyzetben is hamar nyit a teljes kör. Menet közben a második termosztát tányér pedig azért nyit, mert a magas fordulat miatt nagyobb a vízpumpa nyomása mint tányér rugó ereje. Szóval én a teljes kör, meleg oldalát szeretném valahogy szabályozni (pluszban) hogy az már tényleg csak 90-92 fok körül kezdjen nyitni.
(#) Tomi111 válasza Emberke hozzászólására (») Márc 29, 2017 /
 
Üdv! Biztos, hogy a termosztát nyit? Próbáltad forró vízben gáztűzhelyen melegítve? Nekem régebben az Escortom csinált ilyet, a termosztát jó volt. A termosztát házában volt egy lyuk a motor felől a hűtő/kiegyenlítő tartály felé a termosztátok megkerülve. Olyan 10mm átmérőjű lehetett talán, már nem emlékszem. Eredetileg gondolom lehetett benne valami golyós-rugós szelep? Nem tudom? Gondolom kirohadt. Hirtelen kezdte csinálni, hogy nem melegedett, új, másik termosztáttal sem. Egyszerűen ledugóztam a nyílást, utána jó volt. Voltak róla képek, de nem találom. Valami vásznas gumicsőből, talán oxigéntömlőből vágtam bele egy darabot és a termosztátházat megfúrva egy 3-4-es csavarral rögzítettem(a csavart tömítve), hogy ne tudjon elmozdulni a cső.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem