Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 291
(#) Villám hozzászólása Júl 28, 2009 /
 
Sziasztok!
Valami probléma támadt a hőtőszekrényemmel, mert nem hűt, hanem fűt :no: Egy LG GC-151SA kis hűtőről van szó. Ahogy kinyitottam, hogy nézegessem mi baja lehet, sziszegést hallottam, de nem sokat, nem nagyon. Lehet, hogy kijött belőle a gáz? De az mérgező, nem hiszem, hogy csak úgy kiengedi magából a konyhába a gázt?
Nem ejtettem le, nem történt vele semmi, csak feltűnt, hogy melegebb van benne, mint a légtérben kint.
Gázfeltöltés szóba jöhet? Mennyibe kerül az ilyesmi csak úgy kb nagyságrendileg?
Szerelőhöz kell szállíttatni, hogy a szivárgást is megkeressék valami speciális berendezéssel vagy ezt helyszínen is orvosolni tudják vajon?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) StMiklos válasza zsomyy hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Ha abszorbciós /csak kis hűtöknél szokták ezt alkalmazni, azaz nincs benne kompresszor/, akkor a hűtőközege valóban szúrós szagú lehet, gyakorlatilag javíthatatlan.
Az összes kompresszoros hűtőknél alkalmazott hűtöközegek egyike sem mérgező, legfeljebb éghető, de a teljes mennyiség sem okoz normál szivárgás mellett robbanást.
Villámnak: az, hogy egy gáz mérgező, ez nem érdekli, ha lyukat talál kijön. Ismét nem adtok információt: milyen rendszerű a hűtő? Ha abszorbciós ld. fenn.
Üdv: StMiklos
(#) Villám válasza StMiklos hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Fogalmam sincs milyen rendszerű. Pontos típusát írtam: LG GC-151SA
Kompresszoros, rendes hűtő, nem bárszekrény és nem mini autós hűtő, normál konnektorba dugható hűtőszekrény. Szúrós szagot nem éreztem, csak nem hűt, hanem fűt.
Kb árat csak klímára találtam, hogy egy gázfeltöltés nagyságrendileg kb 8-10 ezer ft, hűtőszekrényhez nem találtam árat.
(#) StMiklos válasza Villám hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Szevasz!
Ha egy hűtőszekrényből elmegy a gáz, akkor meg kell keresni hol megy el, azt kijavítani, utána lehet feltölteni, bár ha közben levegőt is szívott /belekerült a rendszerbe/, akkor még egyéb tennivaló is van, pl. szürőcsere. /Az én hűtőszekrényemben 25 éve benne van a gáz, és működik./
A gépkocsiknál, miután un. nyitott kompresszoros /ékszíjhajtású/, a tömszeléncénél ugyan nem természetes, de kismértékű gázszivárgás lehetséges, ott elfogadható egy szezonban egy /után/töltés.
Ha nem hűt egy háztartási hűtő sok oka lehetséges, még akkor is, ha gáztöltete hiánytalan: kompresszora nem indul, mert indítóegysége meghibásodott, kompresszora elromlott /leégett, szakadt, stb./, vezérlő termosztátja meghibásodott, lehet egyszerű kontakthiba is... soroljam?
Üdv: StMiklos
Ui: kevés ember van, aki a ma kereskedelmi forgalomban kapható hűtőszekrények sokaságának mindegyikéről tudja típusszám alapján, hogy mi van benne, mit rakott bele a gyártó, de ha egy hűtőszerelő belenéz, rögtön tudja a lényegi dolgokat.
Üdv: StMiklos
(#) Villám válasza StMiklos hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Szia!
Komresszor jár.
Értem, hogy nem kerülhetem el a hűtőszerelőt, csak reméltem be tudjuk valahogy tájolni mi baja lehet és csak nagyságrendileg mibe kerül, mert ha kihívom, akkor a kiszállási díjat, amire elképesztő összegeket hallani, mindenképp ki kell fizetni, de ha tudom előre, hogy javíthatatlan, akkor 40ért veszek másik hűtőt. De ha kijön és ennyi elmondásból rávágja pl, hogy nem javítható, akkor az pl 15ezer ft lesz+utána szintén vehetek 40ért új hűtőt. De ha ennyiből semmit nem lehet sejteni, akkor nyilván nincs más választásom. Szomszéd épp hűtőt cserélt, ingyen megkaptam az övét, de túl nagy, hozzám nem fér ekkora, így egy pesti bérház folyosóján tartom. Azért a Tefal serpenyőből kiszedtem a kaját és tányéron tettem bele
(#) StMiklos válasza Villám hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Hibát betájolni csak akkor lehet, ha van hozzá elegendő információ. Most voltál csak hajlandó közölni, hogy jár a kompresszor! Így csak feltételezni lehet, és felsorolni a lehetséges okokat, most éppen azt, hogy vagy gázhiányos, vagy eldugult, de a két hiba tünetei nagyrészt azonosak, a különbség talán csak néhány C foknyi, és ez a hátsó fekete csőjárat mentén végigmenve, azok egymás közötti különbségéről van szó.
/Azért még sérülhetett a kompresszor szelepezése is, de az nagyon ritka/.
Üdv: StMiklos
(#) zafír hozzászólása Aug 8, 2009 /
 
Sziasztok!


Van egy Lehel HB 230 ETF típusú mélyhűtőm. Azt figyeltem meg, hogy egyfolytába hűt, a hőmérséklet -35 fok alatt van ( a kijelző szerint). A kérdésem, létezik ebbe valami szabályzó? Amitől egyfolytába mehet és nem kapcsol le mondjuk -20 foknál? Nem ég semmilyen lámpa, csak a zöld "üzemjelző"


Köszi az ötleteket!
(#) StMiklos válasza zafír hozzászólására (») Aug 9, 2009 /
 
Szevasz!
Válaszom nem konkrét típusra szól, de van benne egy termosztát, ami a szabályozásra hivatott. Nincs rajta egy mondjuk 5 forintos élével "tekergethető" kerek valami?
Ami ehhez tartozik: van rajta sárga lámpa /meg piros/?
Egyébként: termosztát elromlott.. cserélendő, termosztát érzékelője elmozdult, nem érzékeli azt, amit neki kellene...visszatenni a helyére. Egyelőre ennyi.
Üdv: StMiklos
(#) Clavia hozzászólása Aug 9, 2009 /
 
Szasztok!
Egy rendkívül őrjítő probléma megoldásában szeretném ha segítenétek egy cseppet.
Van itthon egy hűtőnk, ami nagyon hangosan zúg időnként(az időnként fogalom itt azt jelenti, hogy kb tíz percet zúg, aztán hallani, hogy valami "kapcsol, mozdul, vagy TÖRTÉNIK " benne, és azután csak halk csordogálást lehet hallani újabb 10 percig, zajt semmit. Egyszer járt nálunk egy szakember, aki azt tanácsolta, hogy szabályoztassuk be(és azt is, hogy vele ), a zúgás megszüntetése érdekében, ám erre valamiért nem került sor :no: . Mi lehet ennek a módfelett zavaró jelenségnek az oka, és hogyan tudnám megszüntetni a rezgésre emlékeztető hangot? Kérlek , segítsetek, mert megzavarodok
(#) fluke válasza Clavia hozzászólására (») Aug 9, 2009 /
 
nem lehet valami rezonancia ,amit hallasz ?

gondolom,ha hűt akkor nem a motorból hallod a hangot...

nézegesd végig a hátulján a csöveket,amikor zúg....

a csordogálás természetes jelenség,az ellen nincs orvosság..
(#) Clavia válasza fluke hozzászólására (») Aug 9, 2009 /
 
Szia!
Köszi szépen, a csordogálás még kellemes is a fülnek , ám a zaj nem az. Magam is gyanakodtam valamilyen kilazult alátétre, vagy hasonlóra. Mindenesetre holnap ránézek a hátára! Kösz +1X
(#) StMiklos válasza zafír hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Szevasz!
Eredeti termosztátja /hőfokkapcsoló/ vagy Danfoss 077B2098 vagy RANCO k54-H1444, kacsolási értékei: -24,5/-31,5 diff 6,5C
Üdv: StMiklos
(#) papa22 hozzászólása Aug 15, 2009 /
 
Sziasztok

van egy gorenje ZOS3167C 8 fiokos fagyasztó szekrényünk ami kb fél éves és elsö perctöl kezdve azt csinálja hogy a 7. fiok feleti lenyitos gyorsfagyasztó rekesz nagyon hamar lejegesedik oj anyira hogy ki se lehet nyitni az ajtaját, a gyorsfagyasztó rekesz felet van egy jégaku tárolo rész amibe két elég nagy méretü jégaku van ha bene van ha nincs a gyorsfagyasztó rekesz csupa jég vajon ez természetes vagy valami hibára utal? és még egy kérdés lehetséges az hogy csak ez a gyorsfagyasztó része önleolvasztos lene a töbi része meg nem és valami hiba miat nem olvasztja le magát?
digitális vezérlése van ami nem tartalmaz kijelzöt de a könyv szerint az Eco hejzetbe álitva -16 °c van bene volt ojan eset mikor a jég kinyomta a szekrény ajtaját is és sipolt hogy nyitva marat az ajtó persze ezt hajnali 1 kor játszota el. Hetente kéthetente egy fagyaszto szekrényt azért nemakar az ember leolvasztani szerintetek mi lehet a problémája vagy ez gyárilag ijen? segitségeteket elöre is nagyonszépen köszönöm
(#) fluke válasza papa22 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /
 
érdekes probléma.

ez a tipus F61300W- a hivatalos neve,KÉZI leolvasztású.

Az teljesen hibás,hogy feljegesedik,innen látatlanban nehéz bármit is mondani,de a jegesedés csak a levegő páratartalmából lehet,ami utal pontatlan zárásra,vagy profilgumi hibára is,de mivel fél éves a készülék,ettől válik érdekessé a dolog.

mindenképpen gari !!

(#) papa22 hozzászólása Aug 16, 2009 /
 
köszi szépen a segitséget én is ijesmire gonoltam hogy a levegö páratartalmábol jön a jegesedés és még ara gondolok hogy a nemmegfelelö viszintezés okozhat e ojan problémát hogy az ajto feszül és ez miat nem zárodna rendesen? amugy könyen csukodik nem észlelhetö feszülés vagy bármi csak feltételezem? elöre is köszi mindnekinek
(#) papa22 hozzászólása Aug 19, 2009 /
 
Sziasztok megvan a probléma igen az elsö tiped jöt be a profilgumi hát újhütönél nem lehet sérült és ugy is van nem sérült de az ajto meg a gumi közt á tudom dugni az újam egy 10-15 cm szakaszon mivel nincs jol felszerelve a höfok ugyan nem esik 12°C alá hogy ezt érzékelni tudná és jelezne hogy bajvan de alevegö az szépen bemegy és lefagy rendesen és mikor mértem egyszer nem volt meg a beálitot 16 fok valamivel kevesebb volt lehet épen ezért köszönöm a segitségeteket és még egy ojan kérdés valahogy ezt visza tudom teni vagy mindenkép szerelö még garancia van rajta? köszönöm a segitséget mindnkinek
(#) StMiklos válasza papa22 hozzászólására (») Aug 20, 2009 /
 
Szevasz!
Próbálj egy-egy lába /sarka/ alá 2-3mm vastag valamit tenni, lehet segít, bár nem valószínű, de egy próbát megér.
Ajtó zárás ellenőrzése: ujjnyi széles ujságpapír a kritikus részen, ha finoman is, de "fognia" kell, magától nem eshet le, nem mozdulhat el.
A zsanér oldalán nincs mágnesbetét, ezt az egész ajtó beállításával /alsó-felső forgásponthoz tartozó lemezt/
lehet megfelelőre beállítani., meg végülis az egész ajtót.
Amikor azt mondják, fordítható az ajtónyitás, akkor is itt kell kezdeni.
Azt hiszem Nálad ez a gond.
Üdv: StMiklos
(#) papa22 hozzászólása Szept 3, 2009 /
 
Sziasztok hát köszönöm a sok segitséget azt hiszem a gumi hejretétel let a megoldás vagy az hogy fejebb let tekerve a höfokszabájzó mint amit a könyv ideális beálitásnak ir de most már ugy látom jólesz mert azota nem fagyot le kisé deres de az szerintem teljesen természetes sziasztok mégegyser köszönöm mindenki hasznos tanácsát ugy látszik a probléma megoldodt
(#) cogwheel hozzászólása Szept 7, 2009 /
 
Sziasztok! Van egy Siemens hűtőm, alul két fiókos mélyhűtővel. Az a gond, hogy az utóbbi időben kb. egy napig hűt, majd lassan kezd felmelegedni a hűtő és a fagyasztó része is. Van egy főkapcsolója, ha ezt egy-két órára kikapcsolom, majd vissza, akkor megint hallom a kompresszor búgását, és újból kezd hűteni, de csak akkor, ha előzőleg eléggé felmelegedett már a belseje, ill. tényleg kivárom ezt a néhány órát. Ha előbb akarom ki-bekapcsolni, akkor nem csinál semmit. Hűtésnél kicsit deresedik a hűtő hátfala, a mélyhűtője enyhén jeges csak. Mi lehet itt a probléma? Előre is köszönöm!
(#) tibibalogh520 válasza cogwheel hozzászólására (») Szept 7, 2009 /
 
Szia!
Azt írod, "kb. egy napig hűt".
Ekkor lehűt rendesen?
Mert ha igen, szerintem a hőfokszabályzó adta meg magát.
A leírásod alapján, mintha drasztikusan megnőtt volna a ki/be kapcsolás közötti hőmérséklet differenciál.
Esetleg ellenőrizd a hőérzékelő rögzítését a hűtő térben, az elpárologtatón (amennyiben hozzáférhető helyen van).

(#) cogwheel válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 7, 2009 /
 
Szervusz! Igen, ha egyszer bekapcsolt, akkor rendesen hűt. Ha a hőérzékelő a ludas, akkor ez milyen nagyságrendű javítás lehet vajon? Nem szívesen vennék most új hűtőt. A hőérzékelőt hol keressem a hűtőtérben? Egyébként tényleg így van, két nap alatt a mélyhűtője a 0 és a mínusz 15-fok között ingázik.
(#) tibibalogh520 válasza cogwheel hozzászólására (») Szept 7, 2009 /
 
Azt elfelejtettem kérdezni, hogy ez a gép egy kompresszoros-e, és egy hőfok szabályzója van-e, és ez a szabályzó, a normál tér hőfokát szabályozza-e (bár gondolom, ha így van, közvetve nyilván beleszól, a fagyasztó tér hőfokába is)!?
Ha a normál tér, automata olvasztású, tehát csak egy műanyag belső borítást látsz, akkor sajnos nem tudod ellenőrizni, mert az elpárologtató -melyre a szonda van szerelve- a borítás mögött van (nem hozzáférhető helyen).

Ez esetbe szólj egy hűtő szerelőnek.
Árat nem igazán tudok, mert nem ebből élek, de mindenképpen 5Ezer körül, vagy felette számolj, mire kicseréli.
A cserét is csak részlegesen értsd, mert a szondához -mely valószínűleg a kapilláris cső vége- Ő sem fér hozzá, ezért az új szabályzó kapillár csövét, a műanyag borításra fekteti rá, vagyis ez már látható lesz.
Ha nem automata olvasztású, akkor az elpárologtatón találod valahol (az elpárologtató az-az alulemez, melyet a fagyasztó részben láthatsz, amelyik deresedni szokott).


(#) cogwheel válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 7, 2009 /
 
Köszönöm a segítséged, a gép egy kompresszoros, és egy külső hőfokszabályzója van, és még egy super feliratú gomb egy leddel, ez valamiféle gyorshűtő funkció. Érdemes vajon a Siemens gyári szervizt kihívnom? A hűtő már vagy 10 éves.
(#) esge hozzászólása Okt 23, 2009 /
 
Sziasztok!
Zanussi hűtőgépem van és kívül jegesedik jobb oldalsó oldal középen,
benne normális hőfok van.
Mi lehet a gond, tudok-e vele valamit kezdeni???
(#) tibibalogh520 válasza esge hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Az szép!
Mennyi idős?
Mióta csinálja ezt?
(#) esge hozzászólása Okt 23, 2009 /
 
Kb 1.5 éve , körülbelül 6éves
(#) tibibalogh520 válasza esge hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Valószínű, elhasadt benne, a hab szigetelés.
Ha a külső jegesedésből adódóan tudod lokalizálni, hogy kb. hol lehet "meg szakadva" a hő szigetelés, akkor ott egy lukat fúrva a borító lemezbe, egy kis purhabot bele fújva a lukba, javítható.
Vigyázz, mert a purhab térhálósodás (kötés) közben a térfogatát akár többszörösére növeli, (nem kis erőt ki fejtve) és akár a burkolat ki is púposodhat.
Szóval nem bele fújni amennyi belefér, csak érzéssel.
Az még jobb, ha a jegesedés "centruma" környékén, több (3-4) lukat fúrsz, hogy a táguló hab, ki tudjon jönni.
Ha nem ismered a pur habot, VIGYÁZZ MERT AZ EGYIK LEGJOBB RAGASZTÓ (amellett, hogy jó hőszigetelő is)
Elég levakarni, ruhából csak az olló veszi ki, úgy hogy előbb próbáld ki a viselkedését valamin.
Nem árt a gép oldalán is, a furat(ok) környékét ragasztó szalag csíkokkal fedni, mely a kikeményedés után le húzható.

(#) esge hozzászólása Okt 24, 2009 /
 
Szia!

Köszi a segítséget majd megpróbálom.
Az oldalába mehet-e kábel vagy cső?
Az oldal lemezt hátulról fúrnám mert az oldala pont látszik.
(#) tibibalogh520 válasza esge hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
Szia!
A külső borításnál nem lenne ildomos csőnek mennie főleg oldalt.
Tegyél a fúróra egy ütközőt, hogy max 2mm-re tudjon be szaladni.
Bejöhet, a hátsó furat is... egy 10-es lukat fúrsz, és erős lámpával felméred, hogy mit látsz...
...ha üreget, akkor befújod, ha habot, akkor kénytelen leszel oldalt megfúrni.
Ja arról még nem is volt szó, hogy hűtőről, vagy fagyasztóról beszélünk-e.

Ha pl. Nekem válaszolsz, használd a hozzászólásom jobb felső sarkában lévő "Válasz" gombot.
Áttekinthetőbb lesz, hogy mikor kinek írsz!
(#) esge válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 
Szia!

Szitává fúrtam a gépet, de ahol jegesedés volt ott a szigetelés is tiszta jég volt csavarni lehetett a vizet a kiperget szigetelésből.Nem tudom honnan került oda nedvesség és hogy tudnám teljesen kiszedni szárazra?
Küldenék egy képet ha sikerül. A hűtő alól fagyasztós felső része pedig hűtő.A képen a hátsó oldalon az a sárgás szivacsos rész is jeges vizes de azt ne tudom kiszedni nem engedi magát.
Köszi az eddigi segítségeket és várok valami okosságot hogyan tovább ha már elkezdtem.

DSCF0003.JPG
    
Következő: »»   2 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem