Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hörmann kapuk
 
Témaindító: Maxim Max, idő: Feb 9, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 11
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 27, 2017 /
 
Közbe kiderült, hogy csak a kisebbik gond, az ellenállás, vitte magával a vezérlő ic-t, ami persze nem kapható.
Nagyon trükkös tápja van, 3 részből áll.
1. ellátja árammal a vezérlést.
2. kb 30V-ot biztosít a motornak (nagytaljesítmény)
3. 12V a lámpának,

gyakorlatilag 3 egymástól független kapcsolóüzemi táp egy panelon.
Nekem a 2 és a 3. pusztult el.
Mind a kettőt ki tudom váltani hasonló tulajdonságú tápokkal, ez még így okés is lenne, de most meg dobál 8-as hibakódot, ami szerintem tök független az eredeti hibától.
kezdem a falba
(#) szabo128 hozzászólása Aug 6, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem Hörman A445 elektronikával kapcsolatban. Egy autószerelő műhelyben volt beépítve három darab ilyen elektronika, és állítólag a környéken elvágtak a földben valami vezetéket és utána mind három elektronika megadta magát. A képen látható TOP234GN-t és a kondit már kicserélem, de még mindig nem világít a kijelző. Ha esetleg van valaki aki már találkozott ilyennel vagy van vmi ötlete, hogy mit érdemes még ezeknél megnézni, azt nagyon megköszönném.

Köszi!!
(#) JZoli válasza szabo128 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Az a nagy, hálózati kondi igencsak púposnak tűnik, szerintem az is rossz lehet, na meg át kellene nézni abban a tápegységben a többi alkatrészt is, mert lehet, hogy más is meghibásodott.
(#) szabo128 válasza JZoli hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Kondi csere már volt, de nem lett még jó
(#) zsoltee0001 válasza szabo128 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Szerintem ezzel kapcsolatba mi már egyszer beszéltünk és akkor is javasoltam, hogy az 5 voltos vezetősávot vágd át átmenetileg, nehogy elszálljon a processzor, ill keress esetleges zárlatot, lehet, hogy egy zener drót lett.
üdv
(#) jocka0012 hozzászólása Aug 29, 2017 /
 
Üdv!
Van egy Hörmann Rotamatic kétszárnyas kapunyitóm.Minden rendben volt , működött rendesen a rendszer és egyik napról a másikra nem nyílt ki.Leszedtem a vezérlő doboz fedelét és azt vettem észre , hogy az RT(piros led) 6x villog utána kis szünet és megint kezdődik újra a 6 db villogás.A dokumentációban azt találtam , hogy ez rendszer hiba és , hogy próbáljam meg visszaállítani alapállapotba.Ezt megtettem úgy , hogy a 4-es dil kapcsolót ON-ra tettem utána megnyomtam a P gombot és elkezdett villogni az RT piros led majd OFF-ra tettem a 4-es dil kapcsolót , de sajnos ez után se szűnik meg a 6db villogás az RT lednél. Valaki tudna segíteni , hogy mi lehet a probléma?
Kép a vezérlésről:Bővebben: Link
Dokumentáció:http://www.hormann.hu/fileadmin/_country/hoermann.hu/dok/Szarnyaska...ic.pdf
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
(#) DmANn hozzászólása Szept 22, 2017 /
 
Sziasztok,

Van egy Hormann Ecolift tipusu kapumozgato-motorom.
Ehhez szeretnem a taviranyitot ugy beallitani, hogy a ket gombja szeparaltan vezerelje a motort, tehat az egyik gomb lefele iranyba inditsa el, a masik pedig felfele.

Van erre mod, mit gondoltok?

Itt van rola egy kep: http://xkft.hu/wp-content/uploads/2014/02/22.jpg


Koszonom!
(#) Barasanya hozzászólása Csü, 8:54 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy hörmann garázsnyitó motorom és egy lineamatic tolókapu motorom.Gyári távirányítóval használtam eddig mind a két kapumat /szürke szögletes ,kék nyomógombokkal 868,3 Mhz/tökéletesen működtek,soha semmi probléma nem volt velük.
Nem régen vettem 2 db HSE2 BS távirányítót és problémák léptek fel,de csak a lineamatic tolókapumotor távvezérlésével ,a garázskapu motornál semmi probléma ,rendesen működik.
Tapasztalatok:
1/kapunyitás vagy zárás gombnyomásra a motor elindul és kb 1 másodperc után megáll.
2/gombnyomásra nem indul a motor,a távirányítón gombnyomásra 1-et villan a piros led,aztán még 2-t villan a piros led és csak ezután indul el a motor,aztán vagy végig megy ,vagy pedig szintén megáll kb 1 másodperc múlva.
Ezeket a műveleteket teljesen kiszámíthatatlan időközönként csinálja,nem találtam benne rendszert.Van úgy hogy egymás után háromszor-négyszer is ,de van úgy is, hogy öt-hat helyes működés után csinálja.
A motor panelján lévő piros led nem jelzett hibakódot. A motort és a távirányítókat is többször reseteltem és ujratanítottam ,de semmi pozitív eredmény sa
jnos.A gyári távirányítókkal továbbra is hibátlanúl működik mind a két motor.
Le is videóztam a motor panelját ,illetve az azon lévő ledeket:Amikor nyomtam egy gombot :elindult a motor és kb 1 másodperc múlva megállt magátol :az történt ,hogy gombnyomáskor felvillant a piros led/ami így rendjén van/ és kb 1 másodperc múlva ,amikor megállt ,szintén felvillant a piros led.Olyan mintha kétszer küldte volna a jelet a távirányító.Még azt is próbáltam hogy közelről nyomkodtam a gombokat,de ekkor nem sikerült hibát produkálni,jól működött.Leginkább akkor van ez a hiba ,amikor az autóból próbálok nyitni/zárni..,de volt olyan is hogy a házból ablak mögűl próbáltam ..Lehet hogy az autó megzavarja a távvezérlést??Beszéltem egy Hörmannos forgalmazóval ,neki is elmeséltem a történetet ,de azt mondta hogy ilyen esettel még soha nem találkoztak.
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Üdv :Barasanya
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 21. Kedd
22:16:13
Jelenleg 356 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu