Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   81 / 81
(#) gyuszo válasza Wind-Storm hozzászólására (») Vas, 10:12 / 1
 
A nyomásszabályozónak azért lenne jobb helye a vízóra után, mert akkor az összes csaptelepnél egyforma lenne a víznyomás a hideg és meleg víznél is.
A csaptelepet, ha már falon kívül van szerelve ilyen idommal rögzítsd fel.
Ez illeszthető a 16-os ötrétegű csőhöz.
(#) Taki33 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Vas, 10:33 /
 
Nem tudom hány éves lehet az alap vízvezeték, de azért arra készülj fel, hogy érhet komoly meglepetés szerelés közben! Egyébként, ha marad minden a falon kívül, érdemesebb horganyzott csővel szerelni.
(#) gyuszo válasza Wind-Storm hozzászólására (») Vas, 11:17 /
 
De ha már hozzányúlsz és átszereled, az egészet egy gipszkarton alá rejtve érdemes szerelni a víz órával együtt és leburkolni.
Az egészből csak a kádtöltő csapnak kellene látszódnia és a szerviz ajtónak, ami mögött lenne a főelzáró és vízóra.
(#) Wind-Storm válasza gyuszo hozzászólására (») Vas, 15:16 /
 
Olyan szemopntból nem lenne jobb helye, mert a képen nem látható mosógépnek sem szánok 3 bar nyomást, sem a kézmosónál nem lényeges, egyedül a kádtöltő csap hideg víz bekötésének és a bojlernek.
Vízóra után amúgy sem biztos hogy tehető, nem feltétlenül férne oda.
A szereléshez kösz a tanácsot!
(#) Wind-Storm válasza Taki33 hozzászólására (») Vas, 15:18 /
 
Biztosan sok éves... de ha eddig nem volt gond, remélhetőleg a sarokszelepnél sem lesz, de sejtem, hogy kizárólag csak ott lehet.
(#) Wind-Storm válasza gyuszo hozzászólására (») Vas, 15:20 /
 
Ahhoz már nincs elegendő csempe tartalék, hogy teljesen újra legyen burkolva az a rész, viszont a vízórát ha el kéne rejteni, belógna a kád terébe az egész burkolás, szóval felejtős.
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:20
(#) gyuszo válasza Wind-Storm hozzászólására (») Vas, 18:55 /
 
Az elrejtést én erre a dobozolt részre gondoltam, ebbe bőven elférne az egész és ez nem lógna bele a kádba sem.
A kisebbik keret lenne a szervizajtó helye. A most meglévőből csak a csap látszana.
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:05
(#) granpa válasza Wind-Storm hozzászólására (») Vas, 21:41 / 1
 
A vízóraszerelés elég idétlenre sikeredett (ez már így marad ). Az eredeti szerelésnél, a merev idomok adtak némi tartást a csaptelepnek, tehát; ha nem akarsz rögzítőelemet beépíteni a csaptelepnek, akkor hasonló merevségűre kell kialakítani az új szerelést (hagyományos idomok). A nyomáscsökkentő nem "díjazza" a függőleges szerelést (úgy van kialakítva)! Javasolt a csőbilincsek beépítése; utólag is berakható a csempe leverése nélkül.
Nem okoz semmi zavart a rendszerben, berendezésekben, ha 3 bárral megy a víz mindenhová, sőt jobban szereti minden berendezés az egyenletes (3 bar), mint a változó (4-7 bar) nyomást.
Viszont eléggé kockázatosnak látszik a régi szelep kitekerése a falból (eléggé rágyógyulhatott a régi csőre), eltörhet, repedhet az idom, a cső.
A bojler elé erősen javallt az elzáró, hogy bármikor kizárható legyen a rendszerből; pl. víz, -vagy vízkőmentesítés, fűtőbetét, -anódcsere.
(#) Wind-Storm válasza granpa hozzászólására (») Vas, 21:48 /
 
Értem, ez hasznos információ, akkor marad vízszintesen a nyomásszabályzó.
Viszont a vízóra után tevése is problémás lenne gondolom. Azon túl, hogy még a jelenleginél is idétlenebbül nézne ki, plombát nem is néztem, hogy a kimenetre is ráterjed-e.
Jelen környezetben lánggal melengetve is kockázatos lenne?

Kezdek azon lenni, hogy a csap kapjon egy külön nyomásszabályzót, ez teljesíti a vízszintes követelményt is, és annak a hosszával előrébb lesz, mert a másik oldalon is annyival meg lesz toldva..
(#) granpa válasza Wind-Storm hozzászólására (») Vas, 22:35 /
 
Csak teljes bontás (minden leszedése, róla, -belőle, -mellőle) után lehetne melengetni, de kérdés, hogy eléggé átmelegedik-e. Ha szerencséd van, rézből van a szelep, ez nem tud rárohadni annyira, letekerhető. Így nem állna ki a nyomáscsökkentő nagyon.
Amúgy, míg Budán laktam, és villanybojlerem volt; nálam is volt nyomáscsökkentő a bojler előtt, s nem okozott semmi nehézséget zuhanyzáskor, a vízhőmérséklet-beállítás, a különböző nyomású ágakról. Az "exem"-nek sem, pedig elég háklis volt.
(#) Wind-Storm válasza granpa hozzászólására (») Vas, 22:49 /
 
A bontás a burkolatra is ki kéne hogy terjedjen?
A csap is eléggé ócska, nehezen mozog már a billenőkar, azzal fogom kezdeni hogy megpróbálom szétszedni és zsírozni, persze ez sem fogja megoldani különböző nyomások esetén a "3D"-s vízhő beállítást.
Következő: »»   81 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Szept, 25. Hé
2:49:17
Jelenleg 47 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu