Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   2 / 130
(#) Isti hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
akkor jóra gondolok
na most az eon biztos lecseréli a villanyórámat digitálisra...
(#) Tomee hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
Én mondok egy egyszerübbet!
Dolgozzatok az áramszolgáltatónál és akkor már csak negyed annyiba kerül a villám és ráadásúl pénzt is keresel és sporólsz is közben!
(#) tungsram hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
1981-ben az ÉMÁSZ-nál dolgoztam mint nagyfogyasztói szerelő- ellenőr. Tehát ez a téma nekem teljesen idevág. Először is a fogyasztásmérő nem MOTOR bár az elktromágneses indukció elvén működik.A számlálómű hajtását un. Ferraris-tárcsa oldja meg. Ez önmagában is képes volna forogni ha nem volna MINDEN mérőben egy fékmágnes. Minden mérő tartalmaz még egy visszaforgásgátlót is igy véve mindennemű vezetékcserével való visszaforgást megakadályozva illetve ha az energiairány megfordulna. Az induktiv és kapacitiv mérő is egyugyanazon mérő csak az áramtekercsek két végét kell felcserélni a kapacitivnél. Aki ismeri cosfi fogalmát rögtön tudja miért. Tévhiteket kell eloszlatni Pl MÁGNES.Szó szerint baromság, mert gond oljunk bele, hogy a mérőben levő fékezőmágnesnek mekkora a légrése! Én ellenőrzéskor kisfogyasztói hitelesitésnél számtalanszor láttam a mérőről nagy sebtiben elpakolni a nagy patkómágneseket. Jókat röhögtem az emberi hülyeségen. Sok "siető" mérőt kellett lemérni LANDIS gyártmányú készülékkel. Nagyon ritkán tértek el a +-3.75%-tól. Volt egy eset igaz csak egy amikor többszöri kontrollmérés után derült ki,hogy a mérö -15% hibával mért de minuszban! Utána lecserélik és kap egy +3%-ost.No comment. It hivnám fel a fiatalabb generáció tisztelt figyelmét, hogy az áramszolgáltatók az összes lopási trükköt ismerik. Nem érdemes hazárdirozni mert a vége könnyen börtön lehet. Utolsó gondolat:semmiféle eszközzel nem lehet a mérő megbontása tárcsa oldalról való kitámasztása nélkül kisebb mért értéket remélni. A mérőt nem érdekli a dióda tirisztor még a csövek sem, ő szépen a rajta átfolyó árammal battyog előre.
(#) patexati hozzászólása Feb 23, 2007 /
 
Az órában ugy induktív tekercsek vannak?? Kondenzátor csökkenti az induktívítást ha megfelelő értékű??Vagy nem A fesztekercs egyszerű szerintem az áramtekercs meg kinek kapcsolóórás bojlerje van azzal is megoldható roncsolásos óra elötti buherálás nélkül Fogalmam sincs,hogy műxik e csak elméletileg gondolkodtam rajt!
(#) maci80 hozzászólása Feb 23, 2007 /
 
Van egy olyan elmés szerkezet ami megállitja,lopótök a neve. Baromi egyszerű,de lebukni még egyszerűbb! 15ezret kérnek érte a készítők. (kb:2ezerből kijön) Csak az vele a NAGY gond,hogy könnyű vele lebukni! HASZNÁLATÁT NEM JAVASLOM!!!!
(#) MaSTeRFoXX válasza maci80 hozzászólására (») Feb 23, 2007 /
 
Te vagy a 3. aki megemlítette....
(#) Norberto válasza patexati hozzászólására (») Feb 24, 2007 /
 
Idézet:
„Az órában ugy induktív tekercsek vannak?”


A kapacitív tekercs az milyen?
(#) huhuu hozzászólása Feb 24, 2007 /
 
Úgyis kétszer fizetünk az áramért 1: áramszámla, 2: környezetszennyezés
nem érdemes lopni...
(#) lift válasza huhuu hozzászólására (») Feb 24, 2007 /
 
Az mióta lopás hogyha nappal használok valamit de éjszakai mérőn keresztül ugyanúgy kifizetem?
(#) Norberto válasza lift hozzászólására (») Feb 24, 2007 /
 
Szerintem igen csúnyán össze-vissza félreértelmezted, amit huhuu mondott...elolvastad egyáltalán az egész szöveget vagy csak az utolsó 3 szót?
(#) potyo válasza maci80 hozzászólására (») Feb 24, 2007 /
 
Az az elmés szerkezet nem olyan elmés, mert az óra elé is be kell kötni. Innentől pedig oda is köthetném a fogyasztómat.

Idézet:
„nem az, amelyik a fáziseltoló tulajdonságát használja ki a trafónak? még nem próbáltam, de a bemenőjelet a trafó a kimenőben eltolja, és még 1 v 2-szer megismételve pont ellentétes jel jön ki, amit visszavezetve lehetne leállítani az órát? vagy ilyen nincs?”


Nincs. Aki ezt terjeszti, és az is, aki elhiszi, az nincs tisztában az elektrotechnika törvényeivel.
(#) gulyi88 válasza potyo hozzászólására (») Feb 24, 2007 /
 
csá
akármit is mondasz, van ilyen cucc, megcsináltam működött ---> megsemmisítettem
ennyi csá
(#) MaSTeRFoXX válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 24, 2007 /
 
Szerintem potyo tisztában van vele hogy ez a készülék létezik és működik, csak nem a maci80 által leírt módon... Mert tényleg nem úgy működik...
(#) huhuu válasza lift hozzászólására (») Feb 24, 2007 /
 
Lift: bocsi, de nem téged akartalak piszkálni, hogy lopod az áramot....
amit írtam, azt azért írtam, mert abszólút hidegen hagy, hogy lopjuk az áramot vagy fizetünk érte, a lényeg, hogy az előállítása környezetszennyező...

Amúgy itthon sehol egy elem, csak ujratölthető akkukat használok, elemet SOHA NEM veszek. Szörnyű látni is a
két újjal összenyomható kínai csodaelemeket...
Mindenhol energiatakarékos égőt hazsnálunk(és le is kapcsolom, ha nem vagyok ott...) és laptopot, mert ez kevesebb energiát fogyaszt. Enyit megtudok tenni, hogy kevésbé szennyezzem a környezetet és kisseb is a villanyszámla
Ja amúgy nem vagyok elvakult zöldpárti, mert az már a ló túloldala...

Viszont, hogy témábavágót írtjak:
Szüleimnek 3fázis van bekötve. A szobák el vannak osztva a 3 fázison. Történt egyszer, hogy valamit ügyeskedtem és a kismegszakító lecsapott. ekkor vettem észre, hogy a villanyóra VISSZAFELE mozog.
Igen lassan, de visszafele. Ha visszakapcsoltam akkor megint elindúlt előre. Arra gondoltam hogy lekapcsolt egyik fázisnál jobban terhelem a többit fázist akkor gyorsabban megy majd vissza, de nem, hanem ujra előre indult meg, de nem lehetetlen, hogy megy visszafele....
(#) potyo válasza huhuu hozzászólására (») Feb 24, 2007 /
 
Nem csak valamennyit fordult volna vissza, pl. a tárcsa nem tökéletes kiegyensúlyozottsága miatt?
(#) Tomee hozzászólása Márc 1, 2007 /
 
http://www.spec.hu/aramlopo.htm - Talán valakit érdekel, hogy mi is az az áramlopó.
Én Elektronikus fogyasztás mérőt kerestem és ezen akatt meg a szemem. Szerintem elevetmült aki ilyet készít és ennyiért adja.
(#) mlinko válasza huhuu hozzászólására (») Máj 29, 2007 /
 
hy! És végül kiderült h miért forog visszafelé az óra? Ma jártam az Émásznál és mellettem egy öregúr arról panaszkodott, h otthon a villanyóraja visszafelé forog ezé több motorja tönkrement. Benem felmerült a kérdés h vajon miért?
(#) huhuu válasza mlinko hozzászólására (») Máj 30, 2007 /
 
csak akkor forgott visszafele es csak nagyon lassan, mikor egy fazist lekapcsoltam a 3-bol es a masik kettö csak kicsit volt terhelve. ha nagyobb terheles ment ra rögtön elindult a rendes iranyba. Szerintem az öreg urnak elöször a motorja ment tönkre(biztos , hogy nem az ora miatt) es utanna valahogy visszafele forgott az ora, talan mint nekunk. De ez igazabol tenyleg nagyon lassu visszafele forgas. Nekem is erdekesseg volt, tovabb nem szorakoztam vele.
(#) danixxl válasza lift hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
Szüleim házába vidéken bekötötték a gázt. Eddig villanybojler volt, vezérelve. Most leszerelték a bojlert, természetesen az e-onnak nem lett bejelentve a dolog. Vezérelt áram hétközben csak éjjel van, de hétvégén mindig 10-18ig kb., csináltak konnektort, s hétvégén arról porszivóznak, mosnak, füvet nyirnak stb. amig van. Ez lopás lenne?
(#) tatabike válasza danixxl hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
Szia danixxl,

elméletileg nem, de azt hiszem más célra használni az éjszakai áramot csak a szolgáltató engedélyével szabad...

TaTa
(#) gulyi88 válasza danixxl hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
én úgy tom, hogy csak a szolgáltatóval való egyeztetéssel lehet másra használni ..
és csak direktbe kötött állapotban, tehát nem rakhatsz rá konnektort ...(pl mosógépet rácsokizod azt akkor kimos mikor áram van.. )
asszem
csá
(#) tatabike válasza gulyi88 hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
Szia gulyi88,

ha szabályos akarsz lenni, akkor nem csokizhatod a mosógépet, mert az ilyen készülékek csak egybeöntött, földelt csatlakozóval kapcsolhatók a hálózatra, vagyis konnektorba... még szerelhető dugót sem használhatsz!

TaTa
(#) Dudus válasza tatabike hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
De igen, ha beépítesz egy kapcsolót, mely bontja mindkét pólust és legalább 3mm érintkezőhézaggal rendelkezik. ez esetben fixre is lehet kötni!!
(#) gulyi88 válasza tatabike hozzászólására (») Jún 17, 2007 /
 
aham a víz miatt gondolom, de akkor itt valami kompromisszumot kell kötni, mer éjjszakai áramra nem lehet konnektort felrakni, ha jól tom

egyébként a bojler is egy batár nagy csokival van rákötve az éjjszakaira, csak az a csoki a falban van, csempe mögött... (fedél alatti részről ne is beszéljünk 1,5 ös sodrott vezetékek 6,3 as csúszósaruval pont ott ahol a legvalószinűbb hogy megjelenik a víz...)
csá
(#) danixxl hozzászólása Jún 18, 2007 /
 
Nálunk is csokin volt a bojler, aztán mint mondtam levezettük konnektorrá Még jó, hogy apám ért a villanyszereléshez Amugy általában pont napközben van áram hétvégén benne. De ha esetleg leállna, akkor ott alatta a nappali áram konnektora De eddig még talán 1x ment el mosás, porszivózás közben.
Légkondit rá lehetne kötni? Még ezen gondolkozom
(#) Csiszdave hozzászólása Dec 2, 2007 /
 
Szevasztok!

Van egy Hajdú Z 120 E típusjelzésű villanybojlerem. Szegényem megadta magát. Ott kezdődött a probléma, hogy egyik napról a másikra "elfelejtett kikapcsolni" a felfűtés után.

No nem baj, gondoltuk, akkor max napi 1 órára hagyjuk dolgozni.

Aztán egyszer csak "elfelejtett felfűteni". Véglegesen megadta magát.

Dühömben szétszedtem a bojlert apró darabokra, s hát amit láttam, azért az már valami: sufni tuning, kérem szépen. Vezetékek innen oda, onnan ide, a fázis zöld-sárga vezetékkel kötve, stb.

A kérdésem az lenne: van valakinek megbízható bekötési, kapcsolási rajza, az áramköri elemek típusjelzésének feltűntetésével?
Van egy olyan érzésem, hogy az egészet újból fel kell építenem...

Köszönöm!
(#) tiva77 válasza Csiszdave hozzászólására (») Dec 2, 2007 /
 
hello

Villamossági boltokban lehet venni komplett vezetékkészletet amin már rajta vannak a saruk is.
Bekötésnél fázis nulla átmegy egy hőfokorlátozón utánna nulla rámegy fütőszálra fázis pedig egy a hőfokszabályzón keresztül megy a fütőszálra.Földelés bekötésésről se feledkezz meg.
És fütöszálról van kötve párhuzamossan a jelzőlámpa.

üdv : Tiva
(#) DRoland válasza Csiszdave hozzászólására (») Dec 2, 2007 /
 
Hello!

Egy régebbi topik: Bővebben: Link
(#) Isti válasza Csiszdave hozzászólására (») Dec 2, 2007 /
 
Bemegy az áram a dobozba 2 szálon + föld a fémre. Rámegy a 2 szál a biztire. Onnan visszajön, megy a hőfokszabályzóra. A hőfokszabályzóról megy a cekaszra+ a glimm lámpára.
Arra már nem emlékszem, hogy csak a fázis megy a hőfokszabályzóra, hogy szakítsa meg(ami helyesen termosztát) vagy mindkettő...
(#) Taki33 válasza Csiszdave hozzászólására (») Dec 2, 2007 / 7
 
A 120 literes Hajdu bekötése ilyen!
Következő: »»   2 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem