Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   62 / 62
(#) proli007 válasza Btibi hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Vagy egy megfelelő értékű ellenállást, vagy X2-es kondit lehetne párhuzamosan kötni a relével. Az ellenállás fűteni fog és némi veszteséget okoz. A kondival viszont némi ellenállást célszerű sorba kötni, hogy a két kondi (belső-külső) összekapcsoláskor korlátozza az áram értékét.
Azért írok ilyen ködösen, mert a szükséges értéket próbával lehetne igazán meghatározni. Lévén hogy nem ismert a belső zavarszűrő kapacitása. De annyira kellene a terhelést növelni, hogy a relé feszültsége lecsökkenjen annyira, hogy a relé a tartóáram alá kerüljön. Persze ha a bizonytalan működésnek tényleg ez az oka. De az izzó "meg fogja mondani".
(#) Btibi válasza proli007 hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Szóval ki probáltam az izzót és ugyan úgy fordítva működik, utána szétszedtem ,van benne egy relé ami hol az L1-re hol az L2-re így amikor bekapcsolt akkor az L2-re a fázist úgy hogy az L2-re kötöttem a relét így már múkodik . De akkor mit jelent a leírásban az hogy "kétsebességes ventilátorokhoz is alkalmazható a páraérzékelő elektronika – az L1 kimeneten a készülék alap állapotban, az L2 kimeneten megemelkedett pára esetén magas fordulaton üzemelteti a ventilátort"
De mindegy is közben kiderült, hogy hibás mert bekapcsol de ki már nem hiába megy lejjebb a páratartalom. valami távol keleti csoda lehet.Szóval köszönöm a segítséget.
Köszi a segítséget.
(#) maszek0005 válasza Btibi hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Az L1- hez tartozik az egyik sebesség, az L2-höz a második. Ez már a ventillátor motortól függ, hogy egy avagy kétsebességes.
(#) proli007 válasza Btibi hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Hello! Ez a "kétsebességes" csak egy marketing szöveg. Mint láthattad is, egy relé váltókontaktusa van kivezetve. Tehát mikor egyik érintkező zár, a másik bont. (És fordítva..) Mivel a középérintkező belül megkapja a fázist, azt teszi ki a két érintkezőre. Vagy úgy is lehetne fogalmazni, hogy egyik érintkező akkor zár, mikor a páratartalom a beállított érték felett van, a másik pedig akkor amikor alatta. Marketingesként mondhatnánk azt is, hogy egyikkel párásítani, a másikkal szellőztetni lehetne. Tehát látható igy is, hogy csak megfogalmazás dolga az egész.
Én nem ismerem ezt a készüléket, de nem lehet, hogy a próba nemmegfelelő körülményű? Vagy is párásítás sokkal gyorsabb, mint a kiszáradása az akárminek amit szabályoznál, vagy az érzékelő viselkedik így és csak egy kis türelem kellene.
(#) Btibi válasza proli007 hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Igen a kétsebességgel meg szivattak , ami meg a türelmet illeti az kell hozzá bőven. bár ha a ventillátor mazgatja a levegőt akkor gyorsabban reagát, végül is semmi baja
Következő: »»   62 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Júl, 21. Pé
6:36:32
Jelenleg 128 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu