Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » OPEL F Astrába fedélzeti komputer
 
Témaindító: hacsi66, idő: Márc 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) INFINITY80 válasza vasnavigator hozzászólására (») Máj 28, 2011 /
 
Szia!

Köszi a segítséget!

Pont ez a bajom, hogy így már nem éri meg az etanol, de szerintem benyával is vergődne..-Bár annak nem számoltam még utána, hogy ténylegesen mennyivel jönne ki olcsóbban mint a 95-ös, de így hogy rossz az egész nincs is sok viszonyítási alapom..

Egyébként ha ez rendben lesz akkor lehet érdemes lesz annyit még megnéznem, hogyha a lambda szonda jelét valamivel minimálisan felerősítem (fontos hogy állítható legyen ez az erősítés) akkor hogyan reagál a motor, ha elkezd dadogni és rángani akkor mégse jó ez a megközelítés, de ha nem fog rángatni akkor megeshet az is hogy tényleg igaz lehet, hogy az etanol miatt több oxigént érzékel a szonda (vagyis szegény keveréket) és az ecu dústja a keveréket és mégtöbb benyát adagol, mégpedig úgy hogy tovább hagyja nyitva az injektort..
Sőt még az is megeshet, hogy kiderül hogy esetleg kukaérett a lambda szonda is.

Egyenlőre most tanulmányozom a rajzot, ha valamit megtudsz írj!
Köszi előre is!

Addig is majd egy kis orosz módszert bevetek és lehet egy csavarhúzó végével megpüfölöm kicsit azt a vákum érzékelőt, hátha.. -Persze ha az a baj és valahogy reagál akkor cserélem, nem akarok én szórakozni vele.
Csak ez a gáz amikor egyszerre több dolog is be tud sz*rni, de pontosan egyszerre és csak néz az ember, hogy mi van..

Köszi!

Üdv!
(#) INFINITY80 válasza Mumtaz hozzászólására (») Máj 28, 2011 /
 
Hello!

Köszi a tippet megnézem ezt is!
azt viszont nem tudom, hogy hol vetted a terekcset, illetve kompletten-e a mágnessel, mert nekem arra 11000-ret mondtak, de tegnap találtam 5000párszáz forintért is. a hall jeladó kis fekete doboozkája meg 14000 újonnan, bontóban 12körül akartak adni elosztót (fedél és kábelek nélkül), de nem volt mert ez most hiánycikk..

Köszi mégegyszer!

Üdv!
(#) sztavrosz hozzászólása Júl 14, 2015 /
 
Sziasztok!
Opel F astra classic 1.6 8V Probléma h rángat az autó mikor egy adott tempót autózok. Gyorsításnál viszont nem. És a check engine lámpa is szokott világítani. Persze ha nem villan ki a lámpa akkor is rángat. Mi lehet a hiba?
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
(#) Gaborkaje hozzászólása Júl 20, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy 2004 márciusi gyártású, benzines 1,6 os opel g astrám. Mostanig nem volt vele bajom, de most ahogy hágóra kezdek menni, az erejeét elveszíti és ha előzni szeretnék sem gyorsul ugy mint eddig. Teszteren gázpedál szenzort írt ki. Mit javasoltok mit lehet csiálni az olcsóbb megoldásért.

Köszi
(#) Elektromann hozzászólása Okt 18, 2020 /
 
Sziaztok!
Van egy Opel Astra F típusú autóm. A gyári kijelzője Siemens 5WK7 442.

Az autóba beépítettem egy 12V-os fűtőelemet, amit majd AVR-el, vagy ARM-mal szeretnék vezérelni. Ez attól függ, melyik a legalkalmasabb a célomhoz. Ehhez lesz egy hőmérő is az autóban. A külső hőmérő nem jó, azt is ki akarom cserélni.

A kijelzőm háttérvilágítását kicserélem RGB LED-re. Tudom, hogy a háttér szín nem lehet kék, erre ügyelve szeretném a színét változtatni.

A lényeg, hogy a kijelzőm hőmérőjét szeretném rákötni a hőmérséklet vezérlőmre. A vezérlővel szeretném váltani a külső-belső hőmérséklet megjelenítést.

Eredetileg a kijelző szöveg kiírására is alkalmas. Az eredeti rádió az RDS kiírására használta, de a jelenlegi rádiónak nincs ilyen kimenete. Ez lenne a másik, amit szeretnék hasznosítani.

Szerintetek ezt hogyan tudnám megvalósítani? Egyáltalán hogy működnek a kijelző ezen részei?
(#) kissi válasza Elektromann hozzászólására (») Okt 19, 2020 /
 
Szia!

I2C vezérlést használ, keress rá a neten !
(#) moltam válasza Elektromann hozzászólására (») Okt 19, 2020 /
 
Helo.
Bővebben: Link
A rádió antenna erősítő kimenete kapcsolja be a szöveg kijelző módot. Pont ilyesmit csinálnék ha haladnék vele, stm32vel vezérelném, a hátuljába meg két ws2812 ledet forrasztottam. Sajnos nekem úgy tűnik hogy csak szoftveres i2c jöhet szóba, mert kell neki egy mrq jel is az sda/scl mellett.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2020
(#) Elektromann válasza moltam hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
A németem nem túl jó, de majd lefordítom google-lal

Mostanság el vagyok foglalva a felnik újrafestésével, utána megpróbálkozok vele, köszönöm a segítséget
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem