Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézerdióda
 
Témaindító: source2, idő: Júl 15, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 25
(#) zenetom válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Szia.
Kicsi a teljesítménye, nem tud papírt égetni.
(#) Kovabe válasza zenetom hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Pipa, sejtettem, köszönöm
Akkor keresek egy írót
(#) zenetom válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Az író az oké, de nem mindegy milyen. A DVD író lézer nem tud papírt égetni, hacsak nem fekete színű (mármint a papír). BD (Blu-ray) lézerrel viszont már lehet.
(#) or70eg hozzászólása Máj 13, 2016 /
 
Tisztelettel kérdezem: Sharp LTO21MDO Typ. lézerdióda adatlapját Valaki nem tudná „elővarázsolni”, mert hiába keresem!
Üdvözlettel.
(#) Bearni74 hozzászólása Jan 11, 2017 /
 
Sziasztok!

Ricoh Aficio 1045 ből kübányászott lézeófejben 2 db dióda van. Adstlapot nem találtam. Mekkora lehet a teljesítményük? Azt sejtem, hogy esetleg infra lézerek.

Saját áramköri paneljának ha áramot adnék, akkor azzal lehet e hajtani őket. Bér igencsak ott más vezérlő részek is lehetnek, amik visszajelzése nélkűl nem biztos hogy maga a dióda áramot fog kapni.

Gondolok itt arra, hogy a panelja össze van kötve a servo motoros tükörrel is. Ami a fényét a hengerre vetitette. Igy azzal gondolom szinkronba ment.

Remélem van itt nálal okosabb. Aki segiteni is tud.
(#) petrosz hozzászólása Jan 31, 2017 /
 
Üdv Mindenkinek!
Autós használatra szánt lézert vettem (eredetileg az a célja, hogy ködlámpaként egy előtétlencse segítségével egy vízszintes piros csíkot vetítsen a kocsi mögé), de én nem kocsiban használnám. A meglepetés, hogy amikor egy 12V 1A körüli tápra tettem, alig volt fénye, pedig papír szerinti teljesítménye 200mW - rámérve pedig 300mW - és mégis csak egy 10A-es számítógép tápra kötve világított rendesen. Meg tudja mondani valaki, hogy miért?
(#) kaqkk válasza petrosz hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
A 200mW a a fényeljesítménye , nem az elektromos . Az áramfelvétel nagyobb mint ami a 200mw ból és a 12v ból számítható .
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
(#) petrosz hozzászólása Jan 31, 2017 /
 
Igen, ebben igazad van, mert az áramfelvétele 40 mA körül van, de ez nem indokolja, hogy ekkora táp kelljen neki, hogy fénye is legyen. Igazából semmit se tudok a lézerdiódák lelkivilágáról. Fő gondom, hogy a lézert kapcsolgatni kellene, és így végképp nem tudom, mekkora tranzisztort kapjon? Tegyek egy 10 amperest, biztos, ami biztos?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
(#) kaqkk válasza petrosz hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Ha egyenáramról hajtod szerintem a fet jobb választás , sokkal kisebb a nyitó irányú ellenállása ezért kevésbé melegszik .
(#) petrosz hozzászólása Feb 1, 2017 /
 
Megköszönöm, ha leskicceled, hogy gondolod, én nagyon amatőr vagyok, annyira telik tőlem, hogy megépítem, ami le van rajzolva
Szóval egy 12v-os feszültséget kell kapcsolgatni erre az elég nagy áramot igénylő lézer LED-re. A vezérlés egy 555-ről jön, kb 10 Hz-es jel. Köszi!
(#) vago82 hozzászólása Feb 14, 2017 /
 
Sziasztok!
Jómagam sajnos teljesen tudatlan vagyok a lézerek terén, ezért szeretnék érdeklődni pár dolog felől. Olyan ötletem támadt, hogy éjszakai horgászathoz lézerrel jelölném a túlparton a meghorgászni kívánt helyet, hogy tudjam a dobás irányát anélkül, hogy be kellene világítanom az etetett helyre. Ehhez szeretnék összerakni valami megoldást, de nem tudom, mik a lehetőségeim. Ami lényeges lenne, hogy kb 80-100 méterre pontszerű fényt kapjak pl egy nádfalon, vagy fatörzsön. Milyen fajta lézermodullal lenne érdemes próbálkoznom? A vaterán meg itt-ott kapható kínai százforintos piros lézer(modul?) megfelelhet a célnak? Az áramforrás valamilyen tölthető akkumulátor lenne, de nem tudom, milyen paraméterekkel kellene neki rendelkeznie. Lehetséges-e, hogy folyamatos üzemben működjön a lézer napnyugtától napkeltéig? A hajnali párásodás, esetleg eső miatt lényeges lenne a vízállóság, illetve a hőingadozás tűrése is. Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Következő: »»   25 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Szept, 20. Sze
7:32:29
Jelenleg 189 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu