Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Áramerősség szabályozás
Lapozás: OK   5 / 5
(#) olaj69 hozzászólása Jan 11, 2017 /
 
Nyugodtan írjad, nekem ez nem fárasztás mert az elsődleges cél, hogy tanuljak. A suliban kapok segítséget ezzel kapcsolatban, de nem szeretném non-stop őket zaklatni a bajaimmal

De nem egészen tiszta egy-két dolog. Pl. ha én építek egy kapcsolást (mint a szabályozható fesz-es rész) akkor nekem azon nem kell áramerősséget állítanom? Vagyis a hozzáillesztett kapcsolásom veszi fel azt a teljesítményt amire szüksége van, max 150mA-ig? ( egyszerű dolgokról van szó: LED, fényérzékelés diódával vizszintérzékelő ilyenek)

A későbbiekben szélesebb körben szeretném majd használni ezért lenne szükségem ilyenekre.

Ha valami olvasmányod van ilyenekkel kapcsolatban aért hálás lennék. Gondolok itt ilyenekre, hogy: pdf-ek, magazinok, könyvek, weboldalak stb.

Köszönöm a válaszod
(#) Bakman válasza olaj69 hozzászólására (») Jan 12, 2017 /
 
Az alapoknál kell kezdeni, tele vele az internet. Pl. egy diódával nem lehet vízszintet érzékelni, kivéve ha nagyon extrém módon fordítva ülsz a lóra.
(#) Ge Lee válasza olaj69 hozzászólására (») Jan 12, 2017 /
 
Van ezzel foglalkozó topik, ahol PC tápokat alakítunk labortáppá. Kerítesz egy rossz PC tápot amiben 494 a vezérlő, megkérsz a közeledben valakit aki ért hozzá és megcsinálja. Van ott több rajz, többféle megoldás. Állítható és szabályozott mind a feszültsége mind az árama. Persze vannak korlátai, de egész jól használható, pláne ahhoz képest hogy majdnem ingyen van.
(#) olaj69 hozzászólása Jan 12, 2017 /
 
Egy vessző kimaradt.
( egyszerű dolgokról van szó: LED, fényérzékelés diódával, vízszintérzékelő ilyenek)*

Köszönöm a válaszokat!
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Szept, 19. Kedd
22:46:14
Jelenleg 323 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu