Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
 
Témaindító: mokus, idő: Jún 4, 2007
Lapozás: OK   109 / 109
(#) Orbán József válasza Rahed Lee hozzászólására (») Márc 1, 2017 / 1
 
Én is nagyon elégedett vagyok velük. Rendeltem 4-5ezer Ft között elkókat, fizetés után derült ki a visszaigazolásnál, hogy 2 hónap múlva hipp-hopp, itt lesz. A rendelő lapon készleten-nek volt írva, tehát?
Írtam, akkor storno, köszönöm, nem az unokámnak kell, aki most kezd járni.
Ha nem kérdezek rá a dolog így marad. Aztán nagy nehezen küldtek egy angol nyelvű (!!!) refund igénylőt. (Érdekes a rendelés jó volt magyarul is)
Aztán némi herce és hurca után a pénzem ott szunnyad azóta is - ca. 2 éve - annyi vígaszom volt, an blokk elküldetm őket valahová...
Én voltam az egyszeri vevő, azóta istenítem őket...ha értitek.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
(#) Rahed Lee válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Nekem csak jó tapasztalatom volt velük eddig. Többször rendeltem tőlük. Igaz, hogy rendelésnél mindig kiveszem az amerikai raktárkészletet (mert onnan 7.000 Ft a posta) és csak olyant rendelek, ami a belga, vagy az angol raktáron van. Szerintem teljesen jól követhető a weben minden rendelési paraméter, de tény, hogy körültekintően kell kezelni. Azonnal látható, hogy van-e raktáron és hány db van belőle. Ha erre figyel az ember, akkor nem érheti különösebb meglepetés.
(#) Rahed Lee válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Az ERSA webjén van egy videó, ahol bemutatják a pákahegyek kezelését, tisztítását. Ott kimondottan felhívják a figyelmet arra, hogy csak réz gyapottal tisztítsuk, ha a száraz tisztítást választjuk. Az acélt valamiért tiltják. Gondolom azért, mert az Ersadur hegyek elég összetett anyagúak, többféle rétegből épülnek fel. Gyanítom, az acél megsértheti a külső galvanizált köpenyt, vagy valami kémiai reakciót válthat ki, ami a belső réz "elszivárgását" eredeményezheti. Legalább is ezzel riogatják a nagyérdeműt. Én be is tartom, mert piszkosul drágák az ERSA hegyek. Bár cserébe állítólag nagyon tartósak, ha betartja az ember a kezelésükre vonatkozó gyári előírásokat.

Ezzel persze nem akarom azt állítani, hogy minden pákahegyre vonatkozik a kezelési útmutató, de az ERSA fontosnak tartja.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
(#) Orbán József hozzászólása Márc 1, 2017 /
 
A F céget illetően. hazai cégnél 1 órán belül visszaírtak, várok-e a beszállításra, vagy ajánlanak alternatív, egyező minőságű másik processzort. Másnap itt volt postával az ajánlott, választott. Szóval vannak vérbeli kereskedők és vannak eladók.

Nekem ilyen1 (kettő) pákám van, 5 éve kb.
Még egy hegyet (betéttel van) sem kellett cserélnem. Kb. 3.5mm-es a páka zsinórja, olyan vele dolgozni, mintha egy golyóstoll lenne kézben.
(#) Bakman válasza Rahed Lee hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Nem tudom, lehetséges, hogy túl vizesen használtam. A pamutrongy viszont tökéletesen bevált.
(#) Rahed Lee válasza 06smici hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Idézet:
„Sajnos azokkal a hosszított hegyekkel én is így jártam. Ráadásul a hegyesebbik fajta van belőle, így még a hegyénél is kisebb felületen adja át a hőt. Amit visont ajánlok hozzá és nekem nagyon bejött, az a 832TD csapott végű hegy. Egyetlen hátránya hogy szélesebb a hegy. Ha jól emlékszem az enyém 2,2mm-es. Mivel lecsapott végű, így elvékonyodik ez is eléggé, pár száz 0402-t beforrasztottam vele anno.”


Köszi a tippet ma meg is érkeztek az újabb ERSA pákahegyek. Rendeltem pluszba egy csapott végű 832 TDLF/SB-t ez 3 mm-es és egy kúpos 2.2-est is a meglévő vékonyabbak mellé. Így már teljes a sorozat. A csapott hegyű vígan forrasztotta az 1mm-es rézlemezt 350 fokon, a kúpos 2.2-es 842 CDLF/SB-vel tettem egy kísérletet. 280 C-on, ólommentes ezüsttartalmú ónnal könnyedén elbírt egy 6,3-as jack aljzat vastag forrfüleivel.
(#) BrookR hozzászólása Márc 12, 2017 /
 
Sziasztok,

Korábbi post-ok egyikében vlt róla szó, hogy vettem egy Yihua 937D forrasztóállomást e-bay-ről. Tegnap (a pár perces vezeték ónozás után) egy kicsit komolyabb használat alá vetettem. Egy discman-ből forrasztottam ki alkatrészeket. Mellékelek is egy képet. A fogót a méretaránykok miatt tettem oda.A legérdekesebb kép elem talán a pákahegy csúcsánál lévő "kis piszok"...ami egy lég aprócska smd kondi. Nincs 1 mm a "hosszabb" éle.

Jó volt a pákával dolgozni amellett, hogy életemben először csináltam ilyet. Ja és a végére megtanultam kezelni az ónszippantót! (Nem a működtetésével volt a probléma, hanem eleintenem szippantotta fel az ónt...
(#) Szabi25 hozzászólása Márc 13, 2017 /
 
Sziasztok, alkalmi javításokra szeretnék vásárolni egy megbízható pákát, apró nehezen hozzáférhető helyeken szoktam forrasztani, legutóbb egy GPS készülék bekapcsoló gombját forrasztottam vissza, korábban egy notebook töltő csatlakozóját ki-és be az új aljzatot, mobiltelefon rezgőmotorját, és ezekhez hasonló munkákat szoktam végezni, és ehhez kellene nekem egy minőségi forrasztópáka.
Erről mi a véleményetek?
http://www.weller-toolsus.com/weller-wps18mp-soldering-iron-pro-ser...s.html
https://www.conrad.hu/hu/weller-wps18mp-forrasztopaka-60w-588366.html
Ha jól láttam, és értelmeztem a leírását akkor külön tápegységgel rendelkezik, és nem direktbe kapja a hálózati feszültséget.
Állványom, és tisztító szivacsom/acél spirálgyapotom van külön így az nem baj, hogy nincs hozzá.
Ezeket találtam róla:
https://www.youtube.com/watch?v=9T58xapdhJU
https://www.youtube.com/watch?v=09zl2l7138Y
Szerintetek, jó lenne nekem, vagy esetleg másik weller-el jobban járnék.(csak weller-ben gondolkozom)
Másik, hogy milyen forraszanyagot/kat használjak hozzá?
(#) Rahed Lee válasza Szabi25 hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Szerintem ez igen vaskos darab. Neked inkább valami kisebb, jobbára SMD forrasztásra való cucc kellene. Én a helyedben inkább forrasztóállomásban gondolkoznék. A Weller, Ersa és az ehhez hasonlók újan baromi drágák, de használtan nagyon jókat ki lehet fogni már néha 30 ezertől is.
Régóta hirdettek egy ERSA Pico digitális állomást 30-ért, de már nem látom fent a Jófogáson.
Én a helyedben inkább valami ilyent vennék: klikk ide

Nekem egy nagy teljesítményű páka van az állomáshoz, de az is egy könnyed, filigrán darab és lehet hozzá, akár 0.4-es tű hegyet is kapni. De ha kimondottan ilyen finom munkákra akarod használni, akkor olyan pákák is vannak, amik alig nagyobbak egy filctollnál.
(#) BI-AMP hozzászólása Hé, 18:59 /
 
Sziasztok! Hozzám került egy JBC C245-710 típusú forrasztó hegy, ami tartalmazza a fűtőszálat is. Rákerestem elég borsos ára van, ezért nem nagyon akarok kísérletezni vele. Viszont szeretnék belőle csinálni egy forrasztó pákát, vagy akár egy analóg forrasztó állomást. Csak nem tudom, hogy max mekkora feszültséggel táplálhatom meg. Ebben kérném a segítségeteket.
(#) vzoole válasza BI-AMP hozzászólására (») Hé, 19:24 /
 
24V kell neki, de kb 3mp alatt fogod szétégetni úgyhogy csak óvatosan.
(#) BI-AMP válasza vzoole hozzászólására (») Hé, 22:39 /
 
Oeké
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:39
(#) ATOMIC hozzászólása Kedd, 18:08 /
 
Sziasztok!
A Fahrenheit 28020 forrasztó állomásnak is ugyan ez a belseje?
Most szeretnék vásárolni egyet, de nálunk külföldön nem lehet kapni a Fahrenheit 28020 állomást. Helyette a ZD-99 névre hallgató ketyere van ugyan abban az árban. A külsejük megegyezik de a belsejét nem tudom, mert a 28020 ról nem találtam olyan képet amin látszik.
(#) ticko válasza ATOMIC hozzászólására (») Kedd, 19:38 /
 
Ezt találtam neked. A fejléc beszédes. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:40
(#) diablo hozzászólása Kedd, 19:39 /
 
Múltkor volt téma, hogy néhány embernek nem jött be a Hakko klón páka. Helyett milyen olcsó pákát tudnátok ajánlani Kínából?
(#) ATOMIC válasza ticko hozzászólására (») Kedd, 21:09 /
 
És ez ugyan az mint a Fahrenheit?
(#) ticko válasza ATOMIC hozzászólására (») Sze, 6:43 /
 
Nem teljesen, a Fahrenheit 60W-os, a ZD-99 pedig 48W.
(#) Directors hozzászólása Sze, 8:26 /
 
Sziasztok

A weller ws51állomás pákahegye ipari használat mellett ( napi 8-10 òra 320-350 fokon) mennyi ideig bìrhatja ? Heti 5 nap.
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Sze, 9:21 /
 
Nehéz ezt megsaccolni, mert a felhasználó személyétől is függ. De szerintem egy évet biztosan. Optimális körülmények között többet is reszelgetéses tisztítás esetén meg csak pár napot.
(#) patkany hozzászólása Szo, 16:52 /
 
A 907 és a T12 páka hőeleme ugyan az? Avagy T12 vezérlője jó a 907-hez?
(#) vzoole válasza patkany hozzászólására (») Szo, 21:42 /
 
Teljesen más a két páka működése.
Következő: »»   109 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Márc, 26. Vas
9:17:31
Jelenleg 388 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu