Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   508 / 508
(#) csehattila2 hozzászólása Nov 19, 2018 /
 
Sziasztok !
Van valakinek whirlpool domino "keresztbetett hűtőbordás" panelhez , mentett , memória tartalma ?
Köszönöm . Varga János elektrokucko@gmail.com
(#) tibec válasza botesz hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Megtaláltam a jeladót, de sajnos nem tudom, mit, milyen értéket és hol kellene mérnem? Magyarul, hogyan tudom ellenőrizni, hogy jó, vagy kukába való? Elég húzós az ára, nem szívesen venném meg feleslegesen a másikat, ha nem szükséges. Kérlek, segíts, ha tudsz! Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Én nem szoktam méregetni ha néha szorulva rángat olyankor 100% hogy az a baja(feltéve ha nincsenek elrepedve a mágnesek).Húzós az ára? Miért? emlékeim szerint 3-4 ezer plusz áfa....
(#) tibec válasza botesz hozzászólására (») Nov 21, 2018 /
 
A mágnesek nem repedtek. Sajnos, én sehol nem találtam 9000 forint alatt. Viszont, mivel már 40-45 ezer forintom benne van (dobtengely, csapágyak, csillapítók), ezért ezt is rá fogom költeni és veszek egyet. Csak pusztán az a gondom, ha esetleg mégsem az a baj, akkor kidobtam az ablakon a gépre fordított összeget, vagy annyiba (ha nem többe) fog kerülni, amennyiért már új gépet adnak!
(#) ontheground hozzászólása Nov 25, 2018 /
 
Sziasztok. Adott egy Whirlpool AWE-50210 felültöltős mosógép. Tacho hibája van, konkrétaan szakadt a tekercs, lenne is hozzá másik tekercs, de tudnom kéne hány ohmos kellene.

Egy másik márkájú gépből származó bontott motoron találtam itthon egy méretre, külalakra ugyanolyan példányt. Multiméterrel kb 43-43.5 ohm-nak mértem a donornak szánt tacho tekercs sarus kapcsain.
Az AWE-50210-ben elvileg egy ilyen motor van, egy másik típusú AWE motorjával ment is tökéletesen, de az csak a próba idejére volt kölcsönkérve. Sajnos ez a motordonor és a javítandó gép is jópár km-re van, ezért nincs lehetőségem a próbaképp rátett AWE motoron a tacho tekercs megmérésére.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2018
(#) csehattila2 válasza ontheground hozzászólására (») Nov 25, 2018 /
 
Kérd meg , a próba motor tulajdonosát...szomszédját...rokonát...barátját...hogy mérje meg atg ellenállását ! Telefonon felhívhatod (?) ,hogy hány Ohm (?)
(#) ontheground válasza csehattila2 hozzászólására (») Nov 25, 2018 /
 
A próba motor tulajdonosa a faterom, a szervizelt gép meg neki egy ismerőséé. Műszer meg nincs ott kéznél. Nekem kellett volna megmérnem, elmaradt. Nem akartam kétszer arra menni, ha nem muszáj, sok a km.
(#) tibibalogh520 válasza ontheground hozzászólására (») Nov 25, 2018 / 1
 
A tacho generátoroknak nem az ohmikus ellenállása a lényeg! Tehát nem is az általa gerjesztett feszültség, hanem a frekvencia!
Tehát, ha a meglévő tekercs méretileg elfér, és a pólusszáma is megfelel, akkor hajrá!
(#) Dino71 válasza ontheground hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Nyugodtan tedd rá a másikat. Ha minden más megegyezik az ellenállásán kívül. Nem az ellenállása számít.
(#) ontheground válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Köszi mindkettőtöknek, ma beépítésre került, megy szépen. Ez is egy C.E.SET. motorból lett bontva,csak nem Whirlpoolé volt. Közben volt mégegy hiba, 0-ra forgatva a tárcsát,a Start gomb feletti Led villogva marad. Ez mi lehet? Régen is csinálta,jóval a tacho döglés előtt. Vagy csak hibakódot kéne törölni? Sajna nem volt több időm,jött az utolso vonat. A tacho tekercsellenállásra több gyártói adatlap szerint is 10% alatti tolerancia van megadva, sok topikot megnéztem a neten, sok helyen lehet olvasni,hogy be kellene tartani a pontos értéket, de szerintem ez csak gyártási tolerancia. Nézegettem kapcs rajzokat,sorba vannak ezzel még kötve tizen Kohm értékek,nem nagyon oszt-szoroz mellette a generátortekercs belső ellenállása.
(#) bobo36 hozzászólása Nov 28, 2018 /
 
Sziasztok! Adott egy AWOE 7560 Whirlpool 6.érzékes mosógép aminek a tegnapi mosás után azt vettük észre hogy leszakadt az egyik dobbordája.Visszarakni nem lehet mert a rögzítő fülek eltűntek.Bontásból nincs valakinek elfekvőbe természetesen nem ingyen gondolom.Ha esetleg méret kellene a beazonosításhoz azt tudok adni.
Köszi előre is.
(#) clarcki hozzászólása Nov 29, 2018 /
 
Sziasztok,adott egy 2 eves Beko mosogep ami nem forgatja a dobot,vagyis nem inditja a motort el,nemtudom miert,vizet betolti,le is engedi meg minden de a motor nem.akar elindulni,a szenkefek jok,mi lehet a baja megis ?
(#) palko0125 válasza clarcki hozzászólására (») Nov 29, 2018 /
 
Némely motorba van hővédelem. Hány vezetékes a motor csatlakozója? Továbbá a vezérlőn a motorhoz tartozó reléket ellenőrizd. Kiégett láb, rossz forrasztás.
Üdv, Palkó.
(#) kozm-x hozzászólása Dec 6, 2018 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy zanussi ZWQ 5100 as gépem, a jelenség a következő, elindul a program rendesen egyszer csak megáll és pirosan villog a start gomb, ha kikapcsolom és megmozgatom benne a ruhákat majd újra elindítóm akkor végig viszi a programot.
Ezt kb. 4 alkalomból 1 szer csinálja.
Előre is köszönöm!
(#) Elektro.on válasza kozm-x hozzászólására (») Dec 6, 2018 /
 
Nekem hasonló tünetei voltak az LG Direct drive -nak. Elöl töltős, és az ajtó zár hibája volt a gond.
Netes fórumon találtam rá a megoldásra.
(#) kozm-x válasza Elektro.on hozzászólására (») Dec 6, 2018 /
 
Köszönöm!
Következő: »»   508 / 508
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu